• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan anneler lütfen yardım edin !

sunny

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2009
916
6
96
İstanbul
Merhaba kızlar,

Bebeğim 5 aylık ve 20 gün sonra işe başlıyorum kısmetse, bebeğime annem bakacak. Kışa denk geldiği için ben size gelirim akşam evime bırakırsınız dedi. Yazın ben kendi evimde bakarım bebeği getirir götürürsünüz dedi.

Simdi siz çalışan annelere sorularım olacak haliyle ,

Öncelikle duygusal anlamda bebeğimden ayrılmak çok zor gelecek bakalım ne yapacağım :59:

1) Bebeğim doğduğundan beri sadece anne sütü aldı. Ofiste süt sağmam gerek. Ama 6 aylık bebekler günde 700 ml en az süt içmeliymiş. O kadar sağamam diye düşünüyorum. Aptamil devam sütü vermeyi denedim kabul etmedi. Bu durumda ne yapmam lazım ? Önerilerinizi yazar mısınız ?

2) Bebeğim biberonu almıyor. Aynı şekilde emziği de. Annem güne 700 ml sütü kaşıkla veremez ne yapacak bu kadın ?:26:

3) Bebeğim memede uyumaya alışkın. Başka türlü uyumuyor. Yalancı memeyi kabul etmiyor. Şimdi annem bu çocuğu nasıl uyutacak ? Bugün omzunda piş piş denedi uyutamadı. Bazen uyuyor bazen uyumuyor öyle. 20 günde farklı bir uyutma şekline alıştırabilir miyim ? :44:

Annemle gelecek hafta bir gün deneme yapacağız sanki ben yokmuşum gibi. Sabahtan gelecek sütü sağıp vereceğim eline. Bakalım nasıl geçecek ya..Umarım bu çocuk aç kalmaz kızlar. Sorularımı madde madde yazdımki isteyen tek bir maddeyi cevaplayabilsin. Umarım yardımlarınızı esirgemezsiniz bizden.:69:

Sevgiler

Son düzenleme:
kızlar ya hiç mi çalışan anne okumadı bu yazıyı ? :58:

bugun anneme baktırdım deneme amaçlı, bizim kız feryat figan süt sağıp verdim içti ama çocuk memeyi arıyor akşama kadar ağladı desem abartmış olmam..ne zaman aldım emzirdim ( ki karnı toktu deli gibi yedirdi annem) o zaman sustu.. bu meme bağımlılığını ne yapacağız sizlerdede oldu mu bu?

annem diyor ki bu çocuk çok fena alışmış sana yandım ben diyor...yardım edin işe başlamama çok az kaldı aklım hep evde olacak bu gidişle ya :(

cnm biz de aynen öyleydik.4.5 aılkyken kayınvalidem bakmaya basladı.mecburen alıştı.biberona zorla alıştı.biberon ağzındayken uyudu.bu arada sütün o kadar çıkmaz.ek gıdaya geçmeye basladıysan onlarla idare eder.tabi artık gece uykulaırn tamamen bitebilir.çünkü bütün gecee emmek isteyecek.

Merhaba ben çalışan bir anne değilim ama cevap yazmak istedim.
bebeğiniz mecbur kalınca alışacaktır bence ve sütünüz yetmez siz gene devam sütü alıp bırakın annenize acıktığında az yapsın çok az 30 gr falan tabiki ilk başta reddeder ama sonra iyice acıktığında içebilir bir deneyin öyle.annenizde sizde bir kaçgün zorluk çekersiniz tabi ama daha sonra bebeğinizde bu duruma alışacaktır bence .kolay gelsin.

:44::44:aynı sorunla bende başbaşayım ama ben senden biraz daha şanslıyım benimki en azında emzik ve biberon alıyor.mamada inatçıyız bizde bende arada süt depolamak için veryorum hemde alışsın diye aa emziğe alıştırsan senin için çok ii olur hem anne için.benide annem bakacak bakalım neler olacak?kayınvalidede isteyecek bakmayı alem bulmaz bide ikiside istyr:Dbenim kız sakin maşallah bende sağıp vermeyi düşünüyorum :21:

ben de 5 aylıkken çalışmaya başımalştım devam sütünü bebekler genelde almıyıor benimki de pek sevmemişti. ben de aptamil tahıl meyve karışımlarının içine devam sütü koyuyordum o zaman içiyordu. biberona gelince sakın merak etme açlığın son haddine gelince eminim alacaktır. eğer annene yardım edeck biri varsa kundakta sallayarak uyuytmaya alıştııabrlirsin.. ya da salıncak alaiilbrsin. benim oğlum salıncak delisi. kendi bile uyuyıor onda

merhabalar,ben de şubat ayında çalışmaya başlayacağım,oğlum şu anda 3.5 aylık.anne sütü ve günde 2-3 defa mama veriyorum.sabah 8-12 arası çalışacağım öğretmen olduğum için.sabah emzirir giderim acıkırsa da 1 defa mama verilir diye düşünüyorum.ama benim kaygılarım daha başka: bebeğe kayınvalidem bakacak,bunun neresi kötü diyeceksiniz:gelenekçi bi kayınvalidem var.doğduğundan beri oğluma su verme konusunda ısrar ediyo verdirmiyorum,ek gıdalar turşu başta olmak üzere vermeye niyetleniyo,kahvaltı yedirmeye çalışmalar vs.ısrarla ben de en az 5 aylık olması lazım diyorum meyve suları vermek için bile,sürekli takışıyoruz bu konularda.şimdi ben şubatta okula başlayacağım 1. sevgili kayınvalidem bu çocuğa bişeyler vermeye kalkışacak mı 2.çocuk bu durumdan rahatsız olacak mı 3.ve en önemlisi ben bu stresle bu durumda bu kadınla ne yapacağım nasıl çalışmaya adapte olacağım.şimdi yazınca bile strese girdim.Allah yardımcımız olsun çok zor görünüyo hem çalışıp hem anne olmak...:44:

arkadaşlar şimdiden stres yapmayın çalışamaya başlayınca bi süre sonra herşey bir düzen eoturuyor tabiki zorluklar oluyor ama kıs abir süre bende bebeğim 3 aylıkken işe başladım.sütüm cok değildi ama uzun süre mama vermeden idare ettim. şöyleki öğlen işte sağıyordum aksam eve gelınce bırını sagıp dıgerını emzırıyordum ve gece bırını bekletıp sabah sagıyordum 4,5 aylık olunca yavastan ek gıdanın tatların abaktırmaya basladık ve sımdı 7,5 aylık baya toparladı boyuda kilosuda aydaşlarına göre ilerde gidiyo maşallah.uyutma meselesine gelince benım oglumda cok zor uyur ben emzırerek uyuturum asla ayakta sallatmadı bana ablam ayakta uyutuyo basta cok dırenıyodu ama sımdı alısmıs evde de salıncak kurduk uyutup ona koyuyorum yatagınd ayatmıyor malesef yanı cock sıze sız cocug agore bır duzen kuruyosunuz mecburen

bende kızım altı aylıkken işe başladım sizin anlattıkların aynısı benim kızımdada sorundu yalancı meme almazdı memede uyurdu ve ben sütümü sağdığım zaman asla süt çıkmazdı ben çalışacağım için ek gıdaya 4 aylıkken yavaş yavaş başlamıştım.işe başlamadan bir hafta önce bakıcımız işe başladı
altı aylık olduğu gün işe başladımben sütümü sağamadığım için doktorumuzla görüştük mama vermeme gerek varmı diye bana menü verdi ve mama vermene gerek yok dedi çünkü ben süt iznimi öğle arası kullandım eve geldim çocuğumu emziriyorum işe geri gidiyorum sabah 7 emziriyorum 9 da kahvaltısını yaptırıyor öğlen 12,30 gibi eve gidiyorum emziriyorum saat iki ye kadar ara emziriyorum öğleden sonra üç gibi ayına göre corbalar yapıp veriyorum beş te evdeyim yine emziriyorum meyve püresi veriyim emziriyorum yatmadan pirinç unuyla muhallebi yapıp yediyorum gece yine iki kere kalkıyor emziriyorum kilo alımıda evde olduğumdaki alımdan daha fazla oldu...

merhabalar,ben de şubat ayında çalışmaya başlayacağım,oğlum şu anda 3.5 aylık.anne sütü ve günde 2-3 defa mama veriyorum.sabah 8-12 arası çalışacağım öğretmen olduğum için.sabah emzirir giderim acıkırsa da 1 defa mama verilir diye düşünüyorum.ama benim kaygılarım daha başka: bebeğe kayınvalidem bakacak,bunun neresi kötü diyeceksiniz:gelenekçi bi kayınvalidem var.doğduğundan beri oğluma su verme konusunda ısrar ediyo verdirmiyorum,ek gıdalar turşu başta olmak üzere vermeye niyetleniyo,kahvaltı yedirmeye çalışmalar vs.ısrarla ben de en az 5 aylık olması lazım diyorum meyve suları vermek için bile,sürekli takışıyoruz bu konularda.şimdi ben şubatta okula başlayacağım 1. sevgili kayınvalidem bu çocuğa bişeyler vermeye kalkışacak mı 2.çocuk bu durumdan rahatsız olacak mı 3.ve en önemlisi ben bu stresle bu durumda bu kadınla ne yapacağım nasıl çalışmaya adapte olacağım.şimdi yazınca bile strese girdim.Allah yardımcımız olsun çok zor görünüyo hem çalışıp hem anne olmak...:44:

CANIM allah kolaylık versin.ben de öğretmenim.kayınvalidem aynen anlattığın gibi.oğluma sürekli yedirir ve uyuturdu.sonra bu yemeler bana gaz sancısı, gündüz uykuları gece uykusuzlukları getirdi.bir de bu çocuk gece nasıl uyumaz inanmıyorum derdi.benim ayına göre yaptığım çorbaalrı kendi beğenmez,çocuğa yedirmez. mama verirdi.
hasta olunca ben hasta ettim olurdu.
bu arada okulda oyalanıyorsun aklın sürekli evde olmuyor.ama neler yedirmesi gerektiğini sürekli söyle.biraz sert omlalısın.başka çözümü yok.

1- yavaş yavaş ek gıdaya geçmeye başla. İşe başlayınca ek gıdaya alışmış olur. Ek gıda aldığında çok fazla anne sütü aramıyorlar zaten. (İşyerinde sağdığın süt yeter yani)

2. Emzik istemiyorsa, bir süre deneyin. Direniyorsa zorlamayın. Sonra bıraktırmak için uğraşırsınız.

3. 20 günde pışpışlamaya veya ayakta sallama ne ise bir yönteme alışır.

Annene de olsa bebeğini bırakıp işe gitmek zor iş. Başlangıçta için yanıyor ama, zamanla alışıyorsun mecburen. Sana kolay gelsin, bebeğini güle güle büyütün:93:

canım merak etme ilk günler zorlu geçecek
ama sonra alışacaka bebeğin.
ek mamadan sonra günde 500 yeterli
sütü ve devam mamasıyla bunu rahatça karşılarsın

Merhaba , sizi ve endişeleriniz çok çok iyi anlıyorum. Bende çalışan bir anneyim bebeğim 3 aylık, 1 aydır çalışıyorum annem bakıyor bebeğime. Sırf bebeğime bakmak için kendi evini kapattı geldi babamla bebeğime bakıyor allah bin kere razı olsun annemden.Herşey zamanla düzeliyor merak etme.Bebeğinle konuş ona işe başlayacağını anlat ben bir hafta evde kızıma anlattım işe gidip geleceğim arada seni emzirmeye geleceğim. Korkma sakın, sana anane bakacak kızım sakın ananeyi üzme.USlu kız ol.benide üzme akşamları seninle bol bol oyunlar oynıcaz konuşıcaz kızım die telkinle bulundum hep.Maşallah Hiç bir sorunumuz olmadı şimdiye kadar. sabahları evden çıkmadan emzirip çıkıorum kızım 10 gibi uyuyor sonra öğlen 12 de gidip emziriyorum 3te gidip emziriyorum.6,30 dada evde oluyorum.9a kadar oynuyoruz.9da yatıyor 11 gibi kalkıyor 12 de tekrar uyuyoruz.bilmiorum konuşmamın ne derece etkisi oldu ama kızım şimdiye kadar hiç sorun çıkartmadı bize.şimdi yavaş yavaş ek gıdaları tattırmaya başladık sadece yalatıyoruz.5.aydan itibaren yavaş yavaş vermeye başlıcam.6.aydada ek gıdalara tamamen geçicez.Sütün yetmez die düşünme.Bu düşünceyi at kafandan.Bolbol su iç.Dereotu ye.İnanılmaz göreceksin sütündeki artışı.bol sütlü mutlu huzurlu bir yıl geçirmen dileğiyle..... öncekendine sonra bebişe iyi bak :)

1- yavaş yavaş ek gıdaya geçmeye başla. İşe başlayınca ek gıdaya alışmış olur. Ek gıda aldığında çok fazla anne sütü aramıyorlar zaten. (İşyerinde sağdığın süt yeter yani)

2. Emzik istemiyorsa, bir süre deneyin. Direniyorsa zorlamayın. Sonra bıraktırmak için uğraşırsınız.

3. 20 günde pışpışlamaya veya ayakta sallama ne ise bir yönteme alışır.

Annene de olsa bebeğini bırakıp işe gitmek zor iş. Başlangıçta için yanıyor ama, zamanla alışıyorsun mecburen. Sana kolay gelsin, bebeğini güle güle büyütün:93:

20 günde alışırsa iyi , çok teşekkürler bilgiler için...cevap yazan herkese teşekkür ederim kızlar..

Merhaba , sizi ve endişeleriniz çok çok iyi anlıyorum. Bende çalışan bir anneyim bebeğim 3 aylık, 1 aydır çalışıyorum annem bakıyor bebeğime. Sırf bebeğime bakmak için kendi evini kapattı geldi babamla bebeğime bakıyor allah bin kere razı olsun annemden.Herşey zamanla düzeliyor merak etme.Bebeğinle konuş ona işe başlayacağını anlat ben bir hafta evde kızıma anlattım işe gidip geleceğim arada seni emzirmeye geleceğim. Korkma sakın, sana anane bakacak kızım sakın ananeyi üzme.USlu kız ol.benide üzme akşamları seninle bol bol oyunlar oynıcaz konuşıcaz kızım die telkinle bulundum hep.Maşallah Hiç bir sorunumuz olmadı şimdiye kadar. sabahları evden çıkmadan emzirip çıkıorum kızım 10 gibi uyuyor sonra öğlen 12 de gidip emziriyorum 3te gidip emziriyorum.6,30 dada evde oluyorum.9a kadar oynuyoruz.9da yatıyor 11 gibi kalkıyor 12 de tekrar uyuyoruz.bilmiorum konuşmamın ne derece etkisi oldu ama kızım şimdiye kadar hiç sorun çıkartmadı bize.şimdi yavaş yavaş ek gıdaları tattırmaya başladık sadece yalatıyoruz.5.aydan itibaren yavaş yavaş vermeye başlıcam.6.aydada ek gıdalara tamamen geçicez.Sütün yetmez die düşünme.Bu düşünceyi at kafandan.Bolbol su iç.Dereotu ye.İnanılmaz göreceksin sütündeki artışı.bol sütlü mutlu huzurlu bir yıl geçirmen dileğiyle..... öncekendine sonra bebişe iyi bak :)

merhaba canım,

senin bebeğin gün içinde meme aldığı için ( süt değil ) sorun çıkmıyordur. meme sakinleştiriyor bebekleri biliyorsun..ben sadece sütümü bırakabileceğim gerçi benimki 6 aylık oldu. seninki kadar ufak değil. ama memeye çok düşkün. umarım memeyi bulamadığında fazla sorun çıkarmaz ...

Back