Ca 125 tahlili

Master

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2011
4.298
777
363
İstanbul
Slmlar benim 2 senedir sol yumurtaligimda 3 cmlik bir kistim var bi cok dr a gittim gebelige engel olmadigini basit bir kist oldugunu söylediler gebelikte olusmadi kistim ne buyudu ne küçüldu ne de gitti:KK34:
Bu son gittigim dr pelvik usg ve ca 125 tahlilini istedi netten baktim kanserli olup olmadigina bakmak icinmis
Yaptıran oldu mu
Oyle bisey olsa 2 sene de bi belirti verirdi heralde yorum yaparmisinizo_O

Slmlar benim 2 senedir sol yumurtaligimda 3 cmlik bir kistim var bi cok dr a gittim gebelige engel olmadigini basit bir kist oldugunu söylediler gebelikte olusmadi kistim ne buyudu ne küçüldu ne de gitti:KK34:
Bu son gittigim dr pelvik usg ve ca 125 tahlilini istedi netten baktim kanserli olup olmadigina bakmak icinmis
Yaptıran oldu mu

Canım ca 125 kanser hormonu gibi düşün tam bilmiyorum ama şöyle açıklayayım
Meme rahim kanseri tanısında da bakılıyor ama smear testi olduysan kanser olup olmadığını orda da çıkıyor
Ca 125 asıl endometriosis hastalarında bakılır yani çikolata kisti

Benimde olması gerekenin 2 katı şu anda hiç korkma yaşıyorum:KK66:

Büyük ihtimalle seninde bu kist ten var benimki 1 cm üstelik

Yaptıran oldu mu
Canım korkma tekrar eden ve geçmeyen kistlerde bakılıyor... Bende de çikolata kisti vardı geçmek bilmedi daha da kötü duruma soktu beni o yüzden bende de bakıldı yüksek çıktı ama bu sende de olacağı anlamına gelmiyor yani korkma kanser öyle sinsi bişey değil evlerden ırak ! Normal prosedür

Canım ca 125 kanser hormonu gibi düşün tam bilmiyorum ama şöyle açıklayayım
Meme rahim kanseri tanısında da bakılıyor ama smear testi olduysan kanser olup olmadığını orda da çıkıyor
Ca 125 asıl endometriosis hastalarında bakılır yani çikolata kisti

Benimde olması gerekenin 2 katı şu anda hiç korkma yaşıyorum:KK66:

Büyük ihtimalle seninde bu kist ten var benimki 1 cm üstelik
Evet daha bu ay smear aldi temiz cikti
Teşekkür ederim

Canım korkma tekrar eden ve geçmeyen kistlerde bakılıyor... Bende de çikolata kisti vardı geçmek bilmedi daha da kötü duruma soktu beni o yüzden bende de bakıldı yüksek çıktı ama bu sende de olacağı anlamına gelmiyor yani korkma kanser öyle sinsi bişey değil evlerden ırak ! Normal prosedür
Benim kistte gecmedi gitti cikolata degil galiba ya bi cok dr a gittim hepsi de basit kist dedi
İnsallah saglikli sonuclar cikar Allah hepimize sağlık versin cok teşekkürler iyi geldi :KK15:

Benim kistte gecmedi gitti cikolata degil galiba ya bi cok dr a gittim hepsi de basit kist dedi
İnsallah saglikli sonuclar cikar Allah hepimize sağlık versin cok teşekkürler iyi geldi :KK15:
Rica ederim canım benimki çikolata kisti ya uzmanlık alanım o konu;) dermoid kisti biliyorum bi de inşallah tez zamanda kurtuluruz

Benimde sol yumurtalığımda çikolata kistim var.Ca125 kanser belirteci değildir. Yani o yüksek çıkınca kansersiniz demek olmuyor. Çikolata kistlerinde çok aşırıda yükselse tehlikeli görünmez.
Benim en son 127 idi normali 35 olmalı değerin.
Bu cuma günü kontrolüm var bakalım kaç oldu inşallah düşmüştür. 200 e gelirse ameliyat dedi doktorum.
Artık kisti olmayan dişi kalmadı malesef.

Benimde sol yumurtalığımda çikolata kistim var.Ca125 kanser belirteci değildir. Yani o yüksek çıkınca kansersiniz demek olmuyor. Çikolata kistlerinde çok aşırıda yükselse tehlikeli görünmez.
Benim en son 127 idi normali 35 olmalı değerin.
Bu cuma günü kontrolüm var bakalım kaç oldu inşallah düşmüştür. 200 e gelirse ameliyat dedi doktorum.
Artık kisti olmayan dişi kalmadı malesef.
Evet dr da öyle söyledi her kisti olan kadini ameliyat etsek kadin kalmazdi dedi
Bende pazartesi gidicem teste bakalim

Evet dr da öyle söyledi her kisti olan kadini ameliyat etsek kadin kalmazdi dedi
Bende pazartesi gidicem teste bakalim
Evet bakıyorum 3cm kisti olanı bile ameliyat ediyorlar, ben doktor açısından şanslıyım 14 sene bitti çok büyüdüğü zamanlarda oldu beni zorladığı.Ancak doktorum ameliyatı asla istemedi.
Evlenipte çocukta sıkıntı yaşarsan kolay hamile kal diye yaparız oda küçük bir ihtimal dedi.
Bir arkadaşım ameliyat oldu 2 ay sonra aynı yumurtalıkta kist yine çıktı.
Habire kesilip biçilemeyeceğimize göre en iyisi tedavi yollarını aramak.
Bana doktorum soğan suyu denesene dedi kendi, hatta bunu duyunca şok oldum ilk. Çok hastam gelip iyi geldiğini söylüyor dedi bende ilaçsız kisti küçülen yok olanı gördüm dedi. Ben onuda deneyeceğim.

Evet bakıyorum 3cm kisti olanı bile ameliyat ediyorlar, ben doktor açısından şanslıyım 14 sene bitti çok büyüdüğü zamanlarda oldu beni zorladığı.Ancak doktorum ameliyatı asla istemedi.
Evlenipte çocukta sıkıntı yaşarsan kolay hamile kal diye yaparız oda küçük bir ihtimal dedi.
Bir arkadaşım ameliyat oldu 2 ay sonra aynı yumurtalıkta kist yine çıktı.
Habire kesilip biçilemeyeceğimize göre en iyisi tedavi yollarını aramak.
Bana doktorum soğan suyu denesene dedi kendi, hatta bunu duyunca şok oldum ilk. Çok hastam gelip iyi geldiğini söylüyor dedi bende ilaçsız kisti küçülen yok olanı gördüm dedi. Ben onuda deneyeceğim.
Ben denedim sogani bir yudum dahi alamadim midem kalkti ya
Benim kist hic büyümedi sagolsun ilk gunki gibi duruyo bakalim pelvik usg ile bakacaklar bi de neymis nedenmis vs renkli ultrason oluyo galiba
Ben hamile kalamıyorum
Kist engel degil diyolar israrla ama olmuyo bütün herseyi yaptirdim sorun yok
:KK43:

Back