çalışan anneler

superkids

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2019
3
12
1
34
Arkadaşlar merhaba ,
1 senedir çalışıyorum kızım 2 yaşında babanesi bakıyor.
bakmaya başladığı günden beri düzenli olarak 500-600 lira veriyorum birde faturalarını ödüyorum. zaten daha hamileyken bile para verirsiniz diye söylemişti. bana her ne kadar normal gelmese de istediği için veriyorum malum kış ayındayız faturalar aldı başını gidiyor.
şuan aldıgım maas faturalar ve kayınvalidemin harclıgına anca yetiyor.
anı düşünerek saçma bir karar vermek istemiyorum ama çok bunaldım.
kendisi evimde işimi yapar çocuguma hergün farklı yemek hazırlar gerçekten dört dörtlük bakıyor asla hakkını ödeyemem belki verdiklerim yaptıklarının yanında hiç bile kalır..
ama inanın çok bunaldım. bu 1 senede kendine bir kalın bilezik birde zincir aldı benim cebimde 5 kuruş yok ay sonunu zor getiriyoruz.
1000 lira gibi bir emekli maaşı var evi kira değil.
hani insan kızım sende o kadar çalışıyorsun bu kadar verme falan demez mi zoruma gidiyor.
çocuk artık büyüdü neredeyse 4-5 saat uyanıktır.eskisi gibi yormuyor babanesi ne bileyim ya böyle hissetmiyordum aslında ama şu faturalar canımı sıktı.

şimdi işe gelirken ister istemez o sıcak evde bütün gün oturuyor keyfi yerinde ben deli gibi çalışıyorum istediğim hiç bişeye sahip değilim diyorum.
eşim bu kadar zoruna gidiyorsa çık diyor ama nankörlük ediyorsun eve yardımcı alsan annemin yaptıgı temizliği yapmaz diyor.
bende annen bakıcı gibi paralı bakıyor zaten babanesi gibi bakmıyor diyorum.

acayip bunaldım sizde durumlar ne ?
son 2 aydır kendimi acayip bitik hissediyorum.aklımdan bunları atamıyorum işe adapte olamıyorum.

Evinde işini yapıyor derken yemek ve temizlik de yapıyorsa ve çocuğa da bakıyorsa verdiğin çok değil. Asgari ücretli çalışıyorsun galiba. En azından 600 ver ama faturaları ödememek şeklinde olabilir. Çünkü fatura da sendeyse nerdeyse 1000 oluyordur. Aslında asgari ücret 2000 oldu. Sen de her ay bilezik yapabilirsin kendine. Ya da işi bırak.

babaanne bakıyor, kızım okulda nerdeyse tum gun, oğlum onunla kalıyor, kirasına destek oluyor, faturalarını ödüyor ve harçlığı bittiğinde veriyoruz ( emeklı maası var ), bazen ordakı duzenı korumak ıcın kendım parasız geziyorum resmen, son günlerde aynen dediğiniz ruh halindeyim ben de ....çözüm de bulmak zor......

2700 maasım var 1.000 benim faturalarım tutuyor babanesininde 500 eskiden ikimizinkide yarı yarıyadı içinde internet telefon vs. hepsi var.

evet mimarım ama ne yazıkki başka birinin ofisinde maaslı çalışıyorum. ayrıca market alışverişinide yapıyorum bitti zaten param.
eşim kredi ödüyor o hiç veremez.

Evinde işini yapıyor derken yemek ve temizlik de yapıyorsa ve çocuğa da bakıyorsa verdiğin çok değil. Asgari ücretli çalışıyorsun galiba. En azından 600 ver ama faturaları ödememek şeklinde olabilir. Çünkü fatura da sendeyse nerdeyse 1000 oluyordur. Aslında asgari ücret 2000 oldu. Sen de her ay bilezik yapabilirsin kendine. Ya da işi bırak.

tabiki herşeyi yapmıyor ama yeri geliyor nevresimlerimi bile değiştirmiş oluyor hele cuma günleri evi pırıl pırıl bırakıyor haftasonu iş yapmıyım çocukla vakit geçireyim diye.

Bende arkadaşlara katılıyorum verdiğiniz para cok değil hemde babaanne güvenilir bakıcıya nasıl güvenilir ki. Ama tabi insan şunu da aklından gecrimiyor değil insan ihtiyacı yok ise kendi öz torununa parayla mı bakar. Evi kendinin maaşı var e zaten tüm gün sizde yeme-içme vs çok bi masrafı da yok e gezemiyor da çocuk baktığı için. evet destek olunur ihtiyacı giderelir ama her ay maaş gibi net bi rakam belirlemesi beni de biraz rahatsız etti. Başka cocuğu torunu var mı eşiniz tek çocuk mu?

Maddi durumunuzu biliyorsa daha duyarlı olabilir.benim oğlumada babaannesi bakıyor.benden asla para talep etmedi.arada ufak tefek hediyeler alırım .onunda cok hosuna gider.kayınvalideniz cok bencil geldi bana.

Bu kadar güzel bakıyorsa sorun etmeyin. Bir iki sene idare edin. Ayrıca sadece siz değil eşiniz de destek olsun annesine. O ödesin mümkünse faturaları.
Benim de ailemden birileri destek olmuştur. Ben onlara bazen harçlık verir, 100-200 tl. Bazen de hediye alırım. Kontör atarım falan. Elim boş gitmem mesela. Hatta eşim yut dışındayken annem baktı 6 ay. Kv. Basım kalabalık ben gelemedim diye anneme para gönderdi sağolsun.

tabiki herşeyi yapmıyor ama yeri geliyor nevresimlerimi bile değiştirmiş oluyor hele cuma günleri evi pırıl pırıl bırakıyor haftasonu iş yapmıyım çocukla vakit geçireyim diye.
O zaman serzenişte bulunmaya hiç hakkınız yok.
Ne demek 'ben çalışıyorum, o sıcacık evde keyifle oturuyor'?
Ya Hu! Kv bildiğiniz sizin evde çalışıyor.
Çocuğa bakıyor,çeşit çeşit yemek yapıyor,
temizlik yapıyor,Cuma günü evi pırıl pırıl bırakıyor gelini hafta sonu rahat etsin diye,nevresimlere varıncaya kadar değiştiriyor siz kadının aldığı bileziğe,zincire takılmışsınız.
Bakıcı ne bu işleri yapar ne de candan-ciğerden bakar çocuğunuza.
İşten çıktınız diyelim 1000 TL'yi kv'ye vermediniz, cebinize kaldı.
Eee kalan 1700 TL'yi kim verecek size?
SSK ve emeklilik nolacak?
Kendinizi doldurmayı bırakın, biraz aklı selim düşünün.
Ben kv'nizin yerinde olsam bu kadar yormazdım kendimi, makbule geçmiyor görüldüğü üzere.

ya en değerli varlığını gözün kapalı emanet ettiğin biri var.. hem dört dörtlük bakıyor diyorsun.. daha ne istersin yaa.. kim olduğu belli olmayan birine emanet aklın mı kalsın.. kreşe ver daha minnacık bir yığın çocuğun içinde sürekli hasta mı olsun gözünün önünde değil nasıl bakarlar bilmeden..
millet arayıpta bulamıyor.
evet para ile bakması hakkaten hoş diil çok haklısın ama...
kızının emin ellerde olduğunu bilmen bile sana huzur versin.
bırak eksik kal yavrun için..
onu belirli bir yaşa getirip kreşe verene kadar..
valla bakaydı da para ile bakaydı rahmetli babaannesi..
3 yaşında verdim kreşe buna rağmen ne eziyetler çekti yavrum..
kendimi sölemiyorum bile..
bu zamanda çocuğunu emnat edecek ve ona çok güzel bakacak kimse yok..
bence şükür et..
bir dönem sıkıntın sonrası ne güzel bakılarak büyümüş yavrun.. hepsi geçecek.. biraz daha sabır et bence..
önemli olan sen değilsin kızın ve onun bakımı.
boş yere de eşinle sorun çıkmasın bu yüzden çünkü kim olsa tepki verir.

Bu kadar güzel bakıp ince davranıyorsa ses çıkarmayın kışın zaten kimse gecinemiyor faturalardan. Ben de ise başlayacağım maddi zorunlulugumhem var hem yok çocuğun kresine verdikten sonra sizinki kadar kalacak bir de çocuğumu ellere emanet etmiş olacağım. Ama yapacak bişey yok ssk im yatacak ve hamilelikte beri evdeyim çok paslandim is hayatı bu kadarını kaldirmaz

Valla ben de annem bebeğime bakarken ayda destek şeklinde 1500 lira versem yeter mi diye düşünüyorum ki annemin asla böyle bir talebi yok. Hem de zaten nerdeyse 2.5 yaşına kadar kendim bakıcam ücretsiz izne ayrılıp, annem bakarsa da büyümüş olacak. Kadın evine oda bile yaptırıyor torunları için ama ben vermesem içim asla rahat etmez. Bence yapmak lazım. Şu an kv değil de bakıcı ya da kreşe verseniz daha fazla ödersiniz. Birkaç yıl böyle olacak, yapacak bir şey yok.

Son düzenleme:
Bakıcı bulun.
En az 1000 lira bakıcıya verin, haftasonu elinizde savaş alanı gibi bir ev kalsın, o zaman çok gelmez gözünüze kayınvalideye verdiğiniz para.

Bence de insanların torunlarına parayla bakmaları garip ama bu bizim destek olmayacağımız anlamına gelmiyor, kadın iş de yapıyormuş yani, doldurmayın kendinizi, ne büyük nimet şu şartlar.

Benim kızıma babaannesi para almadan baktı,bu anlamda ufak tefek hediyeler dışında bi beklentisi olmadı,bana da parayla bakması biraz garip geliyor. Sizin gibi rahatsız olabilirdim aslında,ama genel olarak çalışmak zorundaysanız bu paraya normal bakıcı bulamazsınız ki eşinizin annesi değil bakıcıymış gibi düşünün bence konusahibi. Keşke faturalarına hiç bulaşmasaydınız sadece bi miktar para verseydiniz çünkü anlattığınıza göre öyle muhtaç durumda değil. Benim kendi babam kayınvalidemi doldurmaya çalışıyordu yıllar önce ben olsam 600 tl alırdım bedava bakmazdım diye bi tane böyle paracı da benim kendi ailemde var işte atsan atılmaz satsan satılmaz.

Back
X