Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Çalışan Annelerin Çocuklarına Anaokulu Yardımı

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

ayeser__

mumlar yanar birer birer!
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2010
4.327
406
Bu konuyla ilgili net bilgisi olan var mı? Aranızda hiç yararlanan oldu mu?Aşağıdaki yazı da konu ile ilgili alıntıdır.

0 -6 yaş arasında çocuğu bulunan Devlet memurlarına, çocuklarının her biri için 4000 gösterge rakamının aylık katsayısı ile çarpılması sonucu elde edilecek miktarda Kreş yardımı ödenmesini öngören Kanun teklifi Meclis Başkanlığına sunuldu. teklif yasalaşırsa, Devlet memurlarına, kapsamdaki her çocuk için yaklaşık 293 TL Kreş yardımı ödenecek.

Milletvekili Seyfettin YILMAZ ve Milletvekili arkadaşlarının imzasını taşıyan ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 4857 sayılı İş Kanununda değişiklik içeren Kanun teklifi; Devlet memurlarına Kreş yardımı yapılmasının yanı sıra, işçilerin 0-6 yaşındaki çocukların bırakılması ve bakılması ile emziren işçilerin çocuklarını emzirmeleri için işveren tarafından çocuk bakım evi kurulmasını ve çocuk bakımevi kurulmayan yerlerde işçilere Kreş yardımı yapılmasını da öngörüyor.

Söz konusu Kanun teklifi:

DEVLET MEMURLARI KANUNU İLE İŞ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

“MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 191 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“Bünyesinde çocuk bakımevi bulunmayan kamu idarelerinde çalışan ve 0-6 yaş arasında çocuğu bulunan devlet memurlarına çocuklarının her biri için 4000 gösterge rakamının aylık katsayısı ile çarpılması sonucu elde edilecek miktar üzerinden Kreş yardımı ödenir. Anne ve babanın her ikisinin de devlet memuru olması hâlinde bu haktan eşlerden biri yararlanır.”
MADDE 2- 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununun 74 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“Yaşları ve medeni halleri ne olursa olsun, 50 den çok işçi çalıştırılan işyerlerinde, 0-6 yaşındaki çocukların bırakılması ve bakılması, emziren işçilerin çocuklarını emzirmeleri için işveren tarafından, çalışma yerlerinden ayrı ve işyerine yakın bir çocuk bakım evinin kurulması zorunludur. Birinci cümle kapsamı dışında kalan işçilere 0-6 yaş arası her çocuk için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bütçesine konulacak ödenekten karşılanmak üzere net asgari ücretin yarısı kadar Kreş yardımı ödenir.”
MADDE 3- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 4- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.”

Böyle bir uygulama artık yürürlükte.
Konu ile ilgili klavuz www.meb.gov.tr adresinde duyurular kısmında. Başvuru için sayılı günler kaldı. Ayrıntılar için klavuzu yukarda yazdığım adresten indirebilirsiniz inceleyebilirsiniz. Ayrıca sıkça sorulan sorular diye bir dosya da hazırlanmış.

duyurularda b
Böyle bir uygulama artık yürürlükte.
Konu ile ilgili klavuz www.meb.gov.tr adresinde duyurular kısmında. Başvuru için sayılı günler kaldı. Ayrıntılar için klavuzu yukarda yazdığım adresten indirebilirsiniz inceleyebilirsiniz. Ayrıca sıkça sorulan sorular diye bir dosya da hazırlanmış.
duyurularda bulamadım direk link atabilirsin?

Merhaba, kızım geçen sene Ankara Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi Uygulama Anaokulu kreş bölümüne başladı...Başladığımızda 3,5 yaşındaydı zaten bu okullar en erken 36 aylık iken alıyorlar..
Benim tercih etmemdeki en önemli sebep bu okulun işyerime çok yakın oluşu, kızımla beraber gidip gelecek oluşumuzdu.
Açıkçası özel kreşler hakkında okuduklarımdan, dinlediklerimden sonra okulumuzun kıymetini daha da iyi anladım..
Öncelikle kadrosu çok güzel, zaten bir müdür ve üç öğretmen var....Zaten 4 yaş sınıfı, 5 yaş sınıfı ve anaokulu grubu olmak üzere de 3 sınıf var..Tabii ki gerçek öğretmenlerimizin yanında ayrıca stajyer öğretmenler de var...
Hijyen ve yemek konusunda hiç sıkıntı yaşamadık..Tuvaletleri tertemiz..Ayrıca yemekleri gayet güzel...
Tek handikapı, benim çalışma saatlerim uygun olduğu için sıkıntı çekmedim ama okuldan çocuğunuzu en geç 17:30 da almak zorundasınız..Hatta saat 17 de çocuk kalmıyor diyebilirim..
Normal öğretmenlerin mesaisi bittikten sonra çocuklara kalan bir saat için dışarıdan gelen hocalar jimnastik, ingilizce, drama ve müzik dersi veriyor...
Her ay bir kez okula tiyatro geliyor..
Aralarda çeşitli geziler oluyor..
En önemlisi şefkatli bir kadrosu var..Benim kızım ilk bir haftayı okul müdürünün odasında geçirmişti hiç bir mecburiyeti yok neticede özel bir okul değil ama müdire hanım çocukları öyle seviyor ki alışsınlar diye elinden geleni yapıyor..
Okul cadde üzeri gibi görünüyor ama arkada güzel bir bahçesi var ve hava güzel oldukça oraya çıkarıyorlar çocukları...
Üstelik fiyatları gerçekten makul ötesi..Geçen yıl ki toplam ücret aylık 350 liraydı..
Açıkçası ben özel kreşlerdense çalışma saatleri saatleri uyan anne babalara uygulama anaokullarını araştımalarını öneririm.

Not: Yalnız bu okullar normal okul gibi çalışır yani yaz tatili ve 15 tatil vardır hafta sonu kapalıdır.

Konu çok eski ama merak ediyorum çocuklarınız için devlet destek parası alabildiniz mi bn memurum destek için baş vurmak istedim ama bana çocuk 42 aylık olmasi gerekiyor dediler

Konu çok eski ama merak ediyorum çocuklarınız için devlet destek parası alabildiniz mi bn memurum destek için baş vurmak istedim ama bana çocuk 42 aylık olmasi gerekiyor dediler
Belediyenizin kreş müdürlüğüne basvurursaniz kendi kreslerine alıyorlar. Hemde çok uygun bir fiyata. Tek şart anneninde çalışıyor olması. Gidip bi konuşmanızı öneririm.

X