Ben yapmam yedirmem vs dedikleri sadece iki kisiyken olur coluk.cocukla gerçekçi bir cozum degil maalesef nokta.
Eevet git gide okuzlesiyorlar aslinda sorun burada..Çalışan bayansınız çocuk yok ev çok kirlenmez, haftada 1 dip köşe yapın,
ben de çalışan bayanım evlendiğimizde eşimle birlikte yapardık ben süpürürdüm o silerdi, sofra serip toplarken yardım ederdi,salata vs yapardı, ilk hamileliğim düşükle sonuçlandığı için kızıma hamileyken 9 ay boyunca o süpürdü ben sildim,
kızım bebekken bir dönem ben işten gelince kızım memede uyuduğu için yemekleri hep eşim yaptı, kızımın bakımına da çok yardım etti ama 2. çocuktan sonra adama bir haller oldu, temizliğe yardımı bırak ben varken temizlik yapma demeye başladı, çocuklar küçükken çocukları ona verip temizliği yapıyordum, aradan yıllar geçti ve eşim şuan tam anlattığınız gibi, ben de bir ara mücadele ettim ama şimdi bana karışmasında yardım da etmesin diyorum, ne zaman cam silmeye kalksam yine mi cam,yine mi temizlik vs dediği için, ben yapıyorum ben yoruluyorum bari karışma dedim, erkek ne kadar yardım etse de çoğu iş kadına kalıyor, bunu kabullenmek lazım, bir de bazıişleri ona yıkmak lazım,eşim evdeyse bulaşık makinasını ona boşalttırırım, çöp işi eşime ait bir de sofrayı kurar, kızımın ödevi ders kontrolü ona ait, başka da bir şey beklemiyorum da istemiyorum da
Ayh şahsen görmek istemem şeylerini falan
Çalışan bayansınız çocuk yok ev çok kirlenmez, haftada 1 dip köşe yapın,
ben de çalışan bayanım evlendiğimizde eşimle birlikte yapardık ben süpürürdüm o silerdi, sofra serip toplarken yardım ederdi,salata vs yapardı, ilk hamileliğim düşükle sonuçlandığı için kızıma hamileyken 9 ay boyunca o süpürdü ben sildim,
kızım bebekken bir dönem ben işten gelince kızım memede uyuduğu için yemekleri hep eşim yaptı, kızımın bakımına da çok yardım etti ama 2. çocuktan sonra adama bir haller oldu, temizliğe yardımı bırak ben varken temizlik yapma demeye başladı, çocuklar küçükken çocukları ona verip temizliği yapıyordum, aradan yıllar geçti ve eşim şuan tam anlattığınız gibi, ben de bir ara mücadele ettim ama şimdi bana karışmasında yardım da etmesin diyorum, ne zaman cam silmeye kalksam yine mi cam,yine mi temizlik, ev temiz temizleme vs dediği için, ben yapıyorum ben yoruluyorum bari karışma dedim, erkek ne kadar yardım etse de çoğu iş kadına kalıyor, bunu kabullenmek lazım, bir de bazıişleri ona yıkmak lazım,eşim evdeyse bulaşık makinasını ona boşalttırırım, çöp işi eşime ait bir de sofrayı kurar, kızımın ödevi ders kontrolü ona ait, başka da bir şey beklemiyorum da istemiyorum da
doğru canım her güzellik bir arada olmuyor işte :) benimki de bazen yemek işine girer çok da güzel yapar ama arkasını toplayan lazım, mutfağı görünce ayy hiç yapmasa daha iyiydi diyorsunHahaha vardir o iste birsey:) cok cok nadir zaten boyle seyler. Bi tanidigin kocasi vardi herkes nasil inrenirdi kocasi sarma bile sarardi o bicim:)) ama kadina siddet uyguluyormus megerse. Ha ev isi yapan erkek siddet mi uygular diye sormasin kimse:)) herkesin eksik bi tarafi oluyor iste
Benimki de evden uzakta okumuşTahmin etmistim boyle birsey oldugunu. Ev hanimiysan zaten cogu seyi kadin yapiyor, ama hem git calis hem evde.. hic adil degil hic
valla ben değil tamam eşim odun amaAllah affetsin 8 yasindaki konuyu kim buldu yav?
Uygulama da çok zor oluyor buİkiniz de çalışıyorsunuz eğer maddi imkanınız varsa haftada 1 veya 2 gun evde siz yokken ev işlerine yardımcı olacak birini bulun bence. Evi dip köse temizlese, ütünüzü yapsa, dolapları camları silse, çamaşır vs işlerini halletse. Böylece siz sadece günlük yemek yapma ve kaldırma işiyle uğraşmış ve yorulmamış olursunuz.
Allah merhamet versin kalplerine ne diyelim tatlimdoğru canım her güzellik bir arada olmuyor işte :) benimki de bazen yemek işine girer çok da güzel yapar ama arkasını toplayan lazım, mutfağı görünce ayy hiç yapmasa daha iyiydi diyorsunev işine yardımcı olmaz, çocuklara bakamaz, evi mok götürse hiç oralı olmaz beni makine zannediyor herhalde
Hayatım akraba eş dost konu komşu aracılığıyla falan bulunca düzgün yapıyorlar. Hamileyken arkadasımın bir akrabası gelmişti bana bir ara inan ki üstümden çok ağır bir yük kalkmıştı. El elin eşeğini türkü çağırarak ararmış, yani yakın biri olmadıkça baştan salıyor özellikle şirket personelleri. Bu aralar bende 10 günde bir yardıma gelecek birini arayacağım mesela ama tanıdıklar vasıtasıyla .Uygulama da çok zor oluyor bu
Şuan kadın var evde
Toz aldı güya salonda tv ünitesinin üstünü silmemiş
Sorucam ama biliyorum boyum yetmedi diyecek
Gelir gelmez merdiven verdim balkonda sandalye var
iki balkondan birini yıkamış diğerini es geçmiş
Unuttum diyecek
Ütü çamaşır falan zaten yapmıyorlar temizlik şirketi bu
Millet nerden kadın buluyor anlamıyorum
Haklisin galibaBenimki de evden uzakta okumuş
Bende çalışıyorum normalde
Hamurunda olmayandan olmuyor bence
amin canım benimAllah merhamet versin kalplerine ne diyelim tatlim
Ya ona da çekiniyorum benHayatım akraba eş dost konu komşu aracılığıyla falan bulunca düzgün yapıyorlar. Hamileyken arkadasımın bir akrabası gelmişti bana bir ara inan ki üstümden çok ağır bir yük kalkmıştı. El elin eşeğini türkü çağırarak ararmış, yani yakın biri olmadıkça baştan salıyor özellikle şirket personelleri. Bu aralar bende 10 günde bir yardıma gelecek birini arayacağım mesela ama tanıdıklar vasıtasıyla .
Hahahhah zaten kendin yapamadığın için çağırıyorsun, yapabilecek durumda olsan çağırmazdın değil miYa ona da çekiniyorum ben
Tanıdık kadına banyoyu nasıl temizleticem mesela
Yarın kötü olsak sağda solda dedikodumu yapmaz mı :)
Aynen katiliyorum en büyük eksikliklerimizden ama saka yapmiyorum herkes öyle birini arıyor ama bulamıyor!! Ayni şekilde herkes eş dost akrabadan da bulamiyorUygulama da çok zor oluyor bu
Şuan kadın var evde
Toz aldı güya salonda tv ünitesinin üstünü silmemiş
Sorucam ama biliyorum boyum yetmedi diyecek
Gelir gelmez merdiven verdim balkonda sandalye var
iki balkondan birini yıkamış diğerini es geçmiş
Unuttum diyecek
Ütü çamaşır falan zaten yapmıyorlar temizlik şirketi bu
Millet nerden kadın buluyor anlamıyorum
Yapar,arkadaşıma gelen kadın anlatıyormuş neler var neler diye,evine gittiği savcı hanımın temizlik malzemesi bile yokmuş,evini de görseymişsinizYa ona da çekiniyorum ben
Tanıdık kadına banyoyu nasıl temizleticem mesela
Yarın kötü olsak sağda solda dedikodumu yapmaz mı :)
vallahi bu konular yüzünden 1 haftadır çok sinirli ve gerginim. sanırım artık sabır noktamı geçti o yüzden.En buyuk hata erkekler is yaptiginda bana yardim etti demek. Evde ben tek basimami yasiyorum. Esim haftada 5 ben 6 gun calisiyorum. Haliyle onun bir tabak kaldirmasi bana yardim etmek olmuyor. En basindan beri de bunu asiladim gerekirse kavga da ediyorum. Isi de birakabilirim neticede ben de ev gecindirmede ona yardim ediyorum bu goruse gore.
Bugun cok güzel bir yazi okudum "Babalar evlatlarinin altini degistirdiginde, gece agladiginda ilgilendiginde karisina yardim etmis degil babalik gorevini yapmis oluyor" diye o hesap.