Calismakla calismamak arasi?

Herkesin yasami farkli canim demek bilmiyorum bence normal. Biz cok severek evlendik. 2 senedir ne kadar doğru secim yaptigimi düşünüp hep şükrederim. Ustume titreyen guler yuzlu iyi bir esim var. Ve ben bu adamdan bir cocugum olmasini anne babalik duygusunu yasamayi cok istiyorum. Kariyer falan cok cok sonra gibi geliyor bana yada olmasada olur gibi. Benim hayalim hep mutlu huzurlu bir yuvaydi allaha şükür Esimde gonlume gore cikti. O yuzden beklemeye degicek bir sey yok. Ama zaten cocugumuZ olmuyor 1 senedir artik tedaviye baslicaz. Bu istegin nasil arttigini 1 senedir anlatamam.

işiniz rahat anladığım kadarıyla ama işin az olması sızın canınızı sıkıyor ınternetten bıseyler satabılırsınız bu arada ısınızden arta kalan zamanlarda hem sıze oyalanma ve gelır olur.ama bence calısmaya devam edın evde oldukca ev ısı hıc bıtmıyor dıye sıkayet etmeye baslıcaksınız mutlaka (tecrubeyle sabıttır.) :) o yuzden bence az ısınız var dıye sıkmayın canınızı nıce ınsanlar var hamıle ahhllerıyle konfeksıyon makınalarının basındacalısmak zorunda olan

Allah mes'ut etsin, ne diyeyim. Allah ağız tadınızı bozmasın.
O zaman kariyer 2. planda diyorsanız az parası olan yerlerde geçici olarak çalışmaya devam edip - tabi iş bulabilirseniz- çocuk olayına odaklanacaksınız.
Eşinizin kazancı yeterli sanırım, aksi takdirde tek maaşla bu zamanda çok zor çok.

İyi de şimdi işverenler hamile kalırsan çıkman gerekeceğini düşünüyorlar, sen de zaten çocuk istiyorsun, tedavi vs diyorsun. Doğuma yakın zaten illa ki çıkacaksın. Zaten çocuk istiyorsun, ben mi yanlış anlıyorum? Demek ki işi verecek olanlar devamlı bir eleman istiyorlar, öyle şimdi girip 7-8 ay sonra işi bırakacak çalışan istemiyorlar. Herkesin kendine göre istekleri var. Ben çalışmazsam ucu ucuna yeter diyorsun ama bebek olursa masrafı da oluyor. Eşinin parası yetecek mi? Orası da önemli.

Neyse şansın varsa bulursun belki istediğin gibi bir iş ama anladığım kadarıyla üniversite mezunu değilsin, yani üniversite mezununa bile verilen maaşlar düşükken şu durumda sana şans lazım bence biraz.

Kira vermiyoruz ev kendimizin. Sadce arba aldk braz kredi ckip ona borcmuz var onun harcnde standrt bir yasantimiz var. Esimin maasida ne az nede cok yetiyor bize canim

Herkese cevap verirken isler degisiyor canim. Bu istedigim sartlar 1 sene oncesinindi bulamayinca zaten vazgecip cock yapmaya karar vrdm o yuzdende simdi calistigim yeri kabul ettim. Ucu ucuna dedigim krediyi yuksk oduyoruz cabuk bitsin diye ayda 2bin kadar o bitince zatn bize ekstradan kalan bir para olucak. Buda bebek icin yetip articak bir para. Ve oyle markete giyime yemeye falan zorlamayiz kendimizi istedigimiz bisi olunca aliriz yeriz giyerz.

Kira vermiyoruz ev kendimizin. Sadce arba aldk braz kredi ckip ona borcmuz var onun harcnde standrt bir yasantimiz var. Esimin maasida ne az nede cok yetiyor bize canim

oh o zaman sorun yok kira olmasın da limon satılır ev geçindirilir

çalışma hayatına biraz kar-zarar biraz da karıyer açısından bakmak lazım.
bence daha 24 yaşında iş hayatına uzun bir ara vermeniz ilerde sizi sıkıntıya sokar, iş varken çalışın hamile kalınca doğuma yakın ayrılır sonra uygun bir zamanda yeniden işe girersiniz.

bunarı diyorum ama ben 3 yıldır çalışmıyorum, 3.5 yaşında bir kızım var ve ailemden kimse yok istanbulda, dolayısıyla onu anaokuluna versem de bakıcı tutmak zorunda kalıyorum (çalışma saatleri, izin sıkıntısı vs. yüzünden.) bu da bana en iyi ihtimalle 1800 liraya maloluyor, e gidiyorum görüşmeye adamların bana teklif ettikleri rakam zaten bunun 300-500 üstü (yüksek lisans mezunuyum, 2 dil biliyorum ve 8 senelik çok uluslu şirket deneyimim var buna rağmen) ben de bakıcıya çalışacağıma evde oturur çocuk bakarım diyorum. tabi bir yandan başurular ve görüşmeler devam ediyor, bana getirisi götürüsünden fazla olmayan biyer bulana kadar da çalışmam.

Buraya girerken benimde niyetim bebek olana kadar idare etmekti daha 3 hfta falan oldu gireli. Cocugumuzun normal yolla olmuycagini ogrenelide 1 hafta. Simdi doktor kontrollerine falan gidicem ikide bir izin alamam. Yas olarak kucuk gorulebilirim ama bence normal bir yasdayim. Ve su an tedavinin sonuc verip vermiycegini bile tahmin edemezken ilerisini dusunemiyorum. Ya hic bir zaman olmazsa diyorum. Parayla kariyerle isle nasil bir bebege sahip olcam ki o zaman. Benim derdim su an yuksek maas degil bunu yazdim ama ilk is aramaya basladigimda standrtim buydu diye belirtmek icin. Maddi durum acisida degil illa calismak zorundada degilm. Sadce psikolojik baski altinda hissediyorum kendimi. O yuzden is aradim buldum. Ve su an cok zorlaniyorum bunyem zayif cok halsiz kaliyorum eve gidince. Bu sartlara ragmem calisip calismamakda kararsizm

Tabi ne durumlarsa calisanlar var biliyorum ama elimde degil. Evde duzenli is yaparm ben pek brktrmem o yuzden genelde topludur evim . ki zaten o bitmeyen isler calisirken gercekten bitmiyor ama yetisilmiyor:)

demek istediğimi anlatamadım galiba, şu an hamilelik bile yokken işten ayrılırsanız, belki 3 yıl sonra hamile kalacaksınız, 2 yıl da çocuk büyüteyim diyeceksiniz yaş 29-30 olacak o zaman iş bulabilecek misiniz? çok zor. gerçekten kimse iş hayatına o kadar uzun ara veren çalışana olumlu bakmıyor, yaş-deneyim dengesi de bozuluyor.
ama eğer ben çalışmayacağım bundan sonra ev hanımı olmak istiyorum diyorsanız o zaman bir gün bile durmayın zaten sevmediğiniz işte.

14 yaşımdan beri çalışıyorum şuan 27 yaşındayım. sabah 9 gece 23,30 da işten çıkıyorum 8 ay boyunca. pazar tatilim var ondada sadece yatıyorum çünkü bedenimde beynim de bitti artık. bu kış çıkıcam işten. sana kendimi anlattım ki erken çıkmanın çok büyük bir artısı olduğunu bil diye. ama maaşın çok düşük yükseltmelerini söyleyebilirsin. çocuk olunca zaten çalışamayacağız belli bir müddet bence olana kadar çalışmak en mantıklısı. illa orası olmak zorunda değil başka bir iş olana kadar orada çalışabilirsiniz

Evlimisiniz. Gercekten tebrik ederim sizi iyi dayaniyorsunuz. Calisirken ya eşimi ya ev isini ihmal ediyorum ben hepsini bir arada yapamiyorum. Yemek demiyorum bile. Calisirken yemek yapmam pek

Epi topu 6 sene çalışmışsınız zaten yoruldum yapamıyorum diyorsanız bence çalışmak size göre değil ihtiyacınızda yoksa bırakın evde oturun.2 kişinin ev işinden yemeğinden ne olacak ki çözümleri çok ama yapmak isteyene.Siz yapmak istemiyorsunuz zorlamayın kendinizi bence.İnşallah bi evladınız olur sorun çözülür.

Bakin herkesin bünyesi bir degil belki hafif seyler bunlar size gore ama beni zorluyor. 6 sene calistim evet ne yasadigimida ben bilirim neden calismak zorunda kaldim acaba daha okurken. Tesekkur ederim ilginize ama biraz daha yapici olabilirsiniz.

Evlimisiniz. Gercekten tebrik ederim sizi iyi dayaniyorsunuz. Calisirken ya eşimi ya ev isini ihmal ediyorum ben hepsini bir arada yapamiyorum. Yemek demiyorum bile. Calisirken yemek yapmam pek

evliyim canım bende yemek yapmıyorum temizlik yapmıyorum zaten evi otel gibi kullanıyoruz çok kirlenince temizleniyor ev. hep işte yiyoruz zaten. ama yaşamıyorum çalışıyorum sadece bu hayatta bazen böyle hissediyorum. tamamen asosyol oldum sosyal hayatım yok. ama erken çıktığım bir iş olsa evimi temizler yemek yapardım belki o psikolojiyi yaşamadım hiç. inşallah yaşarım. sonuç olarak zor ikimizin işide. inşallah kısa zamanda iyi bir iş buluruz saat ve maaş olarak.

Ben yapamam onu iste ben esime vakit ayirmayi misafir agirlamayi esimle sahilede olsa disari cikmayi seviyorum. Senin gibi yogn falan degilim ama evli ve calisan bayanlarin isi gerçekten cok zor bence

Ben yapamam onu iste ben esime vakit ayirmayi misafir agirlamayi esimle sahilede olsa disari cikmayi seviyorum. Senin gibi yogn falan degilim ama evli ve calisan bayanlarin isi gerçekten cok zor bence

bende gezmeyi ve keyiflice misafir ağırlamayı isterdim. bana çalıştığım için çok nadir gelirler hafta sonu onda bile elim ayağım dolaşır. çünkü evle ilgili hiç bilgim yok temizliği zorla yemeği zorla yapıyorum çok nadir yaptığım için elim aşırı yavaş elim ayağım dolaşıyor birisi geleceğinde çok stres oluyorum

Zaten bebek olunca isten ayrilmak zorunda kalacaksin,simdide tedavi oluyormusun izin almak bile skinti olacak diyorsan,ha dokuz ay sonra ayrilmisin,ha simdi ayrilmisin...en azindan kimseye iki uc saatlik izin Icin agiz goz egmessin.
Ama evde oyle mi kendi kendinin patronu olursun..istedigin zaman kalk,istedigin zaman yat,icine sinesi evinin temizligini yap,bebegin olunca zaten,tum vaktin bebekle gecer...ha tabi bunlar maddi acidan zorluk cekmeyeceksen guzel seyler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…