• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çağrı merkezınde calısanlar yada calısmıs olanlar bakarmsınız?

Nadiaa

devrim sehitleri olumsuzdur
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2011
17.360
158
88
34
Merhabalar ,
Yapıkredının cagrı merkezıne eleman arayan bı sırketle gorusmustum gecen hafta dun gerı donus yapıkredı tarafından oldu yanlız arayan kadın 1 yıllık sozlesmelı olarak calısacaksınız dedı.
Tekrar gorusme olacakmıs ve uygun gorurse yapıkredının sınavına alacaklarmıs benı kazanırsam 1 yıllık sozlesmelı olarak calısacakmısım.
Bu arada Aöf Bankacılık ve sıgortacılık okuyorum 2. sınıftayım
İnternetten arastırdgım kadarıyla zor bı ıs oldgunu okudum daha once hıc cagrı merkezı deneyımım olmadı , sözlesmelı olarak calısan olduysa ıs surecı nasıl ılerlıyor sızce nasıldır yapabılırmıyım alısabılırmıyım cevaplarınızı beklıyorum
Ayrıca banka sınavlarında ne gıbı sorular sorulurkı ? Kafam cok karıstı

Son düzenleyen: Moderatör:
sen orada işe başladığında yapıkredinin değil çağrı merkezinin kadrosunda olcaksın zaten sözleşmeli çalışman 1 yıl boyunca kadroya geçemeyeceğin anlamına geliyor sanırım.
1 yıl sonunda yapıkredinin kadrosunda çağrı almaya başlıcaksın.
zaten 1 yıl içinde öğrendiklerinle o sınavı rahat rahat geçersin.

Hic kacirma derim

Zaten bankacilik okuyorsun

Ne guzel is deneyimin olur

Yarin birgun daha rahat is bulursun

Sozlesme yaparlar cunku sana bazi kurslar verecekelr egitim alacaksin

Egitim alip birakip gitmeyecegin ne malum diyerek kendilerini garantiye alirlar

1yil neki gecer gider hatta eger isi seversen sozlesme biter sen devam edebilirsin

İstedigin an istifa edebilirsin

Soyle dusun okurken para kazanacaksin ne guzel

Okul bitti is bulayim derdin olmayacak zaten isin olacak

İlerde sikildin bu is deneyimiyle rahat is bulabilirsin

Basarilar

Bankacı bı arkadasla konustum bu sabah sınavı rahatlıkla gecersın cok basıt seyler soruyorlar dedı ,
benım tedırgın oldgum nokta gorusmedekı kadın onay vermezse dıye
ama olsun denemek sartları zorlamak gerek bazen de

sözleşme çalışmanın tek kötü yanı bir yıl sonunda işten çıkarıldığında herhangi bir tazminat hakkı iddaa edemiyor olmaktır.
sınırlı süreli iş sözleşmelerini çoğu şirket zaten bunun için yapar

Merhabalar ,
Yapıkredının cagrı merkezıne eleman arayan bı sırketle gorusmustum gecen hafta dun gerı donus yapıkredı tarafından oldu yanlız arayan kadın 1 yıllık sozlesmelı olarak calısacaksınız dedı.
Tekrar gorusme olacakmıs ve uygun gorurse yapıkredının sınavına alacaklarmıs benı kazanırsam 1 yıllık sozlesmelı olarak calısacakmısım.
Bu arada Aöf Bankacılık ve sıgortacılık okuyorum 2. sınıftayım
İnternetten arastırdgım kadarıyla zor bı ıs oldgunu okudum daha once hıc cagrı merkezı deneyımım olmadı , sözlesmelı olarak calısan olduysa ıs surecı nasıl ılerlıyor sızce nasıldır yapabılırmıyım alısabılırmıyım cevaplarınızı beklıyorum
Ayrıca banka sınavlarında ne gıbı sorular sorulurkı ? Kafam cok karıstı

ben 2 sene kadar Turkcell'in çağrı merkezinde çalıştım. İlk başta çok zorlu geçiyor. Ben yaklaşık 6 ay boyunca huzurlu uyuyamadım. ilk 6 ay kadar çağrı aldıktan sonra mülakatla bölüm değiştirdim arama yapılan müşteri ikna takımına geçtim. Orası daha rahattı vardiyadan çıkıp belli mesaiye geçmiştim. Olanakları gayet iyi olmasına rağmen sana yetmiyor. Mutlu olamıyorsan, huzur yoksa çuvalla para versinler... çağrı merkezinde çalışarak emekli olmayı bekleyemeyeceğinden, geçici olarak çalışabilirsin.
Daha iyi iş bulana kadar çalışırsın, CV de iyi bir referans olur. :34:

Son düzenleme:
ben 2 sene kadar Turkcell'in çağrı merkezinde çalıştım. İlk başta çok zorlu geçiyor. Ben yaklaşık 6 ay boyunca huzurlu uyuyamadım. ilk 6 ay kadar çağrı aldıktan sonra mülakatla bölüm değiştirdim arama yapılan müşteri ikna takımına geçtim. Orası daha rahattı vardiyadan çıkıp belli mesaiye geçmiştim. Olanakları gayet iyi olmasına rağmen sana yetmiyor. Mutlu olamıyorsan, huzur yoksa çuvalla para versinler... çağrı merkezinde çalışarak emekli olmayı bekleyemeyeceğinden, geçici olarak çalışabilirsin.
Daha iyi iş bulana kadar çalışırsın, CV de iyi bir referans olur. :34:
referans ıcın ıstıyorum en cok , ama sımdı kadınla goruscem uygun gorurse sınava gırcem fılan sıkıntılı surec olursa sayet calısırım 1 yıl en azından banka gecmısım olur yanı

sözleşme çalışmanın tek kötü yanı bir yıl sonunda işten çıkarıldığında herhangi bir tazminat hakkı iddaa edemiyor olmaktır.
sınırlı süreli iş sözleşmelerini çoğu şirket zaten bunun için yapar
belkı sozlesme bıtınce bankada baska bı bolume verırlerse dıye dusunuyorum bende bı umut denemek den bısey cıkmaz heralde hem referans olur 1 sene 1 senedır yanı tabı alırlarsa oda var

Sozlesmelı olarak yada normal olarak cagrı merkezınde calısan yok mu hıc ?
bı akıl verın sınavda ne sorarlar nasıl davranmak gerekır

Konu içeriği sebebiyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Neden kımse cvp vermıyor :14:

Sozlesmelı olarak yada normal olarak cagrı merkezınde calısan yok mu hıc ?
bı akıl verın sınavda ne sorarlar nasıl davranmak gerekır

Çağrı merkezleri, eleman sirkülasyonunun en çok yaşandığı sektördür. Ya çalışan dayanamaz çıkar ya da (çoğunlukla) şirket çıkarır.!
Zaten çalışanların da %95 i, ya üni öğrencileri ya da mesleği olmayan yaşı ilerlemiş kişilerdir. Emekli olup ek gelir olsun diye çalışanlar da olur zaman zaman.. İsteyerek çalışanların da amacı zaten ya takım lideri ya da supervisor olmaktır.
Ben hem telefon, hem internet, hem de televizyonun bir arada olduğu bir yerde normal çalışandım, zaten sözleşmeli çalışma yoktu.
Asgari ücret + sigorta (tabii ki en düşükten) ve servisi vardı. Günde ortalama 250-300 çağrıya bakıyorduk, bazen dataya göre 350-400..
Konuşma paketleri satmaya çalışırdık, hem laf anlatıcam hem de kibar olucam derken göbeğimiz çatlardı. Biri almaz, biri sizi mahkemeye vericem diye bağırır, biri küfür eder. O kapatır 5 saniye sonra yeni çağrı düşer, bu kez aynı şeyleri ona anlatırsın.. Bütün gün papağanvari şekilde konuşur durursun.
Televizyon daha rahattı. Ararlar tv çalışmıyor diye, halbuki kartını takmamıştır ya da arkasına bakar "kablosu çıkmış" der, delirirsin.. 2 saat görmediğin makineyi anlatmaya çalışırsın. Kiminin sinyali bozuktur, onu yenilersin.. tahsilat yaparsın, adam 6 aydır ödememiştir sen suçlu olursun.
Yemek+tuvalete gidiş + çay içmek ya da çıkıp bir nefes alıp gelmek+ yanındaki sebilden su almak dahil günde toplam 70 dakika mola iznin vardır. Sabah 9 buçukta servise biner, akşam 9-10da eve dönersin.!
Günde en az 15-20 satış yapmanı isterler. 1 hafta 15 altında kalırsan uyarı alırsın, aynı devam ederse çıkarırlar.
Ve ne hikmettir ki; 1 seneye yaklaşan çalışanlardan birdenbire, en az 40-50 satış yapması aksi halde çıkarılacağı ya da yapamayacaksa istifa etmesi söylenir. Çünkü 1 senen dolunca hem tazminat hem de 15 gün tatil hakkın olacak.
Tabii bu söylediklerim, çalıştığım ve gördüğüm yerler için.. ki geneli böyledir..
Banka belki daha farklıdır, bilemiyorum? Ama hem bankacılık okuyorsun, hem de 1 sene sonra bölüm değiştirebilirsin. Sınavın da zor olacağını sanmam.

Son düzenleme:
Canım ben başka bir bankanın çağrı merkezindeyim ama ayrı bir şirket değil bankanın memuruyum 2-3 yıl sonra başka birim yada şubeye atanıyorsun kadroluyuz yani sözleşmeli değiliz ancak sana şunu söyleyebilirm çağrı merkezinin bankacılık ile hiçbir ilgisi yok maalesef bedne bankacılık okudum ama hangi akla hizmet çağrıya girdim bilmiyorum :) Bizde yapıkredinin çağrı merkezinden gelen arkadaşımız var çok berbat olduğunu, çağrı sustuğu zaman yani sakinleştiği zaman durmak yokmuş hemen satış için kota sebebi ile müşterileri arayıp saatlerce dil dökmen gerekiyormuş Allahtan bizde öyle birşey yok. Ayrıca Çağrı Merkezi çok zor bir iş peygamber sabrının olması gerekiyor, vardiyalı sistem ile çalışyıorsun zaten gecen günün karışıyor maalesef, Arayan müşteri sorun ne olursa olsun seni suçluyor sana küfrediyor sana bağırıyor senden çözüm bekliyor yapamadağın durumda fıröayı sen yiyiorsun, görüşme süresi, görüşme sonrası süresi mola uyumu vs bunların kriterlerine uymadınmı birde uyarılar gelmeye başlıyor. Ben sana derim ki bankacılık düşünüyorsan çağrı merkezinden uzak dur, şubecilik gnl mdr birimleri vs düşün. Zaten banka kadrosunda da değilsin işlerine gelmedimi birde moralini bozup gönderiyolar. Ben şahsen tavsiye etmem benim 3. yılım bitiyor şükür sabit birime geçicem yoksa sanırım daha fazla devam edemezdim beyin hücrelerini patlamaması için zor tutuyorsun çünkü. Hakkına hayırlısı olur umarım.

Çağrı merkezleri, eleman sirkülasyonunun en çok yaşandığı sektördür. Ya çalışan dayanamaz çıkar ya da (çoğunlukla) şirket çıkarır.!
Zaten çalışanların da %95 i, ya üni öğrencileri ya da mesleği olmayan yaşı ilerlemiş kişilerdir. Emekli olup ek gelir olsun diye çalışanlar da olur zaman zaman.. İsteyerek çalışanların da amacı zaten ya takım lideri ya da supervisor olmaktır.
Ben hem telefon, hem internet, hem de televizyonun bir arada olduğu bir yerde normal çalışandım, zaten sözleşmeli çalışma yoktu.
Asgari ücret + sigorta (tabii ki en düşükten) ve servisi vardı. Günde ortalama 250-300 çağrıya bakıyorduk, bazen dataya göre 350-400..
Konuşma paketleri satmaya çalışırdık, hem laf anlatıcam hem de kibar olucam derken göbeğimiz çatlardı. Biri almaz, biri sizi mahkemeye vericem diye bağırır, biri küfür eder. O kapatır 5 saniye sonra yeni çağrı düşer, bu kez aynı şeyleri ona anlatırsın.. Bütün gün papağanvari şekilde konuşur durursun.
Televizyon daha rahattı. Ararlar tv çalışmıyor diye, halbuki kartını takmamıştır ya da arkasına bakar "kablosu çıkmış" der, delirirsin.. 2 saat görmediğin makineyi anlatmaya çalışırsın. Kiminin sinyali bozuktur, onu yenilersin.. tahsilat yaparsın, adam 6 aydır ödememiştir sen suçlu olursun.
Yemek+tuvalete gidiş + çay içmek ya da çıkıp bir nefes alıp gelmek+ yanındaki sebilden su almak dahil günde toplam 70 dakika mola iznin vardır. Sabah 9 buçukta servise biner, akşam 9-10da eve dönersin.!
Günde en az 15-20 satış yapmanı isterler. 1 hafta 15 altında kalırsan uyarı alırsın, aynı devam ederse çıkarırlar.
Ve ne hikmettir ki; 1 seneye yaklaşan çalışanlardan birdenbire, en az 40-50 satış yapması aksi halde çıkarılacağı ya da yapamayacaksa istifa etmesi söylenir. Çünkü 1 senen dolunca hem tazminat hem de 15 gün tatil hakkın olacak.
Tabii bu söylediklerim, çalıştığım ve gördüğüm yerler için.. ki geneli böyledir..
Banka belki daha farklıdır, bilemiyorum? Ama hem bankacılık okuyorsun, hem de 1 sene sonra bölüm değiştirebilirsin. Sınavın da zor olacağını sanmam.
70 dk mola iyimiş bizde 50 dk :) ama artı yemek molası var 40 dk satış baskısı yok ama gecedeyim şu an örneğin akşam 5-gece 2 bir çağrı hiç susmazmı? Bu insanlar ne zaman uyuyor ben anlayamadım zaten. İnsanlar yüzyüze anlaşırken bile zor anlaşıyosun telefonda o dert anlatmak var ya :) Hay Allahım sabrımızı artırsın diyorum artık ne diyim :) ki ben birde kurumsal bir bankadayım tr de en iyi bankalardan birindeyim durum bu yapıkredi çok daha betermiş uzak dur derim ben

70 dk mola iyimiş bizde 50 dk :) ama artı yemek molası var 40 dk satış baskısı yok ama gecedeyim şu an örneğin akşam 5-gece 2 bir çağrı hiç susmazmı? Bu insanlar ne zaman uyuyor ben anlayamadım zaten. İnsanlar yüzyüze anlaşırken bile zor anlaşıyosun telefonda o dert anlatmak var ya :) Hay Allahım sabrımızı artırsın diyorum artık ne diyim :) ki ben birde kurumsal bir bankadayım tr de en iyi bankalardan birindeyim durum bu yapıkredi çok daha betermiş uzak dur derim ben

Reklam olur diye isim yazmadım ama anlamışsınızdır zaten hangi telefon(avantajlı olan!) ve televizyon olduğunu..
50+40 dk. yemek çok iyi bence..:52: Biz yemeği 5dk.da yer, 5 dk. da çay içer, sonra lavaboya giderdik. 15 dk.yı geçmemesi gerekiyordu. Yemeğe kadar da mecbur kalmadıkça lavaboya gitmezdik, akşama doğru daha da zorlaştığı için..:9:
Neyse ki uzun zaman önce kurtuldum ama hala etkisi devam ediyor.. Kulak çınlamalarım, boğaz ağrılarım, faranjitim..
:36:

Son düzenleme:
Reklam olur diye isim yazmadım ama anlamışsınızdır zaten hangi telefon(avantajlı olan!) ve televizyon olduğunu..
50+40 dk. yemek çok iyi bence..:52: Biz yemeği 5dk.da yer, 5 dk. da çay içer, sonra lavaboya giderdik. 15 dk.yı geçmemesi gerekiyordu. Yemeğe kadar da mecbur kalmadıkça lavaboya gitmezdik, akşama doğru daha da zorlaştığı için..:9:
Neyse ki uzun zaman önce kurtuldum ama hala etkisi devam ediyor.. Kulak çınlamalarım, boğaz ağrılarım, faranjitim..
:36:
oww 15 dk yemek çok kötü bizde 30 dk yemekti molalar 55dk dkydı daha önceden, ama agentlar isyan etti diye 5 dk onlardan 5 dk bizden dediler yemek 40 dk oldu 50 dk mola toplamda birde 10 dk diğer ihtiyaç var kullanabildiğimiz mola wc vs ihtiyaçları için çnkü 1.5 sat durmdan teldesin tuvaletin gelse napacaksın :D Mola düzeni zaten belli hangi saate ne yapacaksın robot gibi :D Ama bu kadar yoğun başka çağrı merkezi varmıdır bilmiyorum inan ki bekleme süreleri bir ara 50 dk ya çıkıyordu ki yüzlerce insan çalışıyor yetmiyordu biraz düzenleme yapıldı Allahtan şimdi 20 dk civarı oluyor geceleri bekleme süreleri ama sumuyor o telefon arkadaş susmuyor :( Aklımı kaybedicem diye korokuyorum bazen herkes artık sapıtmak üzere ama işte memurluk yükselme yetkilik şube birimler vs var diye katlanılıyor yoksa yapılacak iş değil kesinlikle...

Son düzenleme:
Kızlar gozum korktu valla , ama bnm cagrı merkezınde calısan arkadaslarım dedıkı orda bankacılıkla ılgılı temel seylerı ogrenırsın sonra baska bolume verırler senı fılan yanı sureklı cagrı merkezınde calısmak ıstemıyorum bende belkı ılerde baska yere verırler dıye gırmek ıstıyorum ...60 soru sordular sınavda 50 tanesını yapmam gerekıyormus 50 dogru cıkacagını sanmam ama bakalım hayırlısı artık

Belki Bankacılıkla ilgili şeyler öğrenmen açısından yararlı olabilir.Ama birde daha okulunu okuduğun istediğin işten soğuma ihtimalin var.Çünkü çağrı merkezleri insanı satışını yaptığı şeyden soğutmakta çok etkili yerler. İnsanlarla konuşma uşraşmak çok çk zor hadi canım bu kadarını demiş olamaz yapmış olamaz dediğin her türden pisikopat insanlar muhattap olmak dahası saygı göstermek zorundasın. Diğer çalışanlar ruh hastası olabilir ki çoğu içindeki hastalığı yaptığı iş dolayısıyla zamanla dışarı vurmaya başlıyor :)
Mecbur değilsen çalışmaya evde sakin kafayla hazırlanmanı tavsiye ederim. Çalışacağın bankanın çağrı merkezini arayıp bir kaç bişey sor bence bi sesleri dinle çalışanın seninle konuşmasından bu işi yapıp yapamıcağına yada isteip istemediğine belki ozaman karar verebilirsin :)

Allah çağrı merkezi çalışanlarının ruh sağlığını korusun:9:

Back