Çalışmak yada çalışmamak

Hadiolsun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2024
22
10
19
19 yaşımdayım.Aybü Elektrik elektronik mühendisliği hazırlık sınıfında okuyorum. bu yıl Kpss ortaöğretime girdim.88 puan aldım. Aralıkta ortaöğretim atamaları var ama tercih yapsam mı yapmasam mı kararsızım.

Okulla beraber işi yürüyebilir miyim? Çalıştığım için KYK' dan atılıyorum ankarada geçinebilir miyim? (Çalıştığıma değer mi?).

Bence değer. Denemekten zarar etmezsin. Ama denemediğinde o hep aklının bir köşesinde " acaba?" olarak kalır.

Geçim derdine erken yaşta gireceksin hepsi bu. Ama artıları çok fazla olur. Mesela arkadaşların lisans KPSS denerken sen çoktan işinde kaçıncı yılını çalışıyor olursun. Tek başına ev geçindirmeyi öğrenirsin.

Bence atama firsatini kacirmamalisin.

Kimler kimler neler başarıyor 19 yaşında bu kadar azimliyken vazgeçme derim sen basarirsin. Üstelik memur olduğun için sana yardımcı da oluyorlar. Hakların var.

Kesinlikle atamalarda tercih yap. Çalıştığım kurumda liseden atanıp lisansa tamamlayan cok insan var. Lise duzeyinde atanıp lisansı bitirince yeni diplomani verip kıdem kademe de yukseltebiliyorsun. Ve düşün okuduğun süre boyunca maaşın, hakların olacak. Okul uzasa bile dert değil nasılsa atanmış olacaksın. Lisanstan atanmak cidden çok zor. Kamu tasarruf tedbirlerini saymıyorum bile. Ve umarım atanırsın.

Hedefin kamuda çalışmaksa asla lisansı bitirme. Hatta iki yıllık elektronik teknikerliği diploması alabiliyorsan al. Sonra atanınca tamamlar bitirirsin. Lisans mezunları kamunun en kıymetsizleri. Özel hedefliyorum dersen başka tabi.

maşşallah sakın bu fırsatı kaçırma atanma olayı o kadar zor ki ikisini bir arada götürebilirsin inanıyoruz sana fırsa bır daha ayağına gelmez haberın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…