Çalışmayan bir kadin olmanin ezikliği

Esime cok söyledim yan sanayilerde bana is bul diye ama benim bölümüm mühendislik ile ilgili değil esim de beni sekreter gibi bir işe sokmak istemiyor ,ben de istemiyorum ama ego vs yapacak durumum kalmadi

İşte eğer tam anlamıyla böyle düşünüyor ve hissediyorsanız çevrenizdekilerin size yaklaşımını takmayacaksınız. Herkesin yaşam ve çalışma biçimi farklıdır. Belki anlatacaklarım garip gelebilir. Ben iş yoğunluğu ve iş baskısı ile daha verimli daha mutlu hissediyorum kendimi. İş tempom yüksek olduğunda ailemle bile daha mutlu olabiliyorum. Herşeyi kontrol etme ve başarı duygusu benim için ön planda. İş hayatımı sonlandırırsam kendimin neye dönüşeceğini biliyorum. Eşimle hayatımızı birleştirirken eşim belki bu özelliklerimden etkilendi belki dönüştüğüm kişiliği ben bile şimdiden sevmeyeceğimi biliyorken eşim de sevmeyecektir. Demem o ki herkesin kendine özeldir bu durum. Yargılanacak bir durum değil yeter ki siz kendinizi yargılamayın. Çünkü bence siz kendinizi yargılıyorsunuz.

Aynı zamanda bir arkadaş yukarıda yazmış. Umarım genel müdür eşiniz sizin için şöyle dolu dolu bir bireysel emeklilik planı hazırlamıştır.

Harikasınız, asla kendinizi ezdirmeyin.....elbet dualarım kabul olacak, bir işe girsem de kocam görse işler nasıl dinecek evde ??? Kendi uğraşsın cocukla evle ,o kadar istiyorum ki....maalesef para getirmeyince yapılan işler değerli bulunmuyor...benim eşim hiç bir zaman değer vermedi bana çünkü çalışırken de asla yardım etmezdi, ben eve 18 45 te gelirdim o 18 de gelmesine rağmen gelip oturup yemek beklerdi ben eve gelip 15 dk da duduklide birseyler yapmaya calisirdim...o kadar kendimde hiç bir şey için hak görmüyorum ki geçen bir kadınla tanıştım çalışmayan ama hep kocasi yardım eden ,hatta adam yemek yapıp mutfağı temizlemeden çıkmaz falan dedi gülerek...eşinin kıymetini bilen erkekler var ne güzel.

Esime cok söyledim yan sanayilerde bana is bul diye ama benim bölümüm mühendislik ile ilgili değil esim de beni sekreter gibi bir işe sokmak istemiyor ,ben de istemiyorum ama ego vs yapacak durumum kalmadi
Sekreter olmaz da satış olur. Diliniz var, ehliyetiniz var, egitiminiz var

Bende calismiyorum.
Esim calisiyo ve bana yardim ediyo
Evi supurup siler toz alir herseyi yapar sadece yemek yapamaz. Peygamber efendimizde eslerine yardim edermis. Toplum dinin guzelliklerini asilamiyorki alisilsin

Anne değilim sizi çok iyi anlayamam belki ama hem çalışıp hem çocuğuna yeterli ilgiyi gösterip çok güzel yetiştiren anneler var. Hem de oğlunuz var ve bukadar bağımlı olmanız sizi geçtim oğlunuz için hiç iyi bi durum değil. Özgüveni eksik olacak belki sosyal fobisi olacak kendi başına bişey yapamayacak. Şehir dışına üniversiteye giderse zorlanacak , evliliğinde eşiyle sorunlar olacak vs uzar gider. Bilinçli bi anne olduğunuzu düşünüyorum buyüzden gerekeni yapıp biraz da otorite kurmanız gerekir çok geç olmadan

Tam olarak yaşadıklarım ve iç sesim benzer. Ben de çok başarılı ve idealisttim ama hep çocuk istedim. Çeşitli nedenlerle okulumu çok uzadı evlendim çocuk olmadı okula döndüm, mezun oldum iş buldum, kriz çıktı işten çıkarıldım 2 gün sonra hamile olduğumu öğrendim. Şu an oğlum 5.5 aylık annem bakacak durumda değil, kayınvalideme bırakmak istemem, bakıcıya asla güvenmem...
Çalışırsam oğlumu göremem zaten 7 8 gibi uyuyor.. en güzel zamanlarını annesiyle geçirsin. Maddi olarak zorda olduğumuz halde çalışmayı düşünmüyorum. Sadece deprem nedeniyle ilan açan iyi firmalara başvurdum.
Öncelikle çalışmayıp evde oturan kadınlar sebebi ne olursa olsun ezik değil bunu bir tarafa koyalım...
Bir sürü arkadaşım okumuş çalışmıyor bunu okumakla ilgisi yok. Ben 25 bin maaşla iş bulup gidemedim.. eşim çalışmıyordu 15 binden aşağı kira yoktu. Tamamen şartlarla ilgili çalışmak.
Size laf edenlere zamanında bakıcı anaokulu vs daha çok para gideceği için çalışmadığınızı şimdi de başvuru yapıp ara verdiğiniz için alınmadığınızı açıkça söyleyin sorgulamayı laf sokmayı bırakırlar. Bu arada ilan bakmaya devam edin. Meslek dışı ilanlara da bakın. güncel programları öğrenin evden bir şeyler yapmaya çalışın... Home officen düşünün

Bende calismiyorum.
Esim calisiyo ve bana yardim ediyo
Evi supurup siler toz alir herseyi yapar sadece yemek yapamaz. Peygamber efendimizde eslerine yardim edermis. Toplum dinin guzelliklerini asilamiyorki alisilsin
Eşiniz de paranın kölesi olduysa demek, o da para için yaşayanlardan demek ki…

O kadar güzel ifade etmişsiniz ki, eşim de beni böyle sevdi çalışmasam neye donusecegimi bilmiyorum diye evet ben tedaviyle cocuk sahibi olunca inanın bunları hiç düşünmedim.. bir çırpıda işten vazgeçtim..ama şimdi anlıyorum ki hic bir şey beni mutlu etmiyor çünkü diğer ev hanımları gibi gün yapacak bir tip değilim, bir şeyler üretmeye alışkın olduğum için suan hırsımı çocuktan çıkarıyorum sanki ,kendi kendime tatmin olmuyorum sanki...bazen cocuk gibi onaylanmaya yaptığımın begenildigini görmeye ihtiyacım oluyor. İnanın her şey para değil, gururumu geri kazanmak istiyorum öyle mutsuzum ki....eşim emeklilik plani yapmadı, primleri ödemedi tabiiki ,annem zamanında ödesin falan deyince patron olsam iş yerinde çalışır gösteririm ama bize hiç imkanli olmaz dedi...Aslında 97 girişli olduğum icin eyt kapsamındayim ama 2760 gün primin var cok eksik anlayacağınız

Kendinizi bu kadar üzmeyin 45 yaşından sonra sıfırdan iş bence çok zor heleki özel sektörde. Çocuğunuza sağlıksız şekilde bağlanmışsınız bu kadar arastırayım koşturayım bunlara bu kadar gerek yok fanusta büyüyemez çocuklar servise bile veremeyecek ne var? Birde öksüz gibi diyosunuz ne kadar talihsiz bi benzetme yarın öbür gün üniversiteye gidicek belki evlenecek başka yerde yaşayacak o zaman ne yapacaksınız? Eşinizin durumu ortalamaysa çocugun ihtiyaclari arttığında bunun eksikliği olacak mutlaka malum ekonomi.
Zamanında emek vermissiniz boşa gitmesin minimumda olsa kalan priminizi ödeseniz iyi olurdu en azından emekliniz olur iyi kötü.
Bunun dışında eşinizin tavri çok kötü parası sadece ev çevirme dışında tatillere eğitime sağliga yetiyorsa kendinizi para içinde üzmeyin. Kendi mutlu olacağınız şeylere bakın biraz ve oğlunuza küçük prens muamelesi yapmayın, size çok değerli birtaneniz ama hayat bi o kadar acımasız kimse ona prens gibi davranmayacak ve bocalayacak oğlunuza bu derece bağlanmayın

Düşünce özgürlüğümü kullanarak fikrimi dile getirdim. Bana hitap eden konu sahibesinin eski güçlü haliydi zor bulunan bir kişiliktir. Bir kadının henüz kendisini garantiye almadan bir erkeğe güvenerek ondan çocuk yapması bana göre basit. Bdv'de 10 dertten 7'si elinde çocukla aldatılan, şiddet gören, terkedilen kadınlara ait bu dertleri dert yapan en büyük faktör de maddi özgürlüklerinin bulunmaması.

Anneliği basite indirgemem öyle olduğu anlamına gelmez sonuçta anneler olmasaydı biz de olmazdık. Annelik kutsaldır ama hayata karşı güçlü bir duruş sergileyip kimseye muhtaç olmamak daha kutsaldır.

Esin sana ve çocuğuna bakmak ZORUNDA bu dini açıdanda böyle,ister kabul edin ister etmeyin.. sende çalışıyorsanda paranı kocana vermek zorunda değilsin,burada kadınlar hep sende çalış ayakların üzerinde dur vs siraliyorlr fakat koca da üzerine düşen erkeklik görevini üstlenecek,oldu,ben hem bebek pispislicam,her türlü temizlik vs olacak yemek çabası,ayrı olarak birde kocaya hanım lik...ee..adam bana dönüp diyecekki sen niye çalısmiyorsun, ailesine de dönüp şunu söyle ben öyle yapıyorum,kocamin parasını yiyorum kime ne! diyorum bı catirdiyorlar ama umrumda bile değil..

Bence mesele calismaniz para kazanmanız değil satır aralarinda sanki kendinizi kaptırdığı biz üç ev hanimligi annelikten çıkarıp kendinize bakacaguniz mutlu bir bir insan olmanız için söyleniyor gibi geldi. Hepsini okumadım ama okuduğum kadaroyla iyuliginize birşeyler demek istenmiş gibi

Biz kadınlarda hata var her şeyi abartıyoruz. Çalısan anneler çalısmayanlara koca eline bakan tembel vs insanlar diye yaftalıyo
Çalısmayan annelere göre çalışan kadınlar parasını yiyebiliyo mu hayatimi cocuguma adadim bakicilara birakmadim ,evde ev işi daha zor vs vs
Bu şekilde ego tatminlerine ne gerek var. Kocaya muhtac olmayalım dedik simdi kocada bize muhtaç ekonomi ortada hayat standartın yükselmiyosa kadına çalısmak sadece külfettir

Ev hanımlığını kınadığımda yada eksik gördüğümden değil lakin
Parasını kazanan kadın daha etkin daha farkında daha özgüvenlidir
PAra kazanan kadın kendini günceller ev hanımı sürekli bir döngünün içerisinde döner durur toplum tarafındanda basit olarak görülür isterse mesaisi sabah 7 gece 12 olsun
sAkın normalleştirmeyin çalışmamayı
Elinizden geldiği kadar kendi paranızı kazanın
Erkeği ev işilerine kadınıda para kazanmaya teşvik etmeliyiz ki daha düzgün nesiller yetişsin

Ben de butun mevzu işten cikmaniz ve cocuktan sonra basladi sandim.
Yani siz evlenince unutmuşsunuz femisntlik. Sadece işe gidip geliyor olmak feminist dusunce değil ki.

Cocuk olmasa 1sn durmam yazmişsiniz ama işten gelip bi de bu şekilde hizmet edebildiyseniz onca zaman siz cocuk olmasa da bosanmazdiniz, bosanacak olsaniz bunlar yaşanmazdi.

Yaşadıklarım bana şunu öğretti. Ne olursanız olun nasıl hissettiğiniz etrafınızdaki insanların size nasıl hissettirdiğiyle ilgili. Yani köle gibi işte ve evde çalışıp deli gibi eğitimli olup çöp muamelesi de görebilirsiniz hiçbir işe yaramayan bir insan olup baş tacı da olabilirsiniz. Bu yüzden kendi değerinizi insanların size biçtiği rollerle belirlemeyin. Sizi böyle hissettiren insanlardan uzak durun yeter.

Düşünceleriniz hiç sağlıklı değil psikolojik destek alın..

Eşiniz neden çalışmanızı istiyor ki ne yemeğe çıkartır ne lüks otele gidermissiniz? varsa yoksa yatırım yapmış. sizin de çalışmadığınız zamanları kayıp para olarak görüyor demekki. kadın kadının düşmanı mı bilmem ama eşiniz sizin düşmanınız gibi olmus. neden primlerinizi ödemiyor? Versin bakalım bunca yıl emeğinizin karşılığını o kadar yıl evde iş yaptınız çocuk baktınız temizlik bakıcılık ücretlerine saysin

Harikasınız, eskiden tanıştığım bir arkadaşım kendini tanıtırken koca parası yiyorum cok ta güzel oluyor diyordu neden çalışmiyorsun diye soranlara..
Nerdeee primleri ödeyecek göz onda ...kuzenim var zengin biriyle evlendi ve kendi cok vasıfsız bir işte çalışıyordu tel lara bakıyordu. Neyse zengin ama muhafazakar biri ile evlendi ,kocasi seni çalıştırmak istemiyorum deyince kuzenimde ama benim kariyerim ne olacak demiş kocasi da primlerini ödeyip emekli yapmış...kuzenim bana bilerek öyle dediğini normalde hiç te çalışmak istemediğini söyledi..bazı kadınlar cok uyanik ya da eşleri düzgün...benim esim hayatta böyle bir şey yapmaz....kuzenimi çalıştırmama zihniyetinde biriyle evlendiği için ona basta acimistim ama kocasi benim kocamdan cok daha fazla değer veriyor yobaz mobaz karısını el üstünde tutuyor saygıda kusur etmiyor asla....acıma acınacak hale gelirsin lafı ne kadar doğruymuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…