buzluğa atılabilen kekler,pastalar,poğaçalar

esimiseviyorum

mutlulukk...:)
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2011
635
28
98
Diğer
slm becerikli hatunlar benim bir sorum olacaktı. babam tatlı, tuzlu pastaları çok sever ama canım annem pek beceremez :) bende memleketten çok uzaktayım. geçenlerde annemle konuşurken duydum babam "ahh kızım gelinim olsalarda o güzel pastalarından bi yesem" demiş.. çok üzüldümm şimdi soruma geliyim. yazın annemlerin yanına gittiğimde bir dolu pasta yapıyım tatlı tuzlu, buzluğa atıyım birkaç ay çıkarır çıkarır yerler diyorum ama bu konuda tecrübesizim. hangi pastalar buzluğa koyulur hangileri koyulmaz bilmiyorum. sizin denediğiniz buzluğa koyulan tatlı, tuzlu pastaların tariflerini alabilirmiyimmm kısslarr madem bi hayır yapıcam işe yarasın:) şimdi yapar buzluğa koyarım felaket bişey çıkar ortaya maazallahh
şimdiden teşekkür ederimmmm

1 su bardağı süt, yarım su bardağı su, yarım paket yaş maya, un tuz 1 yumurtanın beyazı içine sarısı dışına...
süt ve su parmak değecek sıcaklıkta olacak bir kapta mayayıda eriterek içinde karıştırın un tuz birazda toz şeker ekleyin.. kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurun ve elde ettiğiniz hamuru 8 eşit parçaya bölün ... tabak büyüklüğünde açın ve aralarına sıvı yağ sürün 8 kat olduktan sonra hepsini birden açın ve çok büyük bir yufka yapın.... sigara böreğindeki gibi kesin ve dilerseniz peyniz dilerseniz patates gibi değişik içlerlede hazırlayabilirsiniz... sarın ....şekiller size kalmış farklı şekillerde yapabilirsiniz...üzerine yumurta sarısı sürüp pişirin...
kendiliğinden soğuyan poğaçalar çok az ılıkken poşetleyin ve doğruca dondurucuya dilediğiniz zaman çıkartıp 10 dk beklettikten sonra dışarıda fırın tepsisinde sadece ısıtın ... inanın yeni yaptığınız poğacadan daha lezzetli oluyor...

bende tuzlu ve tatlı kurabiye tarifi istiyorum =))) börekler çok yapıyorum atıyorum pratik oluyor ama kurabiye poğça yapmadım..

Bende yeni duydum bu buzluk işini şimdiye kadar kek ve börek koydum çok iyi oluyor.Ama bir ay duruyor diye biliyorum bana söylenen öyleydi.

Ben de bu tarifin bir benzerini yapıyorum. 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 1 su bardağı sıvı yağ, 9 tatlı kaşığı şeker, 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 paket yaş maya, 1 yumurtanın beyazı içine sarısı dışına,aldığı kadar da un. İsterseniz içerisine harç koyun isterseniz sade yapın pişirin atın derin dondurucuya. Sonra çıkardığınızda teflonda bile ısıtıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Bir de ben kek yapıp atıyorum buzluğa. O da çok güzel oluyor. Bazen de börek yapıp pişirmeden dondurucuya koyuyorum sonra çıkarıp pişiriyorum.

Arkadaşlar benzer bir tarifi ben de denedim. hatta yaptığım pek çok şeyden deneme amaçlı bi parça buzluğa attım. Ama sonuç hep hüsran. Buzluktan çıkarıp yediğimde buz tadı ve kokusu alıyorum ki buda pek hoşuma gitmiyor. Nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum.

merhaba konuya bıraz gec cevap verıyorum ama belkı okursunuz.. benim evde ıkı tane ufak bebegım var ve anıden bir gelen olur diye buzlugumda eksık etmedıgım bır kac tarıfı yamak ıstedım belkı işine yarar..benım cok ama cok yaradı kurtarıcım benım onlarr...

ilk tarıfım kek... kek tarıfını bılıyorsunuzdur ben bır kakaolu bırde sade kek yapıp soguduktan sonra streç filme sarıp atıyorum buzluga...benım kek kalıbım kucuk o yuzden bır çay bardagı ölcü kullanıyorum ..kare veya yuvarlak tepside yapılan kekler malesefkı saklanmıyor ..bırde canım bır tavsıyem daha olacak kek ıcın.. eger babangil hepsını bıtıremez dersen kek soguduktan sonra 5 er 5 er kes ve o sekılde streç filme sar yiyebileceklerı kadar yerler...ayrıca buzluktan cıkarırken fırına koymana falanda gerek yok buzluktan cıkar buzlu buzlu kes ve dınlenmeye bırak 10 dakıka sonraa afiyetle yıyın :)

tuzlu simitim var birde.. hem tarifi az hemde cok lezzetli herkes hazır sanıyor :)bir paket sana yağ,bir fincan su,bir yumurta(sarısı içine beyazı dışına),bir fiske tuz ,bir fiske toz şeker,bir tatlı kaşığı kabartma tozu,ve aldıgı kadar un ..bu malzemelerı bir güzel yoğur ne çok sert nede çok yumuşak olsun bir güzel şekil ver önce yumurta beyazına sonrada susama batır ve az yağlanmış tepsiye diz..pişip soguduktan sonra buzluga atabılırsın ....kendı yaptıgım bir yöntemi söylemek istiyorum tabaklı tavuk alıyoruzyaa tavugunu kullandıktan sonra plastık tabagını atmıyorum yıkayıp böle işlerde kullannıyorum..ben soğuyan simitleri bu tabağa dızıyorum ve streç filmle sarıyorum hem yer kaplamıyor hemde daha düzenli oluyor...yiyeceginiz kadarıyla koy bu tabaklara tek yiyimlik çıkar buzluktan..ben bunuda fırında ısıtmıyorum..bir 15-20 dakıka bekletılınce kendıne gelıyor afiyetle yersınız canım . :)

ayrıca birde sigara böreği sarıyorum hazır yufkadan kızartacagım kadar diziyorum plastik tabaga ve çözüldüğü zaman kızgın yagda kızartıyorum buda bır kurtarıcı benım ıcın misafır geldıgınde... misafir gelmeden 1 saat önce çıkarıyorum buzluktan ve gelmelerıne yakın kızartıyorum..sıcak sıcak cok guzel oluyor....

elmalı oastada koyuyorum canım ben buzluga...

ıspanaklı börekte koyuyorum. pişirip soğuyunca buzluga atıyorum sigara böregi gibi yapmıyorum.yalnız onu buzluktan cıkarınca son dereceye ayarlanmıs ve ısınmıs fırına atıyorum buzlu buzlu ve 5 dkka sonra cıkartıyorum yenı yapmış gibi tazecık ve sıcacık oluyor

şimdilik aklıma gelenler bunlar canım :) umarım işine yarar

Son düzenleme:

bende senin gibiyim canım..
buzluktan çıkarınca banada buz tadı kokusu geliyor o yüzden hiç hoşuma gitmiyor..sorun bendemi anlamadım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…