Çalışmayan bir kadin olmanin ezikliği

Çok karışık bir duygu ve düşünce yapınız ve temelinde sosyal baskılar var sanırım. Gerçekten siz ne istediğinizden emin değilsiniz ki ne eşinizin ne de çevrenizin söylemlerine karşı dik durmuyorsunuz. 36 yaşında kendi isteğimle çalışmayı bıraktım çünkü öncesinde 2 sene eşim işsiz kaldı ve ben fiziksel olarak da ruhen de çok yıprandım. Sonra eşim toparlandı bir süre daha çalışmaya devam ettim. Sonra bir gün çok yorulduğumu fark ettim ve eşimle sohbet ederken para time mı geçsem gibi bir cümle kurdum. Eşim de niye illa çalışmak istiyorsun dedi ne bileyim dedim kaç tane üniversite bitirdim kariyer cart curt çocukların geleceği filan. Eşim de istemiyorısan çalışma mecbur kalırsan da kendini yormayacak basit bir şey bakarsın dedi. İlk zamanlar kendi birikimim var diye eşimin verdiği parayı bile harcamaya ar edindim çok zor geldi. Sonra zaten kendime çok harcamayı sevmem genelde çocukları gezdirirken filan harcarım diye almaya başladım. Sonra abarttım ondan kredi kartımı da ödemesini istedim çekinerek. Zaten sen neden ödüyorsun ki benim hesaba otomatik ödeme tanımlarım dedi. Kendi kafamda kurmuşum ezilmişim boşu boşuna. Özellikle pandemi bitikten sonra daha rahatım. Çocuklara eve karşı ben daha sorumluyum ama hala eşimin de üstlendiği şeyler var. Kendinizi doldurmayın. 45 yaşındasınız aile olarak bir ev bir arabanız varsa kalanını da eşiniz halletsin. Siz de hem çocuğun okulu hem de hobilerinize vakit ayırın. Geçen arkadaşlarla buluştuk kimi finans müdürü kimi üst düzey yönetici hiç ezilmedim hatta onlardan bazısı erken kalktı ev işi rapor vb diye.

Çocugu almak öyle basit değil korkutmalarına kanmayın , çevreniz ve eşiniz sizi çok manüpüle etmis bi kadın cocuk olduktan sonra calişmamayi tercih edebilir bu gayet normal bi durum, bu durum hassas noktaniz olmus herkes ordan vuruyo sizi. Bencede süt cocugu anne ile kalmalı ama buyumus artik cocugunuz kendi mutlulugunuzuda dusunmelisiniz genc bi kadınsınız

Ne kadar güzel bir mesaj ,beni rahatlattiniz ,siz de oğlunuz 1 .sınıfta başlamışsınız, seneye oğlum 2 de olacak artık ona karşı sorumluluğumu yaptım o da hazır olacak inşallah size şaşırdım ama cok iyi anladım Ah annelik nasıl güçlü bir duygu nasıl sonsuz sevgi hissediyor insan Allahin mucizesi...benim fakülteden bir arkadaşım zamanında kpss ile Van a atandı bebeği 1 yaşındayken ailesine Ankara ya bırakıp o Van da kaldı. Ben çok şaşırmıştım o sırada, liz dayandı 1 sene sonra torpille Ankara ya yayınını aldırdı şimdi 2.cocugu da yaptı öyle rahat ki...o sırada eleştirmistim ama diyorum zorluğunu çekti sefasını s7ruyor diye benim artık kpss yas uymuyor zamanında keşke kassaydim ben devlete atanan arkadaşlarıma hiç ozenmiyordum eskiden konuşurken de bana senin ne güzel dilin var master in var devlete gelip ne yapacaksın bir dünya para kazanıyorsun derlerdi ben de o aralar caba harcamadim kendi yerimi hep daha iyi buldum ama özelde tekmeyi yeyince anladim devlete girmenin önemini ,sonra ben kpss ye girince de bolumumjn puanı çok yükselmişti arkqdaslar düşük puanla zamanında yerleştiler ben treni kacirmistjm ...en büyük pismanligim devlete girememek ...siz çocuğunuzun bebekligini kaçırmak istememissiniz sizi o kadar iyi anlıyorum ki ama üzüldüm devleti bırakmanıza, maalesef şartlar bir anneleri çok zorluyor

Eee, siz napıyorsunuz evde o zaman tüm gün, yıllardır?

Ev işinde sadece yemek yapıyorsunuz, birde çocuk bakıyorsunuz ama çocuk tüm gün okulda, kursları var. Yani bebek olsa tüm gün sizinle diye yorulsanız anlarım. Hadi 4-5 yaşına kadar tamam zor çocuk okula başlamadığı için.

Ben kocanıza karşı olan aşırı nefretinizi ve kininizi de anlamadım. Adam size eve para getir baskısı yapmamış. Para kazan çocuğun masrafını öde demiyor. Her karı koca kavga ediyor. Siz zamanında kurslara gitmişsiniz, bu kurs masrafları dil kursu vs hem de ingilizce konuşma dersleri almak öyle bedava değil. Emeklilik için bu kurs paralarını prime ödetseydiniz.

Çok anormal, kendinizi beğenmiş, tavırlarınız var. Kendi işinize gelmeyen her yorum için de "beni kötülediler, ezdiler" yazıp duruyorsunuz. Biraz özeleştiri yapın.

Nerem genç 45 yaşındayım artık, yakında menopoza girerim sonrasi yokuş aşağı gider kadınlar için...Ah suanki bilincim genç kızlikta olsaydı keşke bu arada yaşımı göstermeyen bakımlı beğenilen biriyim ama kendine güven fiziksel girunusle olmuyor biliyorsunuz, yaşıtlarıma göre iyiyim evet ama esim her fırsatta göbeğini eritemedin, gictun iyice vs der benim hep moralimi bozacak şeyler söyler ki birkaç kilo fazlam var ,şişman da olsam çirkin de olsam değer veren biri olsaydı her şey bambaşka olurdu olay dört dörtlük olmak değil

Ben katılıyorum, konu sahibesi acaip bir psikoloji içinde kimseyi beğenmiyor. Yarım gün çalışanları beğenmiyor, tüm gün çalışanları beğenmiyor, ona buna kezban yazıyor herkese tepeden bakıyor kimseyi beğenmiyor. Sonra da ben eziğim yazıyor. Toplumda kimi beğeniyor konu sahibesi kim ezik değil konu sahibesi aydınlatsın bizi Çocuğa acıdım, konu sahibesi özgüvensiz biri sürekli çocuğun tepesinde anladığım kadarıyla çalışmasa bile en azından hobi bulsun dışarı çıksın çocuğun yakasından düşsün. Her şeyden önce konu sahibesi bir psikiyatri doktoru görmeli mutlaka.

Yapmayın annem 50 yaşında ve menepozada girdi bugün benden daha dinç bi kadın enerjik gezer tozar spor yapar emekliliginin tadıni cikartiyo. Sizin özgüveniniz bayagı düsmüs biraz kendinize vakit ayırın eftalya ne ile mutlu olur bunu düşünün degeri önce siz kendinize verin

45 mi yaşlı?

Yav, aldığın diplomadan utan. 45 nasıl yaşlı olabilir ne menopozu? 45inde 50sinde dip diri, çıtır kadınlar var. Teyzem 42-43 yaşında doğurdu. Annem şuan 55 yaşında 2 yıl oldu olmadı menopozu başlayalı. Tansiyonum yükseldi bu konuda inip çıkıyor tık tık tık oldum.

Özelestiri fazlasıyla yapıyorum zaten ,gittiğim kurslar belediyenin yani ücretsiz birtek pilatese para veriyordum cok zamlandi onu da bıraktım. Ben disarda yemek yemeye bile hakkı olmadığını düşünen biriyim, kurslardan sonra haydi bir yere gidelim der arkadaskar onlar yemek yer ben kahve içerim bir tek diyetteyim derim...evet evde biraz rahatıma düşkünüm ama evde kitap okurum ingilizce dizi izlerim resim yaparim vs ruhumu beslemeye çalışırım. Gün kadjni ya da sunum kadini değilim evjm dağınık ve yaşanılır derecede temiz bal dök yala değil pek insan cagiramiyorum o yüzen ancak beni anlayan yargilamayan gerçek dostlarımı cagirirm. Prim ödeyemedim eşimden para alıp arti prim ödemem için bir yerde çalışılıyor gösterilmem gerek öyle bir çevremde yok. İşler o kadar kolay değil...Ne kadar çabuk karşıdan nefret eder hale geliyorsunuz, ben cidden anlayamıyorum bazi insanları...kendimi de bir zahmet beğeneyim zaten adam ezmeye çalışıyor, kibirli olsam her şey çok farklı olurdu bakımlı ve hoş biriyim yaşımı göstermem arkadaşlarım gıpta ile bakar , okul hayatımda iş hayatımda hep erkeklerin ilgisini gormusumdur. Ailemde iş yapmadım, annemin bile temzilikcisi var durumu iyi bir aileden çıktım ama ben mütevaziyim hatta ezilme noktasına geldim bir de siz mi ezeceksiniz? Danistim diye ezme hakkiniz yok!

Bizim anneler mi enerjik bende anlamadım ama arkadaşlarımın anneleride öyle 50li yaşlarda ve cok aktifler. Eskiden kitaplarimi annem alirdi bir süredir romanları ben ona alıyorum

Evet anne olunca işler değişiyor. Ben de tezli yüksek lisans yapmıştım... Hatta bir akrabam benim atandığım kurumda çalışıyor, hala arada hatırlatır, şuan çalışsaydın şu kadar maaş alacaktın der insanlar bunu neden yapıyor anlamıyorum. Ben de hiç pişman değilim bu benim kararım diyorum ağzını açamıyor. Belki anne olmasam ben de niye işe başlamadın diye akıl verirdim zerre pişman değilim, bu hayat bizim ve nasıl istersek öyle yaşarız. Bu tercih meselesi, kadın ne zaman isterse o zaman çalışır. Devlete atanmak bizim için artık zor, ben uğraştım ama olmadı, konular zorlaşmış, puanlar çok yüksek. Önceden 80 puanla atanmıştım şimdi 90 almak lazım. Çoğu kurumda yaş sınırı var, eee bizim yaşta büyüközel sektör kalıyor geriye.

Örnek olarak verdim Kezban dediğim bir deyim ,ne olarak algilarsaniz öyle algılayın ! Bana akıl verecek zeka düzeyinde olmadığınız cok açık. Biraz algınız yüksek olsaydı ben kendini en acımasız eleştirebilen, kendiyle hesaplaşmaya çalışan, zayıf noktasını bile burda paylaşıp çözüm arayan bit kadinim...sizin gibiler yazmasın, kalp kırıp rencide etmek yakışmadı su Ramazan da sen ve senin gibilere ...kalp güzelliği herkese nasip olmuyor maalesef

Çalışan insanlar işini yapmak için erken kalkınca çalışmayan insanlar da dalga geçer gibi bu şekilde yorum yapınca sorun yok, calismamanin negatiflerini diğer kişiler paylaşınca mi ayıp oluyor gerçekten.

Çok farklı kafalar bunlar. Siz de bu hanımefendinin genç versiyonusunuz şu anda belli ki. Evet ezikleyerek bir durum yok ancak bu durum sizlerin doğru yaptınızı da göstermiyor. Fark etmeden kendi hayatlarınız ile oynuyorsunuz olan size olur zaten bize bir şey olmaz.

10 sene sonra eşinizin sizi aldatmayacagini, vefat etmeyeceğini, sizin boşanmak istemeyeceginizi kim garanti etti sizlere de maddi açıdan eve 0 para üretememeye dair bunca güzelleme yapılıyor ben anlamıyorum.

Ben bu arada çalışmayı illa bir yere gidip çalışma olarak gören insanlardan değilim. Bu şekilde çalışmak evet kimse zorunda değil. O zaman online iş kurşun, hibrit çalışsın, remote çalışsın ama demem o ki kişisel olarak para kazanma becerisini bir birey olarak kazansın. Buna herkes başta artık yetişkin bir insan olabilmesi için zorunlu. Ancak olaya dar bir yerden bakıp çalışmak ve çalışmamak olarak bakmak o kadar 30 sene öncenin kafaları ki.

Devir değişti, internetten çeşitli para kazanma ve iş kurma yolları var artık. Mesele bireysel olarak para kazanma ya da kazanmama olmalı.

Bu noktada da işte kişilerin bunu dahi yapmamalarını başta kendilerine ve sonra eşlerine yaptıkları bir saygısızlık olarak görüyorum.

Cok doğru yazmışsınız, siz tecrubelisin sanırım bu bahsettiniz hibrit remote vs çalışmalar nedir bana özelden birkaç fikir verir misiniz birdan da yazabilirsiniz merak ettim

. Ben türev integral cozmusum ne fayda hayatta hep giriskenler kazanır, simdi oğlumun da cekingen olduğunu görüp üzülüyorum hep açılması icin caba harcıyorum vs ..
Böyle diyorsunuz ama çocuğunuzu (afedersiniz) yarış atı gibi yetiştiriyorsunuz farkında mısınız? Servise bile vermek istemediğiniz çocuğunuzun sosyal zekası nasıl gelişecek? Bir yerde “çalışırsam aldığım para çocuğumdan ayrı kalmama değecek mi” gibi bir cümle kurmuşsunuz. Ayrı kalmak derken? Sanki şehir dışına mı gidiyorsunuz? Akşam gelince göreceksiniz işte. Çocuğunuzdan ayrı kalmanız gerekiyor ki özgüveni gelişsin. Daha önce de yazdım, büyüyünce sudan çıkmış balığa döner. Eliniz bu kadar üstünde olmasın. Zor çocuk sahibi olduğunuz için ve zor bir gebelik geçirdiğiniz için çocuğunuza aşırı düşkünsünüz. Fakat bu sağlıklı bir bağlılık değil. Çalışmaya başlayın ve korkularınızı yenmek için psikolojik destek alın.

Evet haklısınız, kendi hırslarımi çocuktan çıkarıyorum sanki. Eğitim sistemi de maalesef bizim zamanımız gibi değil, lgs senesi temeli sağlam olmazsa iş işten geçer diye kasıyorum. Keşke sinav sistemi olmasaydi ve biz veliler cocuklari yaris atı gibi yetistirmeseydik. Beni tüm veli arkadaşlarım hırslı, çocuğuyla uğraşan anneler yani ben çocuğumun okulunda bir tane bile ilgisiz anne görmedim herkes extra çabalıyor evde bir şeyler yaptırıyor...cocugu kendi haline bırakma devri bitti bence başarısız cocuk yoktur ilgilenilmeyen cocuk vardır...bunlar konumuz dışı ama çocuğumun kişiliği eğitimi benim kırmızı çizgilerim...giriskenlik vs icjn dramaya götürüyorum ortamlara sokuyorum onlar için de caba harcıyorum

Bırakın bunları Allah aşkına, burda insanlar size (ben de dahil) gayet destekleyici mesajlar yazdı amma velakin siz hala ısrarla diğer insanları aşağılayıcı şeyler yazmaya devam ediyorsunuz. Bunca sayfadan bir tek mi şey kapmadınız? Bomboş bir insansınız, size de psikiyatri doktoruna gitmenizi yazdım ama sizin için değil çocuğunuz için. 7/24 tepesinde olan her şeyi dram yapan bir annesi var, kendinize çeki düzen vermezseniz kendiniz gibi anksiyete sahibi ve özgüvensiz bir birey yetiştirirsiniz. Benim ya da başka herhangi bir insanın zeka düzeyine yorum yapacak yerde hiç değilsiniz bunu söyleyeyim, zira gayet acınası bir hayat sürüyorsunuz insanlar da daha mutlu olun diye bir şeyler yazdı ama görüyorum ki nafile insanların zamanlarına yazık.

Son düzenleme:
Keşke herkes sizin gibi yerinde ve yapıcı eleştiri yapmayı bilse. Alay edip kadincagizi daha da ezmeye çalışanlar olmuş çok üzüldüm.

Ben burada cevap yazan seviyeli, yapici arkadaşlardan cok güzel şeyler aldım bir tek siz bu denli seviyesiz cevap verdiniz ...inanın baslil açtığıma cok mutluyum, bir şeylerin daha net farkına varmaya sağladı.
Burada o kadar yapıcı destekleyici arkadaşlar mesaj yazdı ki bir şeylerin farkına vardım...hepsine binlerce kez teşekkür ederim..siz ve sizin gibi insanlara verilecek tek yanıtım, ise "use your brain, no side effect!"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…