Çalışmayan bir kadin olmanin ezikliği

Valla nerede çalışırsa çalışsın üslubu cok yanlış.. neyse asil konuya geleyim siz de bu ataerkil toplumda sistemin parçası olmuşsunuz, cocuk doğunca tüm yük anneye verilir ,devlette değilsen hemen işe geri dönmen beklenir ...eski isimde emzirme odasında ne kadınlar gördüm umitsizce bebeğinin resmine bakıp sütünü sagmaya çalışan...doğaya aykırı çünkü ten teması olması gerek ancak o zaman sütun çıkabilir fakat onlar bebeğinin esyasina dokunarak videolarına bakarak sagmaya çalışıyordu ve cocuda 6 ay olmadan sütten kesilip mamaya dönüyordu....evet o ise erkenden dönüp cok gün yere geldi o kadınlar ama benim yapıma uymadı...tabi suan cocugum 7 yaşında abarttigimin farkına vardım artık tüm yaşadıklarım sonucu kendimi ezdirmemeye karar verdim, esime ve çevreye göstereceğim günlerini...babalar neden iş paylaşımı yapmıyor yurt dışında babalara bile doğum izni veriliyor epey gün sayısında vs ... kadına yüklen babam yüklen...Ve maalesef en son iş görüşmemde ar ge müdürüne kendimi beğendiğim her şey yolunda giderken ik da çalışan kadın surekli cok ara vermeme getirdi konuyu ...kadin kadının düşmanı, o pozisyona benden iyi birini bulacaklarini sanmıyorum çünkü a dan z ye üretim proseslerine hakimim birebir benin yıllarca çalıştığım iş le ilgili bir pozisyindu ama sagolsun ik çalışanı kadin sayesinde alınmadım...keşke hem cinsleriniz yerine erkeklere yüklenseniz azıcık ta ..

Kesinlikle güzel bir şey. Oğlum servis şöförüyle şakalaşmayı öğrendi. İlk zamanlar aşılıyordu kızdırıyordu anlamıyordu. Şimdi artık şakayı anladı o da karşılık vermeye başladı. Bence çocuğun annesinden yavaş yavaş uzaklaşması kötü değil güzel bir şey

Ama siz konuyu çok başka yere çekiyorsunuz. Ne alakası var ataerkillikle falan konunun? Yanlış anlamayın ama bazı kompleksleriniz var gibi görünüyor burdan. Çünkü ne istediğinizi anlayamadım ben kendi adıma.

İs hayatından kaçmak için çocuğun arkasına siginmanin nesi iyi?

Sanki yetişkin olunmamis gibi küçük kız çocuğuymuş gibi bu sefer eşe güvenmenin nesi iyi?

Ana baba mı bu eş? Evlenildi diye ömür boyu eşine bakma garantisi mi veriyor?

Çocuk büyütürken 2 3 sene evde kalınsın hadi, sonra tekrar parani kazan çünkü sen bir bireysin. Birey olmaktan bunca kaçışın sebebi nedir?

İs hayati, para kazanmak, kendi ayaklarının üstünde durmak, is kurmak, belki işveren olmak..bunlar neden sadece erkeğe ait vasiflarmis gibi geliyor kadınlara? Kendimizi gelistirmemiz cidden bu kadar mı zor?

Çoğunluk konu sahibine yüklenmiş.bayan olarak hiç hoş olmamış.ztn üzgün mutsuz .Eşi desen ,çevresi desen..bundan bi umut soru açmış bakış açıları için maşallah herkesin bi dovmedigi kalmis ya nette bile tanimazsiniz etmezsiniz ne bu hal tavırlar..

iz de bu ataerkil toplumda sistemin parçası olmuşsunuz, cocuk doğunca tüm yük anneye verilir
ataerkil toplumun parçası olan sizsiniz Cherry değil. eşiniz çalışma demiş peki tamam demişsiniz
umitsizce bebeğinin resmine bakıp sütünü sagmaya çalışan
süt evde sağılır dondurucuya konur, anne evde yokken bebeğe bakan kişi sütü ısıtıp verir, iş yerinde ne sağması bu? süt için tensel temasa lüzum yok olsaydı bebek yanında değilken annelerin göğüslerinden süt sızmazdı
esime ve çevreye göstereceğim günlerini
sizin önce kendini olduğunuz gibi kabul etmeniz lazım, mevzu başkaları değil
yurt dışında babalara bile doğum izni veriliyor epey gün sayısında vs
Türkiye'de de babalara doğum izni veriyorlar
benden iyi birini bulacaklarini sanmıyorum çünkü a dan z ye üretim proseslerine hakimim
10 yıl ara vermişsiniz sektör de prosesler de değişiyor hele Ar-Ge konusunda. Sizden iyi birini elbette bulabilirler neden bulamasınlar

Anne değilsiniz galiba ,sizin gibiler olmaz olsun , ben işsizim burda fikir almak istedim siz anlaşılan hep burakardadiniz mühendis arkadasi biliyor savunuyorsunuz, hemde ise alım sürecinde biri, siz çalışırken de bir gözünüz buralarda olduğundan güncel bilgileri kaçırıyorsunuzdur gecmis olsun.... Bu arada y.disi konu olunca Türk insanının ağzı açık kalıyor ilk evlendiğimde 3 sene y.disinda yaşadim dönüşte global formaya girdim ve iş yerim çok sık y.disi eğitimlerine yolluyordu oralarda çalışan insanlarda bizim gibi insanlar ,tanıma fırsatım çok oldu... evet uzun ara vermemden dolayı komplekse girdim ezik hissettim ve yüzde 90 hem cinslerim böyle hissettirdi...ama cok şükür sizleri burda gördüm ya kendi değerimin cooook farkına vardım

Pardon ama konu sahibesi burada kışkırtacak ne yazdı, şaka mısınız kendi hislerini paylaşmış, ben yanında olmayınca öksüz gibi hissedeceğim diyor, duygularını paylaşıyor. Servise binen çocuklar öksüzdür demiyor

O cümlesinden alınan bir üye vardı. Kendisi
Öksüzmüş. Bu deyimden rahatsız olduğunu yazdığı halde tekrar servisle gelen çocuklar öksüz gibi demesi kışkırtmak oluyor bana göre. Genel olarak ben zaten yetim öksüz kelimelerinin böyle fütursuzca kullanılmasına karşıyım. Hangimizin garantisi var. Belki gerçekten öksüz kalacak çocuklarımız. Alt tarafı servise binecek diye bunun söylenmesi incitici bana göre

Simdi oncelikle ben Turkiye'de oldugumu soylemedim, ben de zaten yurtdisinda yasiyor ve calisiyorum. Ataerkillikle hicbir alakasi yok, onume 3-4 sene babalik izni almis bir CV gelmedi, gelseydi o da elenirdi. Ama ekibimdeki en senior pozisyonlardan bir tanesi 1 sene babalik izni almis bir erkek calisanim, annesi akademik kariyerini birakamadigi icin babasi bakmis minige

Siz ne kadar tecrubeli olursaniz olun 10 senede degismis teknolojiye yetisemezsiniz, daha junior pozisyonlarda baslamak durumundasiniz, bunu kabul etmek zor olmasa gerek.

Ayrica 2 sene annelik izni gayet yeterli, benim yasadigim ulkede cocuklar okul oncesine 18 aylikken basliyor, avrupanin bir cok yerinde zorunlu egitim 3 yastan basliyor, cocuklarin ait oldugu yer okuldur, ebeveynler de onlara rahat bir hayat saglamak icin calisir.

Emzirme falan diyerek 10 sene ara vermeyi normallestiremezsiniz uzgunum.

Siz şaka mısınız ya bırakın şu annelere psikolojik baskı uygulamayı, toplum olarak kadınların üzerine çökmeyi. Bir anne bu duyguları hissediyor diye ayıplayan zihniyeti kınıyorum. Bende evladımı servise yazdırınca iç dünyamda üzüldüm. Çünkü ben yanında olunca çıkışta arkadaşı ile oynardı vs... Annelik budur, evladın ile ilgili her şeyi kafana takmaktır. Bu içinde yaşadığın bir duygudur, şuan mesela çocuğum evde yalnız ben işteyim. Aklımın onda olması suç değil ama buraya konu açsam linç yerim. Yok niye aklım onda, yok çocuk büyüdü derler

Aslinda bir çok kişi ilginc bicimde konu sahibini desteklemiş.
Disardaki insanlarin ne dusundugu hic önemli değil, sonucta hayat konu sahibinin hayati, tek sorunu çevresinde konuşan didisinin didisi olsaydi keşke AMA hayati paylaştiği eşi konu sahibiyle ayni fikirde degilse ki değil.
O zaman calişmak zorunda degilsin herkes saygi duyacak vs diye destek cikmak havada kaliyor acikcasi.

Burada biz "calismak zorunda degilsin, eşin bakmak zorunda" diye sabahtan aksama da yazsake eşinin calismamasini sorun eden bir adam varken o evde evlilikte huzur olmaz.
Adam zaten devamli laf sokuyor, oyle bir adamin getirdigi parayi huzurla yiyebilir mi bir insan?

Duydugu o laflara ragmen banane bana bakmak zorunda diyip en ufak rahatsizlik duymayacak biri yapabilir anca. Onu kaldirabiliyorsa yapsin

Aynı baskıyı çocuğunu servisle gönderen anneler de hissedebilir bu mantıkla. Siz servisle giden çocuklar öksüz gibi gidiyor derseniz asıl dediğiniz psikolojik baskıyı siz yapıyor oluyorsunuz. Bu baskıyı yapan ben değilim servisle çocuğu gönderenlere öksüz gibi diyendir

Evet konu sahibi gördüğünüz üzere tipik toplumuz bu şekilde. Konu sahibi dertleşmek istiyor, bazıları şunu dedin bunu dedin derdinde.
Her cümleyi eleştiren kadınlar! destek olup anlamaya yaraları sarmaya çalışmak yerine lafı cımbızla çeken gene kadını yerden yere vuran bizler!
Bizler birbirimize destek olmadan bu toplum düzelmez! Valla yorumları okurken çatladım, bir kelimeyi alıp uzatan mı dersiniz, çözüm bulmak yerine insanı dibe çekenler mi dersiniz!
Niye bu art niyetiniz! Tamam anladık sevgisiz büyüdünüz ama yaralarınızı başkalarına çatarak saramazaınız.
Bi kendinize gelin, kadın kadına destek oluyıruz şurada, dertleşiyoruz. Eleştirip birbirimizin açığını aramak yerine yapıcı olalım biraz.

eğer mesajlarımı aratırsanız size gayet olumlu yorumlar da yaptım bir kaç mesajımda.
ben yıllık izindeyim hanımefendi, çalışma alanımda da iş hayatının da direkt göbeğindeyim.
neden hep geçmişte şuydu buydu diye kendinizi göstermeye çalışıyorsunuz anlamak mümkün değil.
ilk mesajımda da yazdım çok ama çok uçlardasınız, böyle devam ederseniz bir yere varmaz hep döner durursunuz.
ilk cümlenizi yok sayıyorum çünkü alakasız bir şekilde beddua ve türevlerini yazan kişilerin hınç kustuğunu düşünürüm ve üstelemem.

ay yapmayin ama bunu yaya tamam calismamissiniz durup durup calisan insanlari kotu gostermeye calisiyorsunuz birakin insanlarin anneligini elestirmeyi.kadinin cocugu mamaya donse de birakin o anne dusunsun emin ol herkes kendi cocugu icin en iyisini yapmaya calisiyor

Ben böyle bir baskı hissetmedim kendi adınıza konuşun, o sizin hayata olumsuz bakmanızdan kaynaklanmış.
Ben de aynı duyguları hissediyorum ve konu sahibini anlıyorum. Anne olarak bu duyguları yaşamasını normal olarak kabul ediyorum. Bu duyguları her anne yaşıyor böyle hissetmek ayıp değil. Asıl ayıp buna üzülüyoruz diye baskı görmektir. Yani sizin yaptıpınızdır.

kadin calismaya basladi sutu kesildi mamaya dondu ornegi vermek sizce dogru mu ?

Dertleşirken başka annelerin canını yakamazsınız. Konu sahibine en çok destek mesajı yazanlardanım. Üslupsuz yorumları da uyardım.
Ama inatla hala insanların yaralarını kaşıyan konu sahibinin kendisi.
Her yorumda çakışan kadınların canını yakıyor. Yok servisle gidenler yazıkmış da öksüz gibi servise hemen biniyormuş. Bunu böyle yazmadan da servise bindirmek istemediğini yazabilir.
Yada çocuk 7 yaşındayken sütü sağıp ile dönmek zorunda kalan kadınları incitecek yorum yazamaz.
Kendisi işe ara vermesine kutsallık atfetmiş. Fedakarlık yaptım diye de teselli bekliyor.
Basit bir tercih bu. Çalışan yada işi bırakan annelerin hepsinin yaşadığı başka zorluklar var. Bunları dile getirirken karşı taraftaki kadına kendini kötü hissettirmemelisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…