çalışan anneler hayatınızı nasıl kolaylaştırıyorsunuz?

fairylove23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2014
527
141
merhaba bayanlar. Benim 7 aylık bir kızım var ve öğretmenim. 2. dönem çalışmaya başladım , kızım 4,5 aylıkken. Çalışmama gibi bir lüksüm yoktu evimiz kira , kredi borçları vs. Ama şu 3 ayda çok zorlandım. Kızıma kayınvalidem bakıyor sağolsun ama eve gelince ben yarım saat sonra gidiyor , kendi işleri var tabi onunda . Ayda bir temizlikçi alıyorum, ama akşam nasıl oluyor anlamıyorum bile. Kızı doyur, uyut, yemek, etrafı topla... Kendime vakit ayıramıyorum. Bir de okul işleri var, yazılılar , ödevler, öğrenci problemleri... Yani buna da şükür tabi Allah kızıma sağlık versin , çok şikayet etmek istemiyorum ama cesaret istiyorum benim gibi olanlardan. Sizler nasıl kalkıyorsunuz altından, nasıl kolaylaştırıyorsunuz hayatınızı . Okuduğunuz, zaman ayırdığınız için teşekkür ederim :)

Tabi ki hem çalışıp hem çocuk büyütmek kolay değil.Ama şöyle düşünün bir meslektaşınız olarak söyleyeyim çok güzel ve kutsal bir mesleğiniz var.Zamanla bu tempoya da alışacaksınız.Aklıma gelen kv den ekstra zaman istemek.Arada bebeğinize fazladan 1 saat bile baksa bir kuaföre,çarşıya vb. gitseniz iyi gelecektir.

Benim de bebeğim 7aylık ve ben de öğretmenim. Gerçi henüz izindeyim ama göreve başladığımda bebeğimi bakıcı ya da kreşe emanet etmek zorunda kalacağım. En azından sizin gözünüz arkada değildir. Yaz tatili geliyor onu düşünüp motive olun :)

ben olsam hep bebeğimle ilgilenirim maddi durumum yetiyorsa...
çünkü bir kadın çalışmaya başladığı zaman hem evini hem eşini özellikle de çocuğunu ihmal ediyor,çocuğuyla vakit geçiremiyor çalışmaktan..
ama bu benim düşüncem tabi.

Çalışan kadınlara ihtiyacımız var. Çalışmaya ihtiyacımız var kendimiz için. Duygusal olarak çocuk sizi çekiyor olabilir ama ilerde seninle çalıştığın, meslek sahibi olduğun için çok gurur duyacak. Yani ben duyuyorum, annem ile :)

Eşin ne yapıyor bu süreçte?

Arkadaşının Kv çocuğa baktı sonra akşama kaynı da onlara gelip yemek çay meyve hazırlayıp sonra gittiler Kv evde tüm gün bir tas çorba bile yapmıyordu

Ben bu nedenle bakıcı diyorum benim bakıcım yemek de yapıyordu ortalığı da topluyordu akşam bana kalıyordu

Yine de mesleğinizin kıymetini bilin kaç saat dersiniz var bilmiyorum ama günde 11 saat çalışıp cumartesileri de işe gittim ben

Mükemmel değilim asla ama önceliklerin çocuk idi ev kirli olsa tabak masada kalsa bir şey olmaz bence

Kendimize zaman ayırmak tv de dizi izlemek sinema kitap okuma vs ise ilk bir kaç yıl pek mümkün değil

Benimki 5 yaşında 9 da yatıyor tv vs ondan sonra izleniyor

Pratik tavsiye ise temizliğe gelen bayanın gününü artırın ütü vs de yapsın siz çok az iş yapın ki çocuğunuzun huzurlu bir annesi olsun

Çocuk bakımı ve ev işlerinden bazılarını da eşinize paylaştırmayı unutmayın

Canınızı sıkmayın azıcık büyüyünce bu sıkıntılar da aşılacak

Kolay gelsin

Yazdiklarinizi ben yazdım zannettim :) Bebeğine kayinvalidem bakıyor,5 aylık.Ben de öğretmenim ve yaşadıklarımız bire bir aynı.Çamaşır kurutma makinesi aldım mmesela,işlerimi kolaylaştıracak her yöntemi deneyecegim :) Size de Allah kolaylık versin.

sağolsun kvalidem o konuda anlayışlıdır. Pazara , çarşıya falan işim olursa giderim bekler 1-2 saat. ama arkadaşıma kahve içmeye gidemem sonuçta yani keyfi şeyler için... Bir şey demez belki ama yüzü asılabilir diye ben hep çekinen davranırım.

zamanla bu tempoya alışırsınız. ama eşinizede görev evrin. her şeyi üstlenmeyin. yoksa altından kalkamazsınız. ben çok zorlanmıştım eşim yardım etmeye başlayınca rahatladım

Şimdi orda Kv nin yüzünü değil bebeği düşünmek lazım

Bebek saatinde annesini bekler benim çocuğuma bakıcı baktı gerekirse 10 a kadar da kalırım dedi

Toplantıda vs olduğumda bile koşarak geldim çocuk bekler diye bakıcı bakacak zaten sorun yok

Ben burda çocuk olunca hayatınızın kısıtlanmasını kabul etmek lazım deyince sen çocuk yapmasaydın ayak bağı görüyorsan dediler oysa ben çocuğa göre yaşam kurmaktan söz ediyordum

PAzara alışverişe vs her yere çocukla gittim ya da gitmedim

Hamileliğimden beri gittiğim tüm tiyatro sinema vs çocuklar için

Bunlara alışırsanız çok sıkıntı olmaz filmi evde DVD den izliyoruz çocuk uyuyunca ya da kahve içmeye de çocuk ile gidiyoruz

Sizinki de bira.açık büyüyünce rahatlayacaksınız

Bekarım.
Böyle konulara bakınca nasıl korkuyorum ya
Kesin ya çocuk yapmam yada çalışmam yoksa iki hatta üç işi aynı anda asla yapamam
Allay kolaylık versin. Eşiniz yardım ediyordur inşAllah..

benim kızım da 7 aylık kayınvalidem bakıyor saolsun.
başlarda yoğurdunu çorbasını muhallebisini falan herşeye yetişmek için üStün bir çaba sarfettim ama baktım olacak gibi değil acayip yoruluyorum artık alışverişi ben yapıyorum kayınvalidem kızımın yiyecekleriyle ilgileniyor.(ek gıda olayı başlı başına zor zaten)
temizliği haftasonu yapıyorum.Eşim süpürüyor ben silip toz alıyorum.
Akşamları kızım uyuduğu zaman çabucak duşa girip çıkıyorum.
Haftaiçi kayınvalidem yapabilirse yemek yapıyor yiyip evimize geçiyoruz.Akşam tüm zamanda kızımla bana kalıyor bol bol hasret gideriyoruz. :)
Ama karı-koca ilişkimiz yok denecek kadar az.Yorgunluktan yatak arkadaşı olduk resmen :-/ sizde öyle misiniz bizde mi bi tuhaflık var_?

evet zaten yaz tatilini iple çekiyorum bi gelse de rahat etsem , hem kayınvalidem hem de ben :)
keşke öyle bir imkanım olsa ama hayat şartları işte...

Umarım öyle olur benim kızım da benimle gurur duyar:)
kurutma makinesi süper fikirmiş aslında serme asma toplama derdi yok . .Eşimle bu konuyu konuşayım gelince:)

zaten kahve içmek derken saatlece oturmak değil tabi 1-2 saat soluklanabilmekti niyetim ki insan bazen onu çok istiyor. Eşim pazar günü evde olunca gidiyorum arkadaşıma 2 saatliğine ne yalan söyleyim iyi geliyor bana... Şimdi ufak olduğu için zaten çaşıya pazara bebekle gidemiyorum.

kayınvalidemin evi uzak. Siz şanslıymışsınız. Benim evimde de yemek , ev işi vs yapmaz zaten ondan böyle bir şey bekleyemem. Allahtan derslerim öğleye kadar ama dediğiniz gibi ek gıda olayı çok zorlu geçiyor. Bazen onun sebze pürelerini akşam çorba olarak tüketiyoruz :)
Diğer konuda biz de aynıyız merak etmeyin :) İkimiz de şimdilik bu durumdan memnunuz zira uyku bizim içn çok daha kıymetli :)

Haklısınız ben sadece yalnız olmadığınızı söylemeye çalıştım

Hepimiz geçtik o yollardan eşiniz ike hayatı paylaşıp tüm sorumlulukları üstlenmezseniz daha kolay geçer bu süreç

Ilk sayfadaki yorumumda da yazmıştım ev ile ilgili işleri minimum a indirin yardımcı alın eşiniz yapsın ya da yapılmasın bir de ev işi vs dert etmezseniz daha rahat olursunuz

Bende çalışıyorum, anlattıklarınızı aynısını bende yapıyordum. Büyüdü hala daha yapıyorum. Bitmiyor. Bir defa ANNE olunca koştur babam koştur. :)))

teşekkür ederim . Benim yalnız olmadığımı görmem gerçekten içimi rahatlatıyor çünkü çalışma ortamındaki erkekler ne yazık ki bayanların durumunu anlayamıyor. E yaşı biraz geçmiş bayanalr bu tür sorunları atlattıkları için onlar da anlamıyor bu yüzden çok ihtiyacım oluyor bu tür moral veren insanlara...

Kayınvalideniz zaten kendi evini bırakıp tüm gün tüm hafta bebeğe bakıyor ayrıca vakit istemek haksızlık olur bazı arkadaşlar biraz daha kalsın, yüzüm yok olmaz bebek söz konusu olunca filan demişler ama bu insanlarında bir hayatı evi var yani. Ev işi yemek yapmasına elbette gerek yok bebekle güzel ilgilensin de. Sonuçta bakıcı da olabilirdi bu kişi ve o zaman daha zor arkadaşlarımdan bakıcıya baktıran var ben geç kalıyorum bazen oluyor otobüs geç geliyor birşey oluyor kapıda montuyla çantasıyla beklerken buluyorum bakıcıyı diyorlardı şükretmek lazım daha çok yeni alışırsınız hem zaten yaz geliyor tatiliniz olacak uzunca bir süre ayrıca ilköğretim ya da lise öğretmeniyseniz dersleriniz olmadığı zaman harici de ee gelebiliyorsunuz diye biliyorum. İnanın özel sektör filan daha zor onlar ne yapsın zamanla düzene oturur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…