• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalıkuşu - Reşat nuri güntekin

Melissaoyku

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2011
28
0
36
Bursa
ÇALIKUŞU, Reşat Nuri Güntekin'in, en yaygın ününü kazandığı ilk romanı. Romanda, iyi öğrenim görmüş bir İstanbul kızının, Anadolu'nun çeşitli köy ve kasabalarında öğretmen olarak yaşadığı serüven anlatılır.
Dekorun yer yer büyük bir güç taşımasına karşın, Çalıkuşu duygusal bir sevgi öyküsüdür. Serüve yönü ağır basan bu romanda, kişilerin duygu dünyaları, ülke gerçeklerinden soyutlanmadan verilir. Çalıkuşu her yaşatan insanın rahatlıkla okuyup sevebileceği önemli romanlarımızdan biridir. Feride, güzel insanların sevgilisidir. Çalıkuşu bir ışıktır...

Kitaptan alıntıdır...

Bu kitabı herkese öneriyorum. Benim sevdiğim kitaplar azdır. Çalıkuşu bu kitaplar biridir. Duygusal bir roman olmasına rağman aralarda beni güldüren bölümler vardı. En çokta bu hoşuma gitmişti...

gerçekten herkesin okuması gereken çok güzel bir kiteptır.ben en az 2 kere okumuşumdur tabi arka arkaya değil 2.okuduğumu dönem ödevim için özeti çıkarmam gerekiyordu o yüzden okumuştum ama hiç sıkılmadan 2 kere okumuş oldum.tavsiye edebilirim.

Ben 3 kez okudum. Kitap kaybolmasa tekrar okurdum. :37:
Her okuduğumda farklı şeyler öğrendim, farklı tat aldım.
Mutlaka okunmalı diyorum.

mutlaka okunması gereken Türk klasiklerinden biridir. Sadece bir aşk öyküsünden ziyade; yazıldığı dönemde ideal çağdaş modern cumhuriyet kadını profili çizmesi açısından da önem taşımaktadır. Mustafa Kemal tarafından çok sevilen bir kitap olduğu da bilinmektedir.

bende çok severim :) okul kütüphanesinden okuduğum için elimde yok ama alıp gene okumayı düşündüm :)

hayatımın kitabı. ilk okuduğum roman. bu yüzden yeri hep ayrı. roman okumanın tadını bu kitapla aldım ben. tavsiye ederim. :34:

benim de ilk okuduğum roman. ilk olmasaydı da aynı izi bırakırdı bende sanırım.
yaşantığı zamanları çok iyi tasvir eden, bambaşka bir öykü.
ha kötü tarafları da yok değil bu kitabı okumanın.
İnsanın aşkla ilgili beklentilerini öyle yükseltiyor ki.
Feride gibi olmaya Kamuran gibi birini bulmaya çalışıyor insan:10:

çalıkuşu çok kalın bir romandır ama tam tamına 8 kere okumuştum bu kitabı 13-14 yaşlarımdayken... hep feride gibi güçlü olmayı hep böyle bir aşkı hayal etmişimdir... kesinlikle okuyunn harika bir kitap...

çalıkuşu çok kalın bir romandır ama tam tamına 8 kere okumuştum bu kitabı 13-14 yaşlarımdayken... hep feride gibi güçlü olmayı hep böyle bir aşkı hayal etmişimdir... kesinlikle okuyunn harika bir kitap...

benden çok okuyanda varmış.6 kez okuduğumdan eminim.çok uzun zaman benim için çalıkuşu bir çeşit terapi yöntemi olmuştur.ilk kez ilkokul 5 de okuduğum bu güzel kitabı öğretmen olduktan sonra bile okumuşumdur.okurken kendimi bambaşka bir alemde hissederdim.tabi zaman zaman da pasaj pasaj aralardan okumuşluğum vardır.kitabım elimde parçalandığı için bırakmıştım artık okumayı...

Back