• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan hanımlar hafta sonu temizliği yardııııımmmmm :(

witch hunt

1gunluk SucukluKuruFasulye
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2010
10.523
29.499
798
Merhaba öncelikle herkese güzel bir pazar günü diliyorum :) Benim size sorum şu ben de çalışıyorum cuma gününden başlıyorum c.tesi şunu yaparım pazar günü şunları kendime de vakit ayırırım falan diye ama bi türlü istediğim gibi gitmiyo işler ben ancak mutfakla oturma odasını topluyorum bi de banyo tuvalet istiyorum ki her şey yerli yerinde dursun ama olmuyor sinirden patlıyorum yetişemiyorum hiç bi şeye sanki pc başından kalkamıyorum osnra da bi bakıyorum pazar gecesi olmuş:27:.Sizden ricam hafta sonları temizlik düzeniniz nasıldır neler yaparsınız ?Mesela bugün neler yaptınız lütfen beni hizaya sokar mısınız zaten harika giden bi evliliğim yok bi de orda burda dağınık pis diye konuşmasın arkamdan şimdiden teşekkürler hanımlar :46:

Ayyy bu benim de derdim valla.
Belirteyim h ici hicbir sey yapmiyorum!
Pazar sabahlari kopegimle dolasiyorum. Sonra eve gelip kahvalti hazirliyorum.
Kahvaltimin bittigi saat tam su an.
Birazdan kalkip ortaliktaki kiyafetlerimi toplayacagim. 4gruba ayiracagim sonra da.
İlk grubu hemen atiyorum.
Sonra ortaliktaki diger ivir zivirlari topluyorum.mesela su an evin her yerinden m
takma tirnak toplayacagim.
Bu arada ilk grup camasir bitmis oluyor. Asip ikinci grubu atiyorum.
Sonra supurme, toz alma, yer silme yapiyorum. Yerler kururken banya tuvalet lavabo temizliyorum.
Bu arada evde kopek olunca supurme isi cok daha uzun suruyor.
En son da aksam olunca annemle mutfaga girip 4 cesit yemek yapiyoruz ikisini buzluga atiyoruz hafta ici yemek icin pratik oluyor.

Son düzenleme:
Ayyy bu benim de derdim valla.
Belirteyim h ici hicbir sey yapmiyorum!
Pazar sabahlari kopegimle dolasiyorum. Sonra eve gelip kahvalti hazirliyorum.
Kahvaltimin bittigi saat tam su an.
Birazdan kalkip ortaliktaki kiyafetlerimi toplayacagim. 4gruba ayiracagim sonra da.
İlk grubu hemen atiyorum.
Sonra ortaliktaki diger ivir zivirlari topluyorum.mesela su an evin her yerinden m
takma tirnak toplayacagim.
Bu arada ilk grup camasir bitmis oluyor. Asip ikinci grubu atiyorum.
Sonra supurme, toz alma, yer silme yapiyorum. Yerler kururken banya tuvalet lavabo temizliyorum.
Bu arada evde kopek olunca supurme isi cok daha uzun suruyor.
En son da aksam olunca annemle mutfaga girip 4 cesit yemek yapiyoruz ikisini buzluga atiyoruz hafta ici yemek icin pratik oluyor.

:1::1: haha çok sevimlisin ...Ama evli değilsin herhalde tatlım anneyle yemek yapıyoruz deyince ben maalesef senin kadar şanslı değilim çünkü evde köpek değil bir adet koca görünümlü konuşan odun besliyorum :52: bu koca görünümlü oduncuğum hem yardım etmeyip hem de sızlananlardan olunca işim zor anlayacağın ..Yardım etçek kimse yok muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu kadınlar kulübü üyeleri nerdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:24::24::24:

Aynen benim de yardım edenim yok canım, eşim de çok dağınık, annemler kardeşlerim de çoook uzaktalar..
Hafta içi çalıştığım için günlük dağılan eşyaları toplamak ve lavabo gibi çabuk kirlenen yerler haricinde bir şey yapamıyorum.
Zaten kansızlık var, işten gel, yemek yap, kocayla ilgilen hemen yoruluveriyorum.
Hafta sonu toz alma, süpürge, silme, banyo, lavabo genel temizlik yapıyorum.
Önceden ev daha çok dağılırdı, sağolsun eşim, hep derdim hepsini bir toplayayım, bi çay içeyim öyle toplayayım vsvs..
Ama şimdi öyle yapmıyorum, kendi kendime 'sonra değil şimdi' sloganını buldum, evde deli deli söylenip duruyorum bunu :9:
Mesela gözüme bi mutfak dolabının lekeli bi yeri mi çarptı, hemen bezi elime alıp hallediveriyorum. Önceden bi ara şunu sileyim derdim, hep aklımda kalırdı, bi de o bi ara gelene kadar kalırdı öyle sinirimi bozardı. Ya da ne bileyim bi kıyafet dağınıklığı mı var, hemen diyorum kendime ' sonra değil şimdi' :1:
Ütümü genellikle haftalık yapıyorum pazar günleri.
Hafta sonundan birkaç yemek, poğaça, börek, kek yapıp atıyorum buzluğa, hafta içi rahat oluyor.
Ne kadar kolaylaştırırsan kolaylaştır yine de her şeyi tek başına yapmak zor bacım, Allah kolaylık versin bize..

ha ha ha :40::40::40:

Şöyle yapıyorsun şekerim o oduncuğun cebinden çıkarıp vereceği 40 tl ile 2 hafta da bir yarım gün temizlikçi tutuyorsun.

O oduncuğu kulağından tutup, bosh bayine gidip 1000 tl ye B sınıfı çamaşır kurutma makinesi aldırıyorsun. 10 ay da onu ödüyor.

Cumartesi sabah beyazlar, renkliler , siyahlar , çoraplar ve çok kirliler, çarşaflar diye 4-5 makine çamaşırı yıkıyorsun, ardından kurutuyorsun, kurur kurumaz katlıyorsun ki çoğu çamaşırın özellikle penyelerin ütülü gibi olsun. Makineler yıkayıp kuruturken sen oda oda sadece gazete, kalem ,kağıt dağınık ne varsa titiz bir şekilde topluyorsun. Bu toplama ve katlama çok vaktini almıycak emin ol. Öğlene kadar evin düzene girmiş oluyor en azından. Pazar günü de toplanmış evini önce komple süpürüyorsun sonra da siliyorsun. Bu da 2 saatini almaz.

Kendine haftalık menü hazırlıyorsun. Haftalık olarak bu menünün malzemelerini dolapta bulunduruyorsun. İşten gelince 1 saat işin yemek hazırlamak. Yemekten sonra da mutfağı toparlayıp ,tezgahı cif beyazla tertemiz yapıp bulaşıkları makineye koyup çalıştırmak. Ertesi gün temiz bir mutfakta yemeğini hazırlar , yemek pişerken bulaşık makineni boşaltırsın.

Sabahları 15 dk erken kalkarsan tuvaletten çıkmadan tuvaleti yıkarsın cif beyazla. Yüzünü yıkamadan önce de cifle lavabonu ovarsan lavaboların hep temiz kalır.

Lavabolar temiz mutfak temiz, çamaşırını cumartesi düzene koydun tüm hafta ortada değil. Hafta içi kirlileri 3 ayrı sepete renklerine göre ayırıp koydun. Temizleri havalandırıp( kurutma makinesi bu işi süper yapıyor) dolaba kaldırdın. Sabah giyinince yatağını toparlayıp , örtüsünü örtebilirsin . Ben genelde es geçiyorum.

Kalvaltılıklar 6 lı kahvaltı setinde. Yumurtaları suya koyup giyinmeye gidersin kaynamış suda 7 dk da pişiyorlar. Oduncuk bile yapabilir bunları aslında.

Evinde asla gazete , fazladan kıyafet, eski kıyafet , gereksiz eşya biriktirme.Kullanabilecek olanlara ver.

Böylelikle evin haftalık düzenine oturdu.İki hafta da bir gelen kadın da zaten toplu olan evini 2 saate siler süpürür. Kalan 2 saatte de 1 odanın camı kapısı halısı koltuğunu siler. Diğer hafta diğer odayı detaylı temizler.

Ancak böyle olur.

Öbür türlü çok yorulur , çok strese girersin. Oduncuklar da aferin benim karıma demezler emin ol. Düzeni oturt ve rahat et şekerim.

Son düzenleme:
eşin yardımcı olsa aslında daha kolay halledersiniz işleri.
planlı olacaksın hızlı hareket edeceksin bir işi bitirmeden diğerine geçmeyeceksin çok geç kalkıp kahvaltıdada çok çok uzun oturmayacaksın.birde evi toplaman gerekiyorsa akşam yatmadan yap işin daha kolay olur.

Aynen benim de yardım edenim yok canım, eşim de çok dağınık, annemler kardeşlerim de çoook uzaktalar..
Hafta içi çalıştığım için günlük dağılan eşyaları toplamak ve lavabo gibi çabuk kirlenen yerler haricinde bir şey yapamıyorum.
Zaten kansızlık var, işten gel, yemek yap, kocayla ilgilen hemen yoruluveriyorum.
Hafta sonu toz alma, süpürge, silme, banyo, lavabo genel temizlik yapıyorum.
Önceden ev daha çok dağılırdı, sağolsun eşim, hep derdim hepsini bir toplayayım, bi çay içeyim öyle toplayayım vsvs..
Ama şimdi öyle yapmıyorum, kendi kendime 'sonra değil şimdi' sloganını buldum, evde deli deli söylenip duruyorum bunu :9:
Mesela gözüme bi mutfak dolabının lekeli bi yeri mi çarptı, hemen bezi elime alıp hallediveriyorum. Önceden bi ara şunu sileyim derdim, hep aklımda kalırdı, bi de o bi ara gelene kadar kalırdı öyle sinirimi bozardı. Ya da ne bileyim bi kıyafet dağınıklığı mı var, hemen diyorum kendime ' sonra değil şimdi' :1:
Ütümü genellikle haftalık yapıyorum pazar günleri.
Hafta sonundan birkaç yemek, poğaça, börek, kek yapıp atıyorum buzluğa, hafta içi rahat oluyor.
Ne kadar kolaylaştırırsan kolaylaştır yine de her şeyi tek başına yapmak zor bacım, Allah kolaylık versin bize..

hımmm tuttum bunu ''SONRA DEĞİL ŞİMDİ'' sıksan hayat felsefesi bile olur valla bundan ...Teşekkürler canım uygulamaya gayret edicem ...:46:

ha ha ha :40::40::40:

Şöyle yapıyorsun şekerim o oduncuğun cebinden çıkarıp vereceği 40 tl ile 2 hafta da bir yarım gün temizlikçi tutuyorsun.

O oduncuğu kulağından tutup, bosh bayine gidip 1000 tl ye B sınıfı çamaşır kurutma makinesi aldırıyorsun. 10 ay da onu ödüyor.

Cumartesi sabah beyazlar, renkliler , siyahlar , çoraplar ve çok kirliler, çarşaflar diye 4-5 makine çamaşırı yıkıyorsun, ardından kurutuyorsun, kurur kurumaz katlıyorsun ki çoğu çamaşırın özellikle penyelerin ütülü gibi olsun. Makineler yıkayıp kuruturken sen oda oda sadece gazete, kalem ,kağıt dağınık ne varsa titiz bir şekilde topluyorsun. Bu toplama ve katlama çok vaktini almıycak emin ol. Öğlene kadar evin düzene girmiş oluyor en azından. Pazar günü de toplanmış evini önce komple süpürüyorsun sonra da siliyorsun. Bu da 2 saatini almaz.

Kendine haftalık menü hazırlıyorsun. Haftalık olarak bu menünün malzemelerini dolapta bulunduruyorsun. İşten gelince 1 saat işin yemek hazırlamak. Yemekten sonra da mutfağı toparlayıp ,tezgahı cif beyazla tertemiz yapıp bulaşıkları makineye koyup çalıştırmak. Ertesi gün temiz bir mutfakta yemeğini hazırlar , yemek pişerken bulaşık makineni boşaltırsın.

Sabahları 15 dk erken kalkarsan tuvaletten çıkmadan tuvaleti yıkarsın cif beyazla. Yüzünü yıkamadan önce de cifle lavabonu ovarsan lavaboların hep temiz kalır.

Lavabolar temiz mutfak temiz, çamaşırını cumartesi düzene koydun tüm hafta ortada değil. Hafta içi kirlileri 3 ayrı sepete renklerine göre ayırıp koydun. Temizleri havalandırıp( kurutma makinesi bu işi süper yapıyor) dolaba kaldırdın. Sabah giyinince yatağını toparlayıp , örtüsünü örtebilirsin . Ben genelde es geçiyorum.

Kalvaltılıklar 6 lı kahvaltı setinde. Yumurtaları suya koyup giyinmeye gidersin kaynamış suda 7 dk da pişiyorlar. Oduncuk bile yapabilir bunları aslında.

Evinde asla gazete , fazladan kıyafet, eski kıyafet , gereksiz eşya biriktirme.Kullanabilecek olanlara ver.

Böylelikle evin haftalık düzenine oturdu.İki hafta da bir gelen kadın da zaten toplu olan evini 2 saate siler süpürür. Kalan 2 saatte de 1 odanın camı kapısı halısı koltuğunu siler. Diğer hafta diğer odayı detaylı temizler.

Ancak böyle olur.

Öbür türlü çok yorulur , çok strese girersin. Oduncuklar da aferin benim karıma demezler emin ol. Düzeni oturt ve rahat et şekerim.

wuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu çok sistematik vallahi bunları okuyup okuyup sindirmem lazım,ama çok mantıklı ..ÖNce şu giyerim şimdi değil şu zaman giyerim dediğim eşyaları toplamakla başlarım banyodan tut mutfağa kadar orda burda kıyafet yığılı bazen dış kapıdan çıkıcaklar diye korkuyorum :D sonra tek olan kirli sepetimi 3 e çıkarmakla devam ederim sonra da her günü düzene sokmakla işten eve gelip dur şu facebook dur şu twitter derken amannnnn dizi başlamış dışardan söyleyelimle devam eden üşengeçliğimi çöpe atmakla devam edeyim:ssz: saol bebekim çok faydalı oldun heee ben bunları düşünmediğimden değil ama düşünüp uygulayamadığımdan..teoride var pratikte yokum ben yawww:52:

eşin yardımcı olsa aslında daha kolay halledersiniz işleri.
planlı olacaksın hızlı hareket edeceksin bir işi bitirmeden diğerine geçmeyeceksin çok geç kalkıp kahvaltıdada çok çok uzun oturmayacaksın.birde evi toplaman gerekiyorsa akşam yatmadan yap işin daha kolay olur.

Amanıııııınnnn eksik kalsın tatlışkom onun yardımı vallahi bi gün bulaşık yıkayım demiş geldim elimle tekrar yıkadım düşün artık..Kendi gömleği çorabı pantolonu yediği cips tabağının üstünden zıplayıp çarpılmadan evde yürüyo ben ona şükrediyorum tolpla gökçe kaldır gökçe işin ne gökçe benim annem 3 erkek çocuğuna baktı büyüttü sen bi benim dağınıklığımı toplayamıyosun her şeye de anasını örnek göstermese :37:gören de titizlik abidesi sancak anasını tövbe yaaa ama diyemiyosun ki anacım :6:

Hayalimde şöyle bir evlilik var
Evde her yer her yerde olacak, ben hiç takılmam öyle şeylere :)
Kocam da takılmaycak
Öğrenci evi misali pislik için yaşayıp gidicez :))

Ilk önce odunu yontmakla başlanması gerek =))
ben yonta yonta kıvamı tutturdum gibi 3 senem gitti ama değdi =))
bence temizlikten önce dağınıklıktır.
çıkartılanlar kullanılanlar yeri olan herşeyi kullandıktan sonra yerine koyarsan döküntü
olmaz evide sadece silip süpür bu kadar çok büyütüyoruz=))

Konu, icerigi nedeniyle ilgili başlığa tasinmistir.

wuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu çok sistematik vallahi bunları okuyup okuyup sindirmem lazım,ama çok mantıklı ..ÖNce şu giyerim şimdi değil şu zaman giyerim dediğim eşyaları toplamakla başlarım banyodan tut mutfağa kadar orda burda kıyafet yığılı bazen dış kapıdan çıkıcaklar diye korkuyorum :D sonra tek olan kirli sepetimi 3 e çıkarmakla devam ederim sonra da her günü düzene sokmakla işten eve gelip dur şu facebook dur şu twitter derken amannnnn dizi başlamış dışardan söyleyelimle devam eden üşengeçliğimi çöpe atmakla devam edeyim:ssz: saol bebekim çok faydalı oldun heee ben bunları düşünmediğimden değil ama düşünüp uygulayamadığımdan..teoride var pratikte yokum ben yawww:52:

Çok kıyafet , çok eşya her zaman düzen bozar. Sana küçük gelen, dar olan , sıkıldığın giymediğin başkasına yeni gibi gelebilir. Gardrobunu elden geçir mutlaka. Çok eskiyenleri de at çöpe. İşe giderken giydiklerin farklı dışarda giydiklerin farklıdır. tüm kıyafetlerin tek tek askıda olursa onu çıkar bak bunu çıkar bak yapmazsın. ben cuma günü mesela o hafta işte giydiklerimin hepsini yıkadım. Kuruttum. hemen askıya astım. Bazılarına ütü yapmama bile gerek kalmadı. Ütülü gibilerdi.

Yaprak sarma , sigara böreği , sodalı dolap böreği, yuvarlanmış köfte , haşlanmış nohut, haşlanmış fasülye, taze fasülye benim kurtarıcım. Buzlukta mutlaka mutlaka bulundurmak lazım.

ben de çalışıyorum. işlerim çok yoğun olmadığı sürece sıkıntı yok. ama özellikle karne dönemi yaklaşırken evin hali dandini oluyor. benim sırrım günlük temizlikler. hafta içi kendimi iyi hissettiğim fazla yorgun olmadığım günler birer ikişer toparlıyorum odaları. hafta sonuna da sadece silip süpürüp toz almak kalıyor. o işi de genelde cumartesi hallediyorum. cumartesi sabahı eşim kalkmadan banyoyu klozetleri lavaboyu ovuyorum. sonra eşim kalkıyor kahvaltı yapıp koyuluyorum işe. süpürüp siliyorum hemen. camları açıp havalandırıyorum evi. cumadan serdiğim çamaşırları toplayıp katlıyorum. pazar günü de bize kalıyor. ütümü hallediyorum sadece bi de pazartesi için yemek. hafta içi de gözüme çok takılırsa ıslak mendille şöyle bi toz alıyorum. ama işin sırrı kesinlikle ertelememek. sonra yaparım deyip bırakırsan dağ gibi oluyor ev işi. altından kalkamıyor insan. bu arada buradaki temizlik topikleri de acayip gaza getiriyor insanı. sık sık okuyorum. :52:

Back
X