- 23 Ağustos 2012
- 49.516
- 229.551
Ben burada cevap yazan seviyeli, yapici arkadaşlardan cok güzel şeyler aldım bir tek siz bu denli seviyesiz cevap verdiniz ...inanın baslil açtığıma cok mutluyum, bir şeylerin daha net farkına varmaya sağladı.
Burada o kadar yapıcı destekleyici arkadaşlar mesaj yazdı ki bir şeylerin farkına vardım...hepsine binlerce kez teşekkür ederim..siz ve sizin gibi insanlara verilecek tek yanıtım, ise "use your brain, no side effect!"
Su yazdıklarınıza bakılırsa asil kibirli ,ego tavan yapmış kişi sizsiniz...sizden daha nitelikliyim demişsiniz ya çok güldüm gerçekten maalesef kompleksli insanlar bu şekilde konuşur asil size psikolojik destek şart!Valla bu konudaki ilk mesajıma bakarsanız, ister çalış ister çalışma insan insandır yazdım konu sahibesi. Sonra da insanlar kullandığınız nitelemelerden rahatsız oldular ben de dahil, haksızlar mı? Ona kezban, buna cahil, öbürüne torpilli, öbürüne akılsız, kendi çocuğunuza servise yalnız binerse yetim olur mazallah yazmışsınızBurdaki her normal insan rahatsız oldu. Neyse derdiniz insan gibi anlatırsınız ama siz kim varsa aşağılamışsınız , herkese bir kulp takmışsınız iyi hoş da siz kendinizi ne sanıyorsunuz? İnsanlar alın terleriyle çalışıyor eve ekmek götürüyor ona da kulp takmışsınız, çalışmayan keyfinden çalışmıyor ona da laf etmişsiniz siz nesiniz yahu? Nesiniz? Mutsuz olabilirsiniz ama bu asla size diğer insanlara hakaret hakkı vermez.
Böyle aşağılayıcı hakaret edici şeylerle karşı tarafı dibe çekmek ancak sizin gibi özgüvensiz insanlarda işe yarar, bana hiçbir etkisi olmaz. Forumdaki diğer insanlar da biliyor, sizden kat kat nitelikli bir insanım, ama her şeyden önce insanım. Her zaman da yazarım insan insandır kardeşim. Ama siz son derece saygısız ve bozuk psikolojili bir insansınız. Burda size empati gösteren mesajlara ona buna hakaretlerle cevaplar yazdınız. Bu zırvalarla bana cevap vermiş olmuyorsunuz yani.
TeşekkürlerRobot supurge
Cok tesekkur ederim ,burada amaç zaten en zayıf noktamız belki de kimseye anlatamayacagimiz şeyleri hem cinslerimize açıp yorum almak...benin için kimseye anlatamadığım dünkü mesajımı atmak ta hiç kolay olmadı inanın...insan bazen kendi kendine bile itiraf edemiyor bazı gerçekleri...ama burada gelen fikirlerle kendime geldim....doğru yolu bulacağımı düşünüyorum artık:) sizin gibi kalbi güzel insanlar iyiki var ,teşekkür ederimKonu sahibi gerçekten çok saygılı bir üslupla konuyu açmış ve yorumlara gayet seviyeli şekilde cevap veriyorbazı kullanıcılar ise fikrini yazarken haddini aşıyor. Eleştirirken bile güzel ifade etmek gerek ki bunu yapmakta bir kültür seviyesi ister, herkeste bu kabiliyet olmaz
O kadar düz bakmışsınız ki olaya, insan emeklerinin karşılığını almak ister ,hakkı olanı almak ister ...alın teriyle emekle kazanılan hiç bir işi küçümsemem...Emeksiz, yagcilikla, yandaşlıkla çalışanlaraydi eleştirim. Aile akraba çevremde böyle insanlar var ,sevgilerKonu sahibi sizin için rol model olabilecek insan nasıldır? Gerçekten anlamadığım için soruyorum. Tüm gün çalışanları eleştirmişsiniz böyle bir hayat istememişsiniz pişman da değilsiniz. Part time çalışanları da vasıfsız bulmuşsunuz. Çalışmadığınız için ezik hissediyorsunuz. Ne yapan insanı başarılı bulursunuz? Kişi ne yapsa iyi oluyor sizin gözünüzde?
O kadar düz bakmışsınız ki olaya, insan emeklerinin karşılığını almak ister ,hakkı olanı almak ister ...alın teriyle emekle kazanılan hiç bir işi küçümsemem...Emeksiz, yagcilikla, yandaşlıkla çalışanlaraydi eleştirim. Aile akraba çevremde böyle insanlar var ,sevgiler
Bn konuyu açan arkadaşa moral amaçlı yazdım.ezik hissediyorum dediği için örnek verdim.bn sze sinirlendim asıl şu platform da bile moral yardım amaçlı yorum yaparken hemen bi art niyet asıl dönün kendi zihniyetinize bakın..!!!zekayla çalışmanın okumanın ne alakası var allah aşkına,seveyim derken dövüyorsunuz,burada o kadar okumamış evde oturan hanım var hos bişeymi şimdi bu söylediğiniz,bizmi o bayanlarmı diye bide gruplastırmışsınız,işte insanlar sizin gibi insanlar yüzünden mutsuz,herkesi bi salın rahat bırakın canı isteyen çalışır istemeyen çalışmaz,ihtiyacı olan çalışır olmayan çalışmaz,bide benden daha havalı gösteriyo kendini fln demişsiniz çalışmıyo diye ölsün kadın siz calışıyosunuz herşey sizin hakkınız ayyyy çok sinirlendim vallahi yaaa bu nasıl bir bakis açısı bi çıkın şu kafadan çalışıyosan kendine çalışıyon ablacım evine deterjan yiyecek almak için gidiyon işe memleketmi kurtarıyon nedir bu hava afra tafra bi inin aşaği yere basın daha söyleyecek çok şey varda neyse sıktı bu zihniyet
Çocuğu kendi haline bırakmak derken saldım çayıra mevlam kayıra diyin demiyorum. Ama bu kadar ilgi göstermek de çocuk da ister istemez “benden büyük beklenti içindeler” hissi verir. Bahsettiğiniz velilere benzer bir velinin konuşmasına şahit olmuştum. Kadının küçük kızı üniversite için dersaneye gidiyormuş. Hep 1. Oluyormuş deneme sınavlarında. Bir keresinde 3. Bir keresinde 2. Olmuş. Kadın ne yapmış, kızını gezmelere yemeklere götürmüş kafasını dağıtsın da yine 1. Olsun diye. Allah aşkına 1. ve 3. arasında ne kadar bilgi farklılığı olabilir. Bu kadının büyük kızı tıp istiyormuş. 2 kere sınava girmiş sınavda heyecanlanıp midesi bulanmış çıkmış. Allah bilir omuzlarında ne kadar büyük bir yük hissetmiştir yavrucak. En sonunda fizyoterapi kazanmış. Şimdi bu kadın çocuklarına iyilik mi yapmış oluyor? Başarı bu kadar rasyonel birşey değil ki. Ben meslek lisesi mezunu olup tıp kazanan çocuk gördüm. Başarının bizim ülkemizde bu kadar fetişleştirilmesine de gıcık oluyorum. Bütün velilerin özendiği çocuklardan biriydim. 3 yıl boyunca sınıf 1.si oldum lisede. Sonra ne yaptım biliyor musunuz lise sonun son döneminde bilerek dersimin birini 1 düşürdüm. Karnemdeki tek 1’dir. Ama ben onunla gurur duydum. Sevinçle gittim sorumluluk sınavına. Başarının bu kadar dikte edilmesi çok yanlış. Hayatta başarısızlığa da ihtiyacımız var. Hiç başarısız olmazsak başarının kıymetini nasıl bileceğiz?Evet haklısınız, kendi hırslarımi çocuktan çıkarıyorum sanki. Eğitim sistemi de maalesef bizim zamanımız gibi değil, lgs senesi temeli sağlam olmazsa iş işten geçer diye kasıyorum. Keşke sinav sistemi olmasaydi ve biz veliler cocuklari yaris atı gibi yetistirmeseydik. Beni tüm veli arkadaşlarım hırslı, çocuğuyla uğraşan anneler yani ben çocuğumun okulunda bir tane bile ilgisiz anne görmedim herkes extra çabalıyor evde bir şeyler yaptırıyor...cocugu kendi haline bırakma devri bitti bence başarısız cocuk yoktur ilgilenilmeyen cocuk vardır...bunlar konumuz dışı ama çocuğumun kişiliği eğitimi benim kırmızı çizgilerim...giriskenlik vs icjn dramaya götürüyorum ortamlara sokuyorum onlar için de caba harcıyorum
sizi biraz anlıyorum aslında. Benim de ailem çok iş odaklı, 32 yaşındayım. 29-30 yaşlarımda çalısmadım. Mesleğimden soğumuştum, ne yapmak istediğimden emin değildim. Aile içinde imalarla çok laf çarpıttırıldı. Bu kadar yurtdışı eğitimin var neden çalısmıyorsun gibisinden, sanki yarış atıydım. Sonra 31 gibi tekrar çalısmaya geri döndüm. Demek istediğim şu siz ne yaparsanız yapın insanlar konuşacak, içleri fesatsa sizi eleştirecekler, öğrenmeniz gereken iç huzurunuzu bulup onları takmamanız. Bu kolay bir yol değil. Önce kendinizle barışın. Çalışmamak eziklik değildir, hiç alakası yok. Siz kendiniz bence ne istediğinize, size nasıl bir hayatın mutlu edeceğine karar verememişsiniz. 10 yıl içinde kendinizi nerde, nasıl bir hayatta görmek istediğinizi iyi düşünün.En sinir olduğum şey de hiç okumamış akrabalarım var torpille vs lise mezunu olarak devlete girdi bir çoğu, suan beni küçümsuyorlar. Kuzenim vardi annesi matematik calistirayim diye beraber çalışın kuzenine sor yapamadıklarını derdi ona, geometri vs çalıştırırdim defalarca anlatırdım anlamazdı, o flortleriyle çıktı çalışmadı ben ise hep inekledim. O lise mezunu torpille girdi devlete simdi açık öğretimi okuyup müdür olacakmış...beni eziklemeye çalışıyor niye çalışmıyorsun ki diyor böyle istiyorum diyorum ...Bu arada o ailesiyle aynı sehirdeydi ve çocuğuna bebeklikten beri hep annesi baktı ben hayatımın her anını zorlukla yaşadım, ama geldiğim nokta bu oldu ,suan özelde işe girsem aldığım para bakiciya yemek temizlik yapan kadına gidecek ,olan ogluma olacak.. hak ettiğim parayı alsam koymayacak ta
Bazıları patlamaya hazır bomba gibiBn konuyu açan arkadaşa moral amaçlı yazdım.ezik hissediyorum dediği için örnek verdim.bn sze sinirlendim asıl şu platform da bile moral yardım amaçlı yorum yaparken hemen bi art niyet asıl dönün kendi zihniyetinize bakın..!!!
"Nerden baktığına bağlı kadın benden daha havalı gösteriyor kendini dışarıya.Bn konuyu açan arkadaşa moral amaçlı yazdım.ezik hissediyorum dediği için örnek verdim.bn sze sinirlendim asıl şu platform da bile moral yardım amaçlı yorum yaparken hemen bi art niyet asıl dönün kendi zihniyetinize bakın..!!!
Sadece drama kursuyla özgüven gelişmez ki ama. Servise binse ne olacak? Oğlum 4,5 yaşından beri servise biniyor. Bir sorun da yaşamadık. Kendi bakımını sağlamaya öğrenmesi lazım. Siz bir de 8 yaştan bahsediyorsunuzEvet haklısınız, kendi hırslarımi çocuktan çıkarıyorum sanki. Eğitim sistemi de maalesef bizim zamanımız gibi değil, lgs senesi temeli sağlam olmazsa iş işten geçer diye kasıyorum. Keşke sinav sistemi olmasaydi ve biz veliler cocuklari yaris atı gibi yetistirmeseydik. Beni tüm veli arkadaşlarım hırslı, çocuğuyla uğraşan anneler yani ben çocuğumun okulunda bir tane bile ilgisiz anne görmedim herkes extra çabalıyor evde bir şeyler yaptırıyor...cocugu kendi haline bırakma devri bitti bence başarısız cocuk yoktur ilgilenilmeyen cocuk vardır...bunlar konumuz dışı ama çocuğumun kişiliği eğitimi benim kırmızı çizgilerim...giriskenlik vs icjn dramaya götürüyorum ortamlara sokuyorum onlar için de caba harcıyorum
Kendi yaşadıklarımı anlattıktan sonra diğer ornegide yazmak istedim.millet bu tuhaf cidden..arkadaşın yarası var sanırım neyse..dediğim gbi çalışın bnce eşiniz ortamınız çalışınca sz daha mutlu olacaksınızBazıları patlamaya hazır bomba gibiüslup, yaklaşım cok çirkin, üstünüze alınmayın, biz güzel olan şeyleri alalım...kadin kadının düşmanı diye yazdım bit kac kez ama aynı zamanda kadin kadının da dostu ,güzel kalpli insanlar iyiki var
Size zaten neden birden yükseldi anlamadım hiçValla bu konudaki ilk mesajıma bakarsanız, ister çalış ister çalışma insan insandır yazdım konu sahibesi. Sonra da insanlar kullandığınız nitelemelerden rahatsız oldular ben de dahil, haksızlar mı? Ona kezban, buna cahil, öbürüne torpilli, öbürüne akılsız, kendi çocuğunuza servise yalnız binerse yetim olur mazallah yazmışsınızBurdaki her normal insan rahatsız oldu. Neyse derdiniz insan gibi anlatırsınız ama siz kim varsa aşağılamışsınız , herkese bir kulp takmışsınız iyi hoş da siz kendinizi ne sanıyorsunuz? İnsanlar alın terleriyle çalışıyor eve ekmek götürüyor ona da kulp takmışsınız, çalışmayan keyfinden çalışmıyor ona da laf etmişsiniz siz nesiniz yahu? Nesiniz? Mutsuz olabilirsiniz ama bu asla size diğer insanlara hakaret hakkı vermez.
Böyle aşağılayıcı hakaret edici şeylerle karşı tarafı dibe çekmek ancak sizin gibi özgüvensiz insanlarda işe yarar, bana hiçbir etkisi olmaz. Forumdaki diğer insanlar da biliyor, sizden kat kat nitelikli bir insanım, ama her şeyden önce insanım. Her zaman da yazarım insan insandır kardeşim. Ama siz son derece saygısız ve bozuk psikolojili bir insansınız. Burda size empati gösteren mesajlara ona buna hakaretlerle cevaplar yazdınız. Bu zırvalarla bana cevap vermiş olmuyorsunuz yani.
Evet önemli olan vizyon sahibi olabilmek ,kendi şahsına münhasır birisisiniz notunu bilerek düşürmek cok radikalce...Çocuğu kendi haline bırakmak derken saldım çayıra mevlam kayıra diyin demiyorum. Ama bu kadar ilgi göstermek de çocuk da ister istemez “benden büyük beklenti içindeler” hissi verir. Bahsettiğiniz velilere benzer bir velinin konuşmasına şahit olmuştum. Kadının küçük kızı üniversite için dersaneye gidiyormuş. Hep 1. Oluyormuş deneme sınavlarında. Bir keresinde 3. Bir keresinde 2. Olmuş. Kadın ne yapmış, kızını gezmelere yemeklere götürmüş kafasını dağıtsın da yine 1. Olsun diye. Allah aşkına 1. ve 3. arasında ne kadar bilgi farklılığı olabilir. Bu kadının büyük kızı tıp istiyormuş. 2 kere sınava girmiş sınavda heyecanlanıp midesi bulanmış çıkmış. Allah bilir omuzlarında ne kadar büyük bir yük hissetmiştir yavrucak. En sonunda fizyoterapi kazanmış. Şimdi bu kadın çocuklarına iyilik mi yapmış oluyor? Başarı bu kadar rasyonel birşey değil ki. Ben meslek lisesi mezunu olup tıp kazanan çocuk gördüm. Başarının bizim ülkemizde bu kadar fetişleştirilmesine de gıcık oluyorum. Bütün velilerin özendiği çocuklardan biriydim. 3 yıl boyunca sınıf 1.si oldum lisede. Sonra ne yaptım biliyor musunuz lise sonun son döneminde bilerek dersimin birini 1 düşürdüm. Karnemdeki tek 1’dir. Ama ben onunla gurur duydum. Sevinçle gittim sorumluluk sınavına. Başarının bu kadar dikte edilmesi çok yanlış. Hayatta başarısızlığa da ihtiyacımız var. Hiç başarısız olmazsak başarının kıymetini nasıl bileceğiz?