Çalışmayan bir kadin olmanin ezikliği

Siz böyle bir adamla nasıl evliliğe devam ediyorsunuz ?
Çalışmadığınız için dünyanın hakaretini işitiyorsunuz , cocuga da iyi bir baba değil , iyi bir eş zaten değil.

zekayla çalışmanın okumanın ne alakası var allah aşkına,seveyim derken dövüyorsunuz,burada o kadar okumamış evde oturan hanım var hos bişeymi şimdi bu söylediğiniz,bizmi o bayanlarmı diye bide gruplastırmışsınız,işte insanlar sizin gibi insanlar yüzünden mutsuz,herkesi bi salın rahat bırakın canı isteyen çalışır istemeyen çalışmaz,ihtiyacı olan çalışır olmayan çalışmaz,bide benden daha havalı gösteriyo kendini fln demişsiniz çalışmıyo diye ölsün kadın siz calışıyosunuz herşey sizin hakkınız ayyyy çok sinirlendim vallahi yaaa bu nasıl bir bakis açısı bi çıkın şu kafadan çalışıyosan kendine çalışıyon ablacım evine deterjan yiyecek almak için gidiyon işe memleketmi kurtarıyon nedir bu hava afra tafra bi inin aşaği yere basın daha söyleyecek çok şey varda neyse sıktı bu zihniyet

Siz böyle bir adamla nasıl evliliğe devam ediyorsunuz ?
Çalışmadığınız için dünyanın hakaretini işitiyorsunuz , cocuga da iyi bir baba değil , iyi bir eş zaten değil.
O kadar haklısınız ki, iyi bir isim olsa hemen bosanirdim ,xocuk yokken ben çalışırken bir hatası yüzünden evi terk etmiştim boşanacagim demistim keşke kararlı olsaymışim o sırada gelip yalvardı ağladı ve ben içimde sevgi duyduğum icjn affetmistim. Simdi finansal gücüm de yok bir se cocuga o da çok saplantılı, hatta cocugu bana kışkırtmaya çalışıyor cocuk beni sevdikçe kıskanıyor. Boşanma lafı açıldığında cocugu alamazsın sen defol git diyor, hukuktan o kadar korkuyorum ki yakın arkadaşım bosanirken çocuğunun velayetini alamadı kadin hakim bile esinin lehine karar çıkarmış kiz bir gram nafaka da alamadı...inanın hayat çok zor ,lanet olsun keşke evlenmeseydim, cok mutsuzum

Tek çalışmayan kadın siz değilsiniz ki bu ülkede ben de çalışmıyorum .
Keşke uygun şartlar olsaydı da ben de aktif olarak eskisi gibi çalışsaydım .

Olan olmus artık bundan sonrası için bir şeyler yapmalısınız.
Siz psikolojik destek almasanız keşke , sonra da home office, part time gibi işlere baksanız cok iyi olur.
Yavaş yavaş özgüveninizi geri kazanırsınız.
Bu şekilde bu adamla böyle devam edemezsiniz .

Ne güzel ifade etmişsiniz, nedense herkeste bir ego kendini üstün gösterme isteği, kadin kadının düşmanı, sosyal medyaya baksanız hepsi eşiyle cok mutlu hepsi en başarılı iş kadını hepsi en iyi anne ,aşçı vs mutluluk oyunları vs bahsettiğim kuzenim mesela kocasından dayak yiyor 3 kez aldatildi ama ailede ve toplumda havası yürüsün diye sosyal medyada mutluluk oyunları içinde, gerçekleri bildiğim için öyle gülmem geliyor ki ...maddi özgürlüğü de var ama bosanmiyor bir türlu...Ben kadınları da anlamıyorum çoğu zaman

Sizin bu şekilde çocuğu sağlıklı yetiştirmeniz zor. Anne kaygılı,aşırı korumacı, baba sert ikisi arasında kişiliğini bulması zor çocuğun.
Geçmiş zaman ama size çocuk yokken de değer vermeyen kocaya güvenip hayatınıza şekil vermeniz de doğru değilmiş zaten.
Eşinizin tavrının kötü olmasi noktasında hâla aynı fikirde olmakla birlikte, hayatınızla ilgili her şeyde başkalarını suçlamakda bir yerde kolaycilik kusura bakmayın. Aileniz suçlu, eşiniz suçlu,iş hayati kötü, çevrenizdeki herkes kıskanç ya da sizi ezmeye çalışıyor. Sizi zavallı mağdur rolüne bürünmüşsünüz.
Bu psikolojiden kurtulup biraz sorumluluk alıp, öyle hareket etmelisiniz biraz.

Vasıfsız iş? Part time çalışanlar mı vasıfsız mı gerçekten?

Yazdığın her şeyde kendin hariç herkesi aşağılıyorsun farkında mısın?
Okula servisle gidip gelen çocuklar öksüzler.
Part time çalışmak gözünde aşağılık bir iş.

Çoğu kadın senin yaşında dijital pazarlama işinde. Madem mesleğin başından zorluyordu, en başında temizinden yeni okul okusaydın. Ne güzel bak istediğin gibi mesleğin olurdu.

Yaş 45, çocuk okulda, nasıl enerji zor yetişiyor? Çocuk ful okulda, kursları var, evdeki bebek değil artık.

Merhaba,
Bence siz geçmişteki kötü çalışma tecrübesinden sonra iş hayatından korkuyorsunuz. Çalışmaktan korktuğumuz için aslında kalben çalışmaktan kaçınıyorsunuz. Şuan iş arayışınız tamamen çevre baskısından. Muhtemelen bir iş bulursanız da, işe başlayınca pişman olabilirsiniz. Çalışmaktan kaçındığınız için de çeşitli sebepler öne atıyorsunuz. Bir şeyi istemez isek, sebep illa ki buluruz.
Bence siz bu şartlar altında tam zamanlı bir işe girmeyin. Bulabilirseniz yarı zamanlı bir iş bulmaya çalışın.
İngilizceniz iyiymiş, çevirmenlik vs araştırılabilirsiniz. Evde özel ders verebilirsiniz. gibi gibi.. Belki kurslar yarı zamanlı alabilir..
Ufaktan böyle şeyler ile biraz para kazanmaya başlayın, sonra tam zamanlı bir arayışa girersiniz.
Şuanki duygusal durumunuzda, gerçekten çok iyi bir iş bulsanız da çalışmaktan kaçınacak gibisiniz.

Eşinize çok ama çok kızdım.
Birlikte bir karar alıp, sonra bu şekilde u dönüşü yapmış olması o kadar kötü ki. Hani bu dönüşü yapmak için geç kalmış. Hayat şartları ne olursa olsun, maddi olarak yetemiyor ise, size tepkisi böyle olmamalıydı.
Dilerim hakkınızda hayırlısı olur.

Sizi çocuğunuza düşkünlük konusunda çok iyi anlıyorum. Çünkü yaşları yakın iki tane çocuğum var ve onlar küçükken ben de sizin gibi bağımlıydım adeta. Sonra bir uzmanın beni uyarması sonucunda kendime geldim ve çocuklarımı serbest bıraktım. Zaten onun alanının ne kadar içinde olursak, çocukların özgüvenleri de bir o kadar gelişmiyor.

İş konusunda part time veya evden çalışarak da bir şeylere başlayabilirsiniz. Veya yabancı diliniz iyiyse danışmanlık isteyen firmalar oluyor. 1 saatlik online görüşme sonucu iyi paralar vererek sizi kendi ekip listelerine alıyorlar (Linkedin).

Kalbinizin sesini dinleyerek en doğru kararı vereceğinizi düşünüyorum. Bileğinizde kıymetli bir bilezik var. Herkeste olmayan bir şey bu. Kendinizi çok sevmeniz ve değerinizi bilmeniz dileği ile..

Konudan bağımsız olarak; katya ne ? Diğerlerini anladım da onu anlamadım Merak ettim ben aklıma takılır

Düşünceleriniz genel olarak çok sağlıklı gelmedi bana

Başta hiç anne olmam, evlenmem, kariyer her şeyden önemli demek

Sonra çocuk konusunu takıntı yapmak

Sonra da iş konusunu takıntı yapmak

Hayatta eksik olan her şeyi takıntı mı yaparsınız ?

Bir yardım mı alsanız ?

Ayrıca çalışmamak ayıp değil.
Eşinizin geliri yerinde imiş zaten
Eş parası yemek için de ayrılmamışsınız işten
Siz de evde çalışıyorsunuz aslında.

Mesleğiniz ne bilmiyorum ama eğer söz ettiğiniz kadar iyi iseniz zaten başka yerlerde iş bulursunuz.
Ya da mesleğiniz müsaitse kendi işinizi yapmayı deneyin.
İlla bir yerde çalışmak zorunda değilsiniz.

Anneden cocuk kolay kolay alınmaz, buyuk acigi vardir ve ispatlanmistir. Ahlaksiz yasam, madde kullanimi, agir psikolojik sikintilar haricinde anneden cocuk alindigi nerede gorulmus. Esiniz kim, gozunuzde bu kadar buyutuyorsunuz. Dino Soerel mi bu adam :) kendinizce tum yollari kapatıp, sinmek istiyorsunuz. Yapmayın

erkek çalışır bütün evi bakar, geçindirir devri çok eskilerde kaldı. (üzgünüm keşke öyle olsaydı.)
kadınım ve 15 senedir çalışıyorum.
Erkek olsaydım eşimin çalışıyor olmasını tercih ederdim, hayat çok pahalı çünkü. Bende insanım.
Hastalanabilirim, doğal afette engelli kalabilirim vs. herkesin benim elime muhtaç olmasını çok tercih etmem açıkçası.
Kendi ayakları üzerinde durabilsin bir zahmet 10 yaşındaki çocuğum dahil.

Biz çocuk sahibi olmayı çok abartıyoruz, bütün hayatımızı ipotekliyoruz ebeveyn olduk diye,
halbuki okumak, çalışmak, başarmak, ev-araba, mülk sahibi olmak onun sorumluluğunda olmalı değil mi?

Şimdi bunları yaranızı kanatmak için yazmadım.
Oğlunuz yaklaşık 10 yaşlarında tam gelişme çağı evde oturacak çağda değil. Siz de eve bağlı kalmak zorunda değilsiniz.
Gerekirse maaşımın tamamını onun yaz kış okullarına verir, çalışmayı tercih ederdim.
Benim sigortam yatar, tecrübem artardı. Çocuğumda hem sosyalleşmiş hem de dış dünyaya açılmış olurdu.

bu arada dipnot: elalem için işe girmeyin, kendiniz için yapın. vereceğiniz kararlar kendi iradenizle olsun. El ağzıyla değil.
Yazdıklarınızın çoğunda çevre baskısı hakim bu da doğru bir psikoloji değil.

Dalga geçmiyorum bu kadar gergin olmayın lütfen espiri sadece yazılarınızdan karamsarlık gerginlik bize kadar geçiyo bunu oğlunuzda hissediyodur. Oğlunuzu pamuklara sararak hayata hazırlayamazsınız herkes bunu diyor zaten size. Evde bu şekilde büyütülen çocuklar sosyal hayatında sıkıntılı insanlara dönüşüyor. Babasından koruyorum diyosunuz ama oda babası bu sekilde babası ile arası ne kadar sağlıklı olacak?
Derseniz ki babası kötü bir baba oglumu korumak zorundayım o zaman boşanmalısınız, erkek çocuk babayı rol model alır tıpkı eşiniz gibi

Esim öyle çirkef biri ki, evde kendi de arada içki içer, yemekte sarap içeriz beraber vs , ben büyük kavgalar da asagilamalarinda biraz arabesk yapım olduğu için kimseye söyleyemediğim için geceleri esim yatar ben otururum evdeki içkilerden içer acıklı müzik dinler ağlarım bu bana terapi gibi gelir , esim bunu anladığı zaman laf sokar icki azalmis vs diye ,neyse uzatmayayim şimdi alkol konusuna da girdim umarim burda afaroz edilmem. Esim boşanma konusu açılınca anneye bak keş içkileri bitiriyor evde mahkemede söyleyeceğim falan diyor beni korkutmaya öyle çirkef oyle fena biri ki, benim alkolik olmadığımı ayda yılda bir içtiğimi bitmesine rağmen korkutmak için böyle şeyler söylüyor. Bir ara ayrılmayı cok kafaya koymuştum inanın aldatsa da yakalasam avantajlı boşansam diye düşünecek hale gelmiştim ama evcimen evde oturup çoğu zaman evden çalışıp bana eziyet eden hayatımın her gününü mahveden gençliğimi çalan biri. Bunları yazarken iyice fafkindaligim oluştu yemin ederim çalışıp su adamdan kurtulmam gerek ,allahim dualarımı kabul et, ne olur iş bulayım gucleneyim....

Cok haklısınız, burda konuyu açmam öyle iyi geldi ki inanın tolatlanmis gibi hissediyorum, birinin bana kendine gel demesi gerekiyordu, itiraf etmem gerek biraz rahatına düşkün bir tipim yemeği çamaşırı ancak yetistirebiliyorum. Temizlik zaten nadir yapıyorum ayda bir temizlikçi alıyorum cam falan hayatım boyunca silmedim. Annem vasiyet etmişti asla cam silmeyeceksin evlenince kadjn al diye ,haftalık alamıyorum ama iş te yapmıyorum, annem okuyalım diye yaptirmadi öğretmedi bize iş, elim yavaş hiç bir zaman hamarat olmadım olmaya caba da harcamadim. Esim bunfan dolayı da bana baskı yapıyor yani ona ya iyi kazanan beyaz yaka kadin ya da köylü Kezban okumamış ama cok hamarat kadin uyardı ben uymadim ona....calismam gerek kesinlikle ,çalışıp paramı kazanıp kendime bir gram laf soyletmeyecegim gururumu kurtaracağım ne olur dua edin

Çalışmıyorum diye kafanıza takıp karşı tarafa laf fırsatı vermeyin ki sizi eleştirmesin.
Ben kızım 7 aylıkken kpss puanım ile atandım ve bakıcıda büyüyüp anne sevgisinden mahrum kalmış biri olarak işe başlayamadım. O dönemde çok eleştiren oldu. Bir daha atanamazsın, neden işe başlamadın vs.... Bir tek eşim yorum yapmadı ki yapsada umrumda olmazdı. Söylenenleri hiç kafama takmadım. Kızımı mis gibi kendim büyüttüm. Aile eğitimi aldım, bilinçli şekilde evladımı yetiştirdim. Hergün parka gittik, etkinlik yaptık, bir sürü güzel anı biriktirdik sonra oğlum doğdu. Onu da büyüttüm. Sonunda oğlum bu sene 1.sınıfa başladı ve ben de çalışmaya başladım. Tam 12 yıl sonra başladım, evet bir daha kpss puanımla atanamadım ve özel sektördeyim ama zerre pişman değilim. Evlatlarımın çocukluk dönemi bir daha geri gelmeyecek. Kim ne derse desin ben kendimi nasıl mutlu hissedceksem öyle yaşadım. Kadın kesin çalışmalı vs.... gibi dayatmaları umursamayın. Ne zaman isterseniz o zaman çalışırsınız. maddi durumunuz iyi ve tek çocuğunuz var, istemezseniz hiç çalışmazsınız. Bu sadece sizi ilgilendirir. İş hayatı da öyle kolay değil. Eve dönünce çocukla ilgilen, ev işi gene kadına bakıyor. Tükenen gene biz oluyoruz. Önemli olan sizin nasıl iyi hissedeceğiniz. Ben şuan hazır hissettim çünkü iki çocuğunda tam gün okula gidiyor. Zaten evde olsam da beni görmeyecekti. Saat 6 da evde oluyorum, bensiz 1 saat kalmış oluyorlar ve gelince onlarla ilgileniyorum. Ödev kontrolü, muhabbet vs... derken yatma saati geliyor. Bu şekilde huzurluyum.

Yazdıklarınıza göre hep bir başkasını suçluyorsunuz farkında mısınız? Halbuki yaşamımız tercihlerimiz sonucunda oluşur. Kendi hür iradenizle çalışma hayatından çekilmişsiniz bütün hayatınız çocuğunuz olmuş. İnanılmaz bir dram var yazdıklarınızda. Mesajınızın sonunu dua edin iş bulayım diye bitirmişsiniz ama ben açıkçası sizin çalışmak istediğinizi düşünmüyorum. Sadece lafta bence bu durum.

Part time çalışanlar vasıfsız olmuyor ama siz part çalışacak kadar vasıfsız değilim demişsiniz. Nerdeyse 10 senedir iş hayatından uzak birisi için fazla iddialı bu cümle.

Bir mesajınızda kuzeninizden örnek verip siz yıllarca ders çalışmanıza rağmen sizden iyi hayat sürmesine bu mudur adaleti dünyanın demişsiniz. Bir dünyayı suçlamadığınız kalmıştı galiba o da olmuş. Okudum dirsek çürüttüm de ne oldu demişsiniz sonunda bütün hayatınız çocuk olacaktıysa bence de çürümeseydiniz keşke. Bunu siz seçtiniz ama atladığınız nokta bu.

Eşim despot baba elinde yetişmiş çocuk psikolojisinden anlamıyor babasına maruz bırakmak istemiyorum demişsiniz ama kocanızı kendinize eş, çocuğunuza baba olarak siz seçtiniz. Hatta tedavi olmuşsunuz bunun için.

Artık birlerini, bir şeyleri suçlayıp sızlanmayı bırakın bence. Çocuğunuz da yeterince büyümüş. Kadın olmayı, insan olmayı, birey olmayı bırakmış sadece anne olmuşsunuz. Çocuğunuzla sağlıklı bir anne çocuk ilişkisi değil yaşadığınız. Artık kendi hayatınıza bakmanızın zamanı gelmiş geçiyor.

Zaman zaman hepimizin evliliğinde sorun olıyır. Ben de kavga edince eşime işe gireyim seni boşayacağım derdim şimdi bana takılır, hani boşayacaktın diye eşinizin her dediğini kafanıza takmayın,çok büyük sorunlarınız yoksa iyi taraflarını görmeye çalışın. Hiçbir erkek mükemmel değil, sonuçta erkek, düz düşünüyorlar bizim gibi ayrıntılara takılmıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…