• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik: Asgari ücret 1 Ocak 2016 itibariyle net 1300 lira olacak

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
http://t24.com.tr/haber/calisma-bak...k-2016-itibariyle-net-1300-lira-olacak,316147
Çalışma Bakanı Faruk Çelik: Asgari ücret 1 Ocak 2016 itibariyle net 1300 lira olacak

"Asgari ücret komisyonu 1 Aralık'ta toplanacak"
page_calisma-bakani-faruk-celik-asgari-ucret-1-ocak-2016-itibariyle-net-1300-lira-olacak_205026821.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Aralık'ta toplanacak olan asgari ücret komisyonunda, hükümetin tavsiyesinin komisyona iletileceğini ve asgari ücretin 1 Ocak 2016 itibariyle net 1300 lira olacağını açıkladı.

Patronlarla uzlaştınız mı?
Adamların istediklerini kabul ettiniz mi????
Nasıl çözüldü bu proje?

Aradaki farkı üç beş ay devlet ödeyecek ya da vegilendirmede bir kaç aylık değişikliğe gidilecek sonra işverene bırakılacak gerisi. Bu duruma alışmış işveren sesini çıkarmayacak. Ya da sigortalı çalıştımayı bırakacak.

Işsizlik oranı da artacak tabi. Kimse bu ücreti ödemek istemeyecek,gelsin yarı fiyatına çalışacak suriyeliler:KK51:
Maalesef suriyeliler geldi geleli bu sorun var.
Sonra da iş var çalışmak isteyen yok diyorlar.
Suriyeliler resmen Boğaz tokluğuna çalışırken, bizim vatandaşımız açıkta.
Ya işverenin Suriyelileri verdiği ücreti kabuk edecek vatandaşımız ya işsiz kalacak...
Adaletini seveyim Türkiye.

Bu hiç iyi değil... 2016 güzel bir yıl olmayacak, balık baştan kokarmış.

Vermicekler deyip ortalığı karistirdiniz burda bir haberle

Simd i veriyorlar size de verseler suç vermeseler suç:)

verecek yada vermicek (!) olan devlet değil özel sektör.Havasını atacak bir durum değil yani.İlk seçimde Chp'nin propagandasında parayı nereden bulacaklar diye gülenler vardı.Hatırlarsınız.Şimdi ne oldu ?
Vergilerdeki artış ,gelen ve gelecek zamlarla kapatılmaya çalışılacak açıklar,artı özel sektörün elinde iyice ezilecek olan işçiler kimsenin umurumda değil zaten.
Suç ,ortamı hazırlamayıp işçileri özel sektörün eline bırakanlarda değil mi?

verecek yada vermicek (!) olan devlet değil özel sektör.Havasını atacak bir durum değil yani.İlk seçimde Chp'nin propagandasında parayı nereden bulacaklar diye gülenler vardı.Hatırlarsınız.Şimdi ne oldu ?
Vergilerdeki artış ,gelen ve gelecek zamlarla kapatılmaya çalışılacak açıklar,artı özel sektörün elinde iyice ezilecek olan işçiler kimsenin umurumda değil zaten.

Sevgili günlük okuduğunu anlama kabiliyeti önemlidir ;)

Ben diyorum ki vermez diye yalan haber yazmışlardı secim sonrası babacan açıkladı diye ara bul

Hadi otur sıfır :)

Sevgili günlük okuduğunu anlama kabiliyeti önemlidir :KK66:

Ben diyorum ki vermez diye yalan haber yazmışlardı secim sonrası babacan açıkladı diye ara bul

Hadi otur sıfır :)

ya sen olduğunu farketmemişim.sıfır anlama kabiliyetli yandaşcık
öyle dememiştim ama şimdi diyorum veremez
çünkü kendi parası değil özel sektörün parası bu vaad edilen.
bu atışma işçiye daha çok zarar verecek.Alt yapı hazırlanmalıydı.Asgari ücret artınce diğer personelde artış isteyecek.Toplu işten çıkarmalar,sigortasız çalışmalar vs olacak.Dahası da var ama ne anlatıyorum , kime anlatıyorum .

Net değil brüttür o. Burdaki haberde net denmiş ama ben inanmıyorum, brüt olacaktır bence.

Devlet desteği olacak mı acaba küçük esnafa ?

Aynen yaaa. Bence can alıcı soru bu :)

Halk bankasının düşük faizli ve ödemesi esnafa göre ayarlanan kredisine başvurdun mu? Esnaf Kefalet aracılığıyla da veriyormuş.

Bir de ileri gitmek gibi olmasın mühendis asgari ücretlerine de bi el atsanız.Bence bi mühendis asgari 3000 tl almalı :KK15:

Ben olumsuz düşünmek istemiyorum. Vergiler zaten otomatik artacak, SGK artı SGK stopajından da devlet gelir sağlıcak. Yani işverenden çıkacak fazla para devlete yarayacak ki. Devletten çıkan para değil bu asgari ücret sonuçta dediğin gibi. Burada sadece işverenin kypaklığı söz konusu olabilir.

Zengin işverene acımam da, küçük esnafı zorlayacak bu ücret.

Bir çalışanın maaliyeti 1600 civarı iken 2000'i geçecek...

ya sen olduğunu farketmemişim.sıfır anlama kabiliyetli yandaşcık
öyle dememiştim ama şimdi diyorum veremez
çünkü kendi parası değil özel sektörün parası bu vaad edilen.
bu atışma işçiye daha çok zarar verecek.Alt yapı hazırlanmalıydı.Asgari ücret artınce diğer personelde artış isteyecek.Toplu işten çıkarmalar,sigortasız çalışmalar vs olacak.Dahası da var ama ne anlatıyorum , kime anlatıyorum .

Kendi ağzına diyorsun ,'sen olduğunu farketmemistim' diye :D algı çok önemli ;)

Ben oldugumy fark etmeyen söylenenleri hic farketmez :)

İsrarla dediğim şeyi tekrarlicam bi umut belki basar...

Altyapı üstyapı geç yavrucugum verilemez! Denmişti bende ve ri li yor diyorum

YANDAS beyin-cik :)

Kendi ağzına diyorsun ,'sen olduğunu farketmemistim' diye :KK70: algı çok önemli :KK66:

Ben oldugumy fark etmeyen söylenenleri hic farketmez :)

İsrarla dediğim şeyi tekrarlicam bi umut belki basar...

Altyapı üstyapı geç yavrucugum verilemez! Denmişti bende ve ri li yor diyorum

YANDAS beyin-cik :)

evet seni "algı"sı olan biri sanmıştım
keşke bende senin kadar boş olsam buradaki isimlerle oyalanırdım.
Bir umut belki kafa basar anlarsın diye çabalıyorum ama kafanın içi farklı şeylerle dolu algıya ve anlamaya yer yok.
Chp veremez diye kendini paralayanda sizin -cuk , -cik'leriniz değilmiydi.Bir sürü olumsuzluk saymıştınız.
Altı geç üstü geç kenara geç ... Yaptım oldu.Doğalgazı kapatıp sobaya geçiyor insanlar zamlardan dolayı.
Yazık bu kadar mı uzaksınız gerçek hayata.
Neyse ya yormayım senin beynini ....

Vermicekler deyip ortalığı karistirdiniz burda bir haberle

Simd i veriyorlar size de verseler suç vermeseler suç:)
kendi partileri 1500 veriyordu ona destek veriyorlardı ama ak parti 1300 verince veremez dediler verincede bin türlü bahane üretiyorlar. gerçi bende veremeyeceğini düşünüyordum ya neyse

ben defalarca dedim, asgari ücret artarsa işsizlik artar, şuan hiç bi vasfı olmayan kişiyi 1.000,00 tlye çalıştırmak mı? yoksa 1.300,00 tlye çalıştırmakmı? hangisi zor? olaylara çok yönlü bakmak lazım, bence 1.300 yetmez 2.500 olsun ki rahat rahat geçinebilsin insanlar ama olmuyormuş değilmi?

ayrıca kimse patronun kafasına silah dayamıyor illa asgari ücret vereceksin diye, isterse fazla verebilir.

olsun 1.300,00tl asgari ücret, eyvallah, ama yanında 3 kişi çalıştıran küçük esnaf ne olacak? 900,00 tl artacak gideri, ona bağlı olarak sigorta primi, ha bana kalsa şu büyük büyük holdinglerin tepesine binsinler diyeceğim ama onlar illaki bi yolunu bulur, misal; sene bilmem kaç artık maaşlar bankaya yatacak, ki asgari ücret altında kimse çalıştırılmasın, yada 3.000 tl alan çalışan asgari ücretten sigortalı gösterilemesin. çözüm; asgari kısmını bankaya yatırır kalanı elden verir, eşşek gibi asgari ücret aldım bordrosunu imzalatır, yada asgari ücret aldığı için elden verir paranı atıyorum 800 tl, banka hesabına da yatırır 1.000 tl eşşek gibi gider parayı çekesin verirsin patrona.

bu işin en oluru küçük esnaf başta olmak üzere, vergi indirimi yada benzer bişi yapılmalı,ne esnaf zarar görsün, ne çalışan. yoksa doymayan patronlar olduğu için ortalıkta olan hep çalışana olacak.

Back