Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Batuhan & Bertuğ canlarım
Kayıtlı Üye
dün bebeğimi doktora kontrole götürürken bi kadınla karşılaştım.kucağında bebeği vardı 3-4 aylık gibi gözüküyodu sordum kaç aylık diye 8 aylık demezmi -tatlicadiarzu-ama bebek çok zayıf ve çok küçük.dedimki ne yiyo oda hiiiç sadece anne sütü demezmi çok şaşırdım şaka mı diye sordum.yok dedi emziriyorum belki arada versem çok az yaptığım yemeklerden tattırıyorum dedi dedim ki yazık bebeğe doymazki artık yemek zamanı onun. ne dediysem kabul ettiremedim bide demezmi arada bazen dişi kolay çıksın diye çiğ soğan yediriyomuş bide dişetlerine sürüyomuş kafamçokkarıştı
bu kadar da cahillik olmazki yazık dünden beri bebeği düşünüp duruyorum zavallı aç ya
öğrenci anne...
Kayıtlı Üye
Bende öyle hödüklere çok kızıyorum.
Yazık yavrucağa.Sadece anne sütü veriyor diyede övünüyordur deli.Çok sinirleniyorum bende çevremde gördükçe bizim bir akrabada doğum yapmıştı benden 4 ay sonra 4 aylık bebeğe bal veriyormuş.Dedim verilmez çok zararlı diye ama salak salak gülüyordu.Aynı şahıs hamileyken ki hamileliğin son aylarıydı ramazan aklam 8,30 gibi ezan okunuyor düşün oruç tutuyordu ve so nunda erken cdoğum yaptı.Ben kızıyorum bebeğinin sağlığını tehlikeye atan bu gbi annelere.Belki aşırı tepki veriyorum ama elimde değil.
diplomalı uzman ev hanımı
Kayıtlı Üye
Allah akıl versin...bende çok kzıyorum yaa..bal süt verenlere..sütü yetmezken ek gıdaya geçmeyenlere,sütü yeterken illa ağzına bişeyler tıkıp alışsın diyenlere..
bende geçen ay hastanede gördüm çocuk cılız minicik 10 aylıkmış yaa yeminblen 2-3 aylık gibi..ondan daha diri toplu bebekler var 2-3 aylık..Allah bilir nasıl besliyor bebeği..ben kayınvalidemden korkuyorum yaa.annem beni çok bilinçli beslemiş hep dr a falan götürmüş ama o hiç bilmez öyle şeyleri.onlara gittiğimizde ağzına tıkar ben yokken falan diye şimdiden ödüm kopuyor
yuh denir ancak...
yazık bebeciğe o bebek ilerde hiç te bişey yemiycek ne zamana kadar emzirecekmiş bu hatun çok merak ettim..pess.
merhaba benim 4 aylık kızım var anne sütüyle besleniyor ek gıdaya ne zaman geçtiniz
öğrenci anne...
Kayıtlı Üye
Ben 5,ayında yoğurt ve meyve veriyordum.
6,ayından sonra diğer çorba kahvaltı vs vermeye başladım.
kadın nasıl biriydi sence konumu nasıldı esteda arkadaşım biraz yorumlarımızı yaparken ona göre yapalım kzılar bence biraz agrı sözler sarfediyrosunuz
ayrıca eskiden böyle yapılıyormuş tabi eskilerde kalmış yapmaması lazım kesinlikle ama oda onun seçimi yargılamak bize düşmez herkes istediği gibi buyutsun
ben de 4.5 aylıktı ygurt vermeye başladım meyve suyu veriyordum tam 6 cı ayında ek gıdalara geçtim artık sende biraz zaman geçsin önce yogurttan başla canım 1 kaşık iki kaşık derken allahın iznyle bir bakmışsın iki kaseye çıkmış maaşallah
kızlar sakın bana kzımayın haklısınız artık bu devirde bunlar mı kaldı ama işte olabiliyor yapacak bişey yok sonuçda esteda yapılması gerekenleri yapmış ama kadın bunu seçmiş diyecek bişey yok
ayrıca size yine hak veriyorum burda da bir kadın aynı bu bayan giib yaptı görseniz 1 yaşında çocuk ama 2 aylık gibi ve kucakda taşınıyor ama kimseye de söylemiyor esteda seni kutluyorum cnaım anne olarak kendini geliştiriyorsun bend ehep harika anne olmak için çapa sarfediyorum bilsneiz neler yapıyorum ama bazen ögrendiğim şeyleir kızımda uygulayamıyorum komik demi ama öyle mesela saat 8 de 9 da kahvaltı etmesi lazım ama benim kızım 6 da uyanıyor şimdi ona bu kahvaltıyuı nasıl yedireyim osaatte çünkü bir dahaki kalkışı 12 yi buluyor yinede yediriyorum ama saatler uymuyor bu seferde
Biri Beni Durdursun Canım
Kayıtlı Üye
bencede biraz ağır kaçmış. iştahsız bebeğe bakmak çok zordur. büyük ihtimal o karşılaştığın anne "aaa bu ne kadar zayıf ne yiyor bişey yedirmiyormusun " gibi sorulardan çok bunalıp tepki olsun herhangi bir polemik yaşamamak için anne sütü veriyorum kestirip atmıştır.
ben ayda 50 gr fazla alsın diye neler yapmıyorum. o aç , mamasını yemedi diye bende ac dolaşıyorum ama dışardan biri neler cektiğimi bilmiyor.
ayrıca diş çıkarma döneminde yeşil soğan yada ince pırasa verilir bununla ilgili cok konlar açıldı burda doktorlar öneriyor cahillik değil ki.
gününüz mutlu, bebeğiiz iştahlı olsun... hihoyyytcokacimcoookgamyoncuiremsu
kadın nasıl biriydi sence konumu nasıldı esteda arkadaşım biraz yorumlarımızı yaparken ona göre yapalım kzılar bence biraz agrı sözler sarfediyrosunuz
ayrıca eskiden böyle yapılıyormuş tabi eskilerde kalmış yapmaması lazım kesinlikle ama oda onun seçimi yargılamak bize düşmez herkes istediği gibi buyutsun
ben de 4.5 aylıktı ygurt vermeye başladım meyve suyu veriyordum tam 6 cı ayında ek gıdalara geçtim artık sende biraz zaman geçsin önce yogurttan başla canım 1 kaşık iki kaşık derken allahın iznyle bir bakmışsın iki kaseye çıkmış maaşallah
kızlar sakın bana kzımayın haklısınız artık bu devirde bunlar mı kaldı ama işte olabiliyor yapacak bişey yok sonuçda esteda yapılması gerekenleri yapmış ama kadın bunu seçmiş diyecek bişey yok
arkadaşın ilk iki cümlesine katılıyorum
lütfen aşağılar tarzda cümleler kurmayalım..
kimseyi aşağılayıp hor görmek bize düşmez :1no2:
nedeni ne olursa olsun...
bencede biraz ağır kaçmış. iştahsız bebeğe bakmak çok zordur. büyük ihtimal o karşılaştığın anne "aaa bu ne kadar zayıf ne yiyor bişey yedirmiyormusun " gibi sorulardan çok bunalıp tepki olsun herhangi bir polemik yaşamamak için anne sütü veriyorum kestirip atmıştır.
ben ayda 50 gr fazla alsın diye neler yapmıyorum. o aç , mamasını yemedi diye bende ac dolaşıyorum ama dışardan biri neler cektiğimi bilmiyor.
ayrıca diş çıkarma döneminde yeşil soğan yada ince pırasa verilir bununla ilgili cok konlar açıldı burda doktorlar öneriyor cahillik değil ki.
gününüz mutlu, bebeğiiz iştahlı olsun... hihoyyytcokacimcoookgamyoncuiremsu
canım sana sonuna kadar katılıyorum
abartmayın arkadaslar lutfen:1closedeyes:
onelife,onesoul,onelove..
Kayıtlı Üye
yazık yaa
o kara cahillerin ve nato kafa nato mermerlerin aptallıklarını bir damla bebek çekiyor
çınar efe_alya naz
Kayıtlı Üye
arkadasım gelıp sız burda kımseyı yargılayamazsınız benım oglumda premature dogmuştu artık her gören bana bu daha bebek gıbı çok kuçuk zayıf demelerınden bıkmıştım.tıpkı o anne gıbı kısa yoldan yemıyor derdım anlatsamda anlamıyolardı ayrıca ben ogluma 7 aylıktı sogan verdım kemırsın dıye sen şimdi banadamı kızacaksın.kızamazsın bu benım fıkrım canım ıstedı verdım.ne çocuklar var nekadar zayıf her çocuk bır olamaz her çocuk ayından buyuk yada kuçuk gösterebılşır.cogu anneler var benım çocugun sunu yıyor bunu yıyor ondan buyuk duruyor soyle böyle lutfen arkadaslar çocuklarınızı zayıf cocuklarla kıyaslamayın
çınar efe_alya naz
Kayıtlı Üye
yazık yaa
o kara cahillerin ve nato kafa nato mermerlerin aptallıklarını bir damla bebek çekiyor
arkadasım uslubunuz çok çırkun lutfen bıraz daha dıkkatlı olun hangı anne çocuguna yemek yedırıp kılo aldırmaz.
ayy valla bende sinir oluyorum öle annelere bide bişi biliyomuş gibi kabullenmezler yaa bi bebek 6 ay anne sütü ile beslenir.altıncı ayından sonra ek gıdaya başlanır ama anne sütün yetmiyosa daha erkende verilir ben öle yaptım kızımı 9 ay anne sütü ile besledim beşinci ayından sonra meyve sularını tattırıyodum altıncı ayından sonrada kahvaltıya başladım.meyve püreleri sebze çorbası herşeyi yediriyodum.şimdi kızım 3 yaşında geyette sağlıklı allah uzun ömür versin yavruma ve bütün yavrulara şimdi ise herşeyi yiyo nasıl alıştırırsan öle gider a.s
Kayıtlı Üye
arkadaşlar buradaki hiçbir arkadaşımın kara cahil oldugunu düşümüyorum
sadece size şunu söyleyim benim eşim hergün sağlık ocaklarında öyle şeylerle karşılaşıyor
ve bana anlatıyor ki bu örnek yanında solda sıfır kalıyor
bir bebek tabiki zayıf olabilir sonradan kilo alır problem yok burada
sorun annenin 8 aylık bebeğe ek gıda vermeyi inatla reddetmesi
akıl sağlığı yerinde her anne bebeğini en güzel şekilde tabiki büyütmek ister
benim lafım diğerlerine zaten
neden üzerinize alındınız ki?
örneğin tabiki her anne bebeği pişik olmaz istemez ama 3gün boyunca bebeğin altını değiştirmeden durmaz,ben böyle biriyle karşılaştım...fotosu bile vardı ama sildim bakarken içim parçalandı
benim kara cahil diye nitelendirdiğim insanlar bunlar...ve bu insanların yaptıklarına da aptallık denilmez de ne denir?
Kayıtlı Üye
hangı anne çocuguna yemek yedırıp kılo aldırmaz.
bence bu çok yüzeysel bir düşünce
o kadar çeşitli anneler var ki
bu konuya girersek içerik sapacak
benim çok yakınım da biriside aynı şekilde kızlar.bebeği 7,5 aylık kilosu iyi diye sadece anne sütü veriyor..ne dediysem dinlemedi..doktor kilosu iyi demiş çorbayla felan karnını doyurup sütünü azaltmak istemiyormuş..geçen görüğümde bebeğine benim tavsiyemle elma püresi verdiğini söyledi...ama bebeği ne zaman görsem hep ağlıyor..
Duruşunuz,duruş belirler.........
Kayıtlı Üye
aslında hiçkimse kimsenin anneliğini eleştirme yetkisine sahip değil... biz sadece o minicik yavruların daha iyi olabilmesi için sorun gördüğümüzde kahroluyoruz........ konu yemek üzerine açılmış ama bende çevremden duyduğum ve yadırgadığım 1şeyi anlatacağım.. henüz 5,5 aylık tombiş bir bebeği annesi yürütece koyuyormuş... ( hem erken hemde zaten kilolu) hadi onuda geçtim... koltuğa bırakıyormuş yavrucağızı yuvarlanıp devamlı düşüyormuş... şimdi bu bayanı kibar dille yaptığının nasıl sonuçlar getirebileceğini söylemek suç değil ki......... yazık.. olan yavrucağızlara oluyor... ben mükemmel değilim ama eleştiriyede açığım.. sonuçta hergün yeni yeni şeyler çıkıyor ve yeni yeni şeyleri öğrenmekte suç değil........... herşey o minicik bedenlerin mutluluğu için değil mi?
Tövbe estagfirullah arkadaşlar siz hepiniz sıfır hatalı bir anne misiniz ne demektir bu ya asıl böyle düşündüğünüz için cahil olan sizlersiniz