İyi de 900 TL asgari ücret bile değil.Temmuz ayı itibarı ile 1000 TL almanız gerekir.Sürekli çalışan biriyseniz evde durmak sıkıcı gelebilir.Yinede boş durmaktan iyidir.
Yani her hamile kadın işten mi ayrılıyor bazen bu patronları anlamak zor.Degil iste canim. Ama yok kendi klasimda patronlarin geri kafaliliklari yuzunden is bulamadim. Neymis hamile kalirmisim cikarmisim. Bu konuyi onemsemeyenlerde bu parayi veriyor anca. Evet evde zor geliyor ama birda daha zor aksam 7ye kadar ya kk ya face takiliyorum.
Yani her hamile kadın işten mi ayrılıyor bazen bu patronları anlamak zor.
On muhasebe canim. Artik pes ettim napiyim sürekli is buldun mu gorusmeye gidicen mi diyen bir kv var. Var ama maasi az deyincese olsun calis diyor.Mesleğin nedir? İş aramaya devam et bence, önceki maaşının altını kabul etme.Sanırım iyi yerler denk gelmemiş,ben hiç hamileliği bahane eden firma görmedim
vasıflı bır calısan mısınız ben bunu merak ettım ??? yanı elınızde meslegım dıyebılecegınız bır dıploma var mı yoksa lıse mezunu falan mısınız?
egerkı bır meslek sahıbı ısenız dıplomanız -dılınız ve tecrubenız varsa daha ıyı sartlarda ıs bulabılırsınız. ama tam tersı ıse durum sekreterlık, ön buro muhasebe vs dısında pek ıs bulacagınızı sanmıyorum , onlarında maası dusuk ne yazıkkı.
hem kazanıp hem calısmak ıstıyorsanız magazalara basvurun bence satıs elemanlıgı yapın yorulursunuz ama zamanla maasta artar, aktıf olursunuz sıkılmaya vaktınız olmaz..
ya da butcenıze cok etkı etmıyor ıse evde oturun bır sure cocuk ısıne yogunlasın sonra ısı dusunun..
Bu devırde ne yazıkkı 4 yılık lısans mezunları bıle ıs bulamazken aradıgı sartlarda sızın durumunuzda sızın beklentılerınızı karsılayan ıs bulamamanız cok dogal, bence evde kpss ye hazırlanın devlet ısı garantı ıstır, sosyal anlamda da sızı garantıye alır, 2 ay orda 3 ay burda gır cık ta sıze eksı olarak gerı doner, eee bırsey uretmeden sırf calısmak olsun dıye calısmakta ınsanı sıkar, zaten evın ıslerınde de zorlanıyormusunuz, bence evde oturun cocuga yogunlasın ve kpss calısın ...Ticaret lisesi mezunuyum. Acik ogretimden de uni. Muhasebe bolumi ikiside daha once mali musavirdede calistim firmadada.
Satis danismanligi yapamam esim izin vermez. Hem kaldiramiyorum zaten isle evi ole daha zor
başka iş baksanız bir taraftan... yada iş yok diyorsunuz ya oturup kitap felan okuyun... evde olsanız, bebek tedavisi olurken daha çok bunalırsınız..
Bu devırde ne yazıkkı 4 yılık lısans mezunları bıle ıs bulamazken aradıgı sartlarda sızın durumunuzda sızın beklentılerınızı karsılayan ıs bulamamanız cok dogal, bence evde kpss ye hazırlanın devlet ısı garantı ıstır, sosyal anlamda da sızı garantıye alır, 2 ay orda 3 ay burda gır cık ta sıze eksı olarak gerı doner, eee bırsey uretmeden sırf calısmak olsun dıye calısmakta ınsanı sıkar, zaten evın ıslerınde de zorlanıyormusunuz, bence evde oturun cocuga yogunlasın ve kpss calısın ...
Tedavi süresince takmam o kadar beni bunalticak kadar. Kendi uğraşlarım ve arkadaa cevrem var tek basima kalmam yani. Ama cevre baskisi hissesiyorum ustumde.
Sanki calismam gerekiyormus gibi
çalışmak istemiyorsan kesin dille yok şimdilik çalışmak istemiyorum, sormazsanız sevinirim dersiniz.
Oyle olmuyor iste canim en basta kaynanam yapiyor bunu ki allah var iyi kadindir cocuklarm iyi olsun yeter diyen cinsden. Ama herkesn var bir kusuru onunlide calisip para kazanmak. Mal mulk sahibo olmak hayato bole saniyor. Komsulari gelinler kaynanalar bir arada yasiyor adamlar gece gunduz calisip para biriktiriyorlar kaynanamda onlari cok takdir ediyor. He ama ev ev üstüne kurmaz ole bisi iatemez kendisi. Sadece bak isteyen neler yapio gibisinden ornek verir.
Bulmasina buluyorum mesela bir yer buldum anlastik sonra yuzugumu gordu kadin evlimisin dedi evet dedim ee cocuk olunca biz sorun yasariz kbakmayin dedi. Bir yer buldum hastaneden kan testi istedi personel dosyasini bile verdi doldur hazirla dosyani gel diye. Ama kan testini duyunca delirdim. Millete ne benim gebeligimden belki o gun negatif yarin pozitif cikcak.
çalış para biriktir mal mülk sahibi olun diyor... haklıda işte herzaman iyi bir iş olmuyor. kpss felan düşünürseniz üstünüzden de gider... evde ders çalışsanız nasıl olur... hem güzel bir amaç için uğraşmış olursunuz.