- 13 Eylül 2015
- 21.833
- 68.631
Cocugum yok, hamileyim. Olsaydi da sadece cocuguma yemek yapardim. Bu duzen boyle gelmis boyle gider deyip bu durumu kabullenmezdim. Cok sukur ki ben soylemeden bile is yapan bir esim var. Aksi olsaydi bu cileyi cekmezdim. Bu hayata kimsenin totosunu toplamaya gelmedim, cocugum disinda...o da buyuyene kadar.Cocugun var mi? Cocuk varken birsey ellememek yemek yapmamak olur mu? Hele camasircogu kisi huzursuzluk cikmasin diye cileye devam
Hadi bakalim:)Cocugum yok, hamileyim. Olsaydi da sadece cocuguma yemek yapardim. Bu duzen boyle gelmis boyle gider deyip bu durumu kabullenmezdim. Cok sukur ki ben soylemeden bile is yapan bir esim var. Aksi olsaydi bu cileyi cekmezdim. Bu hayata kimsenin totosunu toplamaya gelmedim, cocugum disinda...o da buyuyene kadar.
Ahh ahh, böyle olunca insanda boş yere çalışıyormuş hissi doğuyor.arkadaşlar ben çalışan bir bayanım
her çalışan bayanın olduğu gibi inanılmaz yoruluyorum
yani işten eve gelip, şöyle ayaklarımı uzatamıyorum yada keyfim ne istiyorsa onu yapamıyorum
çünkü hergün mutlaka bir iş yapmam gerekiyor, özellikle şimdi ramazan ve bu beni daha fazla yoruyor
yok ütü, çamaşır, bulaşık, yemek, temizlik, etrafı düzeltmek vs. hakikaten çok yoruluyorum
buna karşılık işten eve gelince; uzanan, gazetesini okuyan, canı ne istiyorsa onu yapan bir eşe sahibim
ne yemekten anlar, ne temizlikten ne de düzenden
ben evde harıl harıl ev işi yaparken, eşimin yan gelip yatması ondan ciddi anlamda soğumama neden oluyor
ister istemez, gergin oluyorum ve sonuçta ona patlıyorum, neden yardım etmiyorsun diye
tepki olarak ya hiç birşey yapmıyor, ya sonra yaparım deyip yapmıyor, yada bir hışımla sinirli sinirli, gürültü çıkarta çıkarta iş yapıyor
özellikle son yaşadığım olay beni çıldırtmaya yetti
dün akşam işten eve geldim, eşim benden önce gelmiş ve yatağa uzanmış, uyumuş
ben önce çamaşırları makineye attım, elde yıkanacak çamaşarımı yıkadım, süpürgeyi açtım, epilasyon yaptım
eşimi çağırdım, hadi uyan en azından sofrayı hazırlamama yardım et dedim, 4. çağırmama bi zahmet kalktı
zaten o sırada ben sofrayı hazırlamıştım, bi sinirli hareketler görmeniz lazım
geldi, yemeği yedik ve çamaşırları astım, sinirimden gidip yattım
sahura kalktığımda mutfağı olduğu gibi bırakmış, tezgah üstündeki salata çöpleri, kirli bulaşıklar, iğrenç pis bi görüntü
muhtemelen benim temizleyeceğimi düşünmüş ve kendisi yatana kadar tv ve internet karşısında keyfine bakmış
bu durumda nasıl davranmam gerekiyor? fikirlerinize ihtiyacım var
O ne demek Allahaşkına ev işlerini yapabilmek için çocuk mu ertelenirmişarkadaşlar bizim henüz çocuğumuz yok ve ben bu şartlarda çocukk sahibi olmayı da düşünmüyorum
ona rağmen herşeyi tek başıma yaptığım için yoruluyorum
erkektir çok bişey bekleme düşüncesine de kesinlikle katılmıyorum
ne demek, sonuçta bir bayan olarak hem çalışıp, hemde evde her işi yapmak kendimi kullanılmış olarak hissettmeme neden oluyor
tamam dedim bende yapmayacağım eee o zamanda evi b.k götürüyor
adamın yine umrunda değil
Ne demek camasr yika bulasik yika denmez ! Hep boyle diyerek alistilar zaten kiclarini kaldrmamaya,kadin isj demeye...eger o kadin sabahtan aksama calisiyorsa evin isini de hepsini ortak yapacaklar hii yok beyimizin isine gelmiyorsa eve yardimci tutacak ama yok yinr yapmiyorsa ben olsam ya isi birakirim ya da maasimdan zirnik koklatmam evi gecindr erkek degil misin derim zaten butun isi kadin yapiyormus maasida yanina kar kalir...ben de calisiyorum simdi dogum iznindeyim esime o yuzden cok birsey demiyorum isleri yapiyorum cunku calismann da ne kadar zor oldugunu biliyorum ama calistigim zaman mutlaka esimle ortak yaparz herseyi isten gelince beraber hazrlariz bazen o supurur evi ben silerim ya da ne bileyim ben yokken acil isi yoksa tezgahta birsey birakmaz hatta bazen bana kizar niye biraktin ya da niye burasi boyle diye hii yapmak istemedigi olmuyor mu oluyor cok yorgunum uzansam olur mu der tabi ki ben de insanm eger asiri yorgun degilsem.sen uzan ben hallederim derim ayni sekilde tam tersi de olur, cok defa isten gelince halim olmaz esim birseyler hazrlar...mesela simdi gunduzleri bebgimle 2 saat oyalanir ki ben uyuyayim diye cocuk acikinca getirir bana,davranmak değil de karşınıza alıp sakin sakin derdinizi anlatmanızda fayda var. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. Çalışan bir bayan olarak onun yükünü sırtlıyorsunuz, o da sizinkini sırtlamak durumunda. Elbette çamaşır yıka, bulaşık yıka denmez ama hiç olmazsa sofraya bir iki tabak götürebilir, ne bileyim çöpü atabilir. İlla istemiyorsa size bir yardımcı tutsun
Görümcelerimin kocaları :)Hangi erkek kadin kadar is yapar? Cok cok nadirdir yani
Nadir olsada vardir. Kadinlar ne yapiyor ? Calisiyorlar mi?Görümcelerimin kocaları :)
Birde becerikliler ki
Elleri de hızlı
Üçü de mi aynı olur ya
Acaba diyorum oğlumu da kızımı da iş yapmayan bilmeyen gibi mi yetiştirsem
Tam tersine denk geliyorlar bence
Herkes çalışıyor bizdeNadir olsada vardir. Kadinlar ne yapiyor ? Calisiyorlar mi?
Isin sirri nedir? Mesela bekarken uzun sure yanliz mi yasamislar?Herkes çalışıyor bizde
Ama Doğum izinlerinde de adamlar böyleydi
Kv evinde yatıya geldiler yeni evliydim o zaman
Öğlene doğru gittim adam et yemeği pilav yapıyor
Kv uyuyor görümcem uyuyor
Çocuk altını doldurmuş kalkmış yıkamış sonra kahvaltısını ettirmiş öğlen yemeği yapıyor adam
Hadi bu denk geldi diyelim
Diğer ikisi de öyle
Bizim evde de tam tersi
Becerikli olan benim
Gerçi ben tutamam içimde hep eniştelerini söylerim eşime :)
Kadinlari mi diyorsun herifleri miİşin sırrı bazılarının şeyi altın dan canım
İkisi uzak şehirde üni okumuş biri ailesinin yanındaIsin sirri nedir? Mesela bekarken uzun sure yanliz mi yasamislar?
Benim bi akrabamin kocasi ve abileride boyle.. onlarin annesi hastaymis hep ve kiz kardesleride yok.. kendi baslarina yapmislar cogu seyi.. aliskanlik yani..
Hahaha vardir o iste birsey:) cok cok nadir zaten boyle seyler. Bi tanidigin kocasi vardi herkes nasil inrenirdi kocasi sarma bile sarardi o bicim:)) ama kadina siddet uyguluyormus megerse. Ha ev isi yapan erkek siddet mi uygular diye sormasin kimse:)) herkesin eksik bi tarafi oluyor iste
İkisi uzak şehirde üni okumuş biri ailesinin yanında
Bilmiyorum ama bence beceriksiz gibi davranmak lazım en başta
Gerçi benimkine sökmedi
Bizim evi mok götürse eşim rahatsız olmaz bardak kaldırmaz
Ama enişteler öyle değil