ha ha ha

Şöyle yapıyorsun şekerim o oduncuğun cebinden çıkarıp vereceği 40 tl ile 2 hafta da bir yarım gün temizlikçi tutuyorsun.
O oduncuğu kulağından tutup, bosh bayine gidip 1000 tl ye B sınıfı çamaşır kurutma makinesi aldırıyorsun. 10 ay da onu ödüyor.
Cumartesi sabah beyazlar, renkliler , siyahlar , çoraplar ve çok kirliler, çarşaflar diye 4-5 makine çamaşırı yıkıyorsun, ardından kurutuyorsun, kurur kurumaz katlıyorsun ki çoğu çamaşırın özellikle penyelerin ütülü gibi olsun. Makineler yıkayıp kuruturken sen oda oda sadece gazete, kalem ,kağıt dağınık ne varsa titiz bir şekilde topluyorsun. Bu toplama ve katlama çok vaktini almıycak emin ol. Öğlene kadar evin düzene girmiş oluyor en azından. Pazar günü de toplanmış evini önce komple süpürüyorsun sonra da siliyorsun. Bu da 2 saatini almaz.
Kendine haftalık menü hazırlıyorsun. Haftalık olarak bu menünün malzemelerini dolapta bulunduruyorsun. İşten gelince 1 saat işin yemek hazırlamak. Yemekten sonra da mutfağı toparlayıp ,tezgahı cif beyazla tertemiz yapıp bulaşıkları makineye koyup çalıştırmak. Ertesi gün temiz bir mutfakta yemeğini hazırlar , yemek pişerken bulaşık makineni boşaltırsın.
Sabahları 15 dk erken kalkarsan tuvaletten çıkmadan tuvaleti yıkarsın cif beyazla. Yüzünü yıkamadan önce de cifle lavabonu ovarsan lavaboların hep temiz kalır.
Lavabolar temiz mutfak temiz, çamaşırını cumartesi düzene koydun tüm hafta ortada değil. Hafta içi kirlileri 3 ayrı sepete renklerine göre ayırıp koydun. Temizleri havalandırıp( kurutma makinesi bu işi süper yapıyor) dolaba kaldırdın. Sabah giyinince yatağını toparlayıp , örtüsünü örtebilirsin . Ben genelde es geçiyorum.
Kalvaltılıklar 6 lı kahvaltı setinde. Yumurtaları suya koyup giyinmeye gidersin kaynamış suda 7 dk da pişiyorlar. Oduncuk bile yapabilir bunları aslında.
Evinde asla gazete , fazladan kıyafet, eski kıyafet , gereksiz eşya biriktirme.Kullanabilecek olanlara ver.
Böylelikle evin haftalık düzenine oturdu.İki hafta da bir gelen kadın da zaten toplu olan evini 2 saate siler süpürür. Kalan 2 saatte de 1 odanın camı kapısı halısı koltuğunu siler. Diğer hafta diğer odayı detaylı temizler.
Ancak böyle olur.
Öbür türlü çok yorulur , çok strese girersin. Oduncuklar da aferin benim karıma demezler emin ol. Düzeni oturt ve rahat et şekerim.