Çalışan anneler

Oğlumu 18 aylıkken başlattım kreşe. Kızımı pandemi sebebi ile 26 aylık başlatabildim.

Ben bakıcı tercih ettim çünkü işe başladığımda 8 aylıktı. 4 yaşına kadar bakıcıyla sonra da bakıcı artı anasınıfı şeklinde devam ettim.

Ben oğlum 2 yaşındayken başlayacağım bir sene bakıcıya vermek istiyorum sonra kreşe vericem kısmetse

Tam gün gönderdiniz demi çok sıkıntı yaşadınız mı
Doğrudur, tam gün gönderdim. Şöyle ki benim oğlum 2,5 aylıkken ben bakıcıya bırakıp işe döndüm. İkinciye biraz erken hamile kalınca, doğumdan önce kreşe başlatmak durumunda kaldım ki, doğumdan sonra düzeni değişmesin. Hem başkasından bakım almaya alışıktı, hem benden ayrılmaya. 3 gün sorunsuz bir uyum süreci yaşadı. Zaman zaman okula gitmek istemiyorum krizleri oldu bol ter ve gözyaşıyla dolu :) Ama kararlı durursanız çocuk da daha rahat alışıyor.

Tam iki yaşında, 3 haftalık oryantasyon sonucu tam gün başladı oğlum kreşe. Alışmakta zorlanmadı. O zamana kadar kendim bakmıştım.

Tam bir yaşında başlatmak zorunda kaldım aslında bir süre bakıcıyla devam etmek istedim ama onlarında her hafta yada her ay en az iki gün yok diş randevusu yok gün bahanelerinden bıktım kafama göre bakıcı bulamadığım için kreşe vermek zorunda kaldım ama sonra gelişiminde güzel oldu sorın olmadı çok fazla

tam 3 yaşını doldurunca başlattım kızımı
bakıcılar baktı 2 sene çok yıldım onlardan

iyiki vermişim diyorum şuan 8 yaşında

17 aya kadar kendim baktım. Sonra 8 ay bakıcı baktı. Sonra o gitti başkası geldi. Ona da 3 hafta anca tahammül edebildim. Bir gece yarın gelemeyeceğine dair mesaj atmıştı (ki o ara iş yerimde problemlerim vardı, yıllık izin bile vermiyorlardı bana) oysaki bir şey olduğunda önceden söylemesini, izin alamadığımı söylemiştim. 27 aylıktı, olayın Haftasında kreşe vermek zorunda kaldım ve yıllık izin vermedikleri mobbing yaptıkları için uyum sürecini sağlıklı geçiremedik. 5-6 ay çok çok zorlandı. Sonra pandemi çıktı. Küçük bebeğimi ise 3 yaşından önce vermeyi düşünmüyorum.

Bu yil yeni verdim 4 yaşındalar.Tam gün icin henuz emin degilim ama daha cok kucukmus gibi geliyorlar 8-5 icin.

26 aylıkken verdim ama ,sağlıklı bir şekilde bağlanmasını istiyor ve ilerleyen yıllarda yine istekle okula gitmesini istiyorsanız, en erken ne zaman alabiliyorsanız o zaman alın kreşten ,çıkış saatini bekliyorum beklemeyin . 8-5 çalışmaya biz bile dayanamıyoruz bazen, onlar nasıl dayansın. Şartlar mümkün değilse ,o başka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…