Buzdolabımdaki Koku!.. YARDIM!

Gezgin..

Canıma Can Kattın!!...
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2008
2.552
2
156
- Yurtdışı
Hayırlı günler,hayırlı ramazanlar hepinize...

Bundan iki hafta önce 1 haftalık tatile çıktık,eve bir geldik ki,ihmalkarlıgımızdan dolayı buz dolabı bozulmus ve 7 gün kapalı kalmıs...
Daha kapıdan girmeden bu berbat koku ne diye konusarak girdik,subhanallah öyle berbat olmustu ki bütün erzaklarım gitmiş..Etler sim siyah olmustu,bulundugum yer acayip sıcak,kokusuda çabuk dağılmıs malum...
Et kokusuda insan ölüsü gibi mubarekbilmiyorumkismile

Neyse iki gün temizlik yaparak evden kokuyu giderdik çok şükür,hiçbir sey kalmadı,
yalnız dolabımda hayla açınca bir koku var bilmiyorumkismile...

Sirkeli su ile yıka dediler yaptım,limon koy dediler koydum,kömür de koydum gene tavsiye üzerine...AMA NAFİLE... O koku bir türlü gitmiyor..bilmiyorumkismile
Erzak koymaya korkuyorum,üzerlerine sinecek diye...

Var mı sizin bir çözümünüz hanımlar,nasıl giderebilirim?...
Ne yapmam gerekiyor?...bilmiyorumkismile

böyle birşey başıma gelmedi ama ben hep sirkeli suyla silerim bütün kokuları alır.hemen çalıştırmasaydınız dolabı biraz açık bırakın kapağını koku dağılsın sonra tekrar deneyin sirkeli suyu

Bir gün beklettim canım açık şekilde bilmiyorumkismile
Ya ben böyle inatçı koku görmedim,kaç kez sildiğimi hatırlamıyorum,tık yok sanki...
:1no2:

Ben de bir kase sütün içine vanilya veya tarçın döküp bekletılince kokuların gittiğini duymuştum..

Koku gitti mi merak ettim ne yaptın??

Yok canım,sirkeli su ile bir daha sildim ama sanki içine oturmus koku:gitme:
İyice canımı sıkıyor,yurt dısındayım,vanilyalı sütü deniyecektim sütü aldım vanilyasını unutmusum marketteyken almayıalsanaalsanasmile
Birde hamile oldugumu öğrendim (ELH..) bel kasık ağrısı bir iki gün yattım,çok şükür bugün iyiyim,bir kaç güne iyice kokuyu gidermem gerekiyor yoksa miğde bulantılarım başlarsa bu koku beni mahfederbilmiyorumkismile
İnşallah kurtulurum...

biz küçükken kurbanı kesip etleri yerleştirip dolaba köye gtmiştik. elektrikler kesilmiş ve etler kokmuş öyle bir koku olamaz yaa. annemle babam dolabı bahçeye zar zor çıkartıp güzelce yıkayıp günlerce kapakları açık havalandırmışlardı. bende sürekli karbonatın üzerine limon sıkar öyle silerim dolabımı

canım aynı şey benimde başıma geldi. ne yaptıysam kokuyu gideremedik. vanilya,süt, kahve, karanfil, sabun. sirkeli su ne duyduysam yaptım ama sonuç alamadım. son olarak servisi aradık ne yapabiliriz diye. yanmış odun közü (mangal yaptıktan sonra kalan köz)koyun kokuyu alır dediler. hem dondurucu kısmına hem de alt kısma koyduk kokudan eser kalmadı. birde buzdolabının arka tarafında tahliye yeri oluyor orayı kontrol ettin mi bilmiyorum ama bizim orayada et suyu toplanmıştı onuda temizlemek gerekiyor. bulunduğum yer sıcak diyorsun eğer orada biriken bişey varsa kurtlanma olur canım.

Bir kasenin içine süt koyup buzdolabına bırakın ayrıca karbonatlı ılıcık su ile buzdolabınızı silmeyi deneyin.Kolay gelsin.

mangal kömürü koyup çalışır durumda bırakıcaksınız cihazınızı o zaman yok olur (en az 2 gün)

Canım oralarıda temizledim,ilk aklımıza gelen kısımdı,iyikide göz ardı etmemişiz,ondan sonra azaldı hafif,lakin tamamen geçirmek mümkün değil sanki...
Bana da kömür dediler,arkadaslarda yazmıs sağolsunlar,bende denedim iki üç gün koydum buzlugada alt tarafada,yalnız mangaldan sonra kalan göz değildi denediğim,direk kullanılmamıs kömürü koydum..Kontrol ettiğimde baya koku çekmiş oldugunu gördüm,gene bu sekilde eşime söyleyim denemekte fayda var....

Bir kasenin içine süt koyup buzdolabına bırakın ayrıca karbonatlı ılıcık su ile buzdolabınızı silmeyi deneyin.Kolay gelsin.

Bunu hemen bugün olmadı yarın denicem canım,teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için hepinize...opuyorumnanaktan

bir yakınımın başına böyle bir olay geldi çok ta titizdir ne yaparsa yapsın kokuyu yok edemediler üzgünüm ama dolabı değiştirmek zorunda kaldılar.

Canım ben yılmıyorum,kimi diyor bir sene geçmedi bizde arkadaslardan,ben inat ettim fena taktım bu işe,dün sirkeli su ile gene sildim,bir iki saat beklettim arkasından karbonatlı su ile sildim gene beklettim...
Suan hafife indi koku,duyulmuyor bile çok şükür..
Bir kere daha uygulasam sanırım kalmaz inşallah...
Sende yılmadan silmeye devam et..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…