-
- Konu Sahibi vespertine
Merhabalar,
Bir çok kadın gibi ben de çalışıyorum. Sabah çıkıp akşam 7 civarı evde oluyorum. Evde çocuk, koca vs olmamasına rağmen zaman zaman düzen kurmakta zorlanıyorum. Çalışma hayatı öğrencilik gibi değilmiş.
Yemeklerimi genellikle bir kaç günlük yapıyorum. Alış verişleri haftasonundan toplu yapmaya çalışıyorum. Yorgun argın gelince hafta içi hiç bir ev işi yapamıyorum. Tüm işler haftasonuna kalıyor. Haftasonu azıcık gezeyim bir arkadaşımla kahve içeyim dersem hiç vaktim kalmıyor. Sürekli haftasonu da eve kapan iş yap insanın psikolojisi bozuluyor.
Bana önerilerinizi bekliyorum.
Teşekkür ederim. Çok faydalanacağım bilgiler vermişsiniz. Ütüyü ben de mecbur kalmadıkça gömlek olmadıkça hiç yapmıyorum :)Yalnız yaşadığınızı anladım
Çamaşırı siz işte iken makina yıkasın geliş saatini ayarlayın gelince sadece asın
Bulaşığı makina varsa hemen atın yiyince yoksa yıkayın ama her akşam da dağ gibi bulaşığınız olmaz ki bugün de kalsın 2 tabak 3 bardak bir şey olmaz deyin
Tek başınıza sizin eviniz kirlenmez ki 2 haftada bir süpürseniz bile olur dökülen kırılan olursa süpürürsünüz benim çocuğum var bizde bile haftada bir süpürge yetiyor
Üstünüzden çıkanı kirliye atarsanız dağılmaz demiyeceğim erkek olmadığınıza göre atarsınız evliler bir de civardan kirli topluyor zira
Yemek de idare edebilir çok yapınca deepfreeze atıp sonra yeniden yiyebilirsiniz
Ütüye gelince ütü istemeyen giysiler tercih edin bazıları var herşeyi ütülüyor çarşaf vs ben onlardan olamam
mümkün olduğunca kırıştırmıyorum çamaşırı uygun programda yıkama ve kurutma ile ütü sıkıntısı azalıyor
Oğlum 5 yaşında daha ütülü bir şey giymedi desem abartı olmaz
Bir de en önemlisi kendinizi sıkmamalısınız kimse tertipli olana madalya vermiyor
Ama hafta içi işin birazını yapınki hafta sonunuz size kalsın ve dinlenebilin
2 gün canımhaftasonu 1 gun mu 2 gun mu tatilin var.
tabi kocamın hakkını yemiyeyim, ben temizlik yaparken mutlaka yemeği o yapar.kocalardan beklentimiz olmasın yani :) ben bunu anlıyorum.
kimse bana kocamın bana destek olması için ne yapmam gerekir den bahsetmiyor bile :))
önceki yorumlarımı okumamışsın galiba. Kocam falan yok. İllaki kadınlar ya ailesiyle ya da evlenip kocasıyla mı yaşamak zorunda? Henüz evli değilim tek başıma yaşıyorum bu yüzden hiç kimseden yardım almadan her şeyi yapıyorum.her işi niye biz kadınlar yapıyoruz yaanlamıyorum. kabullenmeli miyim?
bakıyorum da herkes nasıl üstesinden gelirimi düşünüyor. Eşimle işi nasıl paylaşabilirimi düşünen yok.
iki kişide çalışırken biri yan gelip yatacak, diğeri bu işler benim diye sahiplenecek. olacak iş mi?
valla canım nerden baslasam kı :)Merhabalar,
Bir çok kadın gibi ben de çalışıyorum. Sabah çıkıp akşam 7 civarı evde oluyorum. Evde çocuk, koca vs olmamasına rağmen zaman zaman düzen kurmakta zorlanıyorum. Çalışma hayatı öğrencilik gibi değilmiş.
Yemeklerimi genellikle bir kaç günlük yapıyorum. Alış verişleri haftasonundan toplu yapmaya çalışıyorum. Yorgun argın gelince hafta içi hiç bir ev işi yapamıyorum. Tüm işler haftasonuna kalıyor. Haftasonu azıcık gezeyim bir arkadaşımla kahve içeyim dersem hiç vaktim kalmıyor. Sürekli haftasonu da eve kapan iş yap insanın psikolojisi bozuluyor.
sabah çıkmadan evi süpürüyorum akşam geldiğimde de silip tozları alıyorum ütüleri gece tv izlerken yapıyorum malum aksamlar geceler uzun yani her iş yetişiyor haftasonum da bana kalıyor çok şükür
yok tatlım apartman komple çalışan o yüzden sıkıntı olmuyor çok şükürKomşular kızmıyor mu ? Yorucu bir iş supurmek , hele sabahları ?
Ahhh ahhh canım çalışan kadın olmak gerçekten zor.Akşam 8 i geçiyor evde oluşum yemeklerimi 2 günlük yapıyorum evim her daim derli topludur.Haftaiçi 1,5 saat bir yol koşuşturmacasından sonra evime kavuştuğum da bende bitkin ve gergin oluyorum ama mecbur yan gelip yatamıyorum.Ütü,bulaşık mak,çamaşır olayını kesinlikle haftaiçi hallediyorum çok yorgun dahi olsam da.Hafta da bir temizlik günümüz genelde cuma akşamı yapıyoruz eşimle ki hafta sonu vakit geçirelim.Haftasonu da yine bitmiyor yemeklerime özen gösteriyorum banyo vs zaman bitiyor.Yani herşeyi haftasonuna bırakmamaya çalış bence mesela ben yemek pişerken işten geldiğim halde dağ gibi ütü yapıyorum.Ayrıca tek yaşıyorsunuz sanırım daha kolay olabilirMerhabalar,