• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

C Vitamini Yağ Yakımını Kolaylaştırıyor

nonis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2009
628
8
116
İstanbul
merhaba arkadaşlar,doktor gözetiminde dukan diyetine benzeyen bir protein diyeti yapıyorum.2 ayda 14 kilo verdim,diyetin yanında askorbik asit(c vitamini)kullandırıyor doktor,yağ yakımını çok hızlandırıyormuş hele spor da yapınca müthiş yağ yaktırıyormuş,ben askorbik asiti(c vitaminin kimyevi adı bu)eminönünden alıyorum ama eczanelerdende alınabilir eminönünden daha ucuza daha fazla alınıyor,tuz gibi suyuma katıyorum,günde 3 çay kaşığı kadar tadı limonlu su gibi oluyor.c vitamini proteinde bulunan carnitin adlı maddenin ortaya çıkmasını ve müthiş yağ yakılmasını sağlıyor.sizinde benim gibi karın bölgesi vs.gibi birikmiş yağlarınız varsa kullanın arkadaşlar kendinize inanamayacaksınız, tabii uygun bir diyet ve sporda yapın:)))

bunu duymuştum l carnitin de içsek yanında olmaz mı

evet olabilir tabii canım,c vitamini karnitinin etkisini daha da arttırıyor aktif spordan önce karnitin ve c vitamini alanlar 2 katı yağ yakıyorlar.ben zaten protein diyeti yaptığım için şu an gerek duymuyorum takviye karnitine ama spora başlarsam belki kullanırım:))

Arkadaşım birazda diyetinden bahseder misin?

tabii arkadaşım bahsedeyim
ilk beş gün
sabah:1 haşlanmış yumurta,1 dilim dil peynir
ara:1 çay bardak kefir
öğlen:150 gr kadar yağsız dana et ızgara
ara :1 çay bardak kefir (yoksa ayran da olabilir)
akşam:150 gr kadar et,tavuk veya balık (yoksa 2 dilim dil peynir)
ilk beş gün sonrası öğünlerine yağsız tuzsuz salata ekleniyor,bütün sebzeler çiğ olarak tüketiliyor bazen öğlen etli sebze yenilebilir.pirinçsiz,havuçsuz ve patatessiz olarak.unlu şekerli herşey yasak meyva yasak,her türlü baklagil çorba falan sulu yemek yok.her öğün ızgara et ve yanında çiğ sebze tüketilecek.salatalı diyeti uygulamaya başladıktan sonra her pazartesi salatasız sadece et günü yapıyoruz.takviye olarak exodex adlı üzüm çekirdeği ekstresi kullanıyorum şeker isteğini baskılıyor,c vitamini ve omega 3 kullanıyorum..

biraz taş devri diyetine benziyo, yağ ve et miktarı kısıtlaması dışında
bi doktorun diyet için böyle bi liste verdiğini ilk defa gördüm
başarılar dilerim canım, paylaştığın için teşekkürler
bi de merak ettiğim neden sulu yemek yasak, mesela sulu taze fasulye diyelim
:26::26::26:

Son düzenleme:
noniscim canın buldum seni:52:
maşallah çok güzel kilo verdin..
şimdi sorum var.peki bu diyeti yapmadan şu c vitamini kullansak bi zararı olurmuki.yani normal beslensek.kahbonhidrat ptoten falan olsa listemizde.şimdi bende başlaycagım diyete ama çok aç kalamam.yani ben dayanamam.senin liste çok güzel.düşünüp duruyorum doyarmıyıki diye:1:
ben normal yemegimi yesem.kahvaltımı etsem.şu c vitamin takvyesinide alsam bi yağ yakımı olurmikii.hım yoksa sen protein diyet ettigin içinmi bu cvitamin takviyesi uygun oluyo.ay anlatabildimmi bilmem bacıı..

biraz taş devri diyetine benziyo, yağ ve et miktarı kısıtlaması dışında
bi doktorun diyet için böyle bi liste verdiğini ilk defa gördüm
başarılar dilerim canım, paylaştığın için teşekkürler
bi de merak ettiğim neden sulu yemek yasak, mesela sulu taze fasulye diyelim
:26::26::26:

teşekkür ederim canım,evet taş devri diyeti gibi sadece doğal olandan beslenme,ve kansere karşı koruyan bir diyet,yağ kısıtlaması benim çok yağlı olmamdan dolayı yaklaşık 4 yıldlr bir bidon şeklindeydim daha çabuk yağ yakmam adına yağsız diyet ve biraz katı,doktorum aslında çocuklarımın doktoru ama sağlıklı beslenme ile hastalıklardan korunmayla ilgili çalışmalarıda var.sulu yemeklerin yasak olması yağ ile yapıldıklarından olsa gerek bugün kontroldeydim 75 kiloya inip ideale yaklaşınca haftada bir kez etli sebze yiyebilirsin dedi..

noniscim canın buldum seni:52:
maşallah çok güzel kilo verdin..
şimdi sorum var.peki bu diyeti yapmadan şu c vitamini kullansak bi zararı olurmuki.yani normal beslensek.kahbonhidrat ptoten falan olsa listemizde.şimdi bende başlaycagım diyete ama çok aç kalamam.yani ben dayanamam.senin liste çok güzel.düşünüp duruyorum doyarmıyıki diye:1:
ben normal yemegimi yesem.kahvaltımı etsem.şu c vitamin takvyesinide alsam bi yağ yakımı olurmikii.hım yoksa sen protein diyet ettigin içinmi bu cvitamin takviyesi uygun oluyo.ay anlatabildimmi bilmem bacıı..

canım c vitaminini çocuklarıma da kullanıyorum,c vitaminini ve omega 3 'ü doktorumuz herkesin kullanması gerektiğini söylüyor vücudumuz bu vitaminleri depolayamadığı için ve yararları saymakla bitmediği için.. ayrıca iyi bir diyetle alınınca yağ yakımını kolaylaştırıyor yoksa sen normal yemene devam etsen kilo vermek adına bir değişiklik olmaz canım.proteinde bulunan carnitin adlı madde yağ yakmayı sağlıyor ve c vitamini bu maddenin açığa çıkıp iş görmesini hızlandırıyor l-carnitini hazır alıp kullananlarda var piyasada satılıyor spora başlamadan yarım saat önce alınıyor daha fazla enerji ile çok yağ yakmayı sağlıyor vücut çalışanlar karın yağlarını eritip baklava dilimi kas görünümü alsın diye çok kullanıyor ama kullanırken diyet ve spor şart canım:))bence kendine uygun yapabileceğin bir diyetle başla doyarmıyım diye şüpheye de düşme canım amaç doyamayıp ihtiyacı mevcut yağlardan karşılayarak erimek:)))

canım c vitaminini çocuklarıma da kullanıyorum,c vitaminini ve omega 3 'ü doktorumuz herkesin kullanması gerektiğini söylüyor vücudumuz bu vitaminleri depolayamadığı için ve yararları saymakla bitmediği için.. ayrıca iyi bir diyetle alınınca yağ yakımını kolaylaştırıyor yoksa sen normal yemene devam etsen kilo vermek adına bir değişiklik olmaz canım.proteinde bulunan carnitin adlı madde yağ yakmayı sağlıyor ve c vitamini bu maddenin açığa çıkıp iş görmesini hızlandırıyor l-carnitini hazır alıp kullananlarda var piyasada satılıyor spora başlamadan yarım saat önce alınıyor daha fazla enerji ile çok yağ yakmayı sağlıyor vücut çalışanlar karın yağlarını eritip baklava dilimi kas görünümü alsın diye çok kullanıyor ama kullanırken diyet ve spor şart canım:))bence kendine uygun yapabileceğin bir diyetle başla doyarmıyım diye şüpheye de düşme canım amaç doyamayıp ihtiyacı mevcut yağlardan karşılayarak erimek:)))

doktorun kim canım valla ahmet aydın olduğundan şüphelendim resmen:27:
boyun kaçtı
:26:

anladım noniscim teşekkür ederim.bende diyet yapacagım.iyk başlacagım için çok ağıra gitmeyeyim şimdi kendi kafamdan uygulasam bi deyet.
sabah
2 dilim ekmek
yumurta peynr
3-4 zeytin
dometes sayatalık maydonaz gibi

ara bi meyve yebem yada kuru kayısı.yada incir.yada diyet bisküvi

öglen çorba et salata yogurt yada ayran

ara meyve yada kuru kayısı yada incir yada diyet bizküvi yesem

akşam
ebze yemegi yesem.salata ekmek
yani az çok baktığımda diyetler genelde böyle.şidi bu diyetle senin deddigin c vitamini alsam.kilo veririm için iyi olur diyosun ölemi..
şimdi hazırlar dedin.sen ne içiyorsun yani farkıl cvitaminlerimi var peki.ecsaneden alıp içicez dimi..

anladım noniscim teşekkür ederim.bende diyet yapacagım.iyk başlacagım için çok ağıra gitmeyeyim şimdi kendi kafamdan uygulasam bi deyet.
sabah
2 dilim ekmek
yumurta peynr
3-4 zeytin
dometes sayatalık maydonaz gibi

ara bi meyve yebem yada kuru kayısı.yada incir.yada diyet bisküvi

öglen çorba et salata yogurt yada ayran

ara meyve yada kuru kayısı yada incir yada diyet bizküvi yesem

akşam
ebze yemegi yesem.salata ekmek
yani az çok baktığımda diyetler genelde böyle.şidi bu diyetle senin deddigin c vitamini alsam.kilo veririm için iyi olur diyosun ölemi..
şimdi hazırlar dedin.sen ne içiyorsun yani farkıl cvitaminlerimi var peki.ecsaneden alıp içicez dimi..

tabii canım kendine uygun herhangi bir diyeti seçebilirsin,diyetinin yanında yürüyüş yaparsın,olmadı evinde ip atlarsın o da olmadı merdiven inip çıkarsın,yanında c vitamini ni de alırsın işe yarar tabii..bende geçen yıl gittiğim diyetisyenle 15 kg vermiştim ama tam 6 ay sürmüştü yani ekmek,şeker kilo verme hızını çok düşürüyor diye kullanmıyoruz ve tabiiki zararlı da.ben askorbik asit olarak alıyorum c vitaminini doğal tuz şeklinde askorbik asit c vitamininin kimyevi adı ben eminönünden alıyorum kilosu 50 lira4-5 ay yeter.eczanelerdede satılıyor ama küçük ambalajlarda (misal 200 gr)açık almak daha ucuza mal oluyor,eczane değilde belki aktara sorsan daha ucuza gelir.hazır dediklerim yağ yaktıran l-carnitin bunu spor salonlarına gidenlere hocaları tavsiye ediyor diyet ve sporla mükemmel yağ yakıyorlar yanında yine c vit.kullanıyorlar etkinliği arttırmak için.eczanelerde gnc de falan satılıyor değişik markaların var,c vitaminlisi falan bile var(fiyatları değişiyor 40-50-60-70 tl gidiyor böyle)ben bunları kullanmıyorum canım zaten protein diyeti yaptığım için vücudumda oluşan carnitin c vit.takviyesiyle daha da etkili hale gelip yağ yakmama yardımcı oluyor

doktorun kim canım valla ahmet aydın olduğundan şüphelendim resmen:27:
boyun kaçtı
:26:

canım doktorum aslında çocuklarımın doktoru emin mindan,ay her sorana söylüyorum sanki reklam gibi ama değil inan o derece zayıflıyorum ki,herkes faydalansın istiyorum o kadar kötüydüm ki oturup ağlıyordum devamlı, alışveriş merkezlerine hiç gitmek istemiyordum hele istinye park kabusumdu yaa oraya gidince o kadar fitt hatunu bir arada görünce iki hafta bunalımdan çıkamıyordum:(((benim boyum 1,65 canım ama 36 beden giydiğim en zayıf kilom 63 dü,ben o kadar zayıf olmak istemiyorum,boy kemik ve kas yoğunluğuma göre ideal kilom 60-68 arasıymış hedefim 66 falan olmak inşallah kısa sürede orda olacağım:)))

canım doktorum aslında çocuklarımın doktoru emin mindan,ay her sorana söylüyorum sanki reklam gibi ama değil inan o derece zayıflıyorum ki,herkes faydalansın istiyorum o kadar kötüydüm ki oturup ağlıyordum devamlı, alışveriş merkezlerine hiç gitmek istemiyordum hele istinye park kabusumdu yaa oraya gidince o kadar fitt hatunu bir arada görünce iki hafta bunalımdan çıkamıyordum:(((benim boyum 1,65 canım ama 36 beden giydiğim en zayıf kilom 63 dü,ben o kadar zayıf olmak istemiyorum,boy kemik ve kas yoğunluğuma göre ideal kilom 60-68 arasıymış hedefim 66 falan olmak inşallah kısa sürede orda olacağım:)))

tabii tabii canım kesinlikle herkes faydalanmalı:13:
valla pek tanışmıyoruz ama samimiyetinden zayıflamana ve mutlu olmana çok sevindim:13:
canım şu altını çizdiğim yer nasıl hesaplanıyor yani kemik ve kas yoğunluğuna göre demişin ama hesabı kitabı nasıl yapılıyor yani, kemiklerin iri mi? yapılı olmak mı kast ediliyor acaba:26::26::26:

tabii tabii canım kesinlikle herkes faydalanmalı:13:
valla pek tanışmıyoruz ama samimiyetinden zayıflamana ve mutlu olmana çok sevindim:13:
canım şu altını çizdiğim yer nasıl hesaplanıyor yani kemik ve kas yoğunluğuna göre demişin ama hesabı kitabı nasıl yapılıyor yani, kemiklerin iri mi? yapılı olmak mı kast ediliyor acaba:26::26::26:

canım yaa çok teşekkür ederim inan ne öğreniyorsam hemen yazıyorum arkadaşlar faydalansın diye,ama aç geziyorum da denebilir aç kalmadan hiç birşey olmuyor,çevremde her görenin ne olmuş sana böyle nidaları tarihe karışıyor yavaş yavaş:) samimi olanlar ooo süper olmuşsun diyor, çekemeyenler aaa kilolara ne oldu bile demiyor onlar sadece kilolu olunca konuşuyor onları düşünüp daha da motive oluyorum valla..canım bu ölçümleri diyetisyenlerde olan tartı aleti yapıyor,çıplak ayak üzerine çıkıp eline iki yandaki kolları alıyorsun,yaşın boyun falan giriliyor sonra tartı bir rapor çıkarıyor işte kilo,yağ,kas,vücuttaki su obezmisin,şişman mı,zayıf mı,sportmen mi normal yağın kaç kilo olmalı,nerende ne kadar yağ var hepsini çıkartıyor doktora her gittiğimde neremden ne kadar yağ yaktığımı söylüyor dediğine göre yaşıtlarımın (32 yaş)yağ oranına inmişim,ben vücut analizinde sportmen çıkıyorum canım, tamam yağ fazlamda var ama kemiklerim iri ve çok kaslı kilomu duyan herkes 10 kilo daha az gösterdiğimi söylüyor, yani kiloyu göstermeyen bir vücut tipim varmış kemiklerim ağır çekiyor,etlerim aşırı sıkı hiç spor yapmadım 15 kiloda banamısın demedi vücut:))

yaa acep bende mi öyleyim diye sordum, benimde boy 1.65, yaşım 32(:43:) omuz mesafem o kadar geniş ki, sportmen tipe giriyorumdur herhalde:27::27:

selamlar ,ne zamndir l-carnitine almak istiyodum sizin konuyuda görünce dedim alirken ikisini birden alayim bari :) dün siparis verdim netten eczanelerde cok pahali ins faydasini görürüm l-carnitineyi spordan yarim saat önce alicam,peki c vitaminini nasil alicam herkesde farklimi olur yoksa bende sizin gibi günde 3 kere 3 cay kasigimi almaliyim

merhaba arkadaşlar,doktor gözetiminde dukan diyetine benzeyen bir protein diyeti yapıyorum.2 ayda 14 kilo verdim,diyetin yanında askorbik asit(c vitamini)kullandırıyor doktor,yağ yakımını çok hızlandırıyormuş hele spor da yapınca müthiş yağ yaktırıyormuş,ben askorbik asiti(c vitaminin kimyevi adı bu)eminönünden alıyorum ama eczanelerdende alınabilir eminönünden daha ucuza daha fazla alınıyor,tuz gibi suyuma katıyorum,günde 3 çay kaşığı kadar tadı limonlu su gibi oluyor.c vitamini proteinde bulunan carnitin adlı maddenin ortaya çıkmasını ve müthiş yağ yakılmasını sağlıyor.sizinde benim gibi karın bölgesi vs.gibi birikmiş yağlarınız varsa kullanın arkadaşlar kendinize inanamayacaksınız, tabii uygun bir diyet ve sporda yapın:)))

c vitaminin tablet şeklinde olanından kullansak olur mu ?

yaa acep bende mi öyleyim diye sordum, benimde boy 1.65, yaşım 32(:43:) omuz mesafem o kadar geniş ki, sportmen tipe giriyorumdur herhalde:27::27:

ayyy canımm bana hiç omuz deme,yazın sıfır kol tshirt giydiğimde yüzücümüsün diye soran çok oluyordu,hatta eski patronum sen bu tarz tshirtler giyme bacak gibi kolun var çok dikkat çekiyor diye espri yapıyordu:))şaka bir yana bende omuzlu kollu bir hatunum çok sevmeme rağmen pek gömlek giyemem hoş durmuyor sanki..canım vücut tipin sanırım sportmene girer seninde, diyetisyene gitmesende hani eczanelere diyetisyenler geliyor reklam yapmak için, rastlarsan orada bir baktırırsın..

c vitaminin tablet şeklinde olanından kullansak olur mu ?

canım benim inan onu hiç bilemem,çünkü ben doğadaki saf halini kullanıyorum tuz gibi,aktarlardan sordurup getirtebilirsin belki askorbik asit diye satılıyor,eczanelerde de var ama az miktar fiyatı yüksek..

Back
X