Ben de evladımı 4,5 yaşından beri servisle gönderiyorum. Gariban gibi hemen servise biniyor diye bana üzüldü konu sahibi. Şimdi kim kime ayıp etti bu durumda? Bana kendimi kötü hissettirilirdi neticede o yorum.Ben böyle bir baskı hissetmedim kendi adınıza konuşun, o sizin hayata olumsuz bakmanızdan kaynaklanmış.
Ben de aynı duyguları hissediyorum ve konu sahibini anlıyorum. Anne olarak bu duyguları yaşamasını normal olarak kabul ediyorum. Bu duyguları her anne yaşıyor böyle hissetmek ayıp değil. Asıl ayıp buna üzülüyoruz diye baskı görmektir. Yani sizin yaptıpınızdır.
Asıl baskı işe döndüğü için sütü azalan mamaya dönen anneler için yazdığı ayrıca. Mama verdiği içiniz belki zaren vicdan azabı çeken bir anneyi incitecek bir yorumdu.Ben böyle bir baskı hissetmedim kendi adınıza konuşun, o sizin hayata olumsuz bakmanızdan kaynaklanmış.
Ben de aynı duyguları hissediyorum ve konu sahibini anlıyorum. Anne olarak bu duyguları yaşamasını normal olarak kabul ediyorum. Bu duyguları her anne yaşıyor böyle hissetmek ayıp değil. Asıl ayıp buna üzülüyoruz diye baskı görmektir. Yani sizin yaptıpınızdır.
Evet konu sahibi gördüğünüz üzere tipik toplumuz bu şekilde. Konu sahibi dertleşmek istiyor, bazıları şunu dedin bunu dedin derdinde.
Her cümleyi eleştiren kadınlar! destek olup anlamaya yaraları sarmaya çalışmak yerine lafı cımbızla çeken gene kadını yerden yere vuran bizler!
Bizler birbirimize destek olmadan bu toplum düzelmez! Valla yorumları okurken çatladım, bir kelimeyi alıp uzatan mı dersiniz, çözüm bulmak yerine insanı dibe çekenler mi dersiniz!
Niye bu art niyetiniz! Tamam anladık sevgisiz büyüdünüz ama yaralarınızı başkalarına çatarak saramazaınız.
Bi kendinize gelin, kadın kadına destek oluyıruz şurada, dertleşiyoruz. Eleştirip birbirimizin açığını aramak yerine yapıcı olalım biraz.
Yoo gayet destek mesajları da vardı ama konu sahibinin üslubu, söyledikleri değişik bir hal aldı.Çoğunluk konu sahibine yüklenmiş.bayan olarak hiç hoş olmamış.ztn üzgün mutsuz .Eşi desen ,çevresi desen..bundan bi umut soru açmış bakış açıları için maşallah herkesin bi dovmedigi kalmisya nette bile tanimazsiniz etmezsiniz ne bu hal tavırlar..
Ben burada başka annelerin canını yakma amacı görmedim. Bende çalışan bir anneyim ve yorumları okuyunca canım yanmadı. Hepimizin hayat koşulları farklı, burada eleştirmek yerine dertleşmek isteyen birine destek olabiliriz. Kimseyi öyle hissetti diye yargılayamayız. Çocuğunu servise verince öyle hşssedecekmiş, bunun nesi garip. Hissedebilir, ben de hissettim. Şuan oğlumu okuldan çıkınca ben alamıyorum ve buna üzülüyorum. Bundan kime ne? Bu duygumu paylaşınca niye eleştirileyim. Her anne üzülür, her anne yetersiz hisseder. Zaten erkek egemen toplumda yeterince baskı görüyoruz. Bari kadın olarak siz baskı yapmayın, eleştirel değil de yapıcı gözlerle bakın.Dertleşirken başka annelerin canını yakamazsınız. Konu sahibine en çok destek mesajı yazanlardanım. Üslupsuz yorumları da uyardım.
Ama inatla hala insanların yaralarını kaşıyan konu sahibinin kendisi.
Her yorumda çakışan kadınların canını yakıyor. Yok servisle gidenler yazıkmış da öksüz gibi servise hemen biniyormuş. Bunu böyle yazmadan da servise bindirmek istemediğini yazabilir.
Yada çocuk 7 yaşındayken sütü sağıp ile dönmek zorunda kalan kadınları incitecek yorum yazamaz.
Kendisi işe ara vermesine kutsallık atfetmiş. Fedakarlık yaptım diye de teselli bekliyor.
Basit bir tercih bu. Çalışan yada işi bırakan annelerin hepsinin yaşadığı başka zorluklar var. Bunları dile getirirken karşı taraftaki kadına kendini kötü hissettirmemelisin
O zaman eğitimli bir kadın olarak kendini düzgün ifade edecek.Ben burada başka annelerin canını yakma amacı görmedim. Bende çalışan bir anneyim ve yorumları okuyunca canım yanmadı. Hepimizin hayat koşulları farklı, burada eleştirmek yerine dertleşmek isteyen birine destek olabiliriz. Kimseyi öyle hissetti diye yargılayamayız. Çocuğunu servise verince öyle hşssedecekmiş, bunun nesi garip. Hissedebilir, ben de hissettim. Şuan oğlumu okuldan çıkınca ben alamıyorum ve buna üzülüyorum. Bundan kime ne? Bu duygumu paylaşınca niye eleştirileyim. Her anne üzülür, her anne yetersiz hisseder. Zaten erkek egemen toplumda yeterince baskı görüyoruz. Bari kadın olarak siz baskı yapmayın, eleştirel değil de yapıcı gözlerle bakın.
Ne kadar güzel bir üslupPardon siz kim oluyorsunuz? Beğenmediğiniz bir yorum varsa ya beğenmedime basarsınız ya düzgün bir şekilde alıntılar konuşursunuz. Hakaret vb bir durum görürseniz de şikayet edebilirsiniz yorumu gereken yapılır. Kalkıp burda ulusa sesleniş gibi bilirkişi tavırlarıyla insanların ağzına kapak olmaya çalışmak gibi bir hakkınız yok. İnsanlara sevgisiniz büyüdünüz demek gibi bir haddiniz hele hiç yok. Yaptığınız belden aşağı vurmak. O eleştirdiğiniz şeyin beterini yapıyorsunuz. Kendi yorumunuzla ilgilenin hanımefendi, buyurun siz istediğiniz kadar yapıcı olabilir
Ne kadar güzel bir üslup
Kuzene, kuzen eşine kadar bir şekilde saydırmadığı kimse kalmadı. Hayretle okudum bir yerden sonra yorumlarını. Millete beni eziyorlar derken laflarıyla hep başkalarını tenkit ettiğinin farkında değil. Sonra da üslup diyor şaka gibi.Konu nasıl başladı nasıl gitti hayret ettim. Konu sahibi size çok hak vererek ve size tembel vs diyen kadınlara eksi verirken sonunda size eksi verip kapattım
Ayol part time iş niye vasıfsızlık onu hiç anlamadım. Benİm kızım tam 1 yaşında. 1,5 yaşında part time çalışmayı planladımvasıfsız değilim. Tıp doktoruyum. Nöroloji uzmanıyım. İşyeri hekimliği yapacağım yarı zamanlı. Yahu yarı zamanlı iş bulamasam kuryelik de yaparım hiç gocunmam da çok ayıp etmişsiniz.
Üstelik kuzeninizin tercihi öyle olmuş sizin böyle. O niye böyle diye kızı eze eze bitirememişsiniz. Başarısızmış bilmemne. Herkes her şeye yetkin olamaz. Hayat da herkese farklı seçenek sunar. Benden çok daha zeki, yetenekli bir çok kadın var dünyada ama benden daha mutsuzlar. Tam tersi de birçok kadın var çok daha mutlular.
Öğretmenin de siz çalışmıyorsunuz diye farklı davrandığını sanmıyorum hiç. Benim çok sevdiğim bir teyzem var. Çok iyi insandır ama aşırı alınganlık var. Mesela kayınvalidem sırt çantasına bakmış "ben de lutha almıştım böyle çanta, kaybettik" demiş. Vay bana hırsız demek istedi diyorher şeyde ona karşı yapılmış bir şey arar. İnsanlar ona gülüyordur arkasından vs. Ne güzel antidepresanla çiçek gibi olmuştu aklınızda bulunsun. Belki küçük bir ilaç çok iyi gelebilir.
Onun dışında elbette başka kadınlar sizi ezmek de istemiş olabilir. Ben tıp doktoruyken eski sevgilimin abisinin karısı benimle yarışa girmişti. İki de bir herkese benim yanımda da ya da uzakta "doktorlar şöyle böyle" diye doktor kötülüyorduo da kendini eksik görüyordu herhalde ve öyle kendini rahatlatıyordu diye kabul etmiştim :) yanındayken de çok dikkat ediyordum bir de çünkü mükemmel bir ev hanımıydı. Yemeğe giderdik 4 4lük sofra kurardı, eli de muazzam lezzetliydi. Ben o sırada omlet zor yapıyordum mesela Benden çok fazla iyi olduğu alan olmasına rağmen büyük ihtimalle iç huzurunu sağlayamadığından böyle beni üzmeye çalışıp rahatlıyordu.
Lütfen burada yazılanlara en azından göz ucuyla da olsa bakın. Çocuğunuzla iletişiminiz biraz fazla abartılı. 1yaşında kızım. 36 da doğurdum. 3.tüp bebek denemesinde ve hep erken doğum şüphem vardı sizi anlıyorum. Çok zor günler geçirmişsiniz ama artık kabullenip ve iyileşin. Çocuklarımızı tam bağımsız, mutlu, kendini gerçekleştirmiş yetişkinler yapmak bizim amacımız sonuçta. Çocuğun bağımsızlaşmasına izin vermeniz şart ama elbette hep istediğinde ulaşabileceği mesafede olacaksınız. Kendine güvenen, mutlu anne olmak çocuğunuzu da mutlu edecek.
Konu sahibi size üzülmedi nereden çıkarıyorsunuz. Kendi hislerini yazdı sizinle ne ilgisi var. Bir anne bunu hissedebilir, burda paylaşabilir. Siz de kötü hissettiğinize göre demek ki aynı duyguları yaşadınız. Evladınızı servise bırakınca aklınız onda kaldı. Bu duyguları hepimiz yaşıyoruzBen de evladımı 4,5 yaşından beri servisle gönderiyorum. Gariban gibi hemen servise biniyor diye bana üzüldü konu sahibi. Şimdi kim kime ayıp etti bu durumda? Bana kendimi kötü hissettirilirdi neticede o yorum.
Bn mama verdim hiç de incinmesin. Mama vermenin neresi kötü.. logusalikta etkileniyor insan çevre baskısından hormonların.. sonuçta zehir dgl.masallah cin gbi cocugumAsıl baskı işe döndüğü için sütü azalan mamaya dönen anneler için yazdığı ayrıca. Mama verdiği içiniz belki zaren vicdan azabı çeken bir anneyi incitecek bir yorumdu.
Yoo hissetmedim. Hissedebilirdim dedim. Ben servisle gitmesinden aksine çok memnunum. Seneye de servise vereceğim hatta mutlulukla.Konu sahibi size üzülmedi nereden çıkarıyorsunuz. Kendi hislerini yazdı sizinle ne ilgisi var. Bir anne bunu hissedebilir, burda paylaşabilir. Siz de kötü hissettiğinize göre demek ki aynı duyguları yaşadınız. Evladınızı servise bırakınca aklınız onda kaldı. Bu duyguları hepimiz yaşıyoruz
Sizin orada olmanız çocuğa güven mi veriyor yoksa sürekli gözetlendiğini düşünüp rahatsız mı oluyor bilinmez. Bu sizin düşünceniz. Yine kendimden örnek vericem: benim annem her sabah kalkar kahvaltımı hazırlardı (gerçi hala öyle ama). Arkadaşlarım bana özenirdi ben arkadaşlarıma özenirdim. Çünkü büyüdüğümü idrak etmeme engel oluyordu annemin bu davranışı. Çocuk yetiştirmek 2.2=4 gibi bişey değil ki. Siz A dersiniz çocuk B anlar. O yüzden bu kadar kesin yargılara varmayın. Mesela çocuğunuza hiç sordunuz mu servise binmek ister misin diye?Seneye vereceğim inşallah, evimiz sapa old için servis forması bu sene gelmedi fakat kayıt sırası bastırdık seneye kesin olsun diye...Bu sene çalışma konusunda net olmadığım için servis çıkmamasına sevindim çünkü arabada cok güzel sohbet paylaşım yapıyoruz oğlumla bir de hava güzel olduğunda okul bahçesinde arkadaşları ile oynamaya devam ediyor biz veliler cocuklari bekleyip sohbet ediyoruz...oglumu arkadaşları arasında nasıl davranışta bulunuyor gözlemliyorum, o mutlu olunca ben de çok mutlu oluyorum. Sagliksiz düşünce biliyorum ama servise binen cocuklar ders biter bitmez servise bindiriliyor aklıma geldikçe üzülüyorum seneye öksüz gibi kalacak diye...benim okul çıkışı orada gozukmem ogreymeni ile konuşmam vs hepsi cocuga guven veriyor tabi...servise binen cocuklarin böyle şansı olmuyor .
Konu nasıl başladı nasıl gitti hayret ettim. Konu sahibi size çok hak vererek ve size tembel vs diyen kadınlara eksi verirken sonunda size eksi verip kapattım
Ayol part time iş niye vasıfsızlık onu hiç anlamadım. Benİm kızım tam 1 yaşında. 1,5 yaşında part time çalışmayı planladımvasıfsız değilim. Tıp doktoruyum. Nöroloji uzmanıyım. İşyeri hekimliği yapacağım yarı zamanlı. Yahu yarı zamanlı iş bulamasam kuryelik de yaparım hiç gocunmam da çok ayıp etmişsiniz.
Üstelik kuzeninizin tercihi öyle olmuş sizin böyle. O niye böyle diye kızı eze eze bitirememişsiniz. Başarısızmış bilmemne. Herkes her şeye yetkin olamaz. Hayat da herkese farklı seçenek sunar. Benden çok daha zeki, yetenekli bir çok kadın var dünyada ama benden daha mutsuzlar. Tam tersi de birçok kadın var çok daha mutlular.
Öğretmenin de siz çalışmıyorsunuz diye farklı davrandığını sanmıyorum hiç. Benim çok sevdiğim bir teyzem var. Çok iyi insandır ama aşırı alınganlık var. Mesela kayınvalidem sırt çantasına bakmış "ben de lutha almıştım böyle çanta, kaybettik" demiş. Vay bana hırsız demek istedi diyorher şeyde ona karşı yapılmış bir şey arar. İnsanlar ona gülüyordur arkasından vs. Ne güzel antidepresanla çiçek gibi olmuştu aklınızda bulunsun. Belki küçük bir ilaç çok iyi gelebilir.
Onun dışında elbette başka kadınlar sizi ezmek de istemiş olabilir. Ben tıp doktoruyken eski sevgilimin abisinin karısı benimle yarışa girmişti. İki de bir herkese benim yanımda da ya da uzakta "doktorlar şöyle böyle" diye doktor kötülüyorduo da kendini eksik görüyordu herhalde ve öyle kendini rahatlatıyordu diye kabul etmiştim :) yanındayken de çok dikkat ediyordum bir de çünkü mükemmel bir ev hanımıydı. Yemeğe giderdik 4 4lük sofra kurardı, eli de muazzam lezzetliydi. Ben o sırada omlet zor yapıyordum mesela Benden çok fazla iyi olduğu alan olmasına rağmen büyük ihtimalle iç huzurunu sağlayamadığından böyle beni üzmeye çalışıp rahatlıyordu.
Lütfen burada yazılanlara en azından göz ucuyla da olsa bakın. Çocuğunuzla iletişiminiz biraz fazla abartılı. 1yaşında kızım. 36 da doğurdum. 3.tüp bebek denemesinde ve hep erken doğum şüphem vardı sizi anlıyorum. Çok zor günler geçirmişsiniz ama artık kabullenip ve iyileşin. Çocuklarımızı tam bağımsız, mutlu, kendini gerçekleştirmiş yetişkinler yapmak bizim amacımız sonuçta. Çocuğun bağımsızlaşmasına izin vermeniz şart ama elbette hep istediğinde ulaşabileceği mesafede olacaksınız. Kendine güvenen, mutlu anne olmak çocuğunuzu da mutlu edecek.