ÇALIŞAN ÇOCUKLU ARKADASLARIMDAN YARDIM BEKLİYORUM

Planlama yapmanız şart. Benim şöyle mesela, her gün bir odaya odaklanıyorum temizlik açısından öyle tüm eve dalmıyorum . Çocuğum uyuduktan sonra ertesi günün yemeğini filan ayarlıyorum. Erken uyutuyorum çocuğumu. O uyuduktan sonra ilk işim kendime ve eşime zaman ayırmak. 45 dk-1 saat sonrasında dediğim şekilde yapıyorum. Tuvaleti gün aşırı , banyoyu banyo etmeden hemen önce yıkayıp duşumu alıp çıkıyorum gibi gibi...

Benim için evin toplu olmasi önemli.bazen aksamdan bulaşıklar lavabo üzerinde kalır sabah yarım saat erken kakip hallederim.toplu ev temiz de görünür.Allah var esimde yapar evde iki kişi ortqk yaparız herseyi.oglum büyüsün onu da dahil ececegim.sididen oyincaklari toplar
Tek başıma yapamasdim

Ben de muhasebeciyim hafta sonu iki gün tatiliz biz.
C.tesi günü ev işini yaparım ama sizin sadece c.tesi günü yarım gün kalıyor geriye genelde hayatınızı kolaylaştıracak çözümlere ihtiyacınız var mesela robot süpürge ve evinizde varmış bu kolaylaştırıcı bir makine.
Çamaşır kurutma makinesi alabiliyorsanız edinmenizi tavsiye ederim.
Ben tek günde tüm çamaşırlarımı hallediyorum hafta içi çok işimi görüyor.
Hafta içi ben saat 6:30 gibi kalkıyorum kahvaltıyı hazırlıyorum en son evden ben çıkıyorum işyerim yakın evime.
Saat 8:15 gibi evden çıkıyorum ve o arada evi hızlıca toparlıyorum.
hafta sonu evim çok kirli degilse açarım robot süpürgeyi dışarı çıkarız kızımla ertesi gün de süpürge tutmak isterse canım tutarım istemezse dün zaten robot süpürmüştü der toz alırım

EVLİYİM ASLINDA AMA ESİMİN İŞİ ÇOK DUZENSİZ

Ev is arasi cok az bu cok avantaj market alisverisi online olmali iki haftada bir temizlikci utu ve temizligi tamamen kolaylastirir robot supurgeniz varmis duzen konusunda esiniz yardimci olmali pazar gununden birkac cesit yemek yaparsaniz haftaici bir gunde disardan yerseniz haftayi komple halledersiniz ama esinizin muhakkak isin ucundan tutmasi gerek

kızım 3 yaşında.
5 aylıkken annem bakmaya başladı, ben de çalışmaya başladım, 2 yaşına kadar annem baktı. haftada 1 gün eve yardımcı geldi, sadece temizlik işlerine baktı, robotumuz var, 2 günde bir açtık, temizliği böyle hallettik, yemeği de annem yapıyordu, çamaşır işlerine ben bakıyordum. mesai saatlerim dışında kızıma hep kendim baktım.

son 1 yıldır kızım kreşe gidiyor, annem evine döndü.
düzenimiz şöyle;

2 haftada bir yardımcı geliyor, haftada 3 kez robot açıyoruz. çamaşır ve yemek bende, bulaşıklar eşimde.

pazar günü yemek yapıyorum, pazartesi salı yiyoruz. salı günü akşam kızım uyuduktan sonra yaptığım yemeği çarşamba perşembe yiyoruz, bir gün dışarıdan yiyoruz, kalan iki gün de bişeyler oluyor kendiliğinden

sabah en geç 7.00 de ayaktayız, zaten kızın kahvaltısı hazırlanması, bizim hazırlanmamız 8.00 de evden çıkıyoruz. sabah bişey yapılamıyor evle ilgili.

kızımı hiç ihmal etmiyoruz, gerekirse yemek yapmıyorum ev dağınık kalıyor.

senin gibi ben de çok endişeliydim ama oturdu düzen bi şekilde.

alışveriş işini öğle aralarında ya da c.tesi sabahları yapıyorum.

iki haftada 1 eve yarım gün yardımcı geliyor. temizliği yapıyor sağ olsun. diğer zamanlar arada robot süpürgeyi açıyorum arada temizlemiyorum öyle kalıyor. kurutma makinem var çamaşır asmiyorum ki zaten nefret ederim. bazen onun kuruttugu camasirlari bile çıkartıp katlayasim gelmiyor öyle bir tembellik. wc banyo sık sık temizleniyor o ince cizgim öyle çok temizlik ve düzen takıntısı olan biri değilim. olduğu kadar diyip hayatıma son gaz devam ediyorum. ha bu arada iki çocuğum var evliyim. çok düzenli değilim ve mutluyum

EVET EŞİM ÇOK TEMBEL BU KONUDA YANI DAHA DOGRUSU İŞLERİ ÇOK DUZENSIZ HER AKSAM EVDE DEĞİL MESELA Bİ SSAATİ YOK BU DA BİZİ ETKİLİYOR
Siz hem çalışıp, hem ev işlerini halledip, hem de çocuğa dört dörtlük bakamazsın. Eşiniz figüran gibi takılmaktan vazgeçip her konuda size yardımcı olacak.

Ben de hafta içi dokuz-beş arası çalışıyorum. Eve gelmem saat altıyı buluyor. İki evladım var ve 2 senedir çalışıyorum. Asla ev hanımıyken sağladığım düzen olmuyor işten gelip yemek, bulaşık... Saat 10 a kadar ayaktayım. Akşam asla evde iş bırakmıyorum. Yatarken evi son kez toplarım, tezgahta bulaşık olmaz, hafta içi çamaşırların çoğu yıkanmış olur ( hafta sonu gezmeye vakit kalsın diye) Bu kadar ayakta kalıp koşturmama rağmen elimi bir gün evden çeksem her yer dağılıyor ev işi süreklilik istiyor, her an önümüzü arkamızı toplayacağız, sürekli bir işin ucundan tutacağız, biri bitiyor diğeri başlıyor. Bazen bu döngü çok bunaltıyor. Eve temizliğe yardımcı aldım, o da çözüm olmadı. Bu sefer hafta sonu evde temizlik var diye plan yapamıyoruz...... Kısacası sürekli iş yapmadan düzen sağlanmıyor bu süreçte işimi kolaylaştıran elektronik aletlerin çok faydasını gördüm. Dikey süpürge, kurutma makinesi ve buhar Kazanlı ütü.

yorumlardan anladıgım kadar ile ben biriktiriyorum biraz sanırım ondan bu sorunlar akşam mesela çok az bişey yapıyorum e noluyo artıyo halıyle

Valla bir dönem çalışamadım daha programsız bir ev hayatı vardı. Çalışırken insan daha planlı, programlı oluyor.

Sabah kalkınca ve hemen yatağı topluyorum. Önce yüzümü yıkayıp, bir kahve yapıyorum. Onu içerken çay, kahvaltı hazırlıyorum. Çay demlenirken gidip duş alıyorum. Sonra ailecek kahvaltı ama böyle çok hazırlık isteyen şeyler değil. Onlar hafta sonu.

O sırada bakıcım geliyor (4 yaş için) okula gideni servise veriyoruz. Çocukların kirlisi, yataklar vs. Topluyorum. Sonra hazırlık ve işe gidiyorum. Tabii bunlar bir saatte olmuyor saat 5 te ayaktayım. 2-2.5 saat sürüyor.

Mesai bitimi eşim evde ise alışveriş yaparım. Yoksa online yapıyorum çünkü bakıcının gitmesi lazım veya ara sıra yarım saat müsade isterim.

Gelince biraz dinlenip veya çocuklar aç ise dinlenmeyip yemek hazırlığı (Pratik değilse 1 gün önceden) yapıyorum. Yer yemez makinaya atıyorum. Atmazsam zor geliyor. Sonra dinlenme, aile zamanı vs. Çocuklar uyuyunca yemek yapıyorum ertesi güne. Mutfağı topluyorum, etrafı topluyorum. Süpürgem çok sessiz olunca takur tukur ses yapmadan çok geç değilse Süpürge açıyorum.

Maalesef ki hafta sonu olana kadar aman aman bir oyun vakti bulamıyorum eğer teksem. Eşim var ise oyun işi onda oluyor. Hafta sonu ise genelde sabah, dondurucuya koymalık köfte, börek vb. Anı kurtaracak şeyler hazırlarım. Öğleden sonra ise etkinlik, gezme vs.

Çalışmadığım dönem psikolojimde gidik olduğundan evi mok götürüyordu. Deprem sonrası tedavi ve terapi artı olarak tekrar çalışmak bana iyi gelince yine toparladım çok şükür.

BURDA PÜF NOKTA, ASLA ERTELEMEYİN. Dökülen, saçılan, kirlenen, ütü, çamaşır vs. Vs. Sonra yaparım demeyin. Psikolojik daha çok yoruyor ve birikince yapmak istemezsiniz.

Eşim ev de iken çocuklara daha fazla zaman ayırıyorum çünkü yardım ediyor.

Hı bu arada bakımları boş zamanlara sıkıştırıyorum. Salona gideceksem hafta sonları.

yorumlardan anladıgım kadar ile ben biriktiriyorum biraz sanırım ondan bu sorunlar akşam mesela çok az bişey yapıyorum e noluyo artıyo halıyle
Evet bıraktığımız an nasıl ucu kaçıyor anlamıyorum mesela her akşam dikey süpürge ile evi bir kat süpürüyorum, süpürnediğim an toz, saç birikiyor.... Bazen de bu durumdan çok sıkılıp eşimle kavga ediyorumbu ne böyle köle gibiyim hiç oturmuyorum diye ona sarıyorum. Kendisi bana yardım ettiğini sanıyor ama bana bir faydası yok kısacası çok da kendinizi yormadan yapabildiğiniz kadar yapın.

Ben haftaiçi akşamları çok yorgun değilsem evi temizlemeye çalışıyorum, banyo ws evim dublex üst katı genelde hafta sonları temizliyorum üst katta sadece yatak odaları ve banyo var. Alt katı temiz tutmaya çalışıyorum her akşam olmasa bile sık sık temizliğini yapıyorum robot süpürge ıslak mendil ws ile. İki çocuk bi koca var evde, düşman başına hepsi birbirinden beter. Temiz ve düzenli olmayı öğretemedim vesselam.
Kendime gelince şu an dip boyam geldi ve bde kendim yapıyorum ama iki üç ayda bir zor yapıyorum, onun dışında sadece akşam cilt temizliği sabah güneş kremi ancak sürebiliyorum.
Malesef kendime zaman ayıramıyorum yada önceliğim hep ev, çocuklar yemek ws bu durumdan memnun değilim ama anaç tarafım ağır basıyor elimde olmadan.

Beko kurutma ve süpürgesi imdadıma yetişti , kurutma çarşafları neredeyse ütülü gibi çıkartıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…