çalışan hamileler ve doğum sonrası için korkular :S

fecstasy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
645
0
0
İstanbul
kızlar merhaba
1,5 yıllık evli ve 2 aylık hamileyim
bebişimi çok istedim ve şükürler olsun ki Allah aratmadan nasip etti; inşallah kucağımıza sağlıkla almak da nasip olur
başlarda hazır mıyım değil miyim şeklinde korkularım vardı ama onları da atlattım çok şükür

yoğun bir tempoda özel sektörde çalışıyorum ve oldukça yorucu geçiyor günlerim
bir yandan da düşünür oldum bebeğim doğduktan sonra nasıl yetişeceğim bu kadar işe diye

annemle aynı şehirde yaşadığımdan 1-2sene kadar ona bırakırım diye düşünüyorum
annem gezmeyi çok seven biri olduğu için zorlanacaktır muhtemelen ama çok küçükken bakıcıya bırakmak istemiyorum
muhtemelen bakıcıya vereceğimin yarısı kadarını anneme veririm; sonuçta o da emek sarfedecek hem onun için de ek bir gelir olur
annemle bunları konuşmadım henüz; o da "ben bakarım" demedi; belki bizden çekiniyor işimize karışmak istemiyor ama tereddüt ediyorum emrivaki yapmak istemiyorum; ilk fırsatta açık açık konuşacağım
diğer bir konu da ev işleri :S
haftada 1 temizlikçi tutarak halledebilirim gibi geliyor; 1 yıla kadar süt iznim olacak zaten işten erken çıkacağım
ama bazen de şimdi bile zor yetiştiğimi düşündükçe içim daralıyor
günlerdir düşünmekten uyuyamıyorum

sizin ne gibi planlarınız var doğum sonrası için?
bebişinize kim bakacak ya da evinize yardımcı alacak mısınız?

bende 37 haftalık hamileyim, 3 haftam var doğuma, ve bebek yaklaşık 5 aylıkken işe geri döneceğim ve şimdilik bebeğime kayınvalidem bakacak gibi görünüyor,, kendisi sigara içer ve çok temiz bir kadın değil, nasıl gözüm arkada kalmadan işe gidicem hiç bilemiyorum,
onların oturduğu yer ile benim evim arası uzak, her akşam her sabah bebeği oraya taşıyamayız, ya biz gidicez yerleşicez oraya ya onlar gelip bize yerleşecekler sanırım.

off düşündükçe içim daralıyor gerçekten.

Ben de eczacıyım, iş saatlerimi bazen esnetebiliyorum, gene de işin başında olmazsan sarpa sarıyor ama 1 saat de olsa çocuk bu güvenilir birine emanet etmesen olmaz. Kayınvalidem de çok titiz ama çok sosyal bir insan. Her gün gelir banyosunu yaptırırım diyor ama bakamam gücüm yetmez şimdiki çocuklar çok enerjik diyor. Bir bayan tutacağız mecbur tanıdığımız Allahtan. Çocuk, vakti olduğunda basit sil, süpür, dağınık toplama işlerini yapacak. Belki de arada bir tas çorbamı koyacak. Kayınvalidem hergün denetleyecek içim daha rahat olur işallah.

Başka şansımız yok, ben de 2 sene nasıl bakacağım diye düşünüp erteledim bebek işini. Ama ne yapacağız günümüzün şartları mecbur . Aileden bir bireyin desteği ve bakması bambaşka oluyor. Ah anacığımla aynı memlekette olsak ikiz bile olsa bakardı. Hala takılıyor bana getir burada bakayım diye.

Bende çalışıyorum ve 5-6 aylıkken işe başlamam gerekiyor. Annem de eşim de 2 yıl izin almamı istemiyor. Sağolsun annem şehirdışından gelip bakacak 2 yıl oğlumuza. Her hafta içi gelecek haftasonlarıda memleketimize babamın yanına gidecek kadıncağız. haftaiçi bizde haftasonu da kendi evinde maraton yaşayacak. Annem işte ya, ne yapsam hakkını ödeyemem. 3 yaşına kadar da yeğenime bakmıştı. 5 saatlik yolculuk yapmıştı her hafta 2 yıl boyunca. Komşular, teyzem bile biz yapamayız deyip durdular. Ama sağolsun kadın yılmadı. Allah anneme güç versin

maşallah ya ne güzel cidden ana gibi yar olmuyor

huff çok zor cidden,
ben sırf bu yüzden anneme yakın bir yere taşınacağım
kendi annen bile olsa evinin düzeni değişiyor
sabah çocuğu bırakacağım akşam alacağım
ama mecbur olunca da yapacak birşey yok evladımız için bir süre idare edeceğiz tatlım

yalnız sigara konusunda sıkı sıkı tembihlemelisin kayınvalideni
eşinle konuş gerekirse, sen söyleyince sorun olabilir ama oğlu söyleyince olmaz

insanın kendi annesi gibi yok.Allahım onları başımızdan eksik etmesin... allah onlara sağlık versin...

ben bir temizlikyle anlaştım
her hafta gelecek, bir bana bir anneme
çocuğa annem bakacağı için bakıcı masrafımız olmayacak nasılsa
kadıncağız hem çocuk hem ev uğraşmasın dedim
hem böyle anlaşmalı alınca normal ücretinden daha ucuza geliyor
annelerinize jest olsun diye ayarlayabilirsiniz birşeyler
hem bir yandan çocuk bir yandan ev bir yandan eş bölün bölün yetmiyor
önceden gelen kadın ütüyü fln yetiştiremiyordu ama bu seferkinin eli çok çabuk ütümü fln da yaptı rahat olacak her hafta gelirse

ben de 35+3 haftalık hamileyim. annem ve kayınvalidem en az 1 yaşına kadar şehir dışından gelip bakacaklar. her ne kadar kayınvalideme güvenmesem de (çünkü beyin damarlarında tıkanıklık var ve denge sorunları yaşıyor) eşim yüzünden kabul etmek zorunda kalıyorum. temizlik işi de ayrı bir muamma çünkü şu anda eşim çok yardımcı oluyor ama bebekten sonra o da eminim bana bırakacak işleri. yardımcı tutmak en iyisi.

Kızlar iş kanununu okudum eskiden doğum öncesi 8 doğum sornası 8 hafta izin vardı ve bebek erken doğduğunda haftalar yanıyor sadece doğum sonrası 8 hafta kalıyordu ama şmidi 16 hafta bir bütün olarak değerlendiriliyormuş. yani bebek 3 hafta erken doğsa doğumdan sonraya ekleniyormuş o 3 hafta!!
ayrıca bu dönemdeki periyodik kontrolleri ücretsiz izin olarak alabiliyormuşuz -ki ben öyle yaptım-
bir de sizi işten atacaklarsa normal fesih süresi + 6 hafta daha sizi çalıştırmak zorunda; çalıştırmıyorsa bile maaşınızı vermek zorunda

"Madde 74 - Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir. (Ek cümle: 13/2/2011-6111/76 md.) Kadın işçinin erken doğum yapması halinde ise doğumdan önce kullanamadığı çalıştırılmayacak süreler, doğum sonrası sürelere eklenmek suretiyle kullandırılır.

Yukarıda öngörülen süreler işçinin sağlık durumuna ve işin özelliğine göre doğumdan önce ve sonra gerekirse artırılabilir. Bu süreler hekim raporu ile belirtilir.

Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.

Hekim raporu ile gerekli görüldüğü takdirde, hamile kadın işçi sağlığına uygun daha hafif işlerde çalıştırılır. Bu halde işçinin ücretinde bir indirim yapılmaz.

İsteği halinde kadın işçiye, onaltı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde onsekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz.

Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam birbuçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kulllanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır."

alıntıdır http://www.csgb.gov.tr/

bende ıkı aylık hamıleyım devletn memuruyum 5-6 ay bebegımın yanında olcam ınsallah esım ücretsız ızın almamı desteklemıorr annem benle aynı bınaya tasıncak yakında ve sorun çözülmüş oluoooo ama ben anneme yüklemek istemiorum sorumlulugu ablamın ogluna baktı bı bucuk senedırr zorlanıo görüorum kıyamıorum ona belkı güvenilir bı bakıcı bulurum ucretsız ızne sıcak bakmıosa esimm bakıcı parasını verırr paşa paşa... kayınvalıdem uzaktaa onlardan rahatı yok bedavadan torun sahıbı olcaklarrr onlardan hayır yok anlıcanızzz... ama ben karmakarısıgım korkuorum halaa anne olmak ıyı bı anne olaabılmek kolay deılll umarım basarıbılırımm

Merhaba,

Ben aranıza yeni katıldım.

Bende tam 6 haftalık hamileyim. Gerçekten çok garip bir duyguymuş, normaldede biraz panik atak bi tipimdir ama şuan felaket durumdayım. Herşeyden nem kapıyorum daha şimdiden kim bakacak derdindeyim bende. Siteyi bulduğum çok iyi oldu, başkalarınında benimle aynı endişeleri taşıyor olması biraz olsun kendimi normal hissettiriyor :)

Eşimde bende Turizmciyiz ve kariyerimizde gerçekten iyi bir noktadayız. Gerçi bebiş bizim için süpriz değildi, isteyerek ve bilinçli oldu ancak ister istemez endişelerim oluyor, sanırım hiç bir zamanda bitmeyecek

Benim annem çalışıyor, kayınvalidemde bakabilecek durumda değil. Tabiki destek olacaklar ancak düzenli bakma imkanları yok malesef. Bizde bakıcı düşünüyoruz. Yatılı bakıcısı olan varmı? Nasıl,evde başka birinin olması zormu? Birde günlük gelen bakıcılara takribi ne kadar ödüyorsunuz? (İstanbul'da)

Teşekkürler,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…