How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Mutfak Püf Noktaları buzluğa koymak için lezzetli köfte tarifi

magic29

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2011
98
1
48
Amasya
bayanlar benım köftelerım normalde fena degılde buzluktan cıkınca pek güzel olmuyor. nerde hata yapıyorum anlamadım.
buzluga koydugumda daha bı tatsız tutsun saman gıbı oldular. bana buzluğa koymak için bir tarif önerebilirmisiniz ?

Erimesini bekleyip mi pişiriyorsunuz? Buzluktan çıkar çıkmaz, en fazla 10-15 dakika sonra atın tavaya.
Bir de buzluktan çıkınca tatsızlşıyorsa ekmeği fazla geliyor olabilir köftenin, ekmeği azaltın biraz.

Benim tarifim şöyle:
300 gr kıyma (Dana döşden çekilmiş)
3-4 yemek kaşığı ufalanmış ekmek (Bunu da ekmek arttıkça rondodan geçirir koyarım buzluğa, hep hazırdır)
1-2 diş sarımsak (rendenin ince kısmıyla rendelenmiş)
1 orta boy soğan( rendelenmiş)
1 yumurta
Tuz
Bol kimyon
Karabiber
Kekik
Kırmızı biber
Bazen maydanoz
Bazen kişniş

Aslında ben ölçülü yemek yapmam, göz kararıdır ama yaklaşık yazdım. Damak zevkinize göre ayarlarsınız.
Bir de ben köfteyi yağda kızartmam, ya fırına atarım üzerine domates sosu ile, ya çingene ızgarasında pişiririm ya da yağsız teflon tavada sık sık çevirerek kızartırım.

Son düzenleme:
Bende çok sık yaparım bu köfteen ansızın gelen misafirlere karşıda süper bir hazır yemektir bu, sadece sarımsak koymuyordum ama deneyecegim.Ellerinize saglık

mikrodalgada cözduruyorum. çözdurmememmi gerek. bu sekılde buzlukta ne kadar süre saklıyorsunuz.

mikrodalgada cözduruyorum. çözdurmememmi gerek. bu sekılde buzlukta ne kadar süre saklıyorsunuz.

Ben buzluktan çıkan hemen hemen hiçbir şeyi çözmeden pişiririm. Çözülürken bakteri üremesi fazla olur, besin değerinden de kaybeder. Et mi çıkardım, doğrudan kızgın tavaya. Bezelye mi çıkardım, doğrudan kavurduğum soğan domatesin üzerine... Deneyin hem daha kolay hem daha sağlıklı. Sadece lahmacun, börek gibi tavada ısıtacağım şeyleri çıkarırım önceden ki içi ısınana kadar dışı yanmasın diye. Bir de balıkları temizlemeden koyarım; kolay temizleyebilmek için temizlemeden sadece 1 saat önce çıkarırım hafifçe yumuşasın diye.

benim yaptığım köftelerin de içi hep yumuşak, sulu kalıyor, güzel pişmiyor.
ekmekli, galeta unlu, yumurtalı, yumurtasız... çeşit çeşit denedim, bi türlü olmadı.
acaba nerde hata yapıyorum?
aldığım kıyma mı iyi olmuyor acaba? dana döş demişsiniz, ben özellikle belirtmiyorum.
kıvamı bi tuttursam ben de buzlukta saklayacağım.
çok pratik oluyor gerçekten misafir gelince.

Back