Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Çalışan anneler işe başlayınca kızım mememi unuturmu

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

MARYLIN

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2008
1.481
0
116
İstanbul
kızım 5 aylıkken işe başlıycam bugüne kadar sadece anne sütü aldı biberondan hiç beslenmedi işe başlayınca akşama kadar gelme şansım yok sağdığım sütleri vericem ve ek besinlere geçicem sizce bebeğim akşamları, gece ve sabah beni emermi yada bunun içi bir öneriniz varmı

canım aynen senin gibi kızım 5.5 aylıkken işe başladım
tek fark öğlenleri geliyordum ben emzirmeye
ama gelmesen de unutmaz, evdeyken sık sık emzirirsin
öğretmensin sanırım, diğer mesleklere göre daha erken evde olursun, sorun olacağını sanmıyorum
mümkünse öğlenleri sütünü sağmaya çalış ki azalmasın
kolay gelsin canım

kızın memeyi unutmaz canım endişen olmasın, yeterki sütün olsun. onun içinde arkadaşın dediği gibi gün içinde sağmaya çalış. ama tavsiyem işe başlamadan önce biberona da alıştırmaya çalış. çünkü sen başladığında alışmazsa o zaman çok zorluk çekersin. ben de bebeğim 5,5 aylıkken işe başladım. 2-3 hafta öncesinden uyku ve yemek düzenini oluşturmaya çalıştım. yavaş yavaş ek gıdalara alıştırmaya uğraştım. ek gıda derken devam sütü yada hazır mama hiç vermedim. meyve yoğurt ve sebzelere alıştırdım. öğünler oluşturdum. ben bırakıp gittiğimde hangi saatte ne yapacağını, ne yiyip içeceğini bildiğim için de içim rahat ayrıldım. tabi ki öğlenleri eve gelme durumum da vardı. şunuda söyleyim. oğlum hala istekle emiyor. yani bebeğinin memeyi unutması söz konusu olmaz.. çünkü onu hayata bağlayan en önemli şey onlar..hayata her anlamda ordan tutunuyor. zamanla düzeniniz oturur.

sağolun arkadaşlar çok içimi rahatlattınız inş dediğiniz gibi olur işyerinde mutlaka sağarım 3 saatte bir yada 2 saatte inş dediğiniz gibi olur bende mama vermek istemiyorum o yüzden 5 aylık olunca ek gıdaya geçicem 15 gün uğraşıırm 5.5 aylık oluncada başlarım artık mecbur geçen biberonu denedim ilk kez dediğim gibi bilmediği için dilinin altına almaya çalışıyor meme gibi zar zor da olsa döke saça içti sağdığım sütü şimdi sütüm allaha şükür var gece sağıp difreze atıyorum hepimize kolay gelsin çalışan anne olmak çok zor sanıırım

illada anne sütü vericem diyosan sağıp biberonla rahatlıkla verebilirsin ki memeyi unutsa bile anne sütüne devam eder.. olduki hiçbiri olmazsa ratık mamalr bebekler için o kadar gelişmişki için rahat olsun.. bende aynı dertleri yaşadım fazlaca stres yaptım... işte o zaman sorun yaşadım... çalışan anne olunca zaten hep stres yaşıyosun bide bunu takama bebeğinle olduğun zamanların tadını çıkar tatlım... allah sağlıkla büyütsün..

canım şöleki emmediği için süt bir süre sonra azalıyor sağmak emmek gibi olmuyor o yüzden emmeyi bırakmamasını istiyorum özellikle tabiki mamalarda çook gelişti fakat anne sütünün yerini hiç bir şey tutamaz o yüzden bu konudaki ısrarım stres konusunda haklısın çalışan ev hanımı çevremdeki tüm kadınlar çokkkk stresli maalesefff

ben kızım 23 günlükken başladım çalışmaya şimdi 2.5 aylık sütümü sağıp bırakıyorum ve gün içinde emzirmeyede gidiyorum çok küçük olmasına rağmen bırakmadı hala çok düşkün memeye bence bırakmaz arkadaşım

benim kızımda dört aylık işe başlayalı bir ayı geçti biberonla sütü sağıp veriyoruz ben işteyken artık memeyi almıyor çok üzülüyorum bende inşallah bırakmaz bitanem

Merhaba Marilyn, bence endişe etme bebişin memeyi unutmaz ama dikkat et sütün azalmasın. benim oğlum iki buçuk yaşında, memeyi iki yaşındayken artık bıraksın diye bıraktırdım. Bende oğlum altı aylıkken işe başlamıştım ama bırakmadı ve iki yaşına kadar emdi. Sen evdeyken onu çok emzirmeye bak ki memeyi bırakmasın.

hiçbir endişen olmasın çünkü akşam eve geldiğinde yaka iğnesi gibi seni emmeye devam edecek ama sen çalışırken bol bol sıvı almayı unutmaya çünkü sütün azalmasın canım

ben de bebeğim 3,5 aylıkken işe başlamak zorunda kaldım..sütümü sağıyordum..sütüm az olduğundan 75 cc zor doldurabiliyordum..ben öğlen eve gelesiye kadar annem veriyordu..öğlen emzirdikten sonra tekar sağıyordum 1,5 saat süt iznim olduğundan işten erken çıkıp eve geliyordum..hiç bir sorun olmamıştı..zaten sıklıkla evde emzirdiğin takdirde unutmasına imkan yok..öyle kolay kolay bırakmaz inşallah merak etme canım..

herkese çok teşekürler doktora gittik ve meyve sebzeye ve yoğurda başlamamızı önerdi yavaş yavaş bunları başlayıncaya kadar öğün haline getirmeye çalışcam bakalım neler olcak burdan yazarım kızlar işe başlayınca desteğiniz öorlainiz için çok teşekürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…