Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çalışmak istiyorsan ve zaten gittiğin mekanlarsa çalış ama okulunu bayağı ihmal etmen demek. (Okuduğunu tahmin ederek yazdım) İkinci öğretimsen bilemem ama gece çalışınca sabah okula gitmen çok zor. Arada bara gitmenle her gece çalışıp yorulmak aynı şey değil. Gündüz okul çıkışı cafe de çalışman daha uygun olur.
Bir de çekincen ne, neden bize sordun bunu? Bar ve içki mevzusu mu?
Haftada 2 yada 3 gun calismak istiyorum zaten . Cekindigim sey su
Oyle yerlere zaten arada bir gidiyorum dedim ama orda calisirsam insanlar bunu tuhaf karsilamazmi.bu konuda pek rahat degilim
Ünv'desin değil mi? Bunun cevabını net alamadım.
Karşılamazlar desek yalan olur, yani toplumumuz bazı şeyleri seneler geçse de normal karşılamaz. Böyle çekincelerin varsa bence hiç çalışma. Ayrıca içki içilen bir yerde başka sıkıntılarla da karşılaşman olası. Müşteri olarak gitmekle çalışmak arasında çok fark var. Ağzıyla içmeyi bilmeyenler olacaktır illaki.
Bence en güzeli gündüz part time cafe işidir. Yaşın çok büyük değilse, etrafı umursayan biriysen ve özellikle derslerin ve sınavların çoğunlukla sabahsa barı tavsiye etmem.
çalış yavrum ya ne olucak. bizim örf adetlere göre uygun değil ama. sonuçta o da bi iş. yurtdışında bütün barlarda bayanlar çalışıyor. önemli olan senin fikrin.istediğin şey
Evet universite. Ben yurt disinda yasiyorum burda gunduzleride acik barlar.yani cafe bar restaurant hepsinde alkol var muzik var.ve her tarafta bar cafe cok var.haklisin dediginde zaten tanidigim patron var bar icin asla tavsiye etmiyorlar.yani o tanidigim bile is vermem sana diyor :) uygun degil bu ortamlar sana diyor.
Biliyomusun caresizlikten boyle bisey dusundum.artik maddi zorluk caresiz birakti beni.kimseyede anlatmiyorum durumumu.diplomasiz is bulmakta zor.saatler uymuyor is saatine okul saati falan.yada is zor oluyor yorgunluktan ders calisamiyorum.
Eğer maddi sıkıntın varsa ve başka iş bulamıyorsan olabilir o zaman. Hem yurt dışında kimse bunu sallamaz, ailen de ok diyorsa boşver. Ama ailenden gizleme. Bir de okulunu aksatma.
Yurt dışında iş bulmak daha kolay değil mi, markette, mağazada da bulabilirsin aslında.
Okulumu aksatmam.tek umudum okulum bu hayatta.marketler magazalar aksam 7 de kapaniyor.imkan yok calismaya.hafta sonu calismak istedim magazada ama sadece cumartesi icin isci almiyoz dediler.pazar gunu kapali magazalar falan.iki yildir bu barda calisma fikri var bende ama hic denemedim cekindigimden.etrafima bakiyorum da hayat benim yasadigimdan cok farkli.herkes ilerliyor biseyler yapiyor ben hep ayni yerdeyim.
daha baska bir is bulmalisin bence cafe bar isleri cok yorucu cok yipratici ben evlenmeden once hep cafe de calistim kasiyerlik garsonluk vs eve gelince agzim acik uyuyordum yorgunluktan derslerini ihmal etmen cok yuksek inan bana part time calisirsan bile zorlu bi is heleki parttime calisiosun diye daha cok yukleniyorlar insana disardan gorundugu gibi muzikli bi ortam olmuyo bebeem yogunluktan muzigi duymazsin bile garsonluk sadece masalara yiyecek icecek goturmekle bitmiyo bu isin arka kismi da var ne temizligi biter ne bulasigi ne duzeni ne hazirligi uyarayim seni :) hafta sonlari urun tanitimlari yapabilirsin mesala gunluk 50 60 lira veriyorlar sigara firmalarai olabilir bi ajans buldun mu
Is bulmakta zorlaniyorum
Ve buldugum islerde hep az para cok emege karsilik.ve bu yetmiyor zamanla.hatta borcum bile var
Çalışın elbette, kim neden garip karşılasın? Zengin birini bulayım da parasını yerim demiyorsunuz ki.
Üstelik sevdiğiniz bir ortamda çalışmak her zaman daha zevklidir. Başarılar dilerim.