Buzdolabından kötü koku nasıl çıkar?

aysmaltndg

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2022
2
0
1
29
Kızlar 1 aylığına memlekete gittik. Arkamzdan evin şarteli atmış. Buzlugum çözülmüş her şey çürümüş. Ve kurtlanmış. Tahliye borusundan arkadaki su kabına kdar her şeyi yıkadım sirkeli karbonatlı suyla. Ama hafif bi komu var hala. Özellikle buzluk kısmında. Başına gelen var mı? Bu kokuyu nasıl giderebilirim? Lütfen bi akıl verin

Kömür koyabilirsiniz koku azalana.kadar

Buzlukta çozünen et varmiydi.

Bide bunu okuyun isterseniz

Çok geçmiş olsun
Plastiğe geçmiştir belkide
Çamaşır suyu denedinizmi
Zararlıdır belki ama böyle bir durumda bolca kullanılabilir

Annemlerin başına da gelmişti aynısı dolabı herseyi yikadilar, ama o koku ne yaparsan yap kalıyo..tavsiyem kömür ve kuru kahve koyun dolabiniza en azından geçici süre işinize yarar

Kömür koyun içerisine boşken. Kömürü her gün değiştirin. Bir de süt de işe yarıyor dönüşümlü yapabilirsiniz.

Ağzı açık bir kapta türk kahvesi koyun

Vanilyayı bir pamuğun üzerine döküp, bunu da küçük bir tabak içerisine yerleştirip dolabın raflarına koyun.
1 hafta kadar bunu yapın. Koku çıkacaktır inşallah

Mangal kömürü alıyor kokuyu. Birde dolabın arka kısmında bir hazne var orayı da temizleyin.

Kahve fayda etmediyse Bir bardak süt'u deneyebilirsin.Kokuyu ceker
Aslında elma sirkesi ise yarardı.
Çıkmıyorsa mutlaka silemedigin,ulasamadigin yahut fark edemediğin küçük bir yer kalmıştır.
Hafifce kokutan o sanki.

Sirke, karbonatlı suyla silin. Ben dolap temizliğini bu şekilde yapıyorum.

Sirkeli karbonatlı suya ilave olarak:
Kaliteli mangal kömürü al.
Dolap fişini Çek.
Buzluğa kömürü koy. Kapağı kapat.
En az bir gün kalsın.
Ertesi gün tekrar yap.
2 gün içinde koku iyicene gider.
Fişi tak. Süt koy dolaba.
İşlem tamam.
Kolay gelsin.

Sütü 3-4 tane su bardağına açık koy.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…