çalışan bır anneyım ve korkuyorum

TOPRAKASLI

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2012
5
0
36
Antalya
Arkadaslar benim 4 aylık bir oğlum var ve ben 3.ayında calısmaya basladım kayınvalıdem var ve o bakıyor.Tamam biliyorum bakıyor çocuguma en azından oyalıyabiliyor sarkı türkü bişiler söylüyor.Ben çok gerginim son bikaç gündür oğlum benle ilgilenmiyor eve gidiyorum emziriyorum ve uyuyp kalıyo kucaımda vakıt geçiremiyorum onunla beni unutmasıdan babanesine daha düşkün olmasından korkuyorum .
Gece bazen yatagında uyumuyor alıyorum göğsümde uyuyor.Evin içinde bir harp sözkonusu babanesi oğlumu asırı derecede sahipleniyor.Eve gelince emzirdikten sonra ben hemen almak istiyor otururken onun kucaında olsun istiyor ondan alıyorum tabiki özlemdim oğlumu deip ses cıkaramıyo çoğunlujkla...Ams bu bikaçgündür de oğlum sanki babanesiyle daha mutlu gibi beni unutmus gibi alıyorum kucaıma dudagını bukup ağlıcak gıbı oluyo çok üzgüünüm çok çaresizim kimseye bahsedemiyorum bu durumdan bunları yasayıp tecrube edip geçiren ler lütfen yazın

bence babane oyalıyor demen kötü bi yaklaşım olmuş sonuçta kadın sen yokken tüm gün bebeğine bakıyor sen biraz bebeğinin sevgisini kıskanmışsın bence şükretmelisin çoğu kişi tanımadığı bakıcılara bırakmak zorunda kalıyor bin türlü insan var ortalıkta.. annem abimin çocuğuna bakıyor kız 8 yaşında küçükken anneme daha düşkündü yengemde kıskanırdı ama zamanla çocuklar anneyi babaneyi ayırabiliyor merak etme bence büyüdükçe sana daha düşkün olacaktır.

bende olsam bende kıskanrdım gayet normal bence..
zaten özlüyosn yanii
ama şanslısında tabii
ooff zor bu işler

kesinlikle çok şanslısın.senin ki birazcık kıskanmak olmuş:))) elbette anne yavrusunu kendinden bile kıskanır ama biraz rahat olmaya çalış.şükret ki elin 7 kat yabancısında değil yavrun...bu arada emziriyorum ve kucağımda uyuya kalıyo demişsin bende seni kıskanmadım değil hani:)))) keşke benim kızda öyle kolay uyusa yada babaannesi baksada azıcık ben uyusammm :)))

arkadaslar insanlar olayın içindeyken sağlıklı düşünemez biliyorum empati kurmaya calısyorum basaramıyorum çok duygusalım herkes aynı yorumu yapmıs bunu yasayanlar varmı merk ediyorum ben ya diyorum sonra babanesini isterse sürekli off off kafam çok karısık inanaın

bebeğin kaç yaşında bilmiyorum ama normal bir psikoloji bence,tabiki de yabancının bakmasından iyidir babannenin bakması ama eleştirenler de biraz haksızlık yapmışlar,sen annelik psikolojisiyle düşünüyorsun,bebeği olmayan ve de çalışmayan anneler için daha kolay geliyor tabi ama bebeğini evde bırakıp çıkmak gerçekten zor,eğer bir de çok uzun süre dışardaysan doğal olarak özlüyorsun bebeğini,ama bebeğin de ona bakan kimse onu daha çok gördüğünden onu benimser,yani bakan kişi yabancı da olsa benzer şeyler oluyor,çocuk bakıcıyı daha çok seviyor gibi davranıyor falan,bence yapman gereken biraz daha aklı erdiğinde kayınvalidenin aşırı şımartmasını engellemen,yani senin izin vermediğin şeylere o izin verirse doğal olarak onu seçecektir,çünkü çocuklar çıkarları neredeyse oraya meylederler,kural koyan sen olmalısın,kayınvaliden de olsa annen de olsa,bakıcı da olsa bakan,sana tabi olmak zorunda.ben de çalışıyorum,bizde hem anane hem babanne 2 gün 2 gün şeklinde bakıyorlar,ben çok yoğun çalışmıyorum,o nedenle nispeten şanslıyım,ama kahvaltısının miktarını bile ben belirliyorum,benim dediğim şekilde bakıyor ikisi de,8 aylık olcak oğlum,biraz büyüyünce illaki onlara dediğin yaptıracaktır ama yine de belli kurallar içinde,otorite anne ve baba olmalıdır bence

benim kızımada babannesi bakıyor 4,5 aylık oldu şu an senin yaşadıklarını bende yaşıyorum inanki ilgelenemediğim için bir eksiklik var ve sürekli onunla olduğu içinde kıskançlık tabiki ama senin ki 3 aylık sanırım 1 ay sonra falan seni daha iyi tanır benimki şuan beni görünce gözlerinin içi gülüyor ve bütün işi bırakıp akşam oyun oynuyor özlemimi gideriyorum kızımda bizim yatma saatimizde uyuor belki uyku saatlerini ona göre ayarlamaya çalışabilirsin gündüz çok uyutmasın babannesi bazen akşamları dizine yatırıp ninni söyleyerek uyutacak olur hemen alırım dizinden ben özledim diye bi kere sen annesisin ve o senden tecrübeli bile olsa önce senin dediğin olacak bazen giydirdiklerim ona ince gelir üşür mü ki der kalın giydirsene der iyi böyle ben annesiyim senin kadar bende düşünür ona göre ayarlarım derim saçına toka taksam aman acıtma der anne hiç evledını incitirmi derim arada laf dokundurmazsan olmuyor üstünü ben değiştiririm mesela kirli olmasına gerek yok maksat bebeğimle birşeyler yapmak ona sadece altını değişmek kalıyo böyle idare etmeye çalışıyorum işte önemli olan çok zaman değil kaliteli zaman geçirmek onu güldürüp eğlendirmek inan ki sürekli evdede olsan ev işi yapacaksın vaktin yine ona gidecek sen rahatsız olduğun durumları bi gözden geçir ve çözüm ara...

iyi allah razı olsun bebeğine bakıyomuşta..sen eve geldikten sonra niye devamlı almak istiyoki..hiç düşünmüyomu akşama kadar görmüyosun zaten özlersin edersin..senin yerinde olsam kibarca sölerim..kıskanmaktada haklısın valla..bende olsam daha çok takardım kafayaama üzülme..bebeğin küçük heralde,biraz büyüyünce anneyi babayı ayırt eder..o zaman eminimki sana daha düşkün olucaktır

3 ay bir anne için kısa bir süreç bende doğum yaptıktan en az bir 5 ay sonra duygu kontrollaerimi başarabilmiştim bende aynı şekilde tatile kayınvalidemlere gittiğimizde bebeğim 3-4 aylıktı durmadan elimden alırdı yemek yerken bile o ben rahat yemeğimi yiyeyim diye yapardı ama doğum sonrası annenin yaşamış olduğu duygu kargaşası çok fazla oluyor elimden çekip alıp eltimin eline verirdi çıldırırdım onlarda yeni evliydi bebekleri daha yoktu ama onun annesi benim diye düşünürdüm yani gayet normal şeyler kafanı takma ben bunları bir 5 aylıkken atabilmiştim ki bana göre annenin logusalığı 40 gün değil bence elimizde küçük bir canlı ve ilk defa anne olmak eş olmak etrafa bir bebeğe yetebildiğini gösterme çabaları falan zor iş yani ben ne zaman kendi evime tek başıma kaldığımda psikolojim düzeldi.yani duyguların normal ve inanki geçici süreçler ben şu anda 2. bebeğe hamileğim bu kezde kafama neden kayınvalidem beni aramıyor sonuçta gurbetteyiz hamileyim çalışan bir insanım evde bir 3 yaşında canavar bir oğlum var ve bizi arayıp sormuyor diye kendi kendimi dolduruyorum bu arada kayın validem eltimin çocuğuna bakıyor belkide bu psikolojiden bunu düşünüyorum :)YANİ NE YAPSALAR YAZIK YARANAMIYORLAR NAPALIM DOĞAMIZDA VAR:)

umarım arkadaslar elimden geleni yapıyorum kıskanmaksa evet kıskanıyorum çok acımasızca eleştiriler yaptınız ama umarım b,rgün basınıza gelmez benzer şyler tarif edilmez duygular belki yıllar sonra komık gelecek ama su an durum bu ...
Allh yardımcımız olsun elimden geleni yapıyorum

şunu söyleyeyim hiç bir çocuk annesine karşı başkasını terch etmıyor.bunların daha kötülerini ben yaşadım.evde olduğum halde hemde.. kayınvalideler oğullarını evlendirdiklerinde birşey kaybetmiş gibi hissedebiliyorlar sonuçta sorumluluklarının çoğunu gelinine devrediyor ve genelde o eksikliği torunlaarıyla ilgilenerek doldurmaya çalışıyorlar.ama bunu yaparken kendi annesinin sevgisini nasıl alacak hesaplayamayabiliyorlar.bir çocuğa herhangi biri ne kadar iyi bakaarsa baksın babası dahil kimse annesi gibi kokamaz.bebek deyıp geçmeyın o artık herkesi tanıyor..ama duygularını ifade etmeye başlayınca anlaşılıyor.benim kv oğlum ne isterse yapar ama ne istersee.bütün gün oyun oynar eninde sonunda ben annemi istiyorum der..
çocugun fiziksel ihtiyaçlrını bir şekilde karşılayabilir ama duygusal olarak sadece sizde bulabilir anne sevgisini..biraz büyüsn anlayacaksınız..ama sakın kkendi doğrularınızdan taviz vermeyın çünkü kullanılabiliniyor.hem bakımını üstlenen kkişi hem çocuk tarafındn. akılları erdiğinde parmaklarında oynatıyorlar:)

seni anlıyorum arkadaşım, benim de kızım 16 aylık oldu ve 6 aylıktan beri babannesi bakıyor,babannesi sahiplendi tabi yice sürekli kızımın onu daha çok sevdiğini ima eden şeyler söylüyor.mesela işten geliyorum kızım beni özlemiş oluyor haliyle meme emmek istiyor ben de önce yemek yesin sonra emzireyim iştahı kaçmasın istiyorum, bu sefer ağlıyor ,babannesi de "bendeyken hiç ağlamıyor" diyor hemen...ya da evde babası kızım ben otururken babannesi gelince kızım şımarıyor kucağına atlıyor felan, bu sefer de "oy sen beni mi özledin, kimse senle ilgilenmiyor mu" demeye başlıyor...daha bunun gibi birsürü şey, ilk başlarda bana da batıyordu dedikleri ama alıştım artık yaşına veriyorum, biz de babanne ananne olunca böyle olucaz herhalde :)))Allaha şükür, çocuğu bakıcıda olan bütün arkadaşlarım şikayetçi , en iyisi bile 40 kat el sonuçta...

Bebek annesine geldiğinde ağlıyor ya da dudağını buruşturuyorsa, ona kırgınlığını ifade ediyordur. Çalışan kadınlar bunu yaşar. Sanki bakıcısını anneden daha çok severmişçesine, anneye nispet yapar. Ama gerçekte anneyi ve emmeyi özlüyordur.
Soyun devamı öyle hassas bir ritüeller silsilesiyle gerçekleştirilmeye çalışılır ki, doğuran dişi, bunun sağlıklı yerine getirilmesi için sadece kendi öz soyu olan 'anneanne' konumundaki dişiye güvenir. Kaynananın herşeyi batar. Kız annesi , kızını yeni annelik hayatında egemen kılmak ister, buna karşın erkek annesi ,bu başka kadının (gelinin) hayatına kendi egemen olmak ister..Başka kadın(gelin) kendi öz soyu olmadığından, kendi soyunun devamını sağlayabilme konusunda ona güvenmez. Sonuçta yeni anne , kendini korur, kendi annesine yönelir, kaynananın yardımını kabul etmez....Bebeğini paylaşmaya razı gelmez...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…