çalışan anneler .beslenme için yardım

yrgn

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2008
66
1
611
Ankara
kızım 6 aylık olduğunda işe başlayacağım. bakıcı bakacak. şimdiden telaşlanıyorum özellikle beslenmesi konusunda. ek gıdaya 5 -5,5 ay gibi başlayacağım ama sadece tadıyorlarmış galiba.yine en çok emiyorlarmış. sabah 7.30da evden çıksam 4.30 a kadar ne kadar süt bırakmam gerekecek.
öğlen emzirmeye gelmem şartmı.gerekiyorsa kaç ay gerekir.işyerime süt izni konusunda bilgi vermem lazım.
ara öğün olarak ek gıda verilebilecek mi.
o zaman bakıcıya bırakacak kadar pompalamaya sütüm olurmu ki. sık emzirmeyince azalırmı.işyerinde arada pompalamakmı gerekecek.
dondurucuya süt koymaya çalışıyorum ama en fazla 150 cc bikerede.onlarla nekadar idare eder ki

siz neler yaşadınız ne yaptınız.tecrübeleriniz en önemlisi.ayrıntılı bilgi verir ve destek olabilirseniz minnettar olacağım.

canım ben de bunu düşünüyordum.oğlum 8,5 aylık olacağından pk çok şeyi yiyebilecek ama ben yinede endişeliyim.iş yerine şu basıt pompalardan götür ve ağzı sıkıca kapanan bi kavanoz.arada sağarsın.sağmazsan göğüslerin şişer ve acır.benim öyle oluyor.uzun süre emmezse acıyor ve akıyor boşa.ek gıdaya ağırlık vereceksin artık.başka çare yok gibi.

canım aynı senin gibi 6 ayını bitirmeye yakın işe başladm ben. buzlukta 8-10 şişe sütüm vardı. zaten dediğin gibi 6 aydan sonra pek sağamıyorsun, hepsini emiyorlar, benim sütüm de boldur üstelik. söylediğin gibi 5,5 aylıkken azar azar m.syu ve çorbaya başladım. işe başlayıncasabah emzirip çıkıyordum. bakıcımız ben öğlen gelene kadar biraz benim sütümden, biraz meyve püresi veriyordu. bazen 1 tane bebe bisküvisi katıyordu meyveye. hemen acıkmıyordu o zaman. ben hla öğlen gidip emziriyorum ama artık süt bırakmıyorum. gerek kalmıyor. birkaç haftadır kahvaltı veriyoruz öğleden önce. öğleden sonra da çorba. hiç sıkıntı çekmedik şimdiye kadar. ben de çok panik olmuştum senin gibi. uykularm kaçıyordu, kafamda sürekli ne bıraksam, ne yapsam soruları vardı. eğer öğlen gelebilirsen sorun yaşamazsın bence. gelemezsen de sütünü sağ mutlaka. hem sütün kesilmez hem ertesi güne hazır olur. kolaylıklar dilerim

Canım öncelikle şu telaşlı halinden kurtulmalısın. allah korusun sütün falan gider.

Bende kızım 6,5 aylıkken işe başladım. Ve 6 ay hiçbir şey vermedim. Doktoruma işe başlıcam 5,5 aylıkta başlıyım dedim. Seni az emer ona göre dedi. Başlayamadım maalesef.
İşe başlamadan önce biraz stok yapıp dolaba attım.
İlk başta tadıyorlar dedikleri bir iki gün azcık veriyorsun. Bakıyorsun alerji falan yok öğün şekline dönüyor. Sende mesela meyve ve yoğurt öğününü oturtup işe başlayabilirsin.
Ben evden çıkmadan emziriyordum. 10-11 gibi meyve yiyordu kızım. 12-13 gibi evdeki sütü içerdi 15-16 gibi yoğurt yerdi ve ben geldiğimde sadece emerdi.
Zaten yoğurt ve meyve ye alışınca sebze çorbasına başlarsın bir iki hafta sonra. Öğlen öğününü de halletmiş olursun. tüm bunlara alışınca kahvaltı başlarsın yavaş yavaş.
hiç endişelenme şekerim herşey halloluyor. Bende düşünmekten uyuyamamıştım gecelerce ama yolunu buluyor herşey.
İş yerinde mümkünse 3 saatte bir sağ göğsünü ve buzdolabına koy. buzdolabı yoksa soğuk tutmaya yarayan çantalar kutular var onlardan al. Zaten anne sütü oda sıcaklığında bile 12 saat dayanıyor.
Ben yeni bıraktım sağmayı. Sen sağdıkça sütün gelir merak etme. Ama düzenli sağmazsan zamanla azalır.Sağdığın sürece gelir unutma. Sağarken kızını düşünmeye çalış hep yada bir resmini al yanına emzirirken çekilmiş mesela. Süt üretimin artar.
Başka yardım soru istersen cnm sor özelden de çekinme.
bol sütlü günler dilerim sana ve kuzuna.

ben bebegim 3 aylıkken calısmaya basladım ve sutum yetti 6 aya kadar is yerinde hep sagdım geceleri sagdım ve yetti.yetmesse de mama verirsin takviye olarak en kotu ihtimal.
ek gıdaya geciste pek sevmiyorlar gibi duruyor sakın panik yapma cunku zamanla alısıyorlar o zaman cokta kolay olur.
bebegin zaten 6 aylıkken calısmaya baslayacakmıssın o yuzden bence kendini sanslı gor
inan evde anne olmayında cocuk daha duzene giriyor.butun nazı anneye:))kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…