Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar bişiy sorucam bu sağma işini nası yapıosunuz. makinam var ama şimdiye kadar hiç sağıpta içirmedim. cuma günü doğum iznim bitiyo bu süredede anne sütü içsin istiyorum ama şöyle bişey var ne ara sağıcam zaten sürekli emiyo doyduğu zaman sütüm bitmiş oluyo tekrar süt olana kadarda acıkmış oluyo. siz nasıl yapıyosunuz bi türlü çıkamadım işin içinden.
Merhaba Öncelikle endişeyi bir kenara koyun. ılk gün için bir iki öğünlük süt yetecektir zaten yarım güne. Ertesi gün işte iki kez sağmanız yeter. Bu da ertesi gün kullanılır. Dert etmeyin.
sağma işini emzirmeden önce yapacaksın canım, önce sağacaksın sonra emzireceksin , süt kalmıyacak diye düşünme çünkü bebeğin emdikçe süt gelecek meraklanma :)
buuterfly çok doğru demiş, önce sağacaksın sonra emecek. bebekler daha çok süt getiriyor. keşke iznin bitmeden önce sağmaya başlasaydın, çalışmaya başlayıp sağmaya başladığında çekme işlemi o kadar kuvvetli olmadığı için süt belli bir süre sonra malesef azalıyor, bir dahakine kısmet olursa ilk doğduğu andan itibaren sağıp depolayacağım, bol bol su iç tamam mı sütün çoğalsınnn
ben bi gögsümü emzirip diğerini sağıyordum bi ara yetiyorduda kızıma.bu arada diğer gögüs dolmuş oluyor. şimdiden sağmaya başla bence biberona alışsın. kesinliklle bol sıvı tüketmen lazım.
Bende haftaya cuma başlıyorum eğer 20 günlük senelik iznimi vermezlerse ve hiç sağamadım. Benim işim tam gün ve akşam çıkış saatim belli değil devlet dairesinde çalışmama rağmen. 1 yıldır ücretsiz izinde olduğum için süt izini hakkım var mı onu bile bilmiyorum. Daha önce stokladığım sütler ben hastaneye yattıkça kullanıldı bitti. Oğlum zaten biberon, suluk ve yalancı memeyi hiç sevmedi. Annem sütümü kaşık kaşık verdi. Şimdi ben ne yapacağım??? oğlum hala 2 saatte bir emiyor.. Birde sağarsam sütüm hiç yetmeyecek????imdaaaaattttttttt
canım ben işe başlamadan önce hiç süt depolayamamıştım çünkü sürekli emiyordu oğlum , işe başlamadan bir gün az emzirip süt sağdım ilk gün onu içti , sonra işte sağdığım sütleri ertesi gün içiyordu , öyle böyle 5 ay bitene kadar anne sütüyle beslendi sadece.. ben 2 saatte bir sağıyordum , işteyken toplam 4 kere sağmış oluyordum , bir de sabah evden çıkmadan önce sağıp biberonuyla bırakırdım uyanır uyanmaz bakıcısı onu içirirdi...
Bende haftaya cuma başlıyorum eğer 20 günlük senelik iznimi vermezlerse ve hiç sağamadım. Benim işim tam gün ve akşam çıkış saatim belli değil devlet dairesinde çalışmama rağmen. 1 yıldır ücretsiz izinde olduğum için süt izini hakkım var mı onu bile bilmiyorum. Daha önce stokladığım sütler ben hastaneye yattıkça kullanıldı bitti. Oğlum zaten biberon, suluk ve yalancı memeyi hiç sevmedi. Annem sütümü kaşık kaşık verdi. Şimdi ben ne yapacağım??? oğlum hala 2 saatte bir emiyor.. Birde sağarsam sütüm hiç yetmeyecek????imdaaaaattttttttt
Sizler şanslılarmışsınız. Ben 2. ayda mama takviyesine başladım bebeğimi doyuramadığım için. Zaten az olan sütüm işbaşı yapınca iyice çekildi. İş yerinde sağmak için yer yok az da olsa sağmak istesem de. Wcde de sağamam. Biriktiriyorum içerde ben de. Gece 12ye kadar. 12den sonra emziriyorum. Sabah bitmiş oluyor. Dr. emzirdikten sonra 30dk beklemeden mama verme dedi, gaz problemimizden dolayı. Mama vermeden önce emziremiyorum da. Bizimki o beklenmesi gereken 30dkda kendini defalarca morartıyor sinirden. Hırpalamamak için mama veriyorum ben de. Üzülüyorum analık görevimi yerine getiremiyorum diye ama öte yandan da aç değil açıkta değil, önemli olan doyup mutlu olması sevilmesi diyip teselli ediyorum kendimi. :çok üzgünüm:
Sizler şanslılarmışsınız. Ben 2. ayda mama takviyesine başladım bebeğimi doyuramadığım için. Zaten az olan sütüm işbaşı yapınca iyice çekildi. İş yerinde sağmak için yer yok az da olsa sağmak istesem de. Wcde de sağamam. Biriktiriyorum içerde ben de. Gece 12ye kadar. 12den sonra emziriyorum. Sabah bitmiş oluyor. Dr. emzirdikten sonra 30dk beklemeden mama verme dedi, gaz problemimizden dolayı. Mama vermeden önce emziremiyorum da. Bizimki o beklenmesi gereken 30dkda kendini defalarca morartıyor sinirden. Hırpalamamak için mama veriyorum ben de. Üzülüyorum analık görevimi yerine getiremiyorum diye ama öte yandan da aç değil açıkta değil, önemli olan doyup mutlu olması sevilmesi diyip teselli ediyorum kendimi. :çok üzgünüm:
analık görevi sadece emzirmeyle mi oluyor da üzülüyorsun yerine getiremedim diye :1shok: çok üzüldüm böyle bir cümle kurmana , ben de bebeğimi 6 ay ancak emzirebildim fisfisfis ben 4 ay emmişim allaha şükür sağlık yönünden de zeka yönünden de kimselerden bi eksiğim yok ... Rabbim hepimiz için iyisini bilir , demek senin bebeğinin kısmeti de o kadardı üzülme :teselli:...
ismi anne olan ne anneler var biliyorsun değil mi :çok üzgünüm: sırf sevgilisi ile rahat oynaşabilmek için 6 yaşındaki bebeğini boğarak öldüren anneler görüyoruz televizyonlarda :1shok: ve belki de o canavar o zavallı bebeği 2 yıl emzirmiştir :uhm:
ben birgün emzirmeyip mama verdim sütü sağdım ve ertesi güne hazırladım.ve bir gün öne geçtim bugün sağıp yarına veriyoruz...ama benim kız 5,5 aylık oldu ve artık beni emmek istemiyo çünkü biberona alıştı..ancak uyurken beni emiyor yan i geceleri ve budurum sütümü azalttı...ben bu duruma kahroluyorum...
analık görevi sadece emzirmeyle mi oluyor da üzülüyorsun yerine getiremedim diye :1shok: çok üzüldüm böyle bir cümle kurmana , ben de bebeğimi 6 ay ancak emzirebildim fisfisfis ben 4 ay emmişim allaha şükür sağlık yönünden de zeka yönünden de kimselerden bi eksiğim yok ... Rabbim hepimiz için iyisini bilir , demek senin bebeğinin kısmeti de o kadardı üzülme :teselli:...
ismi anne olan ne anneler var biliyorsun değil mi :çok üzgünüm: sırf sevgilisi ile rahat oynaşabilmek için 6 yaşındaki bebeğini boğarak öldüren anneler görüyoruz televizyonlarda :1shok: ve belki de o canavar o zavallı bebeği 2 yıl emzirmiştir :uhm:
şaka maka benim de işe başlamama az kaldı.xeno ile kaderdaş olduğumuz için benim oğlanda bütün gün meme peşinde koşuyor.biberon almazyemek yemez.bakalım sonumuz ne olacak?