Çalışan anneler, ücretli izinler bitiyor , yavrulara kim bakacak?

ELALI

biriciğim, canım kızım...
Kayıtlı Üye
12 Mart 2008
7.031
19
Kuzular ben 32. haftamda izne ayrılmıştım ne çabık geçtiyse bitti 4 ay:umursamaz: 3 aralıkta işe başlamam gerekiyodu, 6 ay ücretsiz için dilekçe verdim 3 haziranda kısmetse başlıcam işe, kızımada annem bakacak.
sizin bebeklere kimler bakacak? ücretsiz izin kullanacakmısınız? şimdi uyurken bile özlerken o zaman ayrılmak çok koyacak bana, ama hayat şartları gereği çalışmam gerekiyo:kedi:

bende 3 ay ücretsiz aldım nisnda başlıcam ama valla acayip dşündürüyo nasıl bırakcam diyee çok zor yaa annem ve kayınvalide dönüşümlü bakıcaklar ama ben kendim bakmak istiyorum bi mucize olsun paralanayım işe gitmiyeyim istiyorum

benim iznim 16 ocakta bitiyor. 37. haftaya kadar çalışmıştım ben. ama sonrasında da çıkışımı alıcam. işe dönmiycem. kendim bakmak istiyorum bebeğime. maddi olarak bizde zorlanıcaz biraz ama napalım ayağımızı yorganımıza göre uzatıcaz. büyük kızım birbuçuk yaşındaydı ben bu işe girdiğimde nerdeyse 10 yıl bitecek. ama yanımda ne anne ne kayınvalide var ikiside dışarıda. çok zorlanmıştık kaç el değiştirdi yavrum. allah kısmet ederse bu bebeğimi kendim büyütmek istiyorum.

1 yasina kadar ucretsiz izin almayi dusunuorum.1 yasindan sonra 2.5 yasina kadar kayinvalidem bakar diodum ama kadinin kendine hayri yokmus meger kaydirigubbakcemile3
anneme baktirmak istemiorum 12 yildir 2 toruna bakio yazik kadina. bakiciya vermek istemiorum guvenemem.napcami bende bilmiom yani.

benim de dönemle birlikte iznim bitiyor ikinci dönem 2 ay rapor alıcam sonra da ya ücretsiz izin alıcam yada annem babam gelecek

oyy oyy kızlar işimiz çok zor bende yavrumu kendim büyütmek istiyodum ama nasip...
bulcukum o mucizeden bende istiyorummm, paralanayımda kendim bakim kızıma :)))

ben de 1 yıl ücretsiz izine çıkıcam ayın 14'de bitiyor iznim, çalışmamaya öle alıştımki mesleğim ibile çalışmıyorum:))))
işe başladığımda 2-2,5 yaşına kadar bakıcı düşünüyorum umarım o zamana kadar annemler buraya taşınabilir lakin kayınvalidemin bakmasını istemiyorum. kayınvalide bakarsa yakınlarında bir yere taşınmak zorunda kalıcaz ne yazıkki ve sonra koloni halinde yaşam düşüncesi bile kötü, tahammül edemiyorum kalabalığa zaten kızımı hasta ettiler bayramda herkes şapır şupur öptü yavrumun sesi kısıldı burnu tıkandı soğuk algınlığı oldu ağlamaya bile korkuyor yavrum şimdi. doktor bayramda kalabalığagirdiyseniz kapmıştır diyor kayınvalide ise beni suçluyor üşütmüşsün diye, dahaneler neler onun süt baskısından sütüm gelmedi, eşe dosta herkese sütümün gelmediğini mama verdiğimi anlattı yani düşünün alakalı alakasız herkese ee herkeste işin ustası bana ders vermeye çalıştı. çok üzüntü çektim ama çok şükür atlattım mamayı kestim ve 28 gün sonra kızımı sadece anne sütü ile besliyorum. o yüzden işe gitmem gerekirse genede baktırmam kayınvalideye:eek:lmaz:

oyy Allah yardımcınız olsun kızlarr hem iş hem bebek gercekten zorr
işin olsa bir dert olmasa bir dert simdi bebişleri kime emanet ediceksiniz :KK43:(

Benim de ocak ayında bitiyor iznim. Yakınımda bakacak kimse yok, bakıcı ayarlamam lazım. Şimdiden alıp biras alışalım diyodum, ama çok uçuk fiyatlardan bahsediyo evde bakanlar. Onun için 1 yıl ücretsiz izin almaya karar verdim. Ondan sonrasında Allah bi kapı açar inşallah.... :Saruboceq:

kızlar yaa 1 yıl ücretsiz izin hakkımız yasal olarak var mı? ben maksimum süreyi 6 ay olarak biliyodum ve 6 ay talep ettim...

size sordum sonra da arastırayım kesin bilgi olsun dedim milli eğitim izin yönetmeliğine göre :

b. Doğum Sonrası Aylıksız ızin:
Madde 31- Kadın memura doğum sonrası (Değişik ibare: 21.07.2004/25529 RG) 8 haftalık izin süresinin bitiminden itibaren, isteği üzerine en çok 12 aya kadar aylıksız izin verilebilir. Bu sürenin tamamı bir defada verilebileceği gibi istek üzerine daha az sürede de verilebilir. 12 aylık aylıksız iznin başlangıç tarihi doğumun sezeryanla yapılmış olması hali dahil (Değişik ibare: 21.07.2004/25529 RG) 8 haftalık iznin bitim tarihidir. Bu tarihten sonra belirli bir süre görev yaparak aylıksız izin almak isteyenlere 12 aylık süreden görev yaptığı süreler düşülerek kalan süre kadar aylıksız izin verilir. 12 aylık sürenin bitimine 1 aydan daha az bir süre kalanlara bu izin verilmez.

Son düzenleme:
benim de 12 Aralıkta iznim bitio...ilk dönemi raporla kapatıcam,okulum eve çoook yakın ,ıı.dönem iş başı..bebişime annem bakacak...ama yine de gözüm arkada kalacak:KK43:(

size sordum sonra da arastırayım kesin bilgi olsun dedim milli eğitim izin yönetmeliğine göre :

b. Doğum Sonrası Aylıksız İzin:
Madde 31- Kadın memura doğum sonrası (Değişik ibare: 21.07.2004/25529 RG) 8 haftalık izin süresinin bitiminden itibaren, isteği üzerine en çok 12 aya kadar aylıksız izin verilebilir. Bu sürenin tamamı bir defada verilebileceği gibi istek üzerine daha az sürede de verilebilir. 12 aylık aylıksız iznin başlangıç tarihi doğumun sezeryanla yapılmış olması hali dahil (Değişik ibare: 21.07.2004/25529 RG) 8 haftalık iznin bitim tarihidir. Bu tarihten sonra belirli bir süre görev yaparak aylıksız izin almak isteyenlere 12 aylık süreden görev yaptığı süreler düşülerek kalan süre kadar aylıksız izin verilir. 12 aylık sürenin bitimine 1 aydan daha az bir süre kalanlara bu izin verilmez.

tühh yaaa bunu bilseydim belki 1 yıl talep ederdim, gerçi o zaman kovarlardı kesinkaydirigubbakcemile3
sağol cnm paylaşımın içinkaydirigubbakcemile5

X