• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışamama Sendromu Olan Varmı

gwencooper

Broken Hearted Girl
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2011
6.246
50
108
İstanbul
baslık biraz tuhaf oldu ama en uygun bunu buldum kusura bakmayın..
sorunumdan bahsedeyim size ben liseden mezun olalı 6 sene oldu bu donem icerisinde ufak tefek islerde calıstım ama cogu fuarlarda satıs elemanlıgı olaraktı ama gelin gorunki baska bir ise gircek olsam girdigim ortamda icim daralıyor birden ruh halim degisiyor kendimi boguluyor gibi hissediyorum :5: kimseye anlatamıyorum bunu eskiden kotu birkac iş tecrubem oldu tam bu is bana gore mutluyum dedigim anda sorunlar yasadım ondan sonrada kolay kolay giremedim ise kısa sureli olunca guzel ama uzun sureli yapamıyorum..is gorusmesine dahi gitsem icim sıkılıyor orda nasıl calısırım diye dusunuyorum cehennem azabı gibi geliyor..sanırım uygun iside bulamadım gittim bir gorusmeye bana sabah 8 aksam 9 diyorlar iyice delirdim her hafta sonu tatil olmaz belki yaz aylarında iş cıkısı saat 11'e de uzayabilir dediler kendimi dusundum bi heralde ya hastalanırdım yada ölürdüm orda :26: acaba diyorum sorun psikolojikmi bende hani guzel bir is bulabilsem isteklerime uygun calısabilirmiyim yoksa calısamama gibi bir fobimmi var istiyorumda bir ise girmek ama nedense hic rast gelmedi

Selam canım;

Bende o çalışma saatlerinden dolayı çalışmaktan soğudum diyebilirim.Sana katılıyorum..

Bekarken sorun olmuyordu gayet güzel kurumsal şirketlerde çalıştım.Ama evlendikten sonra sadece 2 sene çalışabildim.O da şirket iflasın eşiğine geldi..
Neredeyse 1 yıla yakındır işsizim.Kaç yere iş görüşmesine gittim hem çok uzak,hem 8-7 hem haftasonu yok.Eee ben h.sonu eşimle pazar günümü geçirmek istiyorum ama!!

Evliyken iş saatleri o kadar önemli ki akşam eve geleceksin,yemeğinle,kocanla,evinle,temizliğinle,ütünle,misafir gelecekse hoop ona hazırlan,kendine vakit ayır ayırabilirsen...:50:

Türkiye şartlarında çalışmak gerçekten çok zor,Allahtan şimdi hamileyim ve kpss çalışıyorum oldu oldu olmadı çocuğuma bakıcam valla...

devamlı bir işte çalışacak olmak mı korkutuyor ki acaba canım:44:

sanırım buda var hani 15 gun calıscam sonra bitcek diye kendime kabul ettirince dayanıyorum ama surekli oldugunu dusununce kendimi cok kasıyorum ya oyle bir ruh hali oluyorki sanki hayatım o noktada bitmis gibi hissediyorum :26:

Selam canım;

Bende o çalışma saatlerinden dolayı çalışmaktan soğudum diyebilirim.Sana katılıyorum..

Bekarken sorun olmuyordu gayet güzel kurumsal şirketlerde çalıştım.Ama evlendikten sonra sadece 2 sene çalışabildim.O da şirket iflasın eşiğine geldi..
Neredeyse 1 yıla yakındır işsizim.Kaç yere iş görüşmesine gittim hem çok uzak,hem 8-7 hem haftasonu yok.Eee ben h.sonu eşimle pazar günümü geçirmek istiyorum ama!!

Evliyken iş saatleri o kadar önemli ki akşam eve geleceksin,yemeğinle,kocanla,evinle,temizliğinle,ütünle,misafir gelecekse hoop ona hazırlan,kendine vakit ayır ayırabilirsen...:50:

Türkiye şartlarında çalışmak gerçekten çok zor,Allahtan şimdi hamileyim ve kpss çalışıyorum oldu oldu olmadı çocuğuma bakıcam valla...

oylemi diyosun :26: bende hep evlenince baslarım diye dusunuyordum ama ozaman işim hazır olucak ve tanıdıgım insanlarla birlikte olucam bu biraz rahatlatıyor beni..evet birde saatler cok fazla kimi yer haftasonu tatil vermiyor evlilere daha da zor bu bakımdan

Kotu tecrubeler piskolojini olumsuz bir sekilde etkilemis olabilir.
Oncelikle bunlardan siyrilman gerekir.
birde sabah 8 den aksam 9 a kadar sadece iskoliksen calismaya dayanabilirsin.
Boyle bir yere ise girersen burn out gecirme ihtimalin cok yuksek canim..

BURN OUT SENDROMU NEDİR? - Haber - www.XprodoksiT.com

evet bende yasadıgım tecruben dolayı olabilcegini dusunuyorum aslında ..bu gorusmeye gittigim yerde sabah 8 aksam 9 dediler yazın 11 i bulur dediklerinde iyice cıldırdım bide calısanlarda surekli olumsuz yorum yaptı hafta sonumuzu vermiyor 20 gundur tatil yapmıyoruz deyince ben iyice sogudum..

tesekkurler link icinde bakıcam ona simdi :16:

^ Onlar isten vazgecmen icinde demis olabilirler.
madem sartlar cok kotu niye hala ordalar?
Yeni bir elemen kiymetlerini azaltir, korkmusta olabilirlerde.
8 den aksam 9 a kadar calismak belki haftada bir en fazla iki neyse derim.
Ama yok ya Hollanada bir is yeri boyle birseyi kesinlikle yasaklar.
Hatta 3 gece vardiyesinden sonra 1 gun tatil, dinlenmeleri icin.

Kızlarr..çalışmak evde oturmaktan daha güzel inanın.Ben 3senedir özel bi şirkette çalışıyodum 8saat ne güzel dimi ama gel görki o 8saat boyunca hep ayakta, konuşup,telefona bakıp,evrak takip edip,günde enaz 500 kişiyle muhattap oluyodum.Şimdi 2 aydır evdeyimki ben evciyimdir hiç sıkılmadan haftalarca durabilirim.Ama kendi paranı kazanmak gibisi,muaynane tarzı işler uygun aslında size hem yorucu olmuyo saatleri çok olmuyo,genelde pazarları kapalı oluyo..

bende ilk acaba girmiyim diyemi yapıyorlar dedim ama onların isine gelir yogun oldugu zaman iş yukude azalır girersem.. kız bilmem napıcam ben boyle diyordu :26:

temizligide onlara yaptırıyorlarmıs kafasına gore izin veriyormus yeri geldimi durun cıkmayın gelir belki musteri diyip bekletiyormus birde mobilya ev aletleri zaten bir yer oldugu icin yazın tabiki 9 yerine 10 11 bulur cıkmaları..3 haftadır izin yapılmazmı aklım almıyor butun gun ayakda oturulmuyor zaten sandalye yok :31:..ya turkiyede umursamıyorlarki normalde 12 saat-13 saat calıstırılmaması gerekir ama kim takıyor adam iki elemana para veremem diye dusunuyor bir kisiye yukleniyor

aynen ya insan bu makinenemi bu ne bicim is saatleri ben olsam bende istemezdim, avusturyada 5 gun gece olursa 3 gun tatil haftasonuna deng gelirsse iki kat fiyatina , bayramlarda , hm , oazamn uni. yazilin okuyun daha iyi meslek olursa sanirim secme sansiniz olur yada sevdiginiz size zevk veren bi hobby i ise dondurebilirsiniz belki , dikis vs , bu bence burn out degil yine bir danisin derim psikolog a

Kızlarr..çalışmak evde oturmaktan daha güzel inanın.Ben 3senedir özel bi şirkette çalışıyodum 8saat ne güzel dimi ama gel görki o 8saat boyunca hep ayakta, konuşup,telefona bakıp,evrak takip edip,günde enaz 500 kişiyle muhattap oluyodum.Şimdi 2 aydır evdeyimki ben evciyimdir hiç sıkılmadan haftalarca durabilirim.Ama kendi paranı kazanmak gibisi,muaynane tarzı işler uygun aslında size hem yorucu olmuyo saatleri çok olmuyo,genelde pazarları kapalı oluyo..

tabi kendi paranı kazanmak bir baska bende cok istiyorum aslında evlenince kesin dusunuyorum en azından ekonomik ozgurlugum olsun diye suana kadar hic denk gelmediki banada soyle dogru duzgun saatleri belli olan bir is :26:

aynen masa ması tarzı isler iyi oluyor hic degilse sigortan yapılıyor giris cıkıs saatin belli :31:

aynen ya insan bu makinenemi bu ne bicim is saatleri ben olsam bende istemezdim, avusturyada 5 gun gece olursa 3 gun tatil haftasonuna deng gelirsse iki kat fiyatina , bayramlarda , hm , oazamn uni. yazilin okuyun daha iyi meslek olursa sanirim secme sansiniz olur yada sevdiginiz size zevk veren bi hobby i ise dondurebilirsiniz belki , dikis vs , bu bence burn out degil yine bir danisin derim psikolog a

burn out sendromunu simdi ogrendim sanırım bu var bende :31: aslında sevdigim bir is olsa belki bunları yasamam bir keresinde tam bu iş benlik dedim işveren problemli cıktı aileme kadar herkes adamla ugrasmak zorunda kaldı bende iyice sogudum

İş bulmak zor degil aslinda,şartlar uymayınca istemiyo insan.hastanelerde uygun aslında,servisleri var,yemekleri var.Çok bi beklenti içine girmiceksiniz,heryer aynı yani.3 kuruş paraya kaç sene çalışmışım diyorum şimdi kendime ama mecbur.Kendi ayaklarının üzerinde durmak istiyosan bi yerden başlamak lazım.Kendinize güvenin önce,motive edin arayın işleri ;) çikın bu sendromdan.

İş bulmak zor degil aslinda,şartlar uymayınca istemiyo insan.hastanelerde uygun aslında,servisleri var,yemekleri var.Çok bi beklenti içine girmiceksiniz,heryer aynı yani.3 kuruş paraya kaç sene çalışmışım diyorum şimdi kendime ama mecbur.Kendi ayaklarının üzerinde durmak istiyosan bi yerden başlamak lazım.Kendinize güvenin önce,motive edin arayın işleri ;) çikın bu sendromdan.

ya aslında basvurmadıgım yer kalmadı benim oyleki dibimdeki yerler eleman arıyorlar heryere basvuru yapıyorum hicbir yerden cevap gelmiyor sanırım sureklide negatif dusunuyorum bununda etkisi var..ya sanki yanımda tanıdıgım birileriyle calıssam guven duyucam rahat edicekmisim geliyor cozemedim bu halimi valla :31:

Olmaz mı canım bende aynı dertten muzdaribim. 16 yaşımdan beri, öğrenciyken bile çalışımdır. Şuanda çalışmıyorum, iş arama sürecindeyim. Ama ilk çalıştıgımdan beri girdiğim hiç bir işte mutlu olamadım.
Yanlış anlamayın, tembellikten değil, asla sabah uyanama sıkıntım olmadı yada hiç geç kalmışlığım olmadı.
Veya uzun çalışma saatleri beni hiç yormadı. Benim tek derdim çook sıkılmaktı. Farklı alanlarda da çalışmayı denedim, denedim ki acaba çalıştıgım alanda mı sıkılıyorum. Ama yok işte.
bilmiyorum, sürekli dakikaları sayma, "off bitse de eve gitsem", "ah şimdi evde olmak vardı şöyle yaparım böyle yaparım" diyip diyip dakikaları sayıyordum. her gün böyle geçiyor ama yok sıkılıyorum hele bir çok fazla sosyal bir insan değilim, insanlarla çok fazla muhabbette edemiyorum. İş yerinde geçirdiğim her dakika cehennem azabı gibi geliyordu. Çözümünü bilen varsa söylesin çok duacı olurum :)

Aynen bende aşırı evcimen bir insanım. Zaman zaman düşünmüyor da değilim acaba bu kadar evcimen bir insan olduğum için mi sıkılıyorum, zorluk çekiyorum, çünkü alışverişe bile çıksam sürekli eve gitmek istiyorum. Şuanda iş arama sürecindeyim ama durumum elverse idi market dışında evden hiç çıkmak istemezdim :)

Olmaz mı canım bende aynı dertten muzdaribim. 16 yaşımdan beri, öğrenciyken bile çalışımdır. Şuanda çalışmıyorum, iş arama sürecindeyim. Ama ilk çalıştıgımdan beri girdiğim hiç bir işte mutlu olamadım.
Yanlış anlamayın, tembellikten değil, asla sabah uyanama sıkıntım olmadı yada hiç geç kalmışlığım olmadı.
Veya uzun çalışma saatleri beni hiç yormadı. Benim tek derdim çook sıkılmaktı. Farklı alanlarda da çalışmayı denedim, denedim ki acaba çalıştıgım alanda mı sıkılıyorum. Ama yok işte.
bilmiyorum, sürekli dakikaları sayma, "off bitse de eve gitsem", "ah şimdi evde olmak vardı şöyle yaparım böyle yaparım" diyip diyip dakikaları sayıyordum. her gün böyle geçiyor ama yok sıkılıyorum hele bir çok fazla sosyal bir insan değilim, insanlarla çok fazla muhabbette edemiyorum. İş yerinde geçirdiğim her dakika cehennem azabı gibi geliyordu. Çözümünü bilen varsa söylesin çok duacı olurum :)

bende calıstım uzun calısma saatlerinde ama bir hafta surdu kısa sureli islerdi ozaman bile dedigin gibi sayardım dakikaları:)) ya bende fiziksel olarakda belirtiler cıkıyor karın agrım baslıyor bobreklerim sancılanmaya baslıyor ya o psikolojik durumu anlatamam hani ozgurlugum elimden alınmıs bir odaya kilitlemisler gibi hissediyorum :26:..bencede cozumu olsada bizde halletsek yahu :31:

bende calıstım uzun calısma saatlerinde ama bir hafta surdu kısa sureli islerdi ozaman bile dedigin gibi sayardım dakikaları:)) ya bende fiziksel olarakda belirtiler cıkıyor karın agrım baslıyor bobreklerim sancılanmaya baslıyor ya o psikolojik durumu anlatamam hani ozgurlugum elimden alınmıs bir odaya kilitlemisler gibi hissediyorum :26:..bencede cozumu olsada bizde halletsek yahu :31:

Ne güzel söyledin işte bende aynen bu şekilde düşnüyorum tıpkı "özgürlüğüm elimden alınmış, zorla biryere kilitlenmiş gibi"

tekim sanıyordum demekki benim durumumda olanlarda varmıs :) bazen kimseye anlatamıyorum bunun streside oluyor insanlar aman buda is begenmiyor aman buda sabırlı degil yapamıyor diyor iyice geriliyorum durumumu anlattıgımda bide basitmis gibi aman istesen yaparsın demiyorlarmı :26:

Son düzenleme:
Insallah günün birinde Türkiye`de Avrupa gibi günde 8 saat calisacak.

Cok haklisiniz, sizlerin anlattiklari sartlar altinda ben bir iskolik olarak bile calismak istemem.
Bir insanin calisma saati 8 dir günde, ve cumartesi pazarida evdedir. Avrupa`nin her yerinde bu böyle...Insallah Türkiye`de artik oralara gelir bir gün....bizlerde görürüz...

Şartlar kötü niye hala oradalar ?
Çünkü ; diğer bir çok iş yeri de öyle veya iş bulma ihtimali olabilir mi bir daha endişesi taşıyorlar :50:

İnanın gerçek olma payı yüksek söylenenlerin.
Eğitimlisinden, beden gücüyle bir çalışana kadar haftalarca tatil yapmadan çalışan, günde değil 8 saat 14 saat çalışan çok kişi var maalesef. Üstelik yemek yemeleri de bazı günler mümkün değil.

Mesela ilginç olan benim eski iş yerimdeki yöneticilerim Avustraya'dan yeni gelip o işi kurmuşlardı orada dediğiniz gibi rahat çalışıyorlardı. Fakat nedense buraya gelince herkes çarka uyuyor !! Bayram tatili, Cumartesi yarım gün izini gibi haklarımızı hemen gözardı etme eğiliminde oldular..​

Back