• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Çalışmakla çocuklarıma bakmak arasında kaldım..Sizce ne yapmalıyım ?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

abukk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2011
286
0
46
Ankara
merhaba, benim biri 6 altı yaşında bir oğlum ve 15 aylık ikiz bebeklerim var.nisan ayında ücretsiz iznim bitti ve işe başladım.çocuklarda kreşe tabi.kreşe başladıklarından beri ikizler sürekli hastalanıp duruyolar,bi tanesi alıştı gibi ama diğeri sürekli ağlayarak gidiyo.kreşteki öğretmenlerine soruyoruz orda nasıl diye hep iyi şeyler söylüyorlar.ama bir çalışanı dediki benden duyduğunuzu söylemeyinde biri iyi oynuyo ama bu sürekli ağlıyo dedi.şimdi ücretsiz izin iki yıla çıktı ya hoş paramızda yok ama kredi filan çekeriz heralde, acaba bi kaç ay ücretsiz izin alsamda evde kendimmi baksam mesala ekime kadar.ondan sonra eylülde işyerimin kresi açılacak oraya vercem.abimizde oraya gidiyo ve acayip memnunum ordan.yoksa yıllık iznimden ara ara alarak bu dönemi öylemi geçirsem.aslında evde kalmak istemiyorum .evde çok yoruluyorum.evde olunca eşimin davranışlarıda çok değişiyo.kendisinden ne zaman yardım istesem sürekli olarak diyoki ben çalışıyorum yorgunum sen yap diyo.ama bende 3 çocukla evde yatmıyorumki .onların bakımı evimin temizliği bide evde olunca misafir olarak gelen giden de bitmiyo çok yoruluyorum çok.şimdi en azından temizliği kadın yapıyo.sabahları bende herkesle birlikte giyinip süslenip evden çıkıyorum.eşimde yardım ediyo.yorulunca kıymetide oluyo.sen yoruldun diyo ver birinide ben tutuym diyo.ama çocuklarımı görünce onları bırakıp işe gitmeye de dayanamıyorum.şimde bu durumda siz olsanız ne yapardınız:26::27::27:

Son düzenleme:
Eve bakıcı tutsanız nasıl olur?
15 aylık çocuk için tüm gün kreş çok dayanılır olmayabilir.
Sürekli ağladığını kreş görevlisi bile söylemişse, gerçekten ciddi şekilde mutsuz demekki yavrucak, kıyamam ben ona.
Bakıcı formülünü deneyebilirsiniz bence.

sizinle benzer durumdayız..benimde 15 aylık ikizlerim var ve benimde ücretsiz iznim nisanda bitti ve bu yasa bana hızır gibi yetişti..hiç işe başlamak istemiyordum direkt uzattım ama 1 yıl değil en geç eylül ekim gibi başlamayı düşünüyorum..sizin daha zor birde büyük çocuğunuz var..aslında evde oturmak çalışmaya alışan için çok zor ve aynı sorunları bende yaşıyorum..benim gündüz yardımcım var akşamda eşim saolsun çok yardımcı oluyor ama anlarsınız beni insanın bazen sinirleri hiç kaldırmıyor...bu akşam çok gereksiz tartıştık ben çocuklarla daha fazla ilgilensin istiyorum..iki gündür evden çıkmadım kzımın birinin ateşi var...eşim yarın işi gereği şehir dışına çıkacak pazar dönecek...düşündükçe canım sıkılıyor ama ne olursa olsun onların bugünlerinde yanında olmak beni mutlu ediyor...

insanın çocukları ile işi arasında kalması ne kadar zor bi durum. doğa bu yükü her şartta annelere yüklemiş. oğlum 3 yaşına kadar kendim baktım,işe başladım ve 8. ayda süpriz bi şekilde hamile kaldım. oğlum başlarda kreşte çok problem yaşadı ağlaya ağlaya gitti ama sonra alıştı tam gün olduğu için çocuklar bunalıyo. bi de sabah erken kalktıkları için istemiyo lar. ben eşime çok söyledim eve bi bakıcı alalım bana da yardımı olur diye yok kabul etmedi çocuk sosyal yetişsinmiş evde bakılcaksa sen bak ozaman dedii. şimdide 5 aylık hamileyim ve doğm iznine ayrılınca işi bırakıcam.bi daha hangi bahara işe başlarım bilemiyorum. ilk oğluma hamile kalınca da işe ara vermiştim. ben çocukların bi süre evde bakılması taraftarıyım. bana daha makul geliyo. sabah o sıcacık yataktan çıkmak,bi telaş bi sorumluluk beni yoruyo eminim çocuğuda yoruyodur.

Benimde iki çocuğum var biri 3.5 diğeri 2 yaşında. kreş konusunda oldukça kötü bir deneyim yaşadım.Ben çocuğunuza bakabiliyorsanız bir süre daha kendinizin bakmanızı tavsiye ederim ama olmuyorsa lütfen çocuğunuzu çok sıkı kontrol edin.Kreşe ,çocuklarınızın bulunduğu odaya süpriz ziyaretler yapın, onlar hep iyi anlatıyorlar ama her zaman dedikleri gibi olmuyor.

gayret edip kendin bakmalısın bana sorarsan,
nitekim para konusunda sıkıntılı olduğundan bahsetmişsin ama üç yavruyu birden kreşe verip,onların parasından sana ne kadar artıyor,bilemiyorum
yani üçbeş kuruş kar için ben olsam gayret eder,kendim bakarım,nitekim benim de işim olmasına rağmen ikzilerime kendim bakıyorum,
sonuçta burda senin için bir sosyallik olmuş olabilir,bir değişiklik,yada bahsettiğin gibi herkes gibi giyinip kuşanıp çıkıp gelmek,vs..
sonuç ne olursa olsun sonuçta bu durumdan çocukların mutlu ve memnun değil,
tekrar düşünmeni tavsiye ederim acizane..
Sevgiler..

herkese teşekkür ederim yorumlar için.kreş ile yaptığımız görüşme ve tartışmalar sonunda sorunumuzu hallettiğimizi düşünüyorum.15 gündür mutlu geliyorlar.bir süre daha böyle denemeye karar verdik.

Back