Çalışan kadınlar buraya

kadınlar neden bu kadar her şeyi yapmak zorunda! biz bunları yaparken erkekler eşlerimiz neler yapıyor? herkes biraz eşlerinden bahsedebilir mi? ben düşündükçe sinir oluyorum :KK43:

ben evliyim ve hiç düzen kazan yok valla :KK61:
genellikle yemeksiz kalırız. menemen yumurta yeriz :KK43:
ev dağınık çamaşırlar kirliden taşıyor

sadece yaşayabilecek kadar iş yapabiliyorum :KK64:
ama biz ütüsüz gezmeyiz :KK53: (en sevdiğim iş)

bende kendimi perişan ediyodumda noluyodu hiç bişey. evden dışarıya adım atamıyordum iş yapmaktan. üstüne üstlük yaptıkca eşim hiç bişeye elini sürmez oldu bende bıraktım kendi haline çamaşır ve mutfağı toplamaktan başka bişey yapmadım. dün temizleyelim artık dedim ve yine kavga ettik. yapmıyorum yapmayacağım. ev ve iş arasında geçiyor hayatım ve ben 2 senemi böyle heba ettim.

5 aylık evlıyım 20:30 evde oluyorum sadece tek gün izinliyim o günde temızlık yapmıyorum eşimle ve annem-babamla zaman geçirmeye çalısıyorum
yemek temızlık ütü yanı bütün işlerimi hafta içi tek tek yapıyorum ve tabıkı çok yoruluyorum
bıde daha yenı evlıyım ama maşallah diyeyım herşeyımı yetiştirıyorum :nazar:

kadınlar neden bu kadar her şeyi yapmak zorunda! biz bunları yaparken erkekler eşlerimiz neler yapıyor? herkes biraz eşlerinden bahsedebilir mi? ben düşündükçe sinir oluyorum :KK43:

cnm benim eşim normalde yardım eder ama ben sana dünden bahsedeyim
akşam gezmeden geldik ben hemen makineye çamaşır attım. mutfağa geçtim yemeği yaptım sütlaç yaptım. çay yaptım. bul. mak. boşalttım. mutfağı topladım

bu arada eşimle çocuk duş yaptı tv karşısına geçtiler. sonra ben duş yaptım. sofrayı kurduk beraber. beraber topladık zaten mutfak temizdi. sonra ben çamaşır astım. çamaşırları katladım. ütü yaptım. ütülediklerimi ona verdim bi yandan katladı

annem geldi ona bana çay servisini de eşime yaptırdım

Ev işi yapmayı hiç sevmiyorum :KK12: Ama dağıldıkça dağılıyor kendime sözler veriyorum mesela şurayı süpürmeden yatmak yok tamam mı aclya gibi..Öylece az biraz toplu oluyor.

5 aylık evlıyım 20:30 evde oluyorum sadece tek gün izinliyim o günde temızlık yapmıyorum eşimle ve annem-babamla zaman geçirmeye çalısıyorum
yemek temızlık ütü yanı bütün işlerimi hafta içi tek tek yapıyorum ve tabıkı çok yoruluyorum
bıde daha yenı evlıyım ama maşallah diyeyım herşeyımı yetiştirıyorum :nazar:

biraz eşini da alıştır istersen sonra çıok pişman olursun:KK66:

biraz eşini da alıştır istersen sonra çıok pişman olursun:KK66:
eşimde yapıyor sağolsun ama biraz söylenmem gerekir yapması için :) o zavallım 11-12 de gelıyor cogu zaman anca yemek yıyıp yatıyor erken gelıncede yapacagı iş varsa ben söylenmeye baslıyorum yapıyor anca öyle

Evli olanlar bence biraz daha şanslı düzen konusunda (tabi yardımcı bir eşleri varsa) Azıcık bile yardım etseler büyük kolaylık olur. Benim durumumda zaten evde yalnızım :)

Haftada bir temizlik günüm var haftasonu.
Dağınıklık olsun, ne olursa olsun el sürmem o günü bekler mutlaka.

Hiç de rahatsız olmam çünkü ben çalışıyorum ve ev hanımları kadar kusursuz olamam.
Kimse bunu beklemesin benden, eşimi de öyle alıştırmadım baştan.

Bu düzenle iyiyim.
Elimde süpürge, bez her gün her gün hasta olurum ben.

Canımdan kıymetli değil, işleri ertelerim.

Evi süpürmek eşimin işidir sadece ve market alışverişine genelde ben liste yaparım o tek başına gider.
En önemli faydası ise hiç dağınık değildir, düzenli ve topludur.

Bu durumda bana zor gelmiyor.
Normalde her şeyi kafasına takan, stresli ben; ev işlerinde rahatım ilginç bir şekilde:)

benim en büyük sırrım biriktirmemek.
Mesela bazı arkadaşlarım var. 2-3 saat ütü yapıyor ya da tam gün ütüye ayıyor. Kesinlikle bana göre olmayan bir şey.
Hem sıkılırım hem de o kadar uzun zamanım yok aynı anda yapacak kadar.
Tek bir gömlek dahi olsa ben anında ütülüyorum. Kızımın tek bir tshirt ü dahi olsa minicik, anında yapıyorum. Günlük çamaşır mak çalıştırıyorum gibi…

Merhabalar,

Bir çok kadın gibi ben de çalışıyorum. Sabah çıkıp akşam 7 civarı evde oluyorum. Evde çocuk, koca vs olmamasına rağmen zaman zaman düzen kurmakta zorlanıyorum. Çalışma hayatı öğrencilik gibi değilmiş.

Yemeklerimi genellikle bir kaç günlük yapıyorum. Alış verişleri haftasonundan toplu yapmaya çalışıyorum. Yorgun argın gelince hafta içi hiç bir ev işi yapamıyorum. Tüm işler haftasonuna kalıyor. Haftasonu azıcık gezeyim bir arkadaşımla kahve içeyim dersem hiç vaktim kalmıyor. Sürekli haftasonu da eve kapan iş yap insanın psikolojisi bozuluyor.

Bana önerilerinizi bekliyorum.

Ahh kelin merhemi olsa .
Ben de bide cabası dağınık bir koca varrrr :KK12:

Ben genellikle temizliği işten geldikten sonra yapıyorum . .Zaten 2 günde bir akşam elektrk süpürgesi tutuyorum tüm eve. . hemen toz alıyorum kuruyan çamaşırları ütüleyip yerine kaldırıyorum eşim gömlekleri kendisi yapıyor zaten o yüzden ütüde hemen bitiyor . . Mümkün mertebe dolaplarımı düzenli tutmaya çalışıyorum. . Dağınık dolap çok sinirimi bozuyor . .

Her banyoya girişte heryere çamaşır suyu döküyorum. . Hasta sonu birikmiş işim pek olmuyor. .

akşamları yatarken evi toplayıp yatınca sabah mutlu uyanıyorum :)

Hiç bir iş yapmıyorum dersem yalan olmaz.
Haftada bir bazen de iki kadın geliyor.
Yemek,temizlik ve ütü yapıyor.
Diğer günler ya kalanları yiyoruz ya dışarıda ya da kocacım süper yemek yapıyor,onları yiyoruz.
Hee bir tek çamaşır yıkıyorum haftada 3 defa,onları da kocamla beraber asıyoruz.
Bulaşık makinasını bile kocam yerleştiriyor sağolsun.
Allahım ondan razı olsun inşallah. Benim elim,ayağım,ömrüm,kalbim o!!!
Ben baştan söylemiştim ona yemek yapamam,ev işinden anlamam diye,sağolsun hiç yormuyor beni hiç...

X