- 25 Aralık 2020
- 4.928
- 18.137
- 41
Cok teşekkürler, oğlumun ogreymeninde bunu hissediyorum, hatta okul yönetimi müdür rehberlik vs hepsinde ..ozel bir okula gönderiyoruz çoğu veli hali vakti yerinde, okul çıkışı ben alıyorum inanın tavırlar, davranışlar hissediliyor. Diğer veliler de şikayetçi ama ben zaten bu konuda çok ezik hissettiğim için daha da hissediyorum. Mesela sınıfın en yaramazi dr cocugu, okulun ona tavrı tepkisi toleransı çok daha farklı bunu veliler konuşuyoruz. İnanın tiksindim her şeyden, ülkedeki bu statü merakından, insanlığımızı yitirmekten..Ben çok çalıştım çabaladım okul hayatımda 7stune master ne oldu ? Babam baskiciydi hep korkuyla yetiştik çekingendim ,ozel şirkette kendimi gosteremedim çok çünkü benden daha az çalışan bile reklamını daha iyi yapıp yaptığı biri bin anlattığı için prim yapıp terfi etti. Hayat benim gibiler için çok zor ,insanımız güce statüye tapıyor, insanlığa ,belli değerlere değil. Oglum ozguvenli olsun girişken olsun diye çok caba harcıyorum o kadar gelecekten ümitsizim ki.....
sizinle benzer hayatlarımız varCok tesekkur ederim , sanırım oz güvenimi yitirdim, kendimi işe yaramaz hissetmeye başladım, lise mezunu zamanında devlete girmiş akrabalarım bile beni eziklemeye basladi ..esim akraba ortamında bağırdı bir keresinde, çalışmadığım icjn böyle davrandığını söyledi kuzenim beni telefonla arayıp...kendisi 3 sene boyunca üniversiteyi kazanamadı gününü gün etti flortleri ile ben ise hep inekledim. Uygulaması olan zor bölüm kazandım full gün olan lab dersleri de olan ve fakülte hayatımda eğlenmeye cok vakit bulamadim. Gözümü açtığım kişiyi sevdim yaptığı küçük jestler bile bana buyum geldi belki ezelden beri değerli hissetmedigim icin ve sonunda gerçekten değer görmedim...bahsettiğim kuzenim çocuğunu aynı şehirde oturduğu için annesine baktirdi bebeklikten itibaren ,yıllardır eğlencesinden gezmesinden odun vermedi hala rakı baliklarda paylaşımlar yapar kuaförsuz manikursuz dilasamaz altında jip...Bu mudur adaleti nu dünyanın???? Okudum dirsek çürüttüm ne oldu ? İnanın sinirlerim çok bozuk
okul kısmına kadar en azından
anadolu lisesi fen lisesi bilkent... (burslu tabi)
ama ben önüme çıkan seviyorum diyen ilk adamla koşa koşa evlenmedim mesela
ben de kendimi sevmeyi bilmiyorum özşefkatim düşük, aslan kızım kaplan kızım diye yetiştirildim kadın olmak ayıp bir algıyla büyütüldüm vs vs
ama, "essential" bir "skill'i (ay havam batsın) 30 a kadar öğrenmemişsen 30 yaşından sonra öğrenirsin
sen kendine ömrün boyu lazımsın çünkü....
dedim
ona göre yaşadım. bilmiyordum öğrenmeye çalıştım, hala öğreniyorum kendine değer vermeyi.
özel sektör çok zor bu ülkede
o yüzden kendi işimi kurdum
pzarlama yapamazdım kimseye yaltaklanarak yükselemezdim karakterim müsait değil ona göre bir iş alanı seçtim.
ülkenin toptan gidişi berbat
remote ABD/AB ile çalışıyorum
hatta şu anda yine avrupadayım eğer ülkeden umudu toptan kesersem 3-4 sene sonra tekrar toptan göçebilirim de
ha bu arada ben çocuk yapmadım çünkü o tek başına olmuyor
ama kendi aldığınız kararlar ve zekanıza göre öngörüyle yapılabilecek şeyler var..hayatınız başkalarının kararlarına bırakılmayacak kadar da kıymetli.
biraz kendinizle barışsanız ve zekanızı kapasitenizi kullansanız size de iyi gelecektir
çocuğunuz sanırım 8 -10 yaşına gelmiş artık
e yani
daha ne kadar bu çocuk ekseninde yaşayacaksınız?
zamanında flört eden akrabanız da ohh iyi etmiş, mis gibi öğrenmiş işte erkek nasıl yönetilir
bakın inanın ben de sizin gibi edepsizlik gibisinden düşünürdüm, ben erdem kumkumasıydım çünkü asla flört edemezdim okuluma bakardım
eee yani?
bize ne ayol?
siz de onun size yaptığının aynısını yapıyorsunuz farkında mısınız?
kadını flört etmiş gezmiş diye aşağı görüyormuşsunuz (o da sizi çalışmıyorsunuz diye.... aslında aynı toplumun iki yüzüsünüz sadece)
halbuki ona ne kadar güzel bir yetenek kazandırmış böyle yapması, görmüyorsunuz
sadece sayısal zekayla, çalışma disipliniyle hayat kotarılmıyor hanımefendi ya da sadece evde çocuk bakarak...
kadın mis gibi hayat kurmuş hiç eleştirilecek bir yeri yok ki -torpil kısmı hariç.