• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÇALIŞAN ANNELER anne sütü

nesv

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2009
210
2
116
42
kızlar yakında 1 ay sonra işe başlıyorum.:a015: inşallah sütüm olursa bebeğime 6 aya kadar yalnızca anne sütü vermek istiyorum. ben işe başlayınca bebeğim 3 aylık olmuş olacak. gündüz çalışan biriyim 8 de çıkıp akşam 5te evde olucam. 3 aylık bebeğe gündüz nekadar süt sağıp bırakmam gerekecek acaba? Bu konuda tecrübe sahibi olanınız var mı? tabi herkesin bebeğinin iştahı farklı ama kaç cc süt bırakmam yeterli olu acaba? CADIARZU

yaaaa kimse yardımcı olamıyor sanırım. :çok üzgünüm:

canım süt iznin yok mu gün içinde?

süt iznim var, hergün 1,5 saat. Ama işyerim evime uzak, araç ile gidip geliyorum. eve gitmeye kalksam yolda bitecek. ancak ya 1,5 saat işe geç giderek yada işten 1,5 saat erken çıkarak kullanabileceğim. o yüzden eve sağıp bırakmam gerekecek. süt saklama poşeti aldım stok yapmaya başladım ama merak ediyorum, 3 aylık olunca gündüz ben işten gelene kadar ne kadar süt içer acaba? CADIARZU

ne kadar bırakman gerektıgını bılemem her bırey farklıdır ama
bence gun ıcınde gıdemedıgım zamanlarda her ıkı saatte bır sagmak suretıyle stok yapabılırsın
bu sutu de soguk zıncırı bozmadan evde stoklar yeterlı kadarını bıberonla saatlı olarak bebegıne verdırırsın

ben gun ıcınde gıttıgım ıcın stok derdım pek olmadı ama yıne de aralarda hep sagdım

tabi her geçengün daha fazla süt isteyecek, inşallah sütüm yeter.
yoksa mama takviyelerine başvurucaz çaresiz. :ecrin_bebek:

benim oğlan 3 aylık nerdeyse ve 1,5 saatte bir 60ml civarı içiyo. ama bu ölçüm biberonla verdiğim zaman geçerli. zaten biberonu hiç sevmşyo belki ondan az içiyodur. memeyi seviyo.

canım 2 saatte bi 120 cc içiyodu benim oğlum ilk işe başladığımda , daha sonra 3 saatte bi 150 cc oldu , bir ay da böyle idare ettik sonra da ek gıdaya başladık zaten... şimdi aralarda su niyetine içiyo

canım 2 saatte bi 120 cc içiyodu benim oğlum ilk işe başladığımda , daha sonra 3 saatte bi 150 cc oldu , bir ay da böyle idare ettik sonra da ek gıdaya başladık zaten... şimdi aralarda su niyetine içiyo

ozaman en azından yarım litre süt bırakmam gerekecek... öyle bir performans çıkar gibi gözükmüyor şimdilik. yetmezse dediğim gibi mamada vermek zorunda kalıcaz yetişmediğinde...:emir_bebek:

Bende 1.5 ay önce başladım işe. Bebeğim 4 ay 12 günlük oldu bugün. Bak benim bebeğim sadece anne sütü alıyor. Nasıl yaptığımı anlatayım sana. Bebeğim gecede en az 2 kez emer 5 dakika kadar uyanır emer yatar. Sabah 8 de işe başlıyorum giderken süt sağıyorum en az 125 cc bazen bebeğim şanslıysa 150 cc geliyor. Annem onu veriyor sabah bebeğime. Daha sonra 10:30 da eve geliyorum ama evim uzak benimde 40 dakikada geliyorum saat 11:10 da evde oluyorum bebişim emiyor geldiğimde. Ve öğleden sonrada saat 3 gibi bir önceki günden iş yerinde sağıp bıraktığım sütü içiyor bebişim ve akşam 6 da geldiğimde de emiyor yine. Bebeğim doyuyor bu şekilde. Sütüm çıkmadığı günler dolaptaki stoklarımdan kullanıyorum. Şimdilik böyle idare ediyoruz bakalım. ınşallah daha uzun süre yapabiliriz.Belki senin için bir fikir olur bizim hikayemiz. Yani bebişim sanırım 3 saatte 150 cc içiyor ama verebilsem 200 de içer emin ol.

Bende 1.5 ay önce başladım işe. Bebeğim 4 ay 12 günlük oldu bugün. Bak benim bebeğim sadece anne sütü alıyor. Nasıl yaptığımı anlatayım sana. Bebeğim gecede en az 2 kez emer 5 dakika kadar uyanır emer yatar. Sabah 8 de işe başlıyorum giderken süt sağıyorum en az 125 cc bazen bebeğim şanslıysa 150 cc geliyor. Annem onu veriyor sabah bebeğime. Daha sonra 10:30 da eve geliyorum ama evim uzak benimde 40 dakikada geliyorum saat 11:10 da evde oluyorum bebişim emiyor geldiğimde. Ve öğleden sonrada saat 3 gibi bir önceki günden iş yerinde sağıp bıraktığım sütü içiyor bebişim ve akşam 6 da geldiğimde de emiyor yine. Bebeğim doyuyor bu şekilde. Sütüm çıkmadığı günler dolaptaki stoklarımdan kullanıyorum. Şimdilik böyle idare ediyoruz bakalım. ınşallah daha uzun süre yapabiliriz.Belki senin için bir fikir olur bizim hikayemiz. Yani bebişim sanırım 3 saatte 150 cc içiyor ama verebilsem 200 de içer emin ol.

hımmmmm... ozaman 3 saatte 150 içiyorsa, saat 8de evden çıkıyorum,

saat 9 - 12 - 3 te 150 cc içse eder 450 cc CADIARZU
zaten 5 te evde olucam. mesele hergüne 450 cc bırakmakta...:1no2:
dediğin gibi sabah çıkarken 150 cc (inşallah çıkar) sağıp bıraksam
geri kalan 300cc de bir öncekigün işyerinde sağdığım ve evdeki stoklardan çıkarsa bu işin üstesinden geliriz.hihoyyyt inşallah herşey yolunda giderde bebeğime ilk 6 ay sadece anne sütü verebilirim.:Saruboceq:

teşekkür ederim kızlar :)

Sevgili Nesv ; Ben medelanın elektrikli mini pompasını kullanıyorum çok iyi bir alet. Belki seninki de budur ayrıca süt olsun diye günde 4 litre su,bir tabak bulgur(artık neyini yaparsan), dereotu mutlaka günde tüketiyorum. Ayrıca bugünlerde fark ettim ki nohut yemeğide (üzerine kimyon dökersen gaz için) çok güzel süt yapıyor 150 cc çıkıyor öğlen yediğinde (öğleden sonra süt sağdığında )ve büyük bir tabakta marul salatası tavsiye ederim canım. Ben bu şekilde 4.5 aydır devam inşallah böyle devam eder. Sanada iyi şanslar.

Sevgili Nesv ; Ben medelanın elektrikli mini pompasını kullanıyorum çok iyi bir alet. Belki seninki de budur ayrıca süt olsun diye günde 4 litre su,bir tabak bulgur(artık neyini yaparsan), dereotu mutlaka günde tüketiyorum. Ayrıca bugünlerde fark ettim ki nohut yemeğide (üzerine kimyon dökersen gaz için) çok güzel süt yapıyor 150 cc çıkıyor öğlen yediğinde (öğleden sonra süt sağdığında )ve büyük bir tabakta marul salatası tavsiye ederim canım. Ben bu şekilde 4.5 aydır devam inşallah böyle devam eder. Sanada iyi şanslar.

CANIM BENİM, önerilerin için çok teşekkür ederim... derotunu daha öncede duymuştum ama sevmediğim için hiç denemedim. Bugün deneyeceğim bakalım. tekrar teşekkürlera.s.

merhaba,
gün içinde sağdığınız sütleri her seferinde farklı kapta mı saklıyorsunuz?aynı kaba aktarıp saklasak olur mu acaba?

sevgili arkadaşım işyerinde 2 saatte bir her ne olursa olsun mutlaka sütünü sağ. sakın ihmal etme. istediğin süt çıkar merak etme. ama geciktirirsen - ki ben bir dönem işlere dalıp öyle bir hata ettim - o zaman azalıyor malesef.
asla ama asla sağmayı unutma canım.

merhaba,
gün içinde sağdığınız sütleri her seferinde farklı kapta mı saklıyorsunuz?aynı kaba aktarıp saklasak olur mu acaba?

olmaz tatlım, bunu bende araştırdım. olmuyor çünkü ısıları farklı... ayrı ayrı kaplara koymaya çalış.

sevgili arkadaşım işyerinde 2 saatte bir her ne olursa olsun mutlaka sütünü sağ. sakın ihmal etme. istediğin süt çıkar merak etme. ama geciktirirsen - ki ben bir dönem işlere dalıp öyle bir hata ettim - o zaman azalıyor malesef.
asla ama asla sağmayı unutma canım.

Bende 2 saatte bir sağmayı planlıyorum ama işler yoğun olduğunda nasıl olucak bilmiyorum... çok göze batıcak benneyaptımki ama elimden geleni yapıcam.

Back