Çalışan yada Ev Hanımı Olan Bayanlar Evdeki Temizlik Düzeninizi Anlatırmısınız?

BenMutluKiz

SeNi SeViYoRuM...
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2008
13.358
47
208
37
Afyon
merhaba bayanlar ben çalışan biriyim 7 aylık bir kızım var

benim sorum şu çok çalışan bayan tanıyorum evleri misler gibi ne zaman gitsem mis gibi kokular heryer tertemiz

ama benim evim öyle değil nedense bende bi eksiklik var sanırım ne kadar istesemde evim derli toplu misler gibi olamıyo

sizlerin temizlik düzeni nasıl acaba anlatabilirmisiniz?kaç günde bir süpürge tutarsınız,toz alırsınız toplu temizliği nasıl yaparsınız hangi malzemeleri kullanırsınız paylaşalım lütfen

selam arkadaşım, bende çalısan bir bayanım ve aynı dertten muzdariptim. sonunda haftada bir kere yarım gün yardımcı kadın tutmakta buldum çareyi. çok yakın bir dostum olduğu için evimin anahtarını verdim ona, biz evde yokken gelip yarım gün temizlik, ütü, çamaşır, dolapların yerleştirilmesi, bulaşık makinesinin ve çamaşır makinesinin doldurulup boşaltılması, yerleştirilmesi dahil, hatta istediğim zaman yemek yapmak da dahil olmak üzere her işimi yapıyor. mesela ben mantı, hamur işi, sarma gibi yemekleri yapmayı bilmem ama o bunları yapıp buzluğa bile atıyor. kışlık konservelerimi hazırlıyor. her hafta düzenli geldiği için hepsine zaman bulabiliyor. bir hafta yapmadığı işi, diğer hafta yapıyor. böylelikle sürekli bir düzen ve temizlik oluyor. evim birçok ev hanımından daha bakımlı ve mutfağım çok daha donanımlı kalabiliyor böylelikle. tabi bunun b,r maliyeti var. ankarada tam gün temizlik ücreti 10 saat üzerinden 100 tl, yarım gün 5 saat üzerinden 50 tl. her hafta bir kere 50 tl ayırıyorsun ama temizliğin, yemeğin, düzenin, kendine ayırdıgın vakit, bebeğinle ve eşinle geçirdiğin zaman sana kalıyor. kolay gelsin :)

Evet katılıyorum kesinlikle yardımcı şart.. Ben de hamileyim ve bulantıdan bisey yapamıyorum dolayısıyla kadin almak şart oluyo.. Ama yardımcıdan verim almak icin duzenli olarak almak lazimki o da isleri kafasında sıraya koysun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…