Çalışmayan bir kadin olmanin ezikliği

Belki kendisi insanlar hakkinda devamli boyle seyler dusundugu için başkalarinin da her hareketinden soyleminden bir şey cikartip calismiyorum diye beni dislayip ezik goruyorlar şeklinde dusunuyordur. Bu da bir ihtimal.

Hani 1-2 kişi cikip boş yapmiştir belki kendisine ama herkes niye topluca ezsin dışlasin.
Ben calismiyorum kendi cevremi vs gectim eşimin iş ortaminda yemeklerde bulunuyorum. Ee calisan kadinlar var, is arkadaslarinin eşleri filan da calisiyor. Hiç en ufak bir rahatsizlik hissi yaşamadim.
İçlerinden ne dusunuyorlar bilemem ama yuzume kimsenin bu konuda bir şey hissettirdigi, konustugu olmadi.

Konu sahibi baska sıkıntılarda.

primlerinizi dışardan yatırdı iseniz EYT den emekli olamıyormusunuz? Çalışmasanız da elinşze para geçer en azından. Sizde yine hobileriniz ile ilgilenmeye devam edersiniz. Açıkcası o kadar aradan sonra sizin yaşınızda iş bulmak çok ama çok zor.

Benim anladigim konu sahibi aslinda calismayi sevmiyor ve istemiyor, esi agzinin icine bakan biri olsaydi asla calismazdi, ama calismayi sevmiyor olmayi kendine yediremedigi icin burada bile neye saracagini sasirdi.

Ama anlamadigim nokta ev isi yemek yapmayi da sevmiyorum rahatima duskunum dedi, calismiyor, cocuk da okulda butun gun, baska ne yapiyor bilemedim Hobiler falan diyecek de hobi adi ustunde bos zamanlarimizda yapacagimiz seyler, dunyanin sayili zengin ailelerden trust fund' a sahip biri degilsek ya calisacagiz ya da evi cekip cevirecegiz, butun gun keyif yapma luksu kimde var?

Bende 7 yil kadar çalışmadım, öncesinde çalışıyordum, 2 aydır yeniden başladım çalışmaya. Hiçbir dönemde kendimi eksik, ezik hissetmedim. Etrafımda çalışan arkadaşlarım, eşimin arkadaşları,onların eşleri bur sürü insan var. Yüzüme en ufak bir imada bulunan olmadı. Arkamda ne dedikleri dediğiniz gibi umurumda değil.

Zaten herkesin bu kadar konu sahibinin calismamasina taktığını sanmıyorum. Kendi iç dünyasında huzurlu değil, sürekli bir kıyas ve beni ezikliyorlar psikolojisi ile yaklaşıyor her söylenene, yapılana muhtemelen.

Ne kadar doğru söylüyorsunuz keşke eleştirmek yerine yapıcı olabilsek. Herkes konu sahibinin üzerine gitmiş. Yorumlarını okudum ama ters bir üslup göremedim

Sagolun cok güzel destek oldunuz !

Çocuğu enn geç 3-3.5 yaşında kreşe vermeliydiniz. Çocukla aranızdaki göbek bağını kesin bir an önce bence

Ben konu sahibini çok iyi anladım. Yillarca çalıştığı için şimdilerde kendini kötü hissetmesi ..çünkü o çalışırken daha mutlu buna alışmış.cocuktan sonra eşinin tavrı olmamış sadece.yoksa kendi haline bıraksa ztn evde sıkılır di.surekli is hayatında olmamış bayanlar konu sahibinin bu süreçteki ezik hissetmesini vs anlamayabilir...

Bn şimdilerde hamilelik nedeniyle ewde oluyorum.ev hanimligi da cidden zor..

Ööfff üzgün ve mutsuz olması çirkinleşmesine sebep değil. Millet uyardıkça üslubunu iyice bozdu.

Psikolojide yansıtma diye bir şey var ya. Hani kendinde olan bir özelliği başkasına yansıtıyorsun gibi bir şey. Mesela herkes beni kıskanıyor diye düşünen birinin asıl kendi kıskanıyordur bu duygusu o kadar yoğundur ki herkesin kendi gibi olduğunu düşünür. Siz de kimseyi beğenmiyorsunuz aslında. Tüm gün çalışıp çocuğunu bakıcıya bırakanları, part time çalışanları, çalışmayıp eşi tArafından saygı sevgi görenleri, bebeğine mama vereni, servise verip okulda laklağı kaçıranları, okuyan okumayanı herkese bir laf atmışsınız. İyi haber kimsenin sizi eziklediği yok eşiniz dışında. Kötü haber siz herkesi eziklemeye çalışıyorsunuz. Ben de başta size destek verdim ama kuzeniniz hakkında yazdıklarınız (şiddet görüyor ama mutlu pozları kesiyor, gülüyorum haline minvalinde bir şeyler) okumayan kadınlara köylü Kezban demeniz vs asıl sizin bakış açınızdan sorun olduğunu gösteriyor.

Ya ben kocamı çok seviyorum gerçekten, bazen gece kalkıp izlerim hatta ama yani şimdi gelse dese ki ben bunaldım biraz çalışmak istemiyorum diye, aa tabi canim dinlen biraz derim. 3 5 ay batmaz, 1 sene olsa kurtlanirim, 1i geçerse hakkaten olay çıkarırım yani bana çok ilginç geliyor bu çalışmama hakkı. Yatlarin katların kira gelirin yoksa bir sekilde para lazım. Çocuk büyüyene kadar çalışma diyen de sanmıyorum 10 sene çalışma demiş olsun.
Çocuk olunca çalışmama işini ilk defa bu grupta gördüğümü söylemiştim. Benim bütün arkadaşlarım ve iş arkadaşlarım ilk seneden ise döndüler. Çoğunun bir süre maaşı olduğu gibi bakiciya gitse de o kadar uzun süre işe ara verip bir daha kariyere aynı yerden devam etmek zor olacağı için göze aldılar. Hem 30 40 yaşında insanların bütün gün 2 yaşında bir bireyle sosyal alışveriş yapması da Çocuk için güzel olsa da anne açısından ne kadar sürdürülebilir olabilir ki? Bunu dengeleyenler de var ama sizin için öyle olmamış ve çocuğu çok farklı bir yerde konumlandirmissiniz kafanızda. Şimdi de kopamıyorsunuz çünkü ne es ne arkadaş ne iş var yerine koyacak.

İşe döndüğümde oğlum üç aylıktı. Süt hakkımı vs kullandım iki yaşa kadar gayette idare ettik. Ben çocuk olunca işi bırakan, annesinin evine taşınan bir bu sitede gördüm çok garip bağımlılıklar

Eşiniz ayıp etmiş. Halinize üzüldüm. Totalde kaç yıllık tecrübeniz var? Hangi iş alanında çalışıyordunuz? Belki title düşürüp vs. iş başvuru alanlarını genişletirseniz şansınız artabilir. Ya da danışmanlık firmaları daha uygun olsun diye(bunu ara verdiğiniz için söylüyorum. Olumsuz bir ima yok.) sizi çalıştırmayı tercih edebilir. Toplantılarda olgun insanları müşterilere göndermek patronlarda bazen daha güven yaratabiliyor.

Ben de evladımı 4,5 yaşından beri servisle gönderiyorum. Gariban gibi hemen servise biniyor diye bana üzüldü konu sahibi. Şimdi kim kime ayıp etti bu durumda? Bana kendimi kötü hissettirilirdi neticede o yorum.
Kendinizi kötü hissetmeyin servise binmek çocuk açısından çok daha eğlenceli bir sey konu sahibi kendini işe yarar hissetmek adına böyle düşünüyo. Yoksa yolda arkadasinla sohbet edersin servis söförüyle kanka olur muzik actirirsin akranlarınla olursun mis gibi

Bu arada sitede ögretmen arkadaşlar vardır , gercekten her gün gelen çocugun durumu soran velilerden bunalmıyo musunuz? Konu sahibi hergün gidiyomus ya ilgileniyomus bu şekilde ne faydası oluyor merak ettim

iş bul ve çalışmaya başla her konuda normal düşünmeye başlayacaksın.

Ben de evladımı 4,5 yaşından beri servisle gönderiyorum. Gariban gibi hemen servise biniyor diye bana üzüldü konu sahibi.
Valla 30 yaşıma aylar kaldı. Yıllarca servisle okula gittim. Garibanlık mıymış bu ya da garibanlık neresindeymiş ? Bazen hayret ediyorum..
Allah ileride bana çocuk nasip ederse ona da servis kullandırırım. Her yaşta ayrı servis sohbetleri orada oluşan sosyallik güzel şey bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…