• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

CA 125 yüksek çıktı

birkizginsurat

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2021
4
0
1
29
Merhaba surekli adet duzensizligi yasiyorum ve ağrılı görüyorum 1 ay once doktora gittigimde 2cm kist çıktı ve CA125 34 çıkmıştı daha sonra dienomet diye bir ilaci verdi kullanmaya başladım yaklasik 3 hafta kullandim adet oldum cok fazla geldi ve sonra baska bir doktora gittim orda bakildi ultrasonla temiz cikti kist göremiyorum dedi ve ilacin cok agir oldugunu kullanmamai soyledi tekrar CA125 degerime bakildi bu sefer de 38.9 cikti alt abdomen mr cekilsin dedi fakat ozele gitmistim fiyati yuksek oldugunu soylediler ultrasonda temiz cikmisti emarda farklı bisey cikar mi baska doktora mi gitmeliyim devlette yoksa ozelde bi qn once çektirmeli miyim yardımcı olur musunuz CA125 degeri neden yukselir

Merhaba benim çikolata kistim var. Bana da ca125 yapılmıştı ve çok yüksek çıkmıştı. Bu test kanser belirteci olduğu için önemsiyorlar ama pek çok farklı durumda da yükselebilir yani kesin tanı koymaz asla. O nedenle araştırılırsa kistiniz anlaşılır. Bir de adet döngüsünün farklı dönemlerinde yükselip düşebilen bir değer bu. Beni korkutup hemen ameliyat demişlerdi. Sonra farklı bir doktor o dönemde zaten yüksek çıkar demişti (dönemi hatırlamıyorum adetliyken mi yumurtlama aşaması mı hatırlamıyorum) şu zamanda tekrarlayalım demişti ve o zaman düşmüştü. Ama tabi çikolata kisti varsa da farklı bir kist varsa da takip edilmesi iyi olur. Geçmiş olsun.

Merhaba benim çikolata kistim var. Bana da ca125 yapılmıştı ve çok yüksek çıkmıştı. Bu test kanser belirteci olduğu için önemsiyorlar ama pek çok farklı durumda da yükselebilir yani kesin tanı koymaz asla. O nedenle araştırılırsa kistiniz anlaşılır. Bir de adet döngüsünün farklı dönemlerinde yükselip düşebilen bir değer bu. Beni korkutup hemen ameliyat demişlerdi. Sonra farklı bir doktor o dönemde zaten yüksek çıkar demişti (dönemi hatırlamıyorum adetliyken mi yumurtlama aşaması mı hatırlamıyorum) şu zamanda tekrarlayalım demişti ve o zaman düşmüştü. Ama tabi çikolata kisti varsa da farklı bir kist varsa da takip edilmesi iyi olur. Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim size de gecmis olsun benim cok yuksek cikmadi 38.9 cikti kist olsaydi ultrasonda gozukmez miydi ultrasonla bakildi cunku bisey yok dediler

Teşekkür ederim size de gecmis olsun benim cok yuksek cikmadi 38.9 cikti kist olsaydi ultrasonda gozukmez miydi ultrasonla bakildi cunku bisey yok dediler
Bazı doktorlar göremiyorlar ufaldıkça. Kullandığınız ilaç baskılamış veya ortadan kaldırmış olabilir. Umarım geçmiştir tabi endişelenmeyin de ihmal de etmeyin aralıklarla kontrole gidin bence 6 ayda bir falan

Bazı doktorlar göremiyorlar ufaldıkça. Kullandığınız ilaç baskılamış veya ortadan kaldırmış olabilir. Umarım geçmiştir tabi endişelenmeyin de ihmal de etmeyin aralıklarla kontrole gidin bence 6 ayda bir falan
Peki hemen emari ozelde cektirmeli miyim sizce yoksa devlet hastanesinde sıra bekleyip baska bi doktora mi gitmeliyim

Back