Mutfak Püf Noktaları Buzdan Kase Yapımının İncelikleri

istanblue

evli,mutlu ......
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
608
1
Buz 'dan kase yapmak için gerekenler küçüklü , büyüklü birbirinin aynısı yada benzeri iki kase , koli bandı , arzuya göre süslemek için yaprak , çiçek vb. , su ve derin dondurucu.
a - İki kase iç içe konur
b - Koli bandıyla , dıştaki kase üst tarafından bantlanır. İki cam kasenin arasına su dökülür. Suyun kaldırma gücüyle içte ki kase havalanır ve dış kase ile aynı seviye geldiğinde koli bandına dayanır ve daha fazla yükselmesi engellenir. Bu arada kaseler arasında otomatikman boşluk oluşur. Bu aşamada suyun içine çiçek , yaprak yada ne arzu ederseniz ondan koyup süsleme yapılır.
c - hazırlanan kase derin dondurucuya konur ve bir gece veya tam gün donması beklenir. Kullanılacağı zaman çıkartılıp bir süre oda sıcaklığında bekletilir yada musluk suyundan geçirilir. Buz , kapların içinden kendini bırakır ve sizinde kazan doğurdu misali üçüncü bir kaseniz olur. Ne güzel değil mi ?
d - sonra bu kasenin içine meyve , dondurma , buz , karides ...vs. konulup sevis yapılır.

kaseqt9.jpg

*
Süsleme aşamasında , begonviller yerleştiririlebilinir...harika olur. 2 adet sarmaşık yaprağıyla da süslenebilir.Dondurucu da kalıbın eğri durmamasına dikkat edin ,eğer eğri durursa, yamuk bir görüntüsü olur.
*
Altına bir tabak koyarak servis yaparsanız iyi olur. Yoksa yavaş yavaş eriyip masa örtünüzü ıslatır.
*
Bu kase bir kere kullanıldıktan sonra tekrar buzluğa konulursa ikinci günde kullanılabir.

alıntıdır

çok güzel yaa bayıldım yazın süper olur içine meyveleri koy
soğuk soğuk ye ohhh hele bizim buralar yazın çok sıcak olur
meyveler dolaptan çıkarttıktan sonra hemen ısınıyor böyle yaparsam
soğuk soğuk yeriz artık:dance::dance:

:dance:Ay süper ya çok tuttum.Ben dondurma yaparım yazın sıksık bu kaselerde ne güzel servis yapılr.Çok teşekkürler arkadaşım.:teytey:

erimeyecekmi peki altından damlatsa bile masa örtüsünü ıslatır..

güzel görünüm bende tuttm birde icine suyun yaprak cicek atarsak daa güzel gözükür.

Bi anlık düşünürsen görüntü güzel ama yaz sıcağında anında erir o zaman ne yapıcazz

Bi anlık düşünürsen görüntü güzel ama yaz sıcağında anında erir o zaman ne yapıcazz

Altına servis tabagı koyarıs canımcım :sm_cool:
bende cok tuttum bu fıkrı super goruntu
bunlardan yapsak mesela bıtane yapsak tabaktan ayırıp buzluga atsak bıda yapsak bole bole 3-4 tane yapsak mısafır geldıgınde meyve ıkram etsek bu sekılde nasıl olur ki :uhm:

Gerçekten süpper.İçine çiçek,salata servisinde mısır,meyve salatası servisinde nar gibi gibi gibi.Süper çok tuttum.

X