• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi çalışan ve sütünü sağan anneler bir sorum var!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

meryemmeryem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
3.981
66
118
Adana
bebeğim 5,5 aylık
bir iki hafta sonra işe başlıcam,yani 6 ayı bitirmiş olacak.
zaten ek gıdaya geçtik çok şükür ama gündüzleri ne kadar karnı doysada meme emmek istiyor
bende veriyorum tabiki
şimdi işe başlayınca gündüzleri beni emmek isteyecek diye korkuyorum
sütü sağıp eve bırakınca onu kabul edermi yoksa beni mi ister düşünüp duruyorum
bu nedenle artık gündüzleri memeyi kesmem mi lazım ?
yani bu konuda siz nasıl neler yaptınız ?

ayrıca bebeğim kesinlikle biberonu sevmiyor almıyor,ek gıdayı herşeyi kaşıkla yiyor içiyor
benim sütümüde mecburen kaşıkla alacak
ya kabul etmezde illaki beni emmek isterse ?

off ne yapıcam

biberona alıştırmakla geç kalmışsın canım
çalışıcağını düşünüp alıştırsaydın keşke
çok zorluk çekiyor insan ben kızım 2 aylıkken sadece 15 gün çalıştım
15 gün ne çektiğimi bir ben bilirim birde allah ne biberon aldı ne mama
almadığım biberon mama kalmadı mamaları çöpe attık tabiki memeyi kesme
evde olduğun sürece biberona alıştırmaya çalış

Canım endişelenme. Bebekler bizlerden daha kolay kabulleniyorlar herşeyi. ılk günler zorlanırsa zorlanır sonra alışır şekerim. Benim kızımda günde 78931647 kere emerdi. ışe başladım 6,5 aylıktı. Benim avantajım biberon alıyordu kızım. Ama zaten gündüz bir kez süt veriyordu annem ek gıdaya geçtiğimiz için. Üzülme bak göre herşey çok daha iyi şekilde devam edecek.

Ben de aynı durumdayım ya kara kara düşünüyorum....

aynen :(

biberona alıştırmakla geç kalmışsın canım
çalışıcağını düşünüp alıştırsaydın keşke
çok zorluk çekiyor insan ben kızım 2 aylıkken sadece 15 gün çalıştım
15 gün ne çektiğimi bir ben bilirim birde allah ne biberon aldı ne mama
almadığım biberon mama kalmadı mamaları çöpe attık tabiki memeyi kesme
evde olduğun sürece biberona alıştırmaya çalış

canım almadığım biberon kalmadı hiçbirini kabul etmiyor,
neler verdim biberonla ama nafile hergün belki yüzlerce kez deniyorum almıyor almıyor
biberonu ısırıp geri çıkarıyor,
başka ne yapabilirim ki? alıştırmak için :(

Canım endişelenme. Bebekler bizlerden daha kolay kabulleniyorlar herşeyi. İlk günler zorlanırsa zorlanır sonra alışır şekerim. Benim kızımda günde 78931647 kere emerdi. İşe başladım 6,5 aylıktı. Benim avantajım biberon alıyordu kızım. Ama zaten gündüz bir kez süt veriyordu annem ek gıdaya geçtiğimiz için. Üzülme bak göre herşey çok daha iyi şekilde devam edecek.

inşallah çok zorlanmadan alışır yaa :(
zaten oğluma ablam bakacak,yan apt.oturuyo evlerimiz çok yakın,
işe başlamadan bir kaç gün önce deneme yapalım diyorum ablam yedirsin içirsin bakalım
beni isteyecekmi :(
off yaa onun üzülmesine de hiç dayanamıyorum
keşke hemen uyum sağlasa da zorlanmasa

Çalışma hayatına başlama konusunda tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Özellikle 6 ay civarında işe başlayanlar? Benim oğluma bakıcı bakacak. Şimdiden başladı zaten, oğlum da seviyor onu ama ben de varım tabi şimdilik. ılk günler ağlar mı? Beni arar mı? Ben napıcam? Şimdiye kadar 1 saat bile ayrılmadım bir parçam eksik hissediyorum o olmadan. Off ya. Çalışmak da benim tercihim aslında çalışmadan duramam bunalırım ilerde biliyorum.

Canım sen varken olmaz o. Çünkü sen varken bebeğin nazlanır seni ister ama sen yokken inan bana sorunsuz geçecektir günleri. Benim annem bakıyor kızıma ve aşıklar birbirlerine ama ben varken kesinlikle annemin bakımını yapmasını istemiyor.
Dediğim gibi üzme kendini canım. Sen bebeğin ve kendin için çalışmak durumundasın.

Kızlar size en büyük tavsiyem bebeklerinizle konuşun.
Örneğin wc ye gideceksiniz diyelim ona söyleyin. Anneciğim ben wc ye gidiyorum biraz sonra geleceğim.
Nereye giderseniz gidin kısa yada uzun geri döneceğinizi dile getirin ve mutlaka söylediğiniz zamanda geri dönün.
Bu bebekte sizin onu bırakıp gitsenizde mutlaka döneceğiniz kanısına varmasını sağlar.

Canım sen varken olmaz o. Çünkü sen varken bebeğin nazlanır seni ister ama sen yokken inan bana sorunsuz geçecektir günleri. Benim annem bakıyor kızıma ve aşıklar birbirlerine ama ben varken kesinlikle annemin bakımını yapmasını istemiyor.
Dediğim gibi üzme kendini canım. Sen bebeğin ve kendin için çalışmak durumundasın.

Bunu duyduğum iyi oldu. Hem gün içinde beni arayacak isteyecek diye korkup üzülüyorum hem de bütün gün bakıcısıyla olacağı için onu anne yerine koyup bana tercih edecek diye korkuyorum. Annelik zor iş. En azından biberon alsaydı:( Emzik alıyor ama emziğiyle aynı ağzı olmasına rağmen biberon almıyor...

Back