Çalışmayan bir kadin olmanin ezikliği

Şaka gibi, çalışan kadınların içten içe çalışmayı istemediğini yazanlar mı dersin, bir erkeğin bir kadına bakma zorunluluğu mu dersin; ne ararsan var. Hiç kimse kimseye bakmak zorunda değil, hiçbir kadın da geleceğini bir adamın vicdanına, aşkına, günün sonunda bir gün aklının karışmasına bırakmamalı. Hayatımızda seçimlerimizin sonucunu yaşarız. Çalışmak, sadece para kazanmak değildir. Kadına muazzam bir güç, özgürlük, bireysellik ve duruş kazandırır.

Bu konuda hassas olduğunuz için kelimeleri yanlış anlıyor olabilir misiniz ? Yoksa eşiniz gercekten kabalık yapıp yüzünüze mi vuruyor.
Bir anda herkes sizin iş hayatinizin olmayisini size ima etmeye başlaması sizin hassas olduğunuzu hissettirdi bana. Özellikle öğretmenin çalışan annelere farklı yaklaşıyor demenize şaşırdım.

Doğu'da köyde de öğretmenlik yaptım , batıda büyük şehirde de öğretmenlik yaptım. öğretmen olarak çalışan- çalışmayan değil , ilgili - ilgisiz olarak değerlendiriyorum(z). Örneğin, her hafta çocuğunun durumunu soran , derslerini , sınavını , notunu takip eden veli ile hiç toplantıya dâhi gelmeyen veli gibi.
Siz boş boş oturan biri degilmissiniz. Spor ,sanat, çocuk vb şeylerle zaten dolusunuz. Elinizde kumanda kahve storisi atan bir kadın canlanmadi gözümde.umarim istediğiniz gibi şekillenir hayat.

Teşekkür ederim, ne yaparsam yapayım para getirmedikten sonra degeri yok ben bunu anladım. İş arayışımı artıracağım hele bir bulayım yaptıklarım anlaşılır o zaman .ogretmenseniz bir şey soracağım cocugim konusunda çok takıntılıyım biliyorsunuz eğitimine asiri önem veriyorum, kaynak kitap araştıririrm kitap alırım surekli vs cal8sriririm bir konu eksik olsun asla izin vermem vs bir öğretmen arkadaşım 3.sinifa kadar çalışma çalışma disiplinini ogrensin ondan sonra elini çekebilirsin derdi... şuan oğlum 1 de. Seneye çalışabilirim 2.sinifta yani...şimdiye dek başarılı bir çocuktu ama ben çok ilgilendim seneye çalışsam cocugum icjn çok mu kötü olur?

Hayır kötü olmaz. Temeli sağlam olan bir çocuk çok gerilemez. Zaten çalışacağınız için etüt tarzı ödev yaptıran eksik konuları tekrar ettiren bir yere gönderebilirsiniz. Konular bir anda ağırlaşmiyor. Tatil günlerinde çok rahatlıkla telafi edebilirsiniz. Ancak aşırı mukemmelliyetcilik o yaş grubu için sıkıntı olabilir. Ona zorunluluk gibi değil de eğlenceli hale getirmenizi tavsiye ederim. Zaten öğretmenler yeteri kadar ödev veriyor, fazla yipratmayin derim. O siz değilsiniz. O tek başına farklı bir birey.

Abimden örnek vereyim. Abim için ders çalışmak, matematik geometri sorusu çözmek aşırı eğlencelidir. Hatta aramızda espiri konusudur. Üniversite giriş sınavından sonra kardeşlerle tatil yapalım dedik , hepimiz denizde oynarken bir baktık abim yok. Otele gelmiş geometri çözüyor. Savunması da ne yapayım canım sıkıldı yaklaşık 8 yıldır mesleğini yapıyor hâlâ sıkıldıkça çözer .(bense Hala ortada olmayan o çizgiyi nerden getirdiğini anlamış değilim. E yok o çizgi niye çizdin diye çok sinir krizi gecirtmisligim vardır.)

Dünyada en zor şey koca parasıyla yaşamak bana göre. Ben de o evrelerden geçtim. Doğumdan sonra tam 3,5 sene ara verdim,perişanlıktan başka bir şey değil. Çocuk bakmaktan yıldım,alışık değilim kocadan para istemeye. Geliri çok yüksekti eşimin ama bir iflas yaşadık o dönemde. O da ayrı vurdu beni. Oğlum kreşe başlayınca dünyam değişti resmen. Tekrar çalışmaya başladım o kadar mutluydum ki. Üstüne pandemi patladı yine işsiz kaldım. Yine eve kapandım. 2020de tekrar döndüm işe. Allah kimseye muhtaç etmesin,koca da dahil buna. Hiç istemem onun parasına kalmayı,bugüne kadar ima bile etmedi ama olsun. Babamın oğlu değil ya,niye bana baksın ömür boyu diye düşünüyorum. Ama bunlar benim kendimle ilgili. Çalışmayan bir kadına karşı asla kötü düşünmem,beni ilgilendirmez çünkü,herkesin kendi isteğiyle olabilecek bir şey. Başkalarının hayatı hakkında yorum yapanlar da gerçekten saçmalıyorlar artık.

Sizin durumunuzda artık çalışmak zorunluluk haline gelmiş. Çalışın,gerekirse tüm paranızı bakıcıya kreşe verin ama eşinizin çenesini kapayın ki saçmasapan yorumlar yapmasın size

Esiniz kaba tavri kabul edilemez, kimse kimseyi calismaya zorlayamaz falan ama konuyu okuyunca oglunuza karsi olan asiri bagimlilik ve panik hali direkt bana gecti. Eminim disariya karsi da boyle bir auraniz var. Bir an once iliskinizi normale dondurmezseniz, cok degil birkac sene sonra oglunuz ergenlige girdiginde sizden uzaklasinca tamamen depresyona girersiniz. Oglunuzun surekli bakima ihtiyac duydugu donem coktan bitmis artik, kendinize ait bir hayatiniz olmali bu ister calisarak ister calismayarak olsun.

Sizi okadar iyi anlıyorum ki.bnmde çocuğum zor oldu.tup bebekti.izne ayrilcsm dedim kaynanam geldi gitti eşimi doldurdu.ne yiyeceksiniz dye.halbuki belli bi standarttayiz.nese baktım olmayacak ise başladım.bu kezde adım doğurduğu çocuğa bakmıyor,gözünü para hırsı bürümüş olarak eşimi doldurdu..ama iyiki çalışmışım.calistigim için pişman olmadım.cocugumu akrabadan bakiciya baktırdım kaynanam bile çatladı.bi insanın ekonomik özgürlüğü gerçekten çok önemli.helede bayanların.bnde yillarca hep çalıştım hep kendim istediklerimi aldım.simfide cocuguma aldım herseyini.ise gitmeseydim ewde para muhabbeti dönecektir.esimede hersey batacakti biliyorum.

Bunları neden anlattım cocugum binada çok bağlı sürekli yanında olamasamda. Oyuzden bi ise girin çalışın bnce biyerden başlayın.bu şekilde devam eden süreç sz biyerden baslamzsaniz maalesef boşanmaya kadar gidebilir.bu seferde çocuk için başladın herseye bu durumda Allah korusun travma...oyuzden başla hem kendin hem çocuğun için..

Ha izne ayrilcam dye gelip gidip eşimineyiyeceksiniz dye dolduran kaynanamgil de oldukça zengin.3 kuruş bi müddet gerekirse destek cikarizda çocuk anasıyla büyüsün dyemedi kimse.yanj eşinin zengin olması bile kendi parandan değerli degil

İş bulamamak falan değil eşinizin ihaneti sizi eziyor. Eşimin çalışıp çalışmaması bizim aile meselemiz, kendisi nasıl isterse onu yapar dese herkesin ağzı kapanır. Çalışma, sadece çocukla ilgilen demesine güvenmişsiniz ama desteği kalıcı değil geçiciymiş. Ekonomi artık eskisi gibi değil. Tek gelir yetmiyor. Belki de eşiniz çocuk okula başlayana kadar sen bak ilgilen demek istedi. Artık adama da zor geliyordur masraflar. Yazdıklarınıza göre çok üst düzey bir maaş değilse yetmemesi de normal.

Öyle bir yazmışsınız ki herkesin çocuğu basit önemsiz sıradan, bir sizinki baş üstünde gezdirilmesi gereken çocuk. Hepimiz ilk hamile kaldığımız günden beri endişe içindeydik. Hepimiz çocuklarımızın üstüne titredik, yeri geldi kendimizden kıstık harcamadık almadık. Uykusuz kaldık sıcak yemek yiyemedik yıkanamadık bile. Yani sıradan her annenin yaşadıklarını yaşamışsınız. Gelirleri yetmediği için çalışmak zorunda olan annelere haksızlık yapıyorsunuz. Özel sektörde çalışıp 3-4 aylık bebeğini mecbur bırakıp işe dönenler var.

Servise bile bırakamıyorum dediğiniz çocuğunuzun sosyal çevresini kısıtladığınızın farkında mısınız? Arkadaşları tarafından dışlanacak bebek muamelesi görecek. En azından çocuğu biraz daha serbest rahat bırakın.

Evet bende bunu anlayamıyorum, konudan bağımsız olarak kendinize nasıl laf ettiriyosunuz siz gidip insanların hayatına müdahale etmiyosaniz başkaları nasıl size müdahale ediyo. Size biri laf söyleyince verin cevabını altta kalmayın.

Benim annem de iyi bir üniversitenin iyi bir bölümünden mezun biz küçükken bir süre çalıştı sonra çocuklarının daha önemli olduğunu düşünüp çalışmadı. Hiç de pişman değil. Üniversite mezunu diye bir insan çalışmak zorunda değil üniversiteyi sadece para kazanmak İçin okumuyoruz. Ben şahsen maddi olarak şimdiki şartlarımızdan biraz daha iyi şartları eşim tek başına karşılasa düzenli bir işte çalışmazdım. Aileme ve kendime vakit ayırır freelance iş alırdım o da çalışmayı sevdiğim için. Çevrenizdekilerin sizi eziklemesine izin vermeyin, yıllarca çalıştım şu an için ailem ve çocuğuma vakit ayırıyorum bu sizi ilgilendirmez derdim. Bir de şahsen ömür boyu sabah 9 akşam 6 çalışmak biraz kölelik gibi ömrümüzü iş yerinde geçiriyoruz çocuklarımızın küçüklüklerini en güzel zamanlarını para kazanmak uğruna kaçırıyoruz. Bence siz çok güzel bir tercih yapmışsınız. Eşinizin neden çalışmıyorsun demesi ve size baskı yapması hiç olmamış üzüldüm. Baştan destekleyip şimdi çalış demesi üzücü. Eşim bana da böyle şeyler ima etseydi üzülüp ben de iş arardım ama sonrasında da bu yaptıklarından dolayı gerekeni yapardım. Bir ailede senin paran benim param olmamalı eşimin parası diye düşünüp kendinize az şey almanız bence doğru değil o sizin de paranız. Eşiniz bu hissiyatı veriyorsa da duygularınızı açık açık paylaşın, kırıldığınızı belirtin eşinizin tepkisine göre bir yol çizersiniz.

Siz eşinizden yana şanslısınız konu sahibi değil. Kadına sen çalışma çocuğa bak deyip çocuk büyüyünce ezikleyip çalışmayacak mısın hep evde yatacak mısın diyen biriyle evli.

Kocamın parasını yiyorum diyemiyor çünkü bizzat kocasından işitiyor lafı.

45 yaşında 2 cocuk annesiyim , şimdiye kadar gozlemim sizin gibi annelerin çocuklarının büyük sıkıntılar yaşadığı yönünde, çocuğun üzerinden çekin ellerinizi ve bir birey olmasına izin verin
İster çalışın ister çalışmayın ama çocuğunuzu rahat bırakın, siz iyi annelik yapmıyorsunuz kendinize bağımlı, kendi ayakları üzerinde duramayan bir insan yetistiiryorsunuz

Çok haklı bir sitem ama bazı insanlar şanslıdır. Bazı insanlar da şansını kendisi yaratir. Siz kendinize odaklanın eşinize bu konuda asla size bu şekilde çirkin davranmasına müsade etmeyin. Derhal kendinize gelin kendinizi bulunduğunuz haliniz ile sevin emin olun sonrası gelecek. Zor ama başarabilir siniz. Baksanıza vakti zamanında ne güzel şeyler başarmış kendinizi geliştirmiş eğitiminizi bitirmiş siniz. Çocuğunuz size güç verecektir.
Şöyle dusunun; ya bu hayatı bu şekilde "eziklenerek" (kekimenyanlis anlaşılmasın) geçireceksiniz. Çocuğunuz da büyürken bu kadına şahit olacak. Ya da bu hayata güçlü bir şekilde tutunarak ne istediğinden emin olan kendine saygısı ve sınırları olan bir kadın olarak geçireceksiniz. Çocuğunuz buna şahit olacak.

Nerde bulunduğunda önemli herkes şehir de değil kasaba da köy de olanların imkanı çok sınırlı
İmkanlarla birlikte kadının gücü artıyor
Sanayinin olduğu bölgelerde kadının iş bulma gücü daha yüksek

Daha farklı işlere başvursanız? Mesela home office çağrı merkezi gibi. Asisst, turkcell falan. Üstelik asisst bayağı rahatmış bu konuda sabah 9 akşam 5 haftanın 5 günü. Asgari ücret alırsınız ama kendi paranızı kazanırsınız. Hem üniversite mezunu olduğunuz için ileride böyle yerlerde şef, müdür olma ihtimaliniz var.

yalnız kocanız "para yedirmek"ten pek de hoşnut değilse çok da yiyemezsiniz...hele şu yılda artık kocalar da çok hoşmut değil bu para yedirmek müessesesinden.
ya da CEO olmak...o sıkar biraz.
"ay ben ne istersem o olurum" diye bir şey bizim ülkemizde ne kadar mümkün Allah aşkına? bir kere kadın özel sektörde. burada bar bar boşuna mı bağırıyoruz özelde çalışan anne ona göre plan yapacak...bu ülkede özelde ara verince iş bulamamk bugün icat olmadı ki. ya da uzun çalışma saatleri, sanki bilmiyor muydu?

Avrupa ile kıyas yapıp durmak aşırı derecede saçma geliyor ana çünkü onlar gerçekten istemese çalışmaz koca parası da yemez gerk yk çünkü devletleri mis gibi bakar (Avrupa'da yaşadım, yaşıyorum).

çalışmak isteyene saygı duyuyor onlar..zira "ister çalışırım ister çalışmam kime ne" lüksü onlarda var, bizde yok.

ha tabi insanların hayatına karışmak yorum yapmak hadsizliğimiz var evet, orada haklısnız. ona eyvallah ama Türkiye Avrupa değil. bu konuda bi anlaşalım önce.

Hanımefendi bunu avrupayla türkiyenin şartlarını kıyaslayan birisine yazsaydınız daha iyi olurmuş. Benim anlatmak istediğim şey başka. Ben kişilerin tercihlerine saygı duyulması gerektiğini, çalışmıyor olmanın kimseyi ezik yapmadığını anlatmak istiyorum. Ben saygı duyuyorum en azından herkese.

Bu konuda eş hatalı bana göre. Zamanında öyle karar vermiş şimdi değişmiş bu olabilir ama böyle söylenmez. Kalkıp çocuğunu büyüten bir kadına sen ne işe yararsın diyeceğine, doğru düzgün konuşup çalışmasını istese bu kadar kızmazdım ben.

Ben ceo olmanın sıkar birazlık kısmını bilmiyorum tecrübelerinize istinaden söylüyorsunuz sanırım. Bir kadın ne olmak isterse onu olabileceğine inanıyorum. Koca parası yemek istiyorsa ona da ben okeyim. Ua kısacası aslında ilgilenmiyorum kim ne yapmak istiyorsa onu yapsın. Kalkıp burda bu kadın özelinde konuşuyorum kalp kırmanın, tü kaka çalışmıyor musun demenin manası yok gibi geliyor bana.

Ben de bir konu açtım geçen gün buna benzer. Benim farkım ben ara verdikten sonra döndüm ama şimdi yine evdeyim:)neyse çalışmak isterseniz çalışın hatta bence çalışın. Merak ettiğim 1. Sınıf çocuğuna hangi dersleri calsiitiriyorsunuz? Neden sürekli ders calistiriyorsunuz cocuga? Ödevini yapsın yeter. 3 sınıfa kadar ne calisacak bu çocuk? Yani 1 sene daha kalayım evde mi diyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…