• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ca125 değeriyüksek olup bu durumu yaşayan var mı

selvi _bdr

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mart 2024
450
102
18
26
Merhaba kızlar ben bir buçuk yıl oldu çocuk düşünüyorum ikinci bebeğimizi yalnız geçen mayıs ayında ameliyat oldum tüplerim tıkalıymış sonra femara ve ovitrella aşısı oldum çatlatma tutmadı bundan üç ay sonra kontrole gittim smear testi vermeye hormonlarımada baktı adetten bir gün önceydi ca125 100 çıktı sonra adet bittikten sonra geldi 5 gün sonra gittim 80 çıktı ayrıntılı ultrasın istedi temiz çıktı. Sonra tüp tıkanıklığı ve çatlatma iğnesini oldum gebelik olmayınca doktorum endometriozis olduğumu söyledi genelde bu değer yüksek çıktı mı belli oluyor dedi. Üç ay sonra bir jinekoloğa daha gittim adetime denk geldi bu hormon testleri adette de yüksek çıkıyormuş bu sefer de 117 çıktı pazartesi afyonda üniversite de iyi bir prf varmış ona ücretli muayeneye gideceğim

Ca125 belirleyici bir değer. Allah korusun kanser tanısında bile kullanılıyor. Endometriozis olsaydınız bunu anlamama ihtimali olmazdı. Ağrısı doğumdan beter.

Merhaba kızlar ben bir buçuk yıl oldu çocuk düşünüyorum ikinci bebeğimizi yalnız geçen mayıs ayında ameliyat oldum tüplerim tıkalıymış sonra femara ve ovitrella aşısı oldum çatlatma tutmadı bundan üç ay sonra kontrole gittim smear testi vermeye hormonlarımada baktı adetten bir gün önceydi ca125 100 çıktı sonra adet bittikten sonra geldi 5 gün sonra gittim 80 çıktı ayrıntılı ultrasın istedi temiz çıktı. Sonra tüp tıkanıklığı ve çatlatma iğnesini oldum gebelik olmayınca doktorum endometriozis olduğumu söyledi genelde bu değer yüksek çıktı mı belli oluyor dedi. Üç ay sonra bir jinekoloğa daha gittim adetime denk geldi bu hormon testleri adette de yüksek çıkıyormuş bu sefer de 117 çıktı pazartesi afyonda üniversite de iyi bir prf varmış ona ücretli muayeneye gideceğim
Çok endişelenmeyin 3.000 5.000 lere çıkabilen bir değer bu hemen kesin kanser denmiyor.

Endo varsa zaten yükselmesine normal gözle bakılıyor

Çok endişelenmeyin 3.000 5.000 lere çıkabilen bir değer bu hemen kesin kanser denmiyor.

Endo varsa zaten yükselmesine normal gözle bakılıyor
Ya peki gebelik oluşmuyor nasıl oluyor süreç bilginiz var mı mesela crp felan yüksek değil sadece bu değer. Enfeksiyonum hiç yok mantar felan da

Ca125 belirleyici bir değer. Allah korusun kanser tanısında bile kullanılıyor. Endometriozis olsaydınız bunu anlamama ihtimali olmazdı. Ağrısı doğumdan beter.
Adetlerim zaten çok ağrılı ve sancili. Ben yeni öğrendim bu hastalığı. Adet olmadan bir hafta önceden ağrılarım başlar

Evet endometriosisde bu şekilde çıkıyor malesef benim de öyleydi. Hastalığın seviyesine ve nerede yerleştiğine göre hamileleik ve ağrı durumu vs degiskenlik gösterebiliyor . Siz ikinci gebelik için ugrasiyorsniz yani Hali hazırda zaten doğal yolla bir çocuğumuz olmuşsa maşallah şanslısınız .

Gebelik kısmını bilmiyorum çok kişi muzdarip endodan doğal yolla gebe kalan da oluyor tüp bebek yapanlar da
Öyle mi bende gebe kalamıyorum banada tüp bebek dediler. Bir kızım var 5 yaşında ona nasıl hamile kalmışisem çok şanslıymışım doktorum dedi.

Evet endometriosisde bu şekilde çıkıyor malesef benim de öyleydi. Hastalığın seviyesine ve nerede yerleştiğine göre hamileleik ve ağrı durumu vs degiskenlik gösterebiliyor . Siz ikinci gebelik için ugrasiyorsniz yani Hali hazırda zaten doğal yolla bir çocuğumuz olmuşsa maşallah şanslısınız .
Evet çok şükür bir kızım var. Ya işte ben de şuan kist felan yok ama genelde regli zamanı oluşuyor kist sanırım bakalım üniversiteye sevk etti bende gitmişken iyi bir doktorda muayene olayım dedim ücretli muayeneye gideceğim prfösöre birazda gitmeye çekiniyorum korkuyorum başka şey duyarım diye bakalım hayırlısı olsun 💖

Evet tıkalıydı. Operasyon odasında baktı doktor ben bunu burda açamam ikiside tıkalı kan kaybede bilirsin dedi. Sonra iki güne ameliyat günü verdi ameliyat olarak açıldı
İyi maşallah 🧿
korkmayın, çekinmeyin inşAllah tedavi süreciniz olumlu sonuçlanır tüp bebekle uğraşmak zorunda kalmazsınız çünkü çok yorucu bi süreç .
Allah evladınızı size bağışlasın

Back