• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Buzdolabı yerleştirme...

fiyonaprensesolan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2021
559
1.274
43
30
Kızlar 20 günlük evliyim ve dolabı nasıl yerleştirirsem sağlıklı ve temiz gözükür bilmiyorum.

Kapaksız şeffaf plastik düzenleyicilerden aldım, alt sebzelik çekmecesine sebze ve meyveleri onlara koyup yerleştiriyorum.

2-3 tane daha öyle düzenleyici var şu an elimde ama ben açıkta koyarsam pörsür mü diye korkuyorum. İlla kapaklı mı olması lazım?

Poşetli görüntüyü de sevmiyorum.

Bir de Maydanoz, semiz otu gibi yeşillikleri nasıl saklamalıyım?

Kızlar 20 günlük evliyim ve dolabı nasıl yerleştirirsem sağlıklı ve temiz gözükür bilmiyorum.

Kapaksız şeffaf plastik düzenleyicilerden aldım, alt sebzelik çekmecesine sebze ve meyveleri onlara koyup yerleştiriyorum.

2-3 tane daha öyle düzenleyici var şu an elimde ama ben açıkta koyarsam pörsür mü diye korkuyorum. İlla kapaklı mı olması lazım?

Ay ben direk maydanozu falan doğrayıp buzdolabına koyuyorum orda bişey olmuyor ordan alıp kullanıyorum diğerlerini ben şu üstü açık düzenleyiciler varya ona koyuyorum

Ben sebzeleri bu hedi kağıdı paketleri oluyor 100 lü almıştım ondan sebzeleri ona sarıyorum hem nemini alıp daha geç çürümesine sebeb oluyor hem de alıp koyarkende rahat oluyor sadece neyin için ne koymuştum diye karıştırıyorum bazen :D

işte o üstü açıklarda pörsür buruşur mu acaba diye korkuyorum. Sağlam kalıyor mu sizde?
Yani bilmiyorum ki haftalık Pazar alışverişi yaptığım icin haftasına bir gün kala bitmiş oluyor genelde o yüzden hiç kötü falan olmadı yani

Ben sebzeleri bu hedi kağıdı paketleri oluyor 100 lü almıştım ondan sebzeleri ona sarıyorum hem nemini alıp daha geç çürümesine sebeb oluyor hem de alıp koyarkende rahat oluyor sadece neyin için ne koymuştum diye karıştırıyorum bazen :KK70:
Hediye kağıdı bile yazamamışım uyanamadığım nasılda belli :D

Ben de dediğiniz organizerlerde saklıyorum meyve sebzeyi. Bi sorun olmuyor.

Maydanozu saplarından ayırıp bi saklama kabına altına ve üstüne havlu kağıt koyarak saklayabilirsiniz. Ya da direkt sapını sarıp öyle de koyabilirsiniz ama saplarından ayırmak kolaylık da olduğu için daha pratik gibi

Ben de dediğiniz organizerlerde saklıyorum meyve sebzeyi. Bi sorun olmuyor.

Maydanozu saplarından ayırıp bi saklama kabına altına ve üstüne havlu kağıt koyarak saklayabilirsiniz. Ya da direkt sapını sarıp öyle de koyabilirsiniz ama saplarından ayırmak kolaylık da olduğu için daha pratik gibi
Bi dahaki pazara kadar deneyeceğim ben de. Eciş bücüş olmazlarsa gayet düzenli duracak. Teşekkürler :)

Sebzelikte meyve ve sebzeler hava alacak şekilde ağızları açık, yeşillikler de hava almayacak şekilde (mümkünse renksiz kağıda sarılı) uzun süre muhafaza ediliyor.
Renksiz kağıt için de genelde ekmek ya da simit aldığımız kağıtlar temiz olduğundan onları hep saklarım katlayıp. Lazım olunca hayat kurtarıyor. Sebzeliğe serilen yeşil örtüler var bimilyoncularda. Öyle örtü sererseniz, ileride temizliği daha kolay olur.
Yeni gelin telaşınızdan öpüyorum, hep böyle dertlerle kalın. Selamlar.

Sebzelikte meyve ve sebzeler hava alacak şekilde ağızları açık, yeşillikler de hava almayacak şekilde (mümkünse renksiz kağıda sarılı) uzun süre muhafaza ediliyor.
Renksiz kağıt için de genelde ekmek ya da simit aldığımız kağıtlar temiz olduğundan onları hep saklarım katlayıp. Lazım olunca hayat kurtarıyor. Sebzeliğe serilen yeşil örtüler var bimilyoncularda. Öyle örtü sererseniz, ileride temizliği daha kolay olur.
Yeni gelin telaşınızdan öpüyorum, hep böyle dertlerle kalın. Selamlar.
Çok tatlısınız, çok teşekkür ederim tavsiyeniz için..

Yeşillikler için en güzel çözümü ben doğrayıp buzluğa atmakta buldum bizim bazen cok tüketilmiyor ve çöpe gidiyordu böyle çok iyi oldu lazım olduğunda hazır doğranmış olunca mutlu oluyorum 😃yeni evlisiniz buzdolabınızda yenidir o yüzden meyve ve sebzeler daha güzel muhafaza oluyor dolabın kenarlarına birşeyler dayamayın soğutmayı düzgün yapsın. Üstü açık diye pörsümez uzun süreli kaldığı olmuştu sebzelerimin. Gerisi size kalmış organizerlerle düzenleme yapabilirsiniz istediğiniz gibi.

Back
X