Valla nerede çalışırsa çalışsın üslubu cok yanlış.. neyse asil konuya geleyim siz de bu ataerkil toplumda sistemin parçası olmuşsunuz, cocuk doğunca tüm yük anneye verilir ,devlette değilsen hemen işe geri dönmen beklenir ...eski isimde emzirme odasında ne kadınlar gördüm umitsizce bebeğinin resmine bakıp sütünü sagmaya çalışan...doğaya aykırı çünkü ten teması olması gerek ancak o zaman sütun çıkabilir fakat onlar bebeğinin esyasina dokunarak videolarına bakarak sagmaya çalışıyordu ve cocuda 6 ay olmadan sütten kesilip mamaya dönüyordu....evet o ise erkenden dönüp cok gün yere geldi o kadınlar ama benim yapıma uymadı...tabi suan cocugum 7 yaşında abarttigimin farkına vardım artık tüm yaşadıklarım sonucu kendimi ezdirmemeye karar verdim, esime ve çevreye göstereceğim günlerini...babalar neden iş paylaşımı yapmıyor yurt dışında babalara bile doğum izni veriliyor epey gün sayısında vs ... kadına yüklen babam yüklen...Ve maalesef en son iş görüşmemde ar ge müdürüne kendimi beğendiğim her şey yolunda giderken ik da çalışan kadın surekli cok ara vermeme getirdi konuyu ...kadin kadının düşmanı, o pozisyona benden iyi birini bulacaklarini sanmıyorum çünkü a dan z ye üretim proseslerine hakimim birebir benin yıllarca çalıştığım iş le ilgili bir pozisyindu ama sagolsun ik çalışanı kadin sayesinde alınmadım...keşke hem cinsleriniz yerine erkeklere yüklenseniz azıcık ta ..Cherry mutevaziliginden yazmaz ama ben onun yerine soyleyeyim, yanlis kisiye cattiniz cunku kendisi benim meslektasim doktorali bir muhendis, yurtdisinda oldukca iyi bir kariyeri var. Sizden daha nitelikliyim kismina gulmeyin bos yere yani :)
Ayrica o kadar drama kralicesisiniz ki, icimi baydi cumlelerinizin arabeskligi. Secimlerinizin sonuclarina katlaniyorsunuz herkes gibi, evlenmek, cocuk dogurmak, isi birakmak, hepsi sizin secimlerinizdi, iyi veya kotu.
Ben de ekip lideriyim ve 2 seneden fazla annelik izni kullanip ara verenlerin basvurusunu otomatik olarak eliyorum cunku cok dinamik bir alandayim, daha fazla arayi kaldirmaz bizim alan. Bu da bir sonuc yani isi birakirken bunu goze aliyor olmaniz lazimdi.
Kesinlikle güzel bir şey. Oğlum servis şöförüyle şakalaşmayı öğrendi. İlk zamanlar aşılıyordu kızdırıyordu anlamıyordu. Şimdi artık şakayı anladı o da karşılık vermeye başladı. Bence çocuğun annesinden yavaş yavaş uzaklaşması kötü değil güzel bir şeyButun okul hayatim boyunca servisle gidip geldim hem de ilkokulda bile 1 saat yol gidiyordum 90li yillardaki otobus seklindeki okul servisimle.Servis arkadasligi, kim kimin yanina oturacak anlasmalari, farkli siniflarla kaynasma imkani bile cok guzeldir, arabesk bir tarafi yok.
Ama siz konuyu çok başka yere çekiyorsunuz. Ne alakası var ataerkillikle falan konunun? Yanlış anlamayın ama bazı kompleksleriniz var gibi görünüyor burdan. Çünkü ne istediğinizi anlayamadım ben kendi adıma.Valla nerede çalışırsa çalışsın üslubu cok yanlış.. neyse asil konuya geleyim siz de bu ataerkil toplumda sistemin parçası olmuşsunuz, cocuk doğunca tüm yük anneye verilir ,devlette değilsen hemen işe geri dönmen beklenir ...eski isimde emzirme odasında ne kadınlar gördüm umitsizce bebeğinin resmine bakıp sütünü sagmaya çalışan...doğaya aykırı çünkü ten teması olması gerek ancak o zaman sütun çıkabilir fakat onlar bebeğinin esyasina dokunarak videolarına bakarak sagmaya çalışıyordu ve cocuda 6 ay olmadan sütten kesilip mamaya dönüyordu....evet o ise erkenden dönüp cok gün yere geldi o kadınlar ama benim yapıma uymadı...tabi suan cocugum 7 yaşında abarttigimin farkına vardım artık tüm yaşadıklarım sonucu kendimi ezdirmemeye karar verdim, esime ve çevreye göstereceğim günlerini...babalar neden iş paylaşımı yapmıyor yurt dışında babalara bile doğum izni veriliyor epey gün sayısında vs ... kadına yüklen babam yüklen...Ve maalesef en son iş görüşmemde ar ge müdürüne kendimi beğendiğim her şey yolunda giderken ik da çalışan kadın surekli cok ara vermeme getirdi konuyu ...kadin kadının düşmanı, o pozisyona benden iyi birini bulacaklarini sanmıyorum çünkü a dan z ye üretim proseslerine hakimim birebir benin yıllarca çalıştığım iş le ilgili bir pozisyindu ama sagolsun ik çalışanı kadin sayesinde alınmadım...keşke hem cinsleriniz yerine erkeklere yüklenseniz azıcık ta ..
İs hayatından kaçmak için çocuğun arkasına siginmanin nesi iyi?Çalışmayan kadın olmak çok mu kötü ya? Hele de daha önce çalışma geçmişi olup da cocuğu için bırakan?
Ben de çocuğum olunca istiyorum ki: kocam kalan sigortalarımı yatırsın, ben artık evimin kadını çocuğumun annesi olayım
çok mu şey istiyorum?
Oglum 7 yasinda , bir tek büyük tuvaleti sonrasi temizliğini ben yapıyorum bir de yikanmasini bilmiyor, yaza umarim öğreteceğim.
ataerkil toplumun parçası olan sizsiniz Cherry değil. eşiniz çalışma demiş peki tamam demişsiniziz de bu ataerkil toplumda sistemin parçası olmuşsunuz, cocuk doğunca tüm yük anneye verilir
süt evde sağılır dondurucuya konur, anne evde yokken bebeğe bakan kişi sütü ısıtıp verir, iş yerinde ne sağması bu? süt için tensel temasa lüzum yok olsaydı bebek yanında değilken annelerin göğüslerinden süt sızmazdıumitsizce bebeğinin resmine bakıp sütünü sagmaya çalışan
sizin önce kendini olduğunuz gibi kabul etmeniz lazım, mevzu başkaları değilesime ve çevreye göstereceğim günlerini
Türkiye'de de babalara doğum izni veriyorlaryurt dışında babalara bile doğum izni veriliyor epey gün sayısında vs
10 yıl ara vermişsiniz sektör de prosesler de değişiyor hele Ar-Ge konusunda. Sizden iyi birini elbette bulabilirler neden bulamasınlarbenden iyi birini bulacaklarini sanmıyorum çünkü a dan z ye üretim proseslerine hakimim
Anne değilsiniz galiba ,sizin gibiler olmaz olsun , ben işsizim burda fikir almak istedim siz anlaşılan hep burakardadiniz mühendis arkadasi biliyor savunuyorsunuz, hemde ise alım sürecinde biri, siz çalışırken de bir gözünüz buralarda olduğundan güncel bilgileri kaçırıyorsunuzdur gecmis olsun.... Bu arada y.disi konu olunca Türk insanının ağzı açık kalıyor ilk evlendiğimde 3 sene y.disinda yaşadim dönüşte global formaya girdim ve iş yerim çok sık y.disi eğitimlerine yolluyordu oralarda çalışan insanlarda bizim gibi insanlar ,tanıma fırsatım çok oldu... evet uzun ara vermemden dolayı komplekse girdim ezik hissettim ve yüzde 90 hem cinslerim böyle hissettirdi...ama cok şükür sizleri burda gördüm ya kendi değerimin cooook farkına vardımataerkil toplumun parçası olan sizsiniz Cherry değil. eşiniz çalışma demiş peki tamam demişsiniz
süt evde sağılır dondurucuya konur, anne evde yokken bebeğe bakan kişi sütü ısıtıp verir, iş yerinde ne sağması bu? süt için tensel temasa lüzum yok olsaydı bebek yanında değilken annelerin göğüslerinden süt sızmazdı
sizin önce kendini olduğunuz gibi kabul etmeniz lazım, mevzu başkaları değil
Türkiye'de de babalara doğum izni veriyorlar
10 yıl ara vermişsiniz sektör de prosesler de değişiyor hele Ar-Ge konusunda. Sizden iyi birini elbette bulabilirler neden bulamasınlar
Pardon ama konu sahibesi burada kışkırtacak ne yazdı, şaka mısınızAma siz de gerçekten burada insanı kışkırtıyorsunuz. Sizi koruyanlardandım ama hala öksüz diyorsunuz yahu. Ne alakası var. Serviste de gayet güzel arkadaşlıklar kuruyorlar. Bunda üzülecek bir şey yok.
Çocuğunuzla ilgili abartılı ruh halinizden bir an önce sıyrılmazsanız ileride gerçekten büyük sorunlar yaşayacak çocuğunuz
O cümlesinden alınan bir üye vardı. KendisiPardon ama konu sahibesi burada kışkırtacak ne yazdı, şaka mısınızkendi hislerini paylaşmış, ben yanında olmayınca öksüz gibi hissedeceğim diyor, duygularını paylaşıyor. Servise binen çocuklar öksüzdür demiyor
Valla nerede çalışırsa çalışsın üslubu cok yanlış.. neyse asil konuya geleyim siz de bu ataerkil toplumda sistemin parçası olmuşsunuz, cocuk doğunca tüm yük anneye verilir ,devlette değilsen hemen işe geri dönmen beklenir ...eski isimde emzirme odasında ne kadınlar gördüm umitsizce bebeğinin resmine bakıp sütünü sagmaya çalışan...doğaya aykırı çünkü ten teması olması gerek ancak o zaman sütun çıkabilir fakat onlar bebeğinin esyasina dokunarak videolarına bakarak sagmaya çalışıyordu ve cocuda 6 ay olmadan sütten kesilip mamaya dönüyordu....evet o ise erkenden dönüp cok gün yere geldi o kadınlar ama benim yapıma uymadı...tabi suan cocugum 7 yaşında abarttigimin farkına vardım artık tüm yaşadıklarım sonucu kendimi ezdirmemeye karar verdim, esime ve çevreye göstereceğim günlerini...babalar neden iş paylaşımı yapmıyor yurt dışında babalara bile doğum izni veriliyor epey gün sayısında vs ... kadına yüklen babam yüklen...Ve maalesef en son iş görüşmemde ar ge müdürüne kendimi beğendiğim her şey yolunda giderken ik da çalışan kadın surekli cok ara vermeme getirdi konuyu ...kadin kadının düşmanı, o pozisyona benden iyi birini bulacaklarini sanmıyorum çünkü a dan z ye üretim proseslerine hakimim birebir benin yıllarca çalıştığım iş le ilgili bir pozisyindu ama sagolsun ik çalışanı kadin sayesinde alınmadım...keşke hem cinsleriniz yerine erkeklere yüklenseniz azıcık ta ..
Siz şaka mısınız yaYani 7-8 yaşında bir çocuk annesinden ayrı okula gidecek diye şimdiden üzülüyorsa anne o çocukta sağlıklı büyümüyordur. Çocuğu kendine bağımlı hale getiriyor. Zarar verdiğinin farkında değil.
Kocasından göremediği ilgiyi çocuğundan bekleyen bir anne imajı gördüm ben. Kariyeri çocuğu olarak görüyor. Bu da ileride çocuğun başarısı düşerse ciddi anlamda krizlere gidecek gibi geliyor bana.
Çoğunluk konu sahibine yüklenmiş.bayan olarak hiç hoş olmamış.ztn üzgün mutsuz .Eşi desen ,çevresi desen..bundan bi umut soru açmış bakış açıları için maşallah herkesin bi dovmedigi kalmisya nette bile tanimazsiniz etmezsiniz ne bu hal tavırlar..
Aynı baskıyı çocuğunu servisle gönderen anneler de hissedebilir bu mantıkla. Siz servisle giden çocuklar öksüz gibi gidiyor derseniz asıl dediğiniz psikolojik baskıyı siz yapıyor oluyorsunuz. Bu baskıyı yapan ben değilim servisle çocuğu gönderenlere öksüz gibi diyendirSiz şaka mısınız yabırakın şu annelere psikolojik baskı uygulamayı, toplum olarak kadınların üzerine çökmeyi. Bir anne bu duyguları hissediyor diye ayıplayan zihniyeti kınıyorum. Bende evladımı servise yazdırınca iç dünyamda üzüldüm. Çünkü ben yanında olunca çıkışta arkadaşı ile oynardı vs... Annelik budur, evladın ile ilgili her şeyi kafana takmaktır. Bu içinde yaşadığın bir duygudur, şuan mesela çocuğum evde yalnız ben işteyim. Aklımın onda olması suç değil ama buraya konu açsam linç yerim. Yok niye aklım onda, yok çocuk büyüdü derler
Anne değilsiniz galiba ,sizin gibiler olmaz olsun , ben işsizim burda fikir almak istedim siz anlaşılan hep burakardadiniz mühendis arkadasi biliyor savunuyorsunuz, hemde ise alım sürecinde biri, siz çalışırken de bir gözünüz buralarda olduğundan güncel bilgileri kaçırıyorsunuzdur gecmis olsun.... Bu arada y.disi konu olunca Türk insanının ağzı açık kalıyor ilk evlendiğimde 3 sene y.disinda yaşadim dönüşte global formaya girdim ve iş yerim çok sık y.disi eğitimlerine yolluyordu oralarda çalışan insanlarda bizim gibi insanlar ,tanıma fırsatım çok oldu... evet uzun ara vermemden dolayı komplekse girdim ezik hissettim ve yüzde 90 hem cinslerim böyle hissettirdi...ama cok şükür sizleri burda gördüm ya kendi değerimin cooook farkına vardım
ay yapmayin ama bunu yaya tamam calismamissiniz durup durup calisan insanlari kotu gostermeye calisiyorsunuz birakin insanlarin anneligini elestirmeyi.kadinin cocugu mamaya donse de birakin o anne dusunsun emin ol herkes kendi cocugu icin en iyisini yapmaya calisiyorValla nerede çalışırsa çalışsın üslubu cok yanlış.. neyse asil konuya geleyim siz de bu ataerkil toplumda sistemin parçası olmuşsunuz, cocuk doğunca tüm yük anneye verilir ,devlette değilsen hemen işe geri dönmen beklenir ...eski isimde emzirme odasında ne kadınlar gördüm umitsizce bebeğinin resmine bakıp sütünü sagmaya çalışan...doğaya aykırı çünkü ten teması olması gerek ancak o zaman sütun çıkabilir fakat onlar bebeğinin esyasina dokunarak videolarına bakarak sagmaya çalışıyordu ve cocuda 6 ay olmadan sütten kesilip mamaya dönüyordu....evet o ise erkenden dönüp cok gün yere geldi o kadınlar ama benim yapıma uymadı...tabi suan cocugum 7 yaşında abarttigimin farkına vardım artık tüm yaşadıklarım sonucu kendimi ezdirmemeye karar verdim, esime ve çevreye göstereceğim günlerini...babalar neden iş paylaşımı yapmıyor yurt dışında babalara bile doğum izni veriliyor epey gün sayısında vs ... kadına yüklen babam yüklen...Ve maalesef en son iş görüşmemde ar ge müdürüne kendimi beğendiğim her şey yolunda giderken ik da çalışan kadın surekli cok ara vermeme getirdi konuyu ...kadin kadının düşmanı, o pozisyona benden iyi birini bulacaklarini sanmıyorum çünkü a dan z ye üretim proseslerine hakimim birebir benin yıllarca çalıştığım iş le ilgili bir pozisyindu ama sagolsun ik çalışanı kadin sayesinde alınmadım...keşke hem cinsleriniz yerine erkeklere yüklenseniz azıcık ta ..
Ben böyle bir baskı hissetmedim kendi adınıza konuşun, o sizin hayata olumsuz bakmanızdan kaynaklanmış.Aynı baskıyı çocuğunu servisle gönderen anneler de hissedebilir bu mantıkla. Siz servisle giden çocuklar öksüz gibi gidiyor derseniz asıl dediğiniz psikolojik baskıyı siz yapıyor oluyorsunuz. Bu baskıyı yapan ben değilim servisle çocuğu gönderenlere öksüz gibi diyendir
kadin calismaya basladi sutu kesildi mamaya dondu ornegi vermek sizce dogru mu ?Evet konu sahibi gördüğünüz üzere tipik toplumuz bu şekilde. Konu sahibi dertleşmek istiyor, bazıları şunu dedin bunu dedin derdinde.
Her cümleyi eleştiren kadınlar! destek olup anlamaya yaraları sarmaya çalışmak yerine lafı cımbızla çeken gene kadını yerden yere vuran bizler!
Bizler birbirimize destek olmadan bu toplum düzelmez! Valla yorumları okurken çatladım, bir kelimeyi alıp uzatan mı dersiniz, çözüm bulmak yerine insanı dibe çekenler mi dersiniz!
Niye bu art niyetiniz! Tamam anladık sevgisiz büyüdünüz ama yaralarınızı başkalarına çatarak saramazaınız.
Bi kendinize gelin, kadın kadına destek oluyıruz şurada, dertleşiyoruz. Eleştirip birbirimizin açığını aramak yerine yapıcı olalım biraz.
Dertleşirken başka annelerin canını yakamazsınız. Konu sahibine en çok destek mesajı yazanlardanım. Üslupsuz yorumları da uyardım.Evet konu sahibi gördüğünüz üzere tipik toplumuz bu şekilde. Konu sahibi dertleşmek istiyor, bazıları şunu dedin bunu dedin derdinde.
Her cümleyi eleştiren kadınlar! destek olup anlamaya yaraları sarmaya çalışmak yerine lafı cımbızla çeken gene kadını yerden yere vuran bizler!
Bizler birbirimize destek olmadan bu toplum düzelmez! Valla yorumları okurken çatladım, bir kelimeyi alıp uzatan mı dersiniz, çözüm bulmak yerine insanı dibe çekenler mi dersiniz!
Niye bu art niyetiniz! Tamam anladık sevgisiz büyüdünüz ama yaralarınızı başkalarına çatarak saramazaınız.
Bi kendinize gelin, kadın kadına destek oluyıruz şurada, dertleşiyoruz. Eleştirip birbirimizin açığını aramak yerine yapıcı olalım biraz.