Çalışan kadınlar buraya

Yalnız yaşadığınızı anladım

Çamaşırı siz işte iken makina yıkasın geliş saatini ayarlayın gelince sadece asın

Bulaşığı makina varsa hemen atın yiyince yoksa yıkayın ama her akşam da dağ gibi bulaşığınız olmaz ki bugün de kalsın 2 tabak 3 bardak bir şey olmaz deyin

Tek başınıza sizin eviniz kirlenmez ki 2 haftada bir süpürseniz bile olur dökülen kırılan olursa süpürürsünüz benim çocuğum var bizde bile haftada bir süpürge yetiyor

Üstünüzden çıkanı kirliye atarsanız dağılmaz demiyeceğim erkek olmadığınıza göre atarsınız evliler bir de civardan kirli topluyor zira

Yemek de idare edebilir çok yapınca deepfreeze atıp sonra yeniden yiyebilirsiniz

Ütüye gelince ütü istemeyen giysiler tercih edin bazıları var herşeyi ütülüyor çarşaf vs ben onlardan olamam

mümkün olduğunca kırıştırmıyorum çamaşırı uygun programda yıkama ve kurutma ile ütü sıkıntısı azalıyor

Oğlum 5 yaşında daha ütülü bir şey giymedi desem abartı olmaz

Bir de en önemlisi kendinizi sıkmamalısınız kimse tertipli olana madalya vermiyor

Ama hafta içi işin birazını yapınki hafta sonunuz size kalsın ve dinlenebilin

bir dağ büyüklüğünde çamaşır yığını beni bekliyor ütülenip katlanmak için
ayrıca evinde süpürülmesi gerekiyor
ama ben kk da dolaşıyorum o_O
hiç de kalkasım yok :KK53:

Ben pek sallamıyorum temizlik olayını.

Bi bu haftasonu dip bucak giriştim, aylık temizlik yaptım. Bundan sonra, 3,4 güne bi süpürsem, toz alsam yeter.

Bence temiz olmanın sırrı, gereksiz eşya tutmamak, her şeyi dolabına kaldırmak ve zamanında iş yapmak. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum bende.

Merhabalar,

Bir çok kadın gibi ben de çalışıyorum. Sabah çıkıp akşam 7 civarı evde oluyorum. Evde çocuk, koca vs olmamasına rağmen zaman zaman düzen kurmakta zorlanıyorum. Çalışma hayatı öğrencilik gibi değilmiş.

Yemeklerimi genellikle bir kaç günlük yapıyorum. Alış verişleri haftasonundan toplu yapmaya çalışıyorum. Yorgun argın gelince hafta içi hiç bir ev işi yapamıyorum. Tüm işler haftasonuna kalıyor. Haftasonu azıcık gezeyim bir arkadaşımla kahve içeyim dersem hiç vaktim kalmıyor. Sürekli haftasonu da eve kapan iş yap insanın psikolojisi bozuluyor.

Bana önerilerinizi bekliyorum.

haftasonu 1 gun mu 2 gun mu tatilin var.

Yalnız yaşadığınızı anladım

Çamaşırı siz işte iken makina yıkasın geliş saatini ayarlayın gelince sadece asın

Bulaşığı makina varsa hemen atın yiyince yoksa yıkayın ama her akşam da dağ gibi bulaşığınız olmaz ki bugün de kalsın 2 tabak 3 bardak bir şey olmaz deyin

Tek başınıza sizin eviniz kirlenmez ki 2 haftada bir süpürseniz bile olur dökülen kırılan olursa süpürürsünüz benim çocuğum var bizde bile haftada bir süpürge yetiyor

Üstünüzden çıkanı kirliye atarsanız dağılmaz demiyeceğim erkek olmadığınıza göre atarsınız evliler bir de civardan kirli topluyor zira

Yemek de idare edebilir çok yapınca deepfreeze atıp sonra yeniden yiyebilirsiniz

Ütüye gelince ütü istemeyen giysiler tercih edin bazıları var herşeyi ütülüyor çarşaf vs ben onlardan olamam

mümkün olduğunca kırıştırmıyorum çamaşırı uygun programda yıkama ve kurutma ile ütü sıkıntısı azalıyor

Oğlum 5 yaşında daha ütülü bir şey giymedi desem abartı olmaz

Bir de en önemlisi kendinizi sıkmamalısınız kimse tertipli olana madalya vermiyor

Ama hafta içi işin birazını yapınki hafta sonunuz size kalsın ve dinlenebilin
Teşekkür ederim. Çok faydalanacağım bilgiler vermişsiniz. Ütüyü ben de mecbur kalmadıkça gömlek olmadıkça hiç yapmıyorum :)

her işi niye biz kadınlar yapıyoruz ya :KK43: anlamıyorum. kabullenmeli miyim?
bakıyorum da herkes nasıl üstesinden gelirimi düşünüyor. Eşimle işi nasıl paylaşabilirimi düşünen yok.

iki kişide çalışırken biri yan gelip yatacak, diğeri bu işler benim diye sahiplenecek. olacak iş mi?

bende çalışıyorum, üstelik evliyim. biraz dağınık, birazda üşengeç biriyim. malesef eşimde öyle. gardrobum yatak odasındaydı, esyalarımız şifonyer komidinler üstündeydi hep, haliyle hiç derli toplu bi yatak odam olmadı. bende çareyi gardrobu boş olan odaya almakla buldum. çamaşır askısıda orda duruyor. çamaşır o odada kuruyup o odada yerleşiyor. yerleşmesede hiç girilmeyen oda dağınık kalıyor :KK70:. mutfağı derli toplu bırakmaya özen gösteriyorum. bide 3+1 evim salonda değil oturma odasında oturuyoruz. salonu misafirden misafire süpürüp siliyorum. kendime bi gün edindim. çarşamba yada perşembe duruma göre işten gelince evi silip süpürüyorum. her duştan sonra banyo yıkıyorum. pazar günüm bana kalıyor.. ama camlarım var silincek, perdelerim yıkancak her pazar uyanınca nolur yağmur yağsın diye dua ediyorum :) cam silmemek için hep bi bahanem var :KK70:bide ütü işi var eşimide alıştırdım valla ne zaman ne giyceksek dolaptan alıp ütülüyoruz yapcak bişi yok :)

Son düzenleme:
kocalardan beklentimiz olmasın yani :) ben bunu anlıyorum.

kimse bana kocamın bana destek olması için ne yapmam gerekir den bahsetmiyor bile :))

Bende sabah 6 aksam 5 calisiyorum

Yemek isini pazar aksam yemegi yedikten sonra pztesi sali yenecek sekilde 2 gunluk yemek yapıyorum geceden. Carsamba oyle gecistiriyoruz muhlamadir kofte patatestir. Persembe de aa hadi bugun annenlere gidelim diyorum orda doyuyoruz cuma gunu icin de bi kap yemek aliyorum tabi :KK70: Hafta sonu zaten sıkıntı olmuyo yemek isi.

Temizlik de tamamen duzen ve plan isi bana gore. ilk 2 ayda oturttum duzeni.

Ctesi evi supur sil camasirlari yika

Pazar gez yada dinlen, aksam topla katla utule

Hafta ici bi gun aksam küçük supurgeyle oturdugumuz odayi mutfagi ve koridoru supururum.

Banyo da dişlerimi fircalarken her aksam oyle bi lavaboyu yikarim 2 dk. Tuvaletten cikarken klozeti temizlerim. Dustan cikarken de kuveti bi temizlerim boylece banyo isi hep pislenmeye firsat kalmadan hemde vakit ayirmadan aradan cikmis olur.

Camlar kapilar falan 3 ayda bir falan ancak ama.. tozlaniyo tabi ama aman ekmek banmicaz camlara diyip gecistiriyorum canimdan kiymetli degil.

her işi niye biz kadınlar yapıyoruz ya :KK43: anlamıyorum. kabullenmeli miyim?
bakıyorum da herkes nasıl üstesinden gelirimi düşünüyor. Eşimle işi nasıl paylaşabilirimi düşünen yok.

iki kişide çalışırken biri yan gelip yatacak, diğeri bu işler benim diye sahiplenecek. olacak iş mi?
önceki yorumlarımı okumamışsın galiba. Kocam falan yok. İllaki kadınlar ya ailesiyle ya da evlenip kocasıyla mı yaşamak zorunda? Henüz evli değilim tek başıma yaşıyorum bu yüzden hiç kimseden yardım almadan her şeyi yapıyorum.
Yine önceki yorumlarda evli olanlar da eşlerinin yaptıkları işlerden bahsetmişler ya da yapmıyor diye yakınmışlar zaten.

temizlik günüm cuma akşamıdır.6 da evde oluyorum.süpür sil toz al banyo halediyorum.iş çıkışı yorucu oluyor ama haftasonu dinlenmek istedğim için temizlikle uğraşmıyorum rahat oluyor tavsiye ederim.yemeklerimi 2 günlük yapıyorum.örneğin pazartesi yapıyorum çarşamba yapıyorum cuma eşim yapıyor.haftasonu zaten sorunyok.pazartesi günü çamaşır günüm ütü vs.hepsini hafta içi halediyorum.haftasonuna hiç iş bırakmıyorum.akşam yatmadan önce heryeri toplarım ve sabah işe gitmeden önce mutfak dail heryer toplar öyle çıkarım.işten gelince yemeğim varsa direk üstümü deişrim tv izlerim eşimi beklerim oda 1 saat sonra gelir sonra sofrayı hazırlarız.ben hiç zorlanmıyorum.aksine hoşuma gidiyor.eşim çok yardımcı olduğu söylenemz.ama çok topludur o benimm avantajım.

Merhabalar,

Bir çok kadın gibi ben de çalışıyorum. Sabah çıkıp akşam 7 civarı evde oluyorum. Evde çocuk, koca vs olmamasına rağmen zaman zaman düzen kurmakta zorlanıyorum. Çalışma hayatı öğrencilik gibi değilmiş.

Yemeklerimi genellikle bir kaç günlük yapıyorum. Alış verişleri haftasonundan toplu yapmaya çalışıyorum. Yorgun argın gelince hafta içi hiç bir ev işi yapamıyorum. Tüm işler haftasonuna kalıyor. Haftasonu azıcık gezeyim bir arkadaşımla kahve içeyim dersem hiç vaktim kalmıyor. Sürekli haftasonu da eve kapan iş yap insanın psikolojisi bozuluyor.

valla canım nerden baslasam kı :)

esım haftada 6 gun çalışıyor, 2 gun sehır dısında eve gelmıyor ıs nedenıyle, 18:30 dan once cok nadır evde olur.

ben genelde nobetım olmazsa haftaıcı 8:30-17:30 çalışıyorum 18:15 gıbı evde oluyorum. bazen haftasonu ekstra ısım oldugu oluyor(nöbet yada sınav görevleri falan) ya da sehır dısına cıktıgım ..

genelde ev temızlıgını cumartesı kahvaltıdan sonra yaparım 12 de baslasam mesela 14:00 te ısım bıter,aynı gun pazar alısverımı yaparım. yemeklerı gunluk yaparım ,bazen kahvaltı yada aperatıf takıldıgımızda oluyor esım yemek pek aramaz.

çamasır, bulaşık makıne yıkadıgı ıcın ne zaman bırıkırse o zaman yıkanır o da akşam saatlerı çalıştırırım makıneyı genelde...Bıtınce hemen asarım kuruduklarında da toplarım bekletmem,katlar dolabına yerlestırım camasırları. Bulaşıkları da aksam çalıştırdıysam ertesı gun eve gelır gelmez yerlestırırım yerıne.Ütü de günlük yapılır bızım evde herkes kendı kıyafetını utuler :KK66:

yatmadan her aksam muhakkak koltuk, sehpa duzeltırım yamuk yumuk bırakmam; yatagımızı muhakkak toplar cıkarız evden, ıkımızde duzenlıyızdır.

çöplerde her sabah düzenli çöpe atılır.

yani haftada bir genel ev temizliği yaparım. yemegım gunluktur. ortalama her hafta 3 er kez çamasır ve bulaşık makınesı calısır. ama pazarlarım hep benımdır . ve ıstenırse gezmeye de dınlenmeye de zaman kalıyor bol bol :KK66:

ayrıca bır ara bırlıkte yasamıyorken hem onun hem kendı evımın ıslerını yapıyordum aynı surede * 2 iş ve yınede yorulmuyordum ve kendıme ayırcak vaktım kalıyordu . önemli olan el çabukluğu ve aynı anda bırkaç iş yapıp zamanı ıyı degerlendırmek..

mesela yemek pıserken etrafı toplamak, çamaşır yıkanırken evı temızlemek gıbı gıbı :KK66:

sabah çıkmadan evi süpürüyorum akşam geldiğimde de silip tozları alıyorum ütüleri gece tv izlerken yapıyorum malum aksamlar geceler uzun yani her iş yetişiyor haftasonum da bana kalıyor çok şükür :KK14:

Komşular kızmıyor mu ? Yorucu bir iş supurmek , hele sabahları ?

Merhabalar,

Ahhh ahhh canım çalışan kadın olmak gerçekten zor.Akşam 8 i geçiyor evde oluşum yemeklerimi 2 günlük yapıyorum evim her daim derli topludur.Haftaiçi 1,5 saat bir yol koşuşturmacasından sonra evime kavuştuğum da bende bitkin ve gergin oluyorum ama mecbur yan gelip yatamıyorum.Ütü,bulaşık mak,çamaşır olayını kesinlikle haftaiçi hallediyorum çok yorgun dahi olsam da.Hafta da bir temizlik günümüz genelde cuma akşamı yapıyoruz eşimle ki hafta sonu vakit geçirelim.Haftasonu da yine bitmiyor yemeklerime özen gösteriyorum banyo vs zaman bitiyor.Yani herşeyi haftasonuna bırakmamaya çalış bence mesela ben yemek pişerken işten geldiğim halde dağ gibi ütü yapıyorum.Ayrıca tek yaşıyorsunuz sanırım daha kolay olabilir

X